Author |
Message |
paul sernine
Gölge Ustası
|
Posted:
Fri Jan 27, 2006 7:07 am |
|
okuduÄ?um romanda kılık deÄ?iÅ?tirirken kullanılan klasik yöntemlerin (makyaj,takma sakal-bıyık,lens vb) yanısıra kimyasallara baÅ?vurulabildiÄ?ini gördüm.
örneÄ?in kırlangıç otu suyuyla deride kabarcık-uçuk çıkarılabildiÄ?i,göze atropin damlatılarak bakıÅ?ların deÄ?iÅ?tirilebildiÄ?i,deri altına parafin enjekte ederek istenilen bölgenin kabartılabildÄ?i falan.lakin bunların doÄ?ruluÄ?undan emin deÄ?ilim.
bu kimyasallardan anlayan (okul-iÅ? gereÄ?i) yada buna benzer örnekler bilen var mı?
eÄ?er doÄ?ruysa bunların oyunda kullanıldıÄ?ını,bu Å?ekilde kılık deÄ?iÅ?tirildiÄ?ini kabul edelim.sizce karÅ?ımızdakinin spot (farketme) denemelerini etkiler mi? |
|
|
Back to top |
|
|
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jan 27, 2006 7:25 pm |
|
Kullanılan kimysal maddelerin doÄ?ru olup olmadıÄ?ı konusunda ben bir cvp veremem fakat Å?öle biÅ?ey var, örneÄ?in bir oyunda rogue oynayan bir oyuncu ben kılık deÄ?iÅ?tiriyorum derse ben Å?ahsen bunu nasıl yaptıÄ?ına dayir en azından rp nin zenginliÄ?i açısından bir açıklama isterim.
Ama tutupta "kırlangıç otu suyuyla deride kabarcık-uçuk çıkarılabildiÄ?i,göze atropin damlatılarak bakıÅ?ların deÄ?iÅ?tirilebildiÄ?i,deri altına parafin enjekte ederek istenilen bölgenin kabartılabildÄ?i" gibi bir açıklama yapmasınıda beklemem tabi.Bunlar peruk takmaydı Å?iÅ?man görünmek için iÅ?te gömleyin altına yastık koyma gibi basit açıklamalar olur.Ã?zelliklede masa üstü oyunlarda böle ince ayrıntılara girilmez zaten.
Bide Å?uda var bu kılık deÄ?iÅ?tiriyorum diyen rogue bunun için skilli de eklenerek denemesini yapar baÅ?arılı olup olmadıÄ?ına dayir ve sonrada bunu kime yutturmak istiyorsa o adamda bu rogue arkadaÅ?ı görünce bir deneme yapabilir Å?üpelenebilir, farkedebilir ama yinede bu DM'e kalmıÅ? biÅ?ey. |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495] |
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Fri Jan 27, 2006 10:12 pm |
|
|
Back to top |
|
|
Chade_Fallstar
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 28, 2006 2:01 am |
|
Bu dediklerini oyun içerisinde düzgünce yapabilmek için ( ve rp ye uygun olması için) ilk çnce etraftan bilgi toplaman sorup sorÅ?turman gerekir.
Ama mesela karakterin düÅ?ünce yapısına ve zekasına dayadırılabilecek Å?eyler de vardır kılık deiÅ?tirmede, ama onlar zarla olur düzgünlüÄ?ü ve mükemmeliÄ?i zara kalmıÅ?tır ve yanılmıosam forgry skilli gereklidir( ki yanılmıorum) |
|
|
Back to top |
|
|
paul sernine
Gölge Ustası
|
Posted:
Sat Jan 28, 2006 10:13 am |
|
yazdıklarımın doÄ?ru olduÄ?unu,bir karakterin bahsedilen bilgileri elde ettiÄ?ini,suratını kabarttıÄ?ını,bakıÅ?larını deÄ?iÅ?tirdiÄ?ini,saçlarını kestirdiÄ?ini ve sakal bıraktıÄ?ını kabul edelim.özetle kılık deÄ?iÅ?tirdi ve bu deÄ?iÅ?ikliÄ?i farketmeye çalıÅ?anlar spot denemesi yapacak.dm siz olsaydınız bu durumda ne yapardınız?makyaj yapılmadıÄ?ı,herhangi birÅ?ey takılmadıÄ?ı için spot denemesi yapan kiÅ?i penaltı alır mıydı?
gerçi bu soruya yanıt vermek için kimyasalların etkilerini tamamiyle bilmek gerekli.örneÄ?in parafinle derinizi kabarttınız.ne kadar gerçekci bi kabarık olduÄ?unu bilmek lazım ama ben gerçekci olacaÄ?ına inanıyorum.yada mimiklerinizi eskisi gibi kullanabiliyo musunuz?
inanmıyosanız neden inanmıyosunuz,inanıyosanız dm olarak müdaheleniz ne olur?
yoksa kılık deÄ?iÅ?tirirken bu yöntemler kullanılıyoda benim haberim mi yok?kullanılan o malum çantanın içinde neler olduÄ?unu ve olabileceÄ?ini bilen biri yazarsa memnun olurum.
ilginiz için teÅ?ekkürler,saygılarımla... |
|
|
Back to top |
|
|
Türklider
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sat Jan 28, 2006 3:40 pm |
|
@Chade_Fallstar: Yanılıyorsun, disguise check atılıyor. Forgery, döküman ve para kalpazanlıÄ?ı için kullanılıyor.
Ä°kinci nokta, disguise denemesi DM tarafından gizlice atılıyor. Böylece ne kadar iyi yaptıÄ?ını oyuncu kendisi anlamıyor. Zaten yüksek disguise modifierı olan adamlar bu yukarıda sayılan yöntemleri deniyorlardır. Bir çok doÄ?al madde var bu tarz Å?eyleri yapan (yukarıdakiler kimyasal denmiÅ?, o yüzden diyorum) ve yukarıdaki kimyasalları elde edebileceÄ?imiz bazı yöntemler mutlaka vardır. Bu Å?ekilde halledilir. Tabi dediÄ?im gibi sadece yüksek modifierlarda ancak, belki de çeÅ?itli skiller aracılıÄ?ı ile (knowledge-nature ya da alchemy gibi)...
Bunun haricinde, ne yöntemi kullanırsanız kullanın, baÅ?ka birisi gibi davranıyorsanız disguise check atılır. Ä°sterseniz estetik yaptırın.
Ayrıca bluff skilinizde 5 ya da daha fazla rank varsa disguise'da baÅ?ka birisi gibi davranırken +2 sinerji bonusu alırsınız. Bunu da söyleyeyim dedim...
Saygılarımla... |
_________________ Türklider... |
|
Back to top |
|
|
Chade_Fallstar
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 28, 2006 7:55 pm |
|
saol türklider herzaman ki gibi aydınlarttın bizi ben forgry diye biliyodum artık doÄ?rusunu biliyorum )) ve ewet o zzarlar opyuncuya söylenmez siz güzel olup olmadıÄ?ını insan içine çıkınca öÄ?renirsiniz gerçi bazen sonuçları kötü olabiliyo Å?ayet zar düÅ?ük geldiyse. EÄ?er siz zarı bilseydiniz düÅ?ük gelirse gitmezdiniz bi yere dimi... |
|
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 28, 2006 8:44 pm |
|
Yalnız "Ben kılık deÄ?iÅ?tirmiÅ? bir ejderhayım!" derken bluff check atarsınız ama baÅ?kası gibi davranırsınız. Hani yanlıÅ? anlaÅ?ılma olmasın yada ben yanlıÅ?sam bari düzeltilsin |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
paul sernine
Gölge Ustası
|
Posted:
Sat Jan 28, 2006 9:05 pm |
|
Quote: |
Bunun haricinde, ne yöntemi kullanırsanız kullanın, baÅ?ka birisi gibi davranıyorsanız disguise check atılır. Ä°sterseniz estetik yaptırın. |
diyelim estetik yaptırdım ve ortalıkta dolaÅ?ıyorum.kimsenin kılıÄ?ına girmedim.dikkat çekmeyecek Å?ekilde giyindiÄ?imide düÅ?ünelim.disguise (kılık deÄ?iÅ?tirme) denemesi yapar mıyım,karÅ?ımdaki spot (farketme) denemesi yapar mı,yaparsa penaltısı olur mu?
saygıdeÄ?er Darkgnome sizin sorunuzun aynısını sorduysam kusuruma bakmayın.yalnızca cevapları ayrıntılı bir Å?ekilde almak istiyorum. |
|
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Sun Jan 29, 2006 6:33 am |
|
|
Back to top |
|
|
Eldarin_
|
Posted:
Mon Jan 30, 2006 1:18 am |
|
Bakın beyler BURADA Dareth arkadaÅ?ımızın müthiÅ? bir kılık deÄ?iÅ?tirme(disguise) repliÄ?i bulunmakta. Ä°ster biraz inceleyin, olayın drama kısmını nasılda güzel yorumlanmıÅ? bi inceleyin.
Hepinize iyi eÄ?lenceler... |
_________________ Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü |
|
Back to top |
|
|
ussiyiness
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Mar 11, 2006 9:23 pm |
|
ben kılık deÄ?iÅ?tirmekle uÄ?raÅ?mam, çünkü genelde hiç kimseye görünmem, iÅ?imi en kısa yoldan halledip çıkarım. |
|
|
Back to top |
|
|
Zortezurtek
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Apr 15, 2006 7:49 am |
|
Kılık deÄ?iÅ?tirme olayı aslında böyle estetikle makyajla olmamalı. Ä°yi bir hırsız iyi bir yalancı da olabilmelidir. TanınmadıÄ?ınız bir mekana gider iken kabul edilir bir özgeçmiÅ? ve inandırıcı bir çene ile gitmek daha makbul. Maksat dolandırıcılık ise bu en uygunu sanki.
Ama anlık olaylar için bir peruk veya bıyık gibi kısa dönem deÄ?iÅ?imler gerekiyor ise, bunlara uygun çamaÅ?ır seçiminin de eklenmesi tavsiyemdir.
Mesela bir hırsızlık olayından sonra kaçmanız gerekti. KalabalıÄ?a karıÅ?ırken veya karıÅ?tıktan sonraki görüntünüz biraz farklı olmalı ki göz yanılması ile kovalayan yakalamasın. Bu yüzden kalıcı Å?eyler deÄ?il geçici Å?eyler daha faydalı olabilir. Basit bir cloak deÄ?iÅ?imi (renk bazında özellikle) ve saç deÄ?iÅ?imi (peruk atarak) hem hızlı hem de etkili deÄ?iÅ?imlere imkan verebilir. |
|
|
Back to top |
|
|
|
|