Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - �lüm Kapısı Serisi �zerine...
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Ãƒ?lüm Kapısı Serisi Ã?zerine... View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Gorath
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 3:14 pm Reply with quoteBack to top

Vampir wrote:
    Ã?lüm Kapısı'nın ilk iki kitabını okudum sadece ve DragonLance'den ne daha iyi ne kötü oldukları sonucuna vardım.W&H ikilisi yazsa yazsa bu kadar yazabilir.Fazlasını beklemenin alemi yok.Tek hoÅ?uma giden noktası ikinci kitapta Zifnab ve ejderhasının Å?aklabanlıklarıydı, o kadar.Tuhaf dünyalar tasarlamıÅ? iyi de, epik bir öykü kurgusu sıfır.

Sanırım ilk iki kitabını okuduÄ?un için böyle düÅ?ünüyorsun. Sadece iki dünya ile tanıÅ?mayı baÅ?arabilmiÅ?sin. Ä°stersen birde Ã?çüncü kitabı ve onun Abbarach isimli o yokoluÅ?tan baÅ?ka bir Å?ey olmayan dünyasını dene. O yarı ölü ruhunu serbest bırakmayan bedenlerin tüylerini diken diken etmesini bir gör bence.
    Hemen ardındaki kitapta kaosun dünyalar üzerine yeniden çöküÅ?üne Å?ait ol. Labirenti unutmadan yanına ekle.
    Sonrada git ve beÅ?inci kitapta yıksı-diksinin gizemlerini çöz. Ama asla, asla ve asla son kitabı okumayı unutma. Dünyaların birleÅ?ip birleÅ?emeyeceÄ?ini yada yeniden mi Å?ekillenip birbirine baÄ?ımlı dört dünya hayallerinin gerçek olup olamayacaÄ?ını gör. Wink

Bence bütün bu soruların yanıtları için okumayan herkes bu harika ötesi seriyi sonuna kadar okumalı.

Hisset yaÅ?amak için olan savaÅ?ını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailICQ Number
    Vampir
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Dec 26, 2004 2:39 am Reply with quoteBack to top

Å?imdi demenize bakılırsa W&H ikilisi üçüncü kitaptan itibaren seviye atlayıp,yeni beceriler geliÅ?tirmiÅ? olmalılar.Ä°lginç.Bir yazarın 9 kitabını okumuÅ? ve hiçbirini tatmin edici bulmamıÅ?sam bir sonrakini okuyunca fikrimi deÄ?iÅ?tirme ihtimalim ne kadardır, düÅ?ünmüyor da deÄ?ilim.Yine de üçüncü kitabı da yakın bir zamanda okuyacaÄ?ım ve bu söylediÄ?inizin ne kadar tutarlı olduÄ?unu bizzat sınayacaÄ?ım.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 3:22 am Reply with quoteBack to top

Bu seri benim ilk serimdir. Sonu kötü bitmiÅ?tir. (amerika da ki yayıncı artık bitirin demiÅ?tir bu yüzden son kitap kötü olmuÅ?tur). Seri fantastikkurgu aleminin en güzel serisidir. Güzellik sırası ise bence 4 5 6 2 1 7 3. Aslında üçüncü kitabın sonun çok önemlidir ama kitabı bayaÄ?ı bayık buldum valla.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN MessengerICQ Number
    Elminster
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 22, 2005 6:39 am Reply with quoteBack to top

Ya bence kesinlikle tartıÅ?ılmayacak seviyede özgün ve baÅ?arılı bir yapıt; ha sonu kötü bitmiÅ? ona katılıyorum ama gerek büyü anlayıÅ?ı gerek diÄ?er bütün fantastik kitaplardan farklı bir konsepti oluÅ?u açısından bir Å?aheser... Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's website
    allanon-
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 22, 2005 10:14 pm Reply with quoteBack to top

Kitapların birbiriyle baÄ?lantısı muhteÅ?em bence, ilk kitapla birlikte seri baÅ?lamıÅ? ve (sonu banada yetmedi) son kitaba kadar bütün halinde düÅ?ündüÄ?ünüzde çok güzel kurgulanmıÅ?.
    Bazı kitaplar daha az güzel fakat baÅ?layınca serinin bitirilmemesi büyük hata olur.
    Zifnab beni hiç rahatsız etmedi bu arada, sadece gülümsetti biraz, ben geçmiÅ?e bi saygı duruÅ?u olarak görmeyi tercih ediyorum...
    FRP ile ilgilenen herkes okumalı bence...
    Back to top View user's profileSend private message
    MorinehtaR
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 05, 2005 1:13 am Reply with quoteBack to top

Benim açımdan açıkçası Yüzüklerin Efendisinden sonra 2. sırada gelir... Karakterlerin yapıları ve eÄ?ilimleri bakımından bir çok kitaptan katbekat çeÅ?itlidir... Ayrıca Weis&Hickman ikilisinin elinden çıkan en baÅ?arılı seri de diyebilrim... En azından Ejderha MızraÄ?ı'ndaki insanı gıcık eden kendini beÄ?enmiÅ? karakterler sadece olması gerektiÄ?i kadar var, bıktıracak kadar deÄ?il...
    Justarius
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 06, 2006 3:23 am Reply with quoteBack to top

Bence de çok güzel bir seri. Zifnap olayı bıktırıyor ama. Soru iÅ?aretleri bırakıyor insanın aklında.
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Shevarash
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Fri Jan 06, 2006 4:50 am Reply with quoteBack to top

BeÄ?eniler büyük oranda kiÅ?ilerin tercihine göre Å?ekillenir ama kendi adıma fazla sevmediÄ?imi söylemem lazım. Hele hele forumlarda insanların abarttıklarını görünce, belki biraz bklenti içinde okumuÅ? olabilirim ancak bitireli 1 yıl kadar oldu, bu süre içinde sevdiÄ?im herhangi bir kitabı yada seriyi muhakkak tekrar okurdum. Bu seriyi tekrar okuyacaÄ?ımı hiç sanmıyorum açıkçası !
    trulias
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 06, 2006 7:49 am Reply with quoteBack to top

Açıkcası bende 2sene kadar önce arkadaÅ?ımın elinde görüp zorla gaspederek Very Happy ilk 30 sayfasını okudum. Forumda genelde övülmüÅ? yaznlız açık söyliyim ne anlatılan dünya nede anlatım biçimi pek sarmadı, bence pek bir hayal güçü eseri taÅ?ımıyo ve fazla sıradandı, en azından baÅ?langıçta bırakmamı saÄ?lıyacak kadar...
    Gwindor
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jan 07, 2006 9:53 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?larım üzerinde test ettiÄ?im kadarıyla ilk kitap baya bi bilinmezliklerle dolu olduÄ?u için belkide tek baÅ?ına pek etki etmiyor. Fakat özellikle 3.-4. kitaplarda seri kendini gösteriyor. Olayların tatmin edici bir Å?ekilde nasılda baÄ?landıÄ?ını görünce Å?aÅ?ırıyorsunuz. T
    Å?ahsen, ama 1. kitaptan acayip zevk aldım. 3. kitapta serinin en sevdiÄ?im kitabı oldu. Fakat bende bir bozuklukta olabilir tabi, bilemem.
    Ama okuyanların gördüÄ?ü gibi gerçekten ilginç ve yaratıcı bir büyü sistemi var. Defterime garip gürüp rünler çizmeye bile baÅ?lamıÅ?tım kitabı okurken Smile.
    Serinin ilk 4 kitabı iyinin ve kötünün net çizgilerle ayrılmamıÅ? -vede benim okuduÄ?um- tek fantastik romandı. Belkide beni bu cezbetmiÅ?tir. Politika vardı, dengeler vardı ama KötülüÄ?ün Efendisi ve kötü ırklar gibi birÅ?ey yoktu. Herkes kendi çıkarlarını ön planda tutuyordu.
    Zifnab'ta hikayeye bir tebessüm unsuru katıyordu. CiddiliÄ?in alıp baÅ?ını yürüdüÄ?ü, hayati olayların döndüÄ?ü bir anda Zifnab'ın çıkması ve biraz saçmalayarakta olsa ortamı yumuÅ?atması pekte rahatsız edici deÄ?ildi. Å?imdilik aklıma gelenler bunlar, fakat seri bence kesinlikle ama kesinlikle okunmaya deÄ?er.Hatta benim LoTR'dan sonra okuduÄ?um en iyi seri...
    Slach
    Gölge Ustası

PostPosted: Thu Jan 19, 2006 8:33 am Reply with quoteBack to top

bende sonunu beÄ?enmemiÅ?tim ama genelde seri güzeldi. hatta sıkıcı diyen arkadaÅ?lara pek katılamıyacaÄ?ım çünkü ben 4, 5, 6 ve 7 'yi bir çırpıda okudum. kitaplar nasıl bitti anlamadım bile Very Happy
    kısaca okumamıÅ? tüm arkadaÅ?larıma tavsiye ederim.
    özellikle büyü anlayıÅ?ı çok hoÅ? bence.
    kalpten baÅ?layan rünler harika. brde en çok sartan ve patrin ( büyük ihtimal yanlıÅ? yazıdm ama en azından anladınız Smile ) büyülerinin bir birine ne kadar uyulu olduklarını anladıkları yer hala aklımdadır rünlerin bir birini tamamlaması falan.

aslında Å?imdi dönüp bakınca üzerinde baya düÅ?ünülmüÅ? bir seri diye de düÅ?ünmeden edemiyorum Very Happy

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jan 28, 2006 5:45 am Reply with quoteBack to top

bence ejderha mızraÄ?ından çok daha güzel w&hnin bu serisi herÅ?ey birbiriyle baÄ?lantılı ve kurgusu da çok güzel... ama sonu pek iyi olmamıÅ?

sıralamam: 3-1-5-2-4-6-7

Gölgesi akıyor zemine yüksekteki lambadan
    Ve bu gölgeden, yerde uzanmıÅ?
    Chade_Fallstar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jan 28, 2006 6:12 am Reply with quoteBack to top

serinin son kitabı çıkalı yıllar oldu ama ben hala okumadım güzeldi seri öyle hatırlıyorum ama nedense okumuyorum kitabı almıyorum...
    heralde seriyi pek beyenmemiÅ?im yada yıllar geçtikçe beklentilerim deiÅ?miÅ? bir kitaptan...
    Genellikle kitaplarımı 2 Å?er 3 er kere okurum bu serinin hiç bi kitabını okumadım 1 kereden fazla...
    Demekki bu seri o kadar da güzel deilmiÅ? bana göre....
    Evet Å?imdi anlıyorum ben bu seriyi beÄ?enmemiÅ?im...

BeÄ?enmedim seriyi ilk baÅ?ta sarıyo ama sonradan insan sıkılıyor, okadar kader Å?ans olayı varki bıktırıyo, herÅ?ey büyü içinde dönüyo, insan sıkılıyo belli bir süre sonra yinede okunabilir bir yere kadar
    aransayes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 02, 2006 10:57 pm Reply with quoteBack to top

Benim hoÅ?uma giden bir seri ama Zifnab olayına gıcıÄ?ım var. SOn kitaba kadar onu fizban olduÄ?u belliydi sonra fikir deÄ?iÅ?tirip sartan büyücüsü yaptılar. Ã?ok yanlıÅ? yaptılar orda Razz
    darkwizard
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Sep 23, 2009 5:41 am Reply with quoteBack to top

kesinlikle mükemmel...bu yazarlar gerçekten inanılmaz zeki.herkes dl ile kıyaslıyor tabi ölüm kapısını.DL benim fantastik dünyaya adım atmamı saÄ?ladı ve çok çok sevdiÄ?im bir seri ama kıyaslamak istersem bence ölüm kapısının kurgusu çok daha derin ikili bambaÅ?ka bir evren yaratmıÅ? her Å?ey birbirine mükemmel bir Å?ekilde baÄ?lı .olaylar, karakterler her Å?ey öyle bir düÅ?ünülmüÅ? ki... çok dikkatlice ve özveriyle okunması gereken bir seri çünkü ancak o zaman tadına varabiliyorsnuz.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum