Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - FrpWorld'ümüz 3 yaÅ?ına basacak, acaba ne yapsak ?
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

FrpWorld'ümüz 3 yaÃ…?ına basacak, acaba ne yapsak ? View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    uLtior
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jan 21, 2006 10:52 am Reply with quoteBack to top

Sahsi fikrim eger vaktim olsaydi. Genis kitlelere ulasabilecek bir sitede banner yayinlayip aramizda üstadlarımız tarafından yazılacak bir manifesto ile Türkiye'de frp ye satanistlerin oynadıÄ?ı oyun düÅ?üncesine sert ve manalı bir cevap vermek olurdu. tüm bu engelleyici kör edici aptal medya yayınlarına, rahatsızlıklarına, tecavüzlerine ve genç neslin yozlaÅ?masına karÅ?ın hayallerimizle var olup birÅ?eyler orataya koymaya çalıÅ?tıÄ?ımızı, düzeyi yüksek, geniÅ? düÅ?ünce açısına ve yapısına sahip olduÄ?umuzun anlaÅ?ılması istendiÄ?ini belirtmek isterdim.

Evet biz bazı gerçeklerden kendimizi yoksun bırakıyoruz fakat biz sizin aptal kutularınızın içerisinden beyinlerinize giden ve sizi yönlendiren amaçlardan uzak kalmak istiyoruz. Yalan olarak tabir ettiÄ?iniz hayallerimiz sizin yozlaÅ?mıÅ? algılarınızdan daha kabuldür.
    Saygilarimla.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Shevarash
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sat Jan 21, 2006 7:02 pm Reply with quoteBack to top

uLtior wrote:
    Sahsi fikrim eger vaktim olsaydi. Genis kitlelere ulasabilecek bir sitede banner yayinlayip aramizda üstadlarımız tarafından yazılacak bir manifesto ile Türkiye'de frp ye satanistlerin oynadıÄ?ı oyun düÅ?üncesine sert ve manalı bir cevap vermek olurdu. tüm bu engelleyici kör edici aptal medya yayınlarına, rahatsızlıklarına, tecavüzlerine ve genç neslin yozlaÅ?masına karÅ?ın hayallerimizle var olup birÅ?eyler orataya koymaya çalıÅ?tıÄ?ımızı, düzeyi yüksek, geniÅ? düÅ?ünce açısına ve yapısına sahip olduÄ?umuzun anlaÅ?ılması istendiÄ?ini belirtmek isterdim.

Evet biz bazı gerçeklerden kendimizi yoksun bırakıyoruz fakat biz sizin aptal kutularınızın içerisinden beyinlerinize giden ve sizi yönlendiren amaçlardan uzak kalmak istiyoruz. Yalan olarak tabir ettiÄ?iniz hayallerimiz sizin yozlaÅ?mıÅ? algılarınızdan daha kabuldür.
    Saygilarimla.

Gayet güzel fikir...
    Back to top View user's profileSend private message
    uLtior
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 23, 2006 4:11 am Reply with quoteBack to top

3. yıl Å?erefine istanbulda gerçekleÅ?ecek bir aksiyona giriÅ?ebiliriz. sitemizin üstadları tarafından oluÅ?turulacak ve geliÅ?tirilecek görevlerle istanbul çevresinde gruplar halinde o görevi yerine getirmeye çlıÅ?abiliriz. örneÄ?in, herkes taksimde toplanır. dmler tarafından görev verilir, grup içerisinde obje veya ipucu arayacak aktif oyuncular seçiir. mesela. bir bulmaca verilir ve bulmacanın ipucu beyoÄ?lunda bir kafede saklanmıÅ?tır. o kafenin sahibiyle anlaÅ?ılır. ipucu bulunur ve merkezde bulunan oyunculara mesaj atılır. merkezdeki rol yapacak oyuncular bu ipuçları ile oyundaki rollerine devam ederler. ve daha sonra rol oyuncuları aktif oyunculara diger ipucu aramaları için mesaj gönderirler. diger ipucu bulunup merkeze geri dönülür. oyuncularını tamamlayan grup, topluca oyuna devam eder. bir convention tadında deÄ?iÅ?ik bir LRP.

tabi convention da yapabiliriz. biliyorum uzun zaman gerektirecek ama hazırlanabiliriz.

Saygılarımla.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Mon Jan 23, 2006 4:43 am Reply with quoteBack to top

Bir hazine avı gerçekten harika olurdu. Bu fikrini destekliyorum ve eÄ?er bu tip bir Å?ey yapılacaksa Å?imdiden hazırlıklara baÅ?lamak gerektiÄ?ini düÅ?ünüyorum.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    BrokenBlade
    Süresiz BanlanmıÅ?tır

PostPosted: Mon Jan 23, 2006 6:23 pm Reply with quoteBack to top

uLtior wrote:

Saygilarimla.

AnlaÅ?ılmama yanlısıyım ben.Ya herkes oynamaya baÅ?larsa?Onun için bırakın bizi satanist sansınlar.

Hazine avı güselmiÅ? hakketen,hatta etrafa tuzaklarda kurarız :ehue gerçek tuxaklar :evil
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteAIM AddressYahoo MessengerMSN Messenger
    trulias
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 23, 2006 7:50 pm Reply with quoteBack to top

arkadaÅ?lar hazine avı iyi bir fikir olsada teknik zorlukları oldukça fazla. büyük çapta organizasyonlar düzenlemiÅ? ve görev almıÅ? biri olarak bu konuda bana güvenmenizi rica ediyorum. ancak Å?u ana kadar gördüÄ?üm en ilginç fikir olduÄ?u için tespit ettiÄ?m zorlukları ve olası çözüm yollarını aÅ?aÄ?ıda belirtiyorum:

1-herÅ?eyden bu organizasyonda görev alıcakların(oyuncular, dmler, organizasyon yönetim birimi, açil durum ekibi vs.) tam bir katılımla BÄ°RDEN FAZLA KERE buluÅ?up birbirlerini iyi tanımaları ve bir güven ortamı oluÅ?turulması bundan baÅ?ka iyi anlaÅ?ması muhtemel arkadaÅ?ların gruplara bölünmesi ve onların daha sıklıkla görüÅ?üp belki ön bir fizibilite çalıÅ?ması yapmalrı gerekir; eÄ?erki yarıÅ?mayı bir günde bitirmek istiyorsak. Å?unuda belirteyim arkadaÅ?lar görev oyuncular haricinde görev alıcak ve organizasyonun yürütülmesini saÄ?lıycak arkadaÅ?ların aklı selim, olgun , 16yaÅ? ergenlik bunalımları içinde kıvranık saÄ?a sola laf atıp ekibin düzenini bozmıyacak , mümkünse daha önce en az 1adet 50kiÅ?i üzeri party organizasyonunda çalıÅ?mıÅ? arkadaÅ?lar olmalarında fayda var.

>bu sorun daha çok bireysel nedenlerle ilgili olduÄ?u için çözülebilir sıfatını taÅ?ıyor biraz titiz davranılarak ve biraz profesyonel bakarak rahatça çözülebilir.

2-daha önemli bir konu olayın yasal boyutu. herÅ?eyden önce sadece istiklal caddesi ve taksim meydanını içine alan kısımda dahi verimli bir grup oyunu elde etmek için 4der kiÅ?ilik oyuncu gurpları lazım. 4takım olsa etti 16kiÅ?i. 3kiÅ?ilik anayönetici kadro , 6kiÅ?ilik haber taÅ?ıyıcı ve telekominikosyonla uÄ?raÅ?an(basitçe haberleri cep telefonuyla ileten ve alan),
    4bulmaca 2hedef Å?aÅ?ırtma mekanı ile anlaÅ?sak 2Å?er kiÅ?iden 12 kiÅ?i, hadi 6 alalım izliyiciler filan 60kiÅ?inin (belki 100) oluÅ?turucaÄ?ı bir ekipten söz ediyoruz. böyle bir ekibin taksim meydanında birikmesi köÅ?edeki eli telsizli simitçi amcaların dikkatini biraz fazla çeker. ayrıca bu bir yana biz bir mekanı merkez üs yapıp bir gün orda durucaz. bununda haricinde oyuncular oyunu kazanmak için cadde kapkaç yapmıÅ? bir edeyla (veya hadi derse geç kalmıÅ? diyelim) cabası.

>bu konu hakkında en pratik husus seçilecek mekanın ulaÅ?ılabilir bir Å?ehir dıÅ?ı mekan( aÄ?va, çorlu bir sitenin geniÅ? bahçesi ve oyunu zevkle izleme potansiyeli olan sakinleri).
    Å?ayet bu mümkün deÄ?ilse ulaÅ?ım ve pratiklik açısından merkezi bir mekan( taksim) olmasında fayda var. bununda en kurallara uygun Å?ekli valilikten konuyla ilgili bir izin alınması, ancak hiçbirimizin bunla uÄ?raÅ?ıcaÄ?ını sanmıyorum. bu durumda en pratik çözüm ilk önce merkez üs yapabileceÄ?imiz bir mekan bulmak(zaten oldukça kalabalık olacaÄ?ız. sabah 8'den akÅ?am 8e mekanı kapatır gecede eylenceye devam ederiz). daha sonra diÄ?er mekanları halletmek. bu konu biraz daha tanıdıÄ?ınız veya takıldıÄ?ınız fix mekanlarda bitiyor. cadde içi koÅ?uÅ?turmacada oyunu zaman aralıklarına bölmekle çözülebilir. Å?öyleki yarıÅ?ma ilk parçayı getiren ikinci ip uçunu alır Å?eklinde olmak yerine, saat 9-11arası Å?u ipucuyla Å?unu bulun Å?eklkinde yapılır ve bulunucak Å?ey koÅ?oÅ?turmacayla deÄ?il üstüne kafa yorularak bulunucak birÅ?ey olur(zaten sahte çözümlerde burda devreye girer).

3- diÄ?er bir sorun katılım olayı. bu planlar daha çok tek bir Å?ehir baz alınarak oluÅ?turulabilir(gerçi Türkiye deki birkaç Å?ehri içine alan bir oyun muazzam olur ama ben ilk önce ufaÄ?ını yapıp potansiyel yanlıÅ?ları görelim derim). Å?ehir dıÅ?ından gelicek arkadaÅ?ların organizasyona katılımları için gerekli imkanların oluÅ?turulması ve ilk Å?ıkta bahsettiÄ?im "ekip in birbirini tanıması" olayı önem arz ediyor.

>Å?ehir dıÅ?ı arkadaÅ?ların olaya iÅ?tirakı Ä°stanbul içi mümkünse taksime yakın bir yerde oturan
    arkadaÅ?ların misafirperverlikleriyle çözülebilir. yanlız Å?unu belirteyim ekiplerin kaynaÅ?ması için enaz birkaç gün kaynaÅ?mak ve tüm organizasyon olarak birkaç gün biryerlerde takılmak lazım. aksi taktirde uyumsuzluk ve tanımamazlıktan kaynaklanan kavgalar veya bölünmeler yaÅ?anabiliyor.

4- zaman seçimide çok önemli bir husus. o büyüklükte bir kalabalıÄ?ın sırtmayacaÄ?ı (gerçi hepimiz turist gibi giyinip öyle davranırsak sorun olmaz) bir zaman zarfı seçilmeli.

>bu konuyuda olaÄ?an depolitik kalabalıkların olduÄ?u bir cumartesi yapabiliriz. mesela bir maç zamanı olabilir. hem cumartesileri pazarın aÄ?ır kalabalıkları olmaz.

5-seçilecek bölgede önemli. her ne kadar diÄ?er baÅ?lıklarda üstünde durmuÅ? olsamda ayrı olarak bir bahsetmekte fayda var. mesela ben kadıköy ü bu tarz bir organizasyon için hiç uygun bulmuyorum. zira son senelerde iyice kirlendi eski halinden eser kalmadı. boyacılar, çicekçiler, tinerciler, it , kopuk ne ararsan.

>bu konuda her ne kadar her büyük Å?ehrin her yerinde yaÅ?anıcak bir sorun olsada, seçilicek yer ile çözülebilir. en iyisi dediÄ?im gibi birimizimn Å?ehir diÅ?ı bir mekanı veya tarlası olur. çadırları alır gideriz. eve bile gerek yok. bu mümkün deÄ?ilse taksim-harbiye bölgesi bençe uygun. cadde bostan sahilide oldukça iyibir alternatif olabilir.

arkadaÅ?lar benim belirtmek istediÄ?im genel hususlar bu kadar. planlama ve sorunlar kısmı elbette bu yazının on katı, ancak bu temel problemlere birbirleriyle uyumlu çözümler bulduÄ?umuz anda kalan sorunlar bir organizasyon öncesi planlama toplantısında veya msn kanalıyla dahi çözülebilir.

benim en anlamlı ve ilginç bulduÄ?um fikir buydu açıkcası. bu nedenle bunun üzerine eÄ?ildim. sizde eksik gördüÄ?ünüz fikirlerimi lütfen düzeltin veya doldurun.

saygılarımla...
    uLtior
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 23, 2006 8:18 pm Reply with quoteBack to top

trulias'a açıklamarından ve tespitlerinden dolayı teÅ?ekkür ediyorum. EÄ?er ciddi planlı bir Å?ekilde yapılandırılırsa çok güzel bir organizasyon olacaÄ?ına eminim.

Kaç kiÅ?i böyle bir projeye sıcak bakıyor? önce bunu sormak gerekiyor.

Ben elimden geldiÄ?ince yardımcı olmak isterim. kendim lansman, kampanya, organizasyon alanlarında az çok bilgiye sahibim reklam ajansında çalıÅ?maktayım. hizmetinizdeyim arkadaÅ?lar.
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Mon Jan 23, 2006 9:19 pm Reply with quoteBack to top

Trulias, gerçekten aydınlatıcı bir yazı olmuÅ? bence bu konuyu topic dıÅ?ına taÅ?ıyalım ki görmeyen arkadaÅ?lar da görsün. Yazında hep 1 günlük organizasyondan bahsetmiÅ?sin. Acaba birkaç günlük bir organizasyon olsa? Uzun ve araÅ?tırma gerektiren bir bimeceyi birkaç gün çözmeye çalıÅ?sa mesela? Nasıl olur acaba?..

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

trulias
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 24, 2006 4:45 am Reply with quoteBack to top

Açıkçası gerçekten çok daha güzel , çok daha zor ve çok daha karmaÅ?ık olur Very Happy . ama onuda deneyebiliriz. yanlız bu durumda maliyetlerde kabarıcaktır. herÅ?eyden önce Å?ehir dıÅ?ıdan gelenler bir gün fazladan kalmak zorunda( veya daha fazla). bunun haricinde birden fazla günlük organizasyonlarda tecrübelerle sabittirki insanlar özellikle izliyiciler sıkılıp baÅ?ka iÅ?lerle uÄ?raÅ?maya baÅ?lıyorlarki herkesin potansiyel arkadaÅ? olduÄ?u bir ortamda izleyicilerin kaynaÅ?ması görevlilerinde görevlerini aksatmalarına neden olur. olaya oynıyanlar açısından bakarsakta onlarında böyle uzun süreli bir organizasyonda bütün süre boyunca ilk günkü gibi heyecanla sarılmaları için hem bu arkadaÅ?ların macera ve frp aÅ?kıyla kavruluyo olmaları , hemde bulmacaların ve oyunların muazzam yaratıcı olmaları lazımki kabak tadı vermesin.

birden uzun günlük organizasyonların en büyük sorunlarından biride kullanılıcak mekanların ya harbi sıkı tanıdıklar olmaları lazım yada artık onları "sponsor" statüsünde alıp karÅ?ılıÄ?ında reklamlarını yapmak vs. gibi birÅ?eyler önermemiz lazım. siternin amaçlarıyla aynı paralelede gideciÄ?ini sanmıyorum bu durumun.

tüm bunlara raÄ?men çözülmez problemler deÄ?iller. üstünden glebiliriz. benim iÅ?isel öneirm ise ilk sefer olucaÄ?ı elimizdekileri bilmediÄ?miz ve birbirimizi tanımadıÄ?ımız için tek günlük birorganizasyon yapmamız yönünde.
    Artex_Croma
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 24, 2006 4:53 am Reply with quoteBack to top

Oturup sıradan bir buluÅ?ma yapalım, nargileydi , sıcak cukulataydı (belki cilekli). Dogum gunu bulushması dıye bi cok kiÅ?i gelir zaten daha bir havalı kalabalık buluÅ?ma olucaktır.

FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Tue Jan 24, 2006 5:07 am Reply with quoteBack to top

Aklımdaki Å?ey aslında Ä°stanbul'da yeterince süre kalabilecek arkadaÅ?larla (diÄ?erleri kusura bakmasın, evim olsa baÅ?ımın üstünde yeriniz var ama yok iÅ?te hüü Crying or Very sad ) zor ve araÅ?tırma-koÅ?uÅ?turma gerektirecek bulmacaları çözmeye çalıÅ?arak yapılacak uzun soluklu bir hazine avıydı. Mesela ilk buldukları ipucu onları Belgrad Ormanı'na (salladım) götürecek, orada baÅ?ka bir ipucu bulacaklar ama akÅ?am olmuÅ? olacak ve bulmaca da zor olacak, evlere çekilip orada çözeceÄ?iz. Ä°zleyici konusunda da düÅ?üncem de herkesin oyuna katılması. Tabii çok kiÅ?i oynamak isteyecek, buna göre biz de çok görev vereceÄ?iz. Bulmacalar birbirinden baÄ?ımsız da olabilir. Her grubu ayrı yere de götürebilir ya da..

Å?u an aklımda bu kadara var. EÄ?er ilgi artarsa buna daha fazla vakit ayırabilirim. Ama tekrar hatırlatıyorum, ilginin artmasını istiyorsak, bu konuyu ayrı bir baÅ?lıÄ?a taÅ?ımalıyız.

Saygılar..

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

trulias
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 24, 2006 5:13 am Reply with quoteBack to top

Kesinlikle katılmıyorum...

1-bahsettiÄ?in tarzda bir buluÅ?ma iÅ?in kolayına kaçmak olur, kolay Å?eylerin deÄ?erleride düÅ?üktür.
    2-senin söylediÄ?in tarzda birÅ?ey özel bir alam veya önem içermiyecektir, zira zaten istanbul tayfası olarak zaten düzenli olarak bahsettiÄ?in tarzda Å?eyler yapıyorsunuzdur.olaya bence biraz daha geniÅ? bak.
    3-bunlara ek olarak bahsettiÄ?imiz tarih mayıs ortası. ben otarihlerde nerde olurum bilmiyorum muhtemelen istanbulda olamayacaÄ?ım ancak birçok Å?ehir dıÅ?ındaki arkadaÅ? macera öÄ?eleri daha geniÅ? her zaman yapamıyacakları(belki hayatlarında bir kez yapacakları) böyle bir organizasyonu, bir köÅ?ede insanların kendi tanıdıklarının yanına sıÄ?ınıp diÄ?erlerinin dıÅ? kapının mandalı olacaÄ?ı bir "sıcak çikolata " organizasyonuna tercih edeceklerdir.

daha birçok neden üretilebilir. konu hakkındaki ricam geniÅ? düÅ?ünmek ve herkezin çıkarını önemsemek.

bu arada umarım konuya fazla sert girmemiÅ?imdir. amacım kimseyi kırmak deÄ?ildir...
    trulias
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 24, 2006 5:56 am Reply with quoteBack to top

FrontsideAir "katılmıyorum" kısmı sana deÄ?ildi. onu Artex_Croma için attım. karıÅ?ıklık olmasın.

iki mesaj üst üste atmak zorunda kaldıÄ?ım için site yönetiminden özür diliyorum...
    tulkastor
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 24, 2006 7:16 am Reply with quoteBack to top

trulias,seni bu organizasyon bilginden ötürü bi kez daha kutluorum,bizi aydınlattıÄ?ın için teÅ?Å?ekür ediorum bide iÅ?n maddi boyutuna girsek diorum,bu tür organizasyonlar genel de kaça patlar,kiÅ?i baÅ?ına kaça patlar,içimizde patlayabilirmi Very Happy ,ve ayrıyetten bu orjinal fikri öne sürmüÅ? arkadaÅ?ı kutluorum,Å?imdiden teÅ?ekkürler......

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 24, 2006 7:39 am Reply with quoteBack to top

Maliyet ancak organizasyon yapısı çıkarıldıÄ?ında ancak hesaplanabilir arkadaÅ?lar. Taslak halinde belli birÅ?ey çıkaramayız. ama kiÅ?i baÅ?ı herÅ?ey dahil 20milyona sanırım halledebiliriz. tabi merkez üssünün kapatılması tanıdık bir cafe veya barınak vasıtası ile olabilir.

önce bu iÅ?i baÅ?arabileceÄ?imizi ispatlayacaÄ?ımız küçük bir organizasyon gerçekleÅ?tirelim. denildiÄ?i gibi bir buluÅ?alım, etraflıca konuÅ?alım. organizasyonun örneÄ?in taksim dıÅ?ına taÅ?ınması ilk etapta zor. çünki ulaÅ?ım maliyetleri artmakta. ancak m.köy -taksim arası olur. oda akbil ile aktarmalı kısa süreli seyahatlar vasıtasıyla ücretsiz gibi birÅ?ey olur. bayrama getirseydik ulaÅ?ım bedavaydıSmile en önemlisi toplanacaÄ?ımız merkez olacak yerin kapatılması. kapatılmasa ile çok katlı biryer olup o katın bize ayrılması. bu konuda taksimdeki cafeleri çoÄ?unlukla tanıyan çalıÅ?mıÅ? bir arkadaÅ?ımdan tavsiye alabilirim.

Yiyecek içeceÄ?e gelince. herkes evinde börek poÄ?aça yaptırıp veya yapıp ortaya koyarsa ve litrelik suydu bilmemneydi alırsak en ucuza mal ederiz.

Organizasyonu yönetecek kiÅ?ilerin;

1 tam yetkili senaryoyu yöneten
    2 genel yetkili. grup yöneticilerinden sorumlu olacakları denetleyen
    grup sayısına göre grup yöneticileri
    lojistik destek saÄ?layabilecek eleman
    sorun çözücü(yırtık birisi olmalı herhangi bir sorunda ilk o görevlendirmeli)
    olabilirse her grubun yaptıklarını not alabilecek, bunları yazıya geçirebilecek ve daha sonradan organizasyonu metne dökecek kiÅ?iler.

Biraz abarttımda buradan yola çıkabiliriz. Aslında convention yönetmiÅ? insanlar daha iyi bilirler onlara sormak gerek. ben bir kere katıldım conventiona ordada dm oldum Å?ansıma.
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum