Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - metal vs rap
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

metal vs rap View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    emir02
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 1:01 am Reply with quoteBack to top

arkadaslar sizce metalmi rapmi? Ben kesinlikle metal diorum
    Back to top View user's profileSend private message
    Lord Necros
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 1:41 am Reply with quoteBack to top

Ben hemen her tür müzik türünü dinlerim. Rap'ten de sevdiklerim olmuÅ?tur, onları da dinlemiÅ?imdir. Ama gerek zevkim gerekse anlayıÅ?ım olarak metal daha aÄ?ır basıyor bende.

Power demands sacrifice.
    chosen
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 1:45 am Reply with quoteBack to top

baÅ?lık uygun olduÄ?u yere yani "Ã?algı, ParÅ?ömen, Sahne..." 'e taÅ?ınmıÅ?tır..

görev ve saygılarımla...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 2:01 am Reply with quoteBack to top

Ben nedense par'i hiç sevmedim.Nebileyim bence rap de ne müzik var ne biÅ?ey var adamın biri çıkıyor hayat hikayesini anlatır gibi biÅ?eyler anlatıyor ve buna rap diyor.SEVMÄ°YORUM Ä°Å?TE.... Laughing .Bide o rap çi tiplerde hiç hoÅ?uma gitmiyor hareketleri ve konuÅ?maları özellikle bu rap'i sevmemede en büyük etki budur sanırım Smile .

Metal müziÄ?e gelince iÅ?te sevdiÄ?im tür bu Very Happy .Bende oldum olası bir elektro gitar hastalıÄ?ı vardır içinde elektro olan müzüikler hep hoÅ?uma gitmiÅ?tir ve metal müzikte sık sık kullanılıyor.Bide elektronun arkasından uyumlu sözler gelince süper oluyor Very Happy .Yani sölemek istediÄ?im müzikte vokal müzikle uyumlu olmalı bence ikisi beraber.

Gölge Ustası

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 2:32 am Reply with quoteBack to top

Ben baÃ…?ta ikisini de sevmezdim. Ama Ã…?imdi ikisinde de sevdiklerim var.

Metali sadeec power metalden ibaret sandıÄ?ım için Å?u zamana kadar metal dinlemedim.

Rapi ise Amerikan zencilerinin yaptıÄ?ı müzik olarak gördüÄ?üm için.

Lütfen arkadaÅ?lar, önyargınızın kurbanı olmayın, ben de öyle yapsaydım bugün bu kadar güzel müzikler dinleyemezdim.

Saygılar..

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Wilibald
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 2:46 am Reply with quoteBack to top

aslına bakarsanız müziÄ?i ayırmak hoÅ?uma gitmiyo o rapmiÅ?,o arabeskmiÅ? dıÅ?lıyim bu bana göre deÄ?il o müzik beÄ?Ä?Ä?k,o müzik kötü bunlar yalnıÅ? bence,insanların aynı düÅ?üncede olmalarını bekliyemeyiz tabi ama küçümsermek yalnıÅ? Confused (bu sözü kimse üzerine alınmasın lütfen öyle ortaya konuÅ?ulmuÅ? bi sözdür)

benim de bu konudaki kanım metalden yana neden metal diyoryum çünkü bu müzik diÄ?er müzik dallarına göre bana daha fazla hitap ediyo farklı yerlere götürebiliyo ama bi rap dinlerken bu olmuyo belkide bi baterinin basın elektronunun uyumudur beni etkileyen bilemiyorum ama bence ana nokta ergenlik döneminde eÄ?er ergenlik dönemlerinde kimlerle konuÅ?uyosanız onlardan etkileniyosunuz.Bu dönem de benimde yanımda metal dinleyen adamlar vardı biz bi grup arkadaÅ? onların peÅ?lerindan ayrılmazdık(bizden büyüktüler o adamlar Smile ).O gündür metal dinlerim Büyük ihtimal metali seçmemin nedeni orda gizli.umarım derdimi anlatabilmiÅ?imdir. Surprised

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 31, 2006 8:19 am Reply with quoteBack to top

sana katılıyorum ama bi adam metal hayranı olup aynı zamanda rap hayranı olablrmı blmiom...ben kesnlkle metal diyorum..
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Jan 31, 2006 12:27 pm Reply with quoteBack to top

Rap müzikten pek hazzetmem klaisk müzik ve rap müzikse en sevdiklerimdir. Yani metal. Bakınız googlefight da öyle diyor:

http://www.googlefight.com/index.php?lang=en_GB&word1=metal&word2=rap

FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Tue Jan 31, 2006 9:18 pm Reply with quoteBack to top

Google Fight süpermiÅ? ama metal deyince akla saece metal müzik gelmiyor. "metal music" ve "rap music" Å?eklinde savaÅ?tırırsanız aradaki fark azalıyor. Wink

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Selkinemus
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 01, 2006 6:49 am Reply with quoteBack to top

Tabikide metal diyorum.Açıkcası rapten artık nefret ediyorum..Zaten bi iki kafiye uydurulunca o rap oluomuÅ?.Ve bu yüzden rap piyasasına herkes dahil oluyo.Piyasada yıÄ?ınla rapçi var.Bunlardan baÅ?arılı olanlar ise nadir.Ã?rnek verecek olursak Eminem daha önceleri zirvedeydi resmen ya.Türkiyede rapin tanınmasını saÄ?layan en önemli unsur eminemdi.BaÅ?arısının sırrı bence ikidebir kafiyeli sözler sölemesi deil.Sözlerin müzikle uyumudur.(Eminemin tek sevdiÄ?im Å?arkısı supermandi Razz )
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN MessengerICQ Number
    mefistofeles
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 01, 2006 7:03 pm Reply with quoteBack to top

Selkinemus wrote:
    Tabikide metal diyorum.Açıkcası rapten artık nefret ediyorum..Zaten bi iki kafiye uydurulunca o rap oluomuÅ?.Ve bu yüzden rap piyasasına herkes dahil oluyo.Piyasada yıÄ?ınla rapçi var.Bunlardan baÅ?arılı olanlar ise nadir.Ã?rnek verecek olursak Eminem daha önceleri zirvedeydi resmen ya.Türkiyede rapin tanınmasını saÄ?layan en önemli unsur eminemdi.BaÅ?arısının sırrı bence ikidebir kafiyeli sözler sölemesi deil.Sözlerin müzikle uyumudur.(Eminemin tek sevdiÄ?im Å?arkısı supermandi Razz )

Canım benim selkinemus normalde pek saldırmam ama bu sefer kızdırdın.Ben türk sanat müziÄ?i,türkü, pop rap jazz r&b klasik müzik metal rock her Å?eyi dinlerim...BU konu dıÅ?ı neyse bir müziÄ?i sevmeyebilirsin bu normal,sevmezsen dinlemezsin ama kafiyeli sözler yazmak rap yapmak deÄ?ildir.Müzik sözler olmadan çok Å?ey anlatır anlayabilene.Sözler senin müzikten anlayacaÄ?ın düÅ?ünceleri artırmakta yardımcı olur.Tıpkı Å?arkıyı söyleyen vokalin enstrümandan farksız olduÄ?u gibi...

Ayrıca bu türü iyi dinlemediÄ?in belli bunu popüler(pop) parçalar için desen anlarım hani ...
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Gwindor
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 01, 2006 9:31 pm Reply with quoteBack to top

KulaÄ?a hoÅ? gelen her türlü Å?eyi dinlerim. Hatta bazı dönemlerimde Müslüm Gürses bile dinlemiÅ?liÄ?im vardır Razz . Fakat rap dedinmi sevmiyorum, yani rap'in genelinden hoÅ?lanmıyorum. Gerek bu mizÄ?i icra edenlerin tipi ve yaÅ?am anlayıÅ?ı, gerek bu müzik. Yok arkadaÅ? hoÅ?uma gitmiyor Smile.
    Metal diyorum o yüzden..
    Fioner
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 01, 2006 9:36 pm Reply with quoteBack to top

Ben metali de severim ama tercihim kesinlikle rap tir.
    chosen
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 01, 2006 9:51 pm Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar herkes kendi tercihini söylesin ve sebebini açıklasın, lütfen ikili dialoglara girip tartıÅ?ma çıkarmayalım, baÅ?lıÄ?ın yönü o tarafa gidecek gibi geliyor çünkü... (sözüm son mesajlara deÄ?il, yanlıÅ? anlaÅ?ılmasın...)

uyarı ve saygılarımla...

Gölge Ustası

PostPosted: Fri Feb 03, 2006 9:19 pm Reply with quoteBack to top

Benim müzikten anladıÄ?ım Å?ey bana bir duygu vermesidir. MüziÄ?in sözlerle uyumlu olmasını ve sözlerin de ya anlamlı ya da o duyguyu verebilen sözler olması benim için önemlidir. Rapte sadece Sagopa dinlerim, onun müziÄ?i kalitelidir. Rapte fazla kaliteli Å?arkıcı yok ama diÄ?er müzik türlerinde çok var. Bu yüzden rap kötü gibi geliyor ama bir müzik türü kötü olamz bence, sadece onda verilen ürünler kötü olabilir.

Saygılar..

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum