Author |
Message |
Chade_Fallstar
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Nov 20, 2005 6:12 am |
|
belkide acizliÄ?inin yanında kalın kafalısın belkide... Å?imdi orda snin kimden korkucaÄ?ın snin kim olduÄ?una baÄ?lı demek istedim.
Bn gerçekten de nie kimseden korkuyiımki bn sadece yetenekliden yada sadece zekiden çekinmem bn ikisinin birleÅ?imi bi hırsızdan çekinirim ondanda kork snde ille birinden çekinceksen bnden çekin hatta çekinmekle kalma kork |
|
|
Back to top |
|
|
paul sernine
Gölge Ustası
|
Posted:
Sun Nov 20, 2005 6:31 am |
|
farklı fikirlere sahip olsakda iletiÅ?imin ne kadar önemli olduÄ?u konusunda uzlaÅ?acaÄ?ımıza inanıyorum.sarfedilen cümlelerden hangi anlamların çıkarılmasının daha doÄ?ru olduÄ?u konusuna girmycem,tabiki senin için sakıncası yoksa.
Quote: |
bn sadece yetenekliden yada sadece zekiden çekinmem |
düÅ?üncesine kesinlikle katılmıyorum.zeki karakterler yeteri kadar zekilerse,yetenekli karakterleri kullanabilirler.zekanın hafife alınmaması gerektiÄ?ine inanıyorum.kaldıki benim rp'im zeka üzerine,zekice hazırlanmıÅ? planlar üzerine kurulu.üstesinen gelinmesi zor görünen,yeteneklerin aÄ?ırlıklı olarak kullanılmasıyla uÄ?raÅ?tıracak görevleri zeka sayesinde,baÅ?ka karakterleri kullanarak zorlanmadan aÅ?tıÄ?ım oldu.seninle daha yakından tanıÅ?mak,bu oyunları tartıÅ?mak ve fikrini almak isterim.uygun görürsen msn'ime rahatlıkla ulaÅ?abilirsin.
özetle zekanın önemine inanıyorum.yeri gelince zeka,bilgi ve geleceÄ?i görme yetisi çoÄ?u yeteneÄ?in açamayacaÄ?ı kapıları açabilir.bu benim fikrim,katılmak yada katılmamak tabiki sana kalmıÅ?.fikrine saygı duyarım,gerekirse cevabını vermeye çalıÅ?ırım.
saygılarımla |
|
|
Back to top |
|
|
Chade_Fallstar
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Nov 20, 2005 6:40 am |
|
anladım ne demek istediÄ?ini
ama o zeki elemanın elinde yeterli olanak yoksa o eleman bi hiç deilmidir?
yeteneÄ?i ve zekası olansa fırsatı görür yeteneÄ?ini kullanır
bu tabii bnim fikrim herkesin fikrine saygım vardır ama kabul etcem die bi Å?art yok |
|
|
Back to top |
|
|
paul sernine
Gölge Ustası
|
Posted:
Sun Nov 20, 2005 7:15 am |
|
ama o zeki elemanın elinde yeterli olanak yoksa o eleman bi hiç deilmidir? |
o eleman bir hiçtir ama zeki elemanın elinde olanaÄ?ı olacaÄ?ına inanıyorum.
yeteneÄ?i ve zekası olansa fırsatı görür yeteneÄ?ini kullanır |
bence zekasınıda kullanmalı.bugüne kadar karÅ?ılaÅ?tıÄ?ım hırsızların çoÄ?u yetenekleri ve zekalar doÄ?rultusunda hareket ettiler.ama yetenek aÄ?ırlıklı.
örneÄ?in hırsızlık için bir maÄ?araya girmek gerekiyorsa hırsız düÅ?ünür.nezaman girsem,hangi yolu izlesem vs. en zekice olduÄ?una inandıÄ?ı zamanda,zekice olduÄ?una inandıÄ?ı yoldan ilerler.sonuçta yeteneklerini ve zekasını kullanmıÅ? olur.
benim stratejilerim daha farklı.maÄ?araya girmem gerekiyosa en uygun zamanı beklemekten ziyade en uygun zamanı oluÅ?turmaya çalıÅ?rım.bunun için araÅ?tırır,gözlemler,bilgi toplarım (bu arada bilgi kaynaklarının güvenilirliÄ?i tabiki çok önemli).elde ettiklerimin doÄ?rultusunda planımı yapar,maÄ?arayı mümkün olduÄ?u kadar savunmasız hale getiririm (bu arada kastettiÄ?im sahipsiz deÄ?il,çete vb. kontrolünde bir maÄ?ara).
araÅ?tırma sonucunda belkide iÅ? öyle bir hale gelir,öyle bir plan yaparımki elimi kolumu sallaya sallaya,nöbetcilerin selamlarına karÅ?ılık vererek içeri girer istediÄ?imi alır ve çıkarım.içerdeyken onuruma bir davet verilmiÅ?,Å?arap ve yiyecek ikram ediliyorda olabilir ama tabiki bunlar hiiiiiiiç sık olmaz.sadece örnek
"Å?imdi sen bunları yaparken yeteneklerini (skill) kullanmıyo musun" diyebilirsin.yeri gelince tabiki kullanılır.ama bahsettiÄ?im iki plan arasındaki farkı anlatabildiÄ?imi düÅ?ünüyorum.biri yetenek aÄ?ırlıklı,diÄ?eri zeka aÄ?ırlıklı.ve burda asıl önemli olan planın nekadar zekice olduÄ?u ve nekadar az risk içerdiÄ?i.risk ihtimali fazlaysa yeteneklere ihtiyaç fazla olur.
bu tabii bnim fikrim herkesin fikrine saygım vardır ama kabul etcem die bi Å?art yok |
kesinlikle
birbirimizi anlamamız ve karÅ?ılıklı saygı çok güzel.fikir birliÄ?i okadarda önemli deÄ?il |
|
|
Back to top |
|
|
barabus
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Nov 23, 2005 8:11 pm |
|
iÅ?inni bilen hırsız herzaman tehlikelidir hangi yolu izlerse izlesin, ama bu yollar yanlıÅ? yollar önemli olan ii biÅ?eyler yapabilmek, parayı bi kere hakkıyla kaznmayı deneyin emin olun keyfi daha fazla olcak..
//FalcoN; Mesaj birleÃ…?tirildi |
|
|
Back to top |
|
|
MaNiak
Gölge Ustası
|
Posted:
Mon Dec 26, 2005 7:20 am |
|
saol ama ben paramı zaten hak ederek kazanıyorum belki de aldıÄ?ı parayı en çok hak eden lerden biriyim ben hangi oduncu ortaya hayatını koyuyor para kazanmak için ben koyuyorum
ben ne kadar kudretliyim bilemem buna siz karar verin ma ben bir hırsızdan korkarım çünkü hırsız çalar ne olursa olsun çalar... |
|
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Wed Dec 28, 2005 6:55 am |
|
|
Back to top |
|
|
paul sernine
Gölge Ustası
|
Posted:
Wed Dec 28, 2005 8:59 am |
|
sitenin tekinden kopyaladıÄ?ım gibi yapıÅ?tırıyorum
Selçuk Parsadan
Tansu Ã?iller'in baÅ?bakanlıÄ?ı döneminde Aralık 1995 seçimlerinden önce emekli Orgeneral Necdet Ã?ztorun'un adını kullanarak örtülü ödenekten 5.5 milyar lira alan dolandırıcı.
ekÅ?isözlüÄ?e bakarsanız eleman hakkında deÄ?iÅ?ik yorumlar okuyabilirsiniz.
denildiÄ?i gibi adam dolandırıcı.zamanında baÅ?bakanı dolandırmıÅ?.gerçi on sene geçmiÅ? üzerinden.hatırlamayanların yada tanımayanların olması çok normal.yada dikkat etmediniz.
kastettiÄ?im buydu.kimisi sessizce ilerler,gölgelerde saklanır vb çalar.kimisiyse dolandırır,selçuk parsadan gibi.daha açıklayıcı olması için bu ismi kullandıım ama ortalıÄ?ı dahada karıÅ?tırdım galiba
diyebilirsiniz "neden dolandırıcı demedinde iÅ?i uzattın" dolandırıcılık denilince daha basit kurguların aklınıza gelebileceÄ?ini düÅ?ündüm.örnek verirken baÅ?bakanı dolandırmıÅ? birinini göstermek düÅ?üncemi daha iyi anlatmamı saÄ?layabilirdi.
hatam varsa kusuruma bakmayın.düzeltmek için elimden geleni yapmaya hazırım.
saygılarımla |
|
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Thu Dec 29, 2005 12:01 am |
|
|
Back to top |
|
|
MaNiak
Gölge Ustası
|
Posted:
Thu Dec 29, 2005 7:22 am |
|
abi bunnar güzel örnekler ama ben kendimi örnek göstermek iÅ?tiyarum(megolamanca)
hırsız dediÄ?in aÅ?Å?adan yükselir seçilir dewam eder ve en iyi olduÄ?unda bu iÅ?i brakır amaçları idealleri büyür zevkleri deÄ?iÅ?ir Å?ana Å?öhrete ihtiyaç duyar lüxe kayar aklı fikri daha yüksektedir yönetmek ister |
|
|
Back to top |
|
|
paul sernine
Gölge Ustası
|
Posted:
Sat Dec 31, 2005 3:23 am |
|
Cavit Ã?aÄ?lar fln desen daha anlaÅ?ılır olurdu. |
olmazdı.çünkü anlatmak istediÄ?im onun gibi bi karakter deÄ?il.örneÄ?in karakter bakandır ve bakanlıÄ?ın getirilerini kullanarak iÅ? yapar yada bi ünvanı yoktur gene iÅ? yapar.ikincisi anlatmak istediÄ?imdi.
Tabii onalr ayrı bi kategoriye giriyo. Yani ona thief diyemezsin. O ayrı bi kit falan olur anca dolandırıcı fln diye. |
kimseye thief demedim.sadece hangisinden daha çok çekinirsiniz diye sordum.tabiki ikisindende çekinmem diyenler olabilir.onlara sözüm yok.sorum çekinenlere.
tabiki görülmeyen ve bilinmeyenden çekinilir.bu konuda FrontSideAir ile aynı fikirdeyim.hırsız için görülmemek,dolandırıcı içinse bilinmemek çok önemli olmalı.herÅ?eye hazırlıklı olabiliyorsak ve yeteri kadar disiplinliysek o zaman o kadarda korkmamıza gerek yoktur.gene FrontSideAir ile aynı fikirdeyim.
MaNiak'ın sözleri bana saygı duyduÄ?um bi karakteri hatırlattı.Å?üphesiz kibirli ve ego sahibiydi ama iÅ?ini çok iyi yapıyodu.gördüklerimin en iyisiydi.Å?unları söylemiÅ?ti bi keresinde:
ben kim miyim?ben efendiyim.isteyen ve yapabilen kiÅ?iyim... irademe sınır yoktur.gücüme sınır yoktur.en zenginden daha zenginim,zira onların serveti benimdir.en güçlüden daha güçlüyüm,zira onlarınki benim hizmetimdedir
buna benzer birÅ?eydi söyledikleri.anladıÄ?ım kadarıyla MaNiak emekli oldukdan sonra yönetmek istiyor,isteyen olmadan önce yönetmek ister falan.bence iyi,gerçekten çok çok ... çok iyi bi rogue emekli olmadan önce isterse herkesi yönetebilir.belkide kendisi hariç... |
|
|
Back to top |
|
|
ussiyiness
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Mar 11, 2006 9:28 pm |
|
ben bir hırsız olarak karanlıÄ?ı seçenlerden korkarım, diplomasiyle hiç bi Å?ekilde kandırılacaÄ?ımı zannetmiyorum. çünkü iyi bi hırsız hiçbir zaman kimseye tam anlamıyla güvenemeyacaÄ?ini bilir, ve her zaman B planını hazırda tutar |
|
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Sun Mar 12, 2006 7:54 am |
|
|
Back to top |
|
|
paul sernine
Gölge Ustası
|
Posted:
Tue Mar 14, 2006 2:24 am |
|
ussiyiness wrote: |
ben bir hırsız olarak karanlıÄ?ı seçenlerden korkarım, diplomasiyle hiç bi Å?ekilde kandırılacaÄ?ımı zannetmiyorum. çünkü iyi bi hırsız hiçbir zaman kimseye tam anlamıyla güvenemeyacaÄ?ini bilir, ve her zaman B planını hazırda tutar
|
iyi bir hırsız kimseye tam anlamıyla güvenmeyeceÄ?ini bilmeli, peki kendisine ne kadar güvenebilcek. ya birileri hırsızın kendisiyle, karakteriyle oynuyorlarsa... hırsız o zaman neye güvenecek?
her zaman B planını hazırda tutmalı, ya birileri B planını tahmin edebiliyorsa ve aslında B planını yapmasını istiyorlarsa?
kiÅ?ilerin diplomasiyle kandırılabileceklerine inanıyorum. eÄ?er kapalı kutuysanız, hakkınızda hiçbirÅ?ey bilinmiyorsa, diplomasi sırasında renk vermiyorsanız ( bu nasıl olcaksa, iÅ? yetenek puanlarına bakar ) o zaman diplomasiyle kandırılamayabilirsiniz. aksi zor.
........................................................................
FrontsideAir söylediklerin biraz uçuk ama bir o kadarda gerçek olabilir. ama seni temin ederim bahsettiÄ?im Å?ahıs senin bahsettiÄ?in gibi deÄ?il |
|
|
Back to top |
|
|
|
|