Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Oldukten sonra
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Oldukten sonra View next topic
    View previous topic
    Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
    Author Message
    yolgezer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 15, 2006 1:10 pm Reply with quoteBack to top

Oldukten sonra ne olcaani hic dusundunuz mu?Cennet cehennem olabilir diyceksiniz ama daha bi ayrintili.

Bence onumuzde bir bilgisayar olcak ve orda soyle yazcak,"This was the trial mode,click here to register.

neden olmasin Laughing ?

What ails you my friend(Peppin the healer)
    Hi, What Can I do for you?(Rahmetli Griswold The Blacksmith)
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Dilbao
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Thu Feb 16, 2006 12:46 am Reply with quoteBack to top

Tabi canım.
    Zaten aslında kaÅ?ık filan da yok...

Gölge Ustası

PostPosted: Mon Feb 20, 2006 7:33 am Reply with quoteBack to top

Ä°Å?te benim konum bu. Felsefeye ilgim vardır ve yaklaÅ?ık 2 yıldır hayatın anlamını sorguluyorum. Bence ölünce ruhumuz bedenimizden ayrılarak ruhlar evrennide serbest kalacak. Zihnimiz geliÅ?ecek ve hayatta yaptıÄ?ımız Å?eylerin saçmalıÄ?ını anlayacaÄ?ız. YaÅ?amın anlamsız olduÄ?unun farkına varıp artık yaÅ?amak istemeyeceÄ?iz ve sonsuz bir uykuya dalacaÄ?ız. Benim fikrimin özeti bu, isteyene daha ayrıntılı açıklarım.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    barabus
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 20, 2006 7:16 pm Reply with quoteBack to top

kanaatimcce bu mevzu oldukça derin ve yüzeysel tartıÅ?ılmaması gerekli bi konu ; sonuçta herkesin inancı farklı ( yani iki müslüman bile aynı cennet yada cehennemden bahsedemiyo ) bu konuyla ilgili benim genel yorumum aslında herzamanki gibi

boÅ?verin bunları düÅ?ünmeyi... YaÅ?adıÄ?ınız zamanı ne kadar kullanabiliyoruz sanki de siz bide kalkmıÅ? ölümden sonrasını düÅ?ünüyorsunuz..

sonuçta teknik olarak cennet ve cehennem diye iki yer var ve insanlar dünyevi hayatlarında yaptıklarına göre ikisinden birine yollanacak ...

sonuçta her ikisinde de ne olduÄ?unu tam manasıyla bilsen farklı mı yaÅ?ayacaksın hayatı

ayrıca da ben sonderece anlamlı bi hayat yaÅ?adıÄ?ımız düÅ?üncesindeyim ayrıcada cennet ve cehennem nasıl olur bilmem ama insanın bunlardan birine gittikten sonra bir daha eskisi gibi olamıyacaÄ?ını söyleyebilirim ... yani dünyadayken günah yada sevap olan Å?eyleri yapmak elinizde ama cennettede günah iÅ?leme Å?ansı olursa insanın ne anlamı kalır ki cennete gelmesinin Very Happy

neyse karıÅ?ık bi konu iÅ?in içinden ben çıkmaya çalıÅ?mayacaÄ?ım ve ortalıÄ?ı da daha fazla karıÅ?tırmayım
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Shevarash
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon Feb 20, 2006 7:26 pm Reply with quoteBack to top

EÄ?er cennet cehennem varsa ölünce benim için çok kötü Å?eyler olucak Evil or Very Mad
    Back to top View user's profileSend private message
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 20, 2006 9:18 pm Reply with quoteBack to top

Bence öldükten sonra her Å?istediÄ?ini yapan bir varlıÄ?a dönüÅ?eceÄ?iz. Ä°stersek daha önce hep merak ettiÄ?imiz evrenin sonuna gideceÄ?iz, istersek soyunma odalarına dalabileceÄ?iz. Ama bunun hiç bir anlamı olmayacak çünkü bedenimizi kaybetmiÅ? olacaÄ?ız ve bu yaptıklarımızı paylaÅ?abileceÄ?imiz hiç kimsede olmayacak. Hatta bir süre sonra kendimizi yada çenremizi, belkide her ikisini birden unutacaÄ?ız.

Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Feb 21, 2006 12:08 am Reply with quoteBack to top

Cennet bence istediÄ?inin dileÄ?e getirilebileceÄ?i bir yerdir.(ya da benöyle sanıyorum)
    Mesela ben hep dünyanın baÅ?ından var olup sonuna kadar epik bir karakter olarak dolaÅ?mayı istemiÅ?imdir. Umarım bu olanaklıdır Shocked

Sonsuz bir yaÅ?am.. Ä°nsana pek güzel gelse de bence sıkıcı olmalıdır.
    Ama aynı Å?ekilde yokoluÅ?.. Bu da insana ne kadar kötü gelse de yine sıkıcı olmalı.
    İnsanda sadece beden yoktur, onu yöneten bir akıl ve birde ruh vardır. Buruh yok olamaz, fakat beden yok olabilir. Akılı da ruha dahil sayıyorum ben.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Feb 21, 2006 1:20 pm Reply with quoteBack to top

kanaatimce oldukten sonra bizi bir surpriz beklemiyor..zaten oldugunun bile farkina varmayacksin ki.....

yasadigin surece yedigin onunde yemedigin arkanda bu yuzden ne yap ne et hayatini dolu dolu yasa....50 yasina gelince kafani duvarlara vurma "ah bunu niye yapmadim diye"

aslinda ciddi ciddi ben diyorumki yapacagin seyi cogu zaman getiricegi sonucu dusunmeden yap......cunku sonuclar seni engelleyen tek seydir..

artik olursende seni bir guzel yikayacaklar.........pamuguda tikayacaklar 3 metrelik bir cukura atacaklar......

butun hayatin boyunca koyunlar,tavuklar,inekler suslemisti sofralarini simdi sen susle bakalim onlarin sofralarini

saygilar

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 12:42 am Reply with quoteBack to top

Ã?ncelikle bu Å?ekilde seviyeli bir bilgi paylaÅ?ımı olduÄ?u için size teÅ?ekkür ederim. Konu biraz tartıÅ?maya açık bir konu olacaÄ?ından bu seviyenin bozulmamasını ümit ediyorum.

Å?imdi; "Ã?ldüÄ?ünü bilmiyorsun ki" gibi Å?ey söz konusu deÄ?il sevgili narq. Ã?ldükten sonra mezarının baÅ?ında kalan hoca son kez bir dua okur ve sen o dua sayesinde öldüÄ?ünü fakedersin, anlarsın. Bunlar zaten bilinen Å?eyler.

Ã?ldükten sonra...Cennet ya da cehennem...Belki de hiç biri. Bu kiÅ?iye göre, o kiÅ?inin inancına göre deÄ?iÅ?ir.

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 4:38 am Reply with quoteBack to top

Daeyacım ama bu duayı duyup öldüÄ?ü bilme olayı (ki hatta bunun o sırada kalkar ve kafanı tabuta çarpar öldüÄ?ünü anlarmıÅ?sın...) müslümanlık inancında olan ve yanlıÅ? bilmiyorsam kuran da geçen Å?eyler deÄ?il. Yani tamamen bir inanıÅ?tan ibaret olması olası, belki de dedikleri gibi öldüÄ?ümüz zaman sadece nasılsa uyudugumuzu bilmiyorsak sonsuz bir hiçliktir. Bence kulaÄ?a hoÅ? geliyor, gizem var en azından Wink (mistizme tercih ederim)
    chosen
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 5:42 am Reply with quoteBack to top

"DoÄ?madan önce ne hissediyorsan , öldükten sonra da öyle olacak" mantıÄ?ı hep ilginç gelmiÅ?tir bana da, böyle düÅ?ünmek günümüz dünyasının tadına varmanın bir yolu gibi geliyor bana, yada bu dünyadaki suçlarından kaçıÅ?, kim bilir???

cennet ve cehenneme dönersek ,
    cennet için: devamlı istediklerinin olduÄ?u sonsuz bir yaÅ?am baÅ?ta çok cazip gelse de, sonradan sıkıcı mı olur onu bilemem Wink

cehennem için: alevler içinde yanmak yerine , hem kendin yanarken hemde sevdiklerinin yandıÄ?ını görmek daha acı verici olurdu. ama böyle olmadıÄ?ını da tam olarak bilmiyoruz.

açıkçası bunlar tamamen Å?ahsi görüÅ?üm, dinler konusunda çok bilgili olmadıÄ?ım için çok kesin yorumlar getiremeyeceÄ?im olaya, ama konuÅ?ulan Å?eyler kadar basit birÅ?ey olmayacaÄ?ı görüÅ?ündeyim, yada ne bileyim tamamen basit olur ve sadece karanlık olur, doÄ?madan önce olduÄ?u gibi...

görüÅ? ve saygılarımla...

Gölge Ustası

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 6:18 am Reply with quoteBack to top

Benim kiÅ?isel görüÅ?üm dinlerin sembolik olduÄ?u yönündedir. Mesela cennetteki huriler ve cehennemdeki ateÅ?ler semboliktir, dinlerin yayıldıÄ?ı çaÄ?lardaki insanların bilgi ve kültür düzeyine göre anlayabilecekleri düzeye indirilmiÅ? hâlleridir. Bana göre cennet ve cehennem Å?öyledir:

Cehennem: Ä°nsanlar öldüÄ?ü zaman hayatlarındaki yaptıkları Å?eyleri görecekler (film Å?eridi) ve hayatta yaptıkları suçların anlamsızlıÄ?ını, üzüldkleri Å?eylerin ne kadar boÅ? olduÄ?unu görürler. Hayatın anlamsız olduÄ?unu anlarlar (bu benim görüÅ?üm) ve daha fazla yaÅ?amak ya da düÅ?ünmek istemezler. Ä°nsan tüm bunları görünce kendini ve baÅ?kalarını affeder. Bunları görmek ve anlamak insana ateÅ?ten bile büyük bir acı verecektir ama sonunda acıyla bir olgunluÄ?a ve bilgeliÄ?e ulaÅ?mıÅ? olacaktır. Bundan sonra cennet baÅ?lar.

Cennet: Ä°nsan hayatın anlamsızlıÄ?ını anlayıp her Å?eyden elini eteÄ?ini çektiÄ?inde sonsuz bir uykuya dalar. Aslında yaÅ?amaktadır ama hiçbir Å?ey yapmadıÄ?ı için yaÅ?adıÄ?ı söylenemez. Sanki buzdolabına kaldırılmıÅ? gibidir. Onu kısıtlayan bir bedeni ve sürekli bir Å?eylerden haberdar eden duyuları olmadıÄ?ı için huzur içinde sonsuza dek uyur.

2 yıl kadar önce hayatı sorgulamaya baÅ?ladım ve vardıÄ?ım nokta aÅ?aÄ?ı yukarı burası.

Saygılar..
    (pardon, cilveli keçi mi? biraz ciddi oldu o zaman cilveli keçiye göre Smile)

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Shevarash
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 7:18 am Reply with quoteBack to top

FrontsideAir wrote:

2 yıl kadar önce hayatı sorgulamaya baÅ?ladım ve vardıÄ?ım nokta aÅ?aÄ?ı yukarı burası.

Eyvah eyvah, söylemiÅ?tim ben size Laughing Laughing
    Narq
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 4:32 pm Reply with quoteBack to top

Daeya wrote:
    Å?imdi; "Ã?ldüÄ?ünü bilmiyorsun ki" gibi Å?ey söz konusu deÄ?il sevgili narq. Ã?ldükten sonra mezarının baÅ?ında kalan hoca son kez bir dua okur ve sen o dua sayesinde öldüÄ?ünü fakedersin, anlarsın. Bunlar zaten bilinen Å?eyler.

Ã?ldükten sonra...Cennet ya da cehennem...Belki de hiç biri. Bu kiÅ?iye göre, o kiÅ?inin inancına göre deÄ?iÅ?ir.

Ben neden boyle bir sey soyledgini hala anlayamadim Daeya.....Eger yazdigini dikkatle okursan kendi fikirlerinde celiskiye dustugunu goreceksin

ilk olarak diyorsunki................"Oldugunu bilmiyorsun ki" diye bir seyin soz konusu olamiyacagini oldukten sonra mezarin basindaki hocanin duasiyla oldugunu anliyacagini......ve bunlarin zaten bilinen seyler olgunu......ikinci olark cennet ve cehennem kavramlarinin kisinin inancina gore degisecegini........

bunlarin yazarak gelmek istedigim nokta sudur.......Eger oldukten sonra hocanin duasiyla olu oldugunun farkina varacagina inaniyorsan,cennetin ve cehennemin varliginada inaniyorsun demektir.........

ikinci olarak......Bunlarin zaten bilinen seyler oldugunu yazmissin.....yeni sen diyorsunku....bu yargi kesinlikle dogrudur.....bunun karrina nasil variyorsun...Tamam kuranda yaziyor olabilir......ama elinde bunu kanitliyacak baska bir sey var mi?Sana dolayli yoldan aktarilani sen bize aktariyorsun .......

bildigim kadariyla cennet ve cehennem arasinda bir sey yok yani ya cehennemi hak etmissindir ya da cenneti........(hristiyanlik haric)

yazdigindan inanci biraz siki olan biri oldugunu tahmin ediyorum.....tabiki olabilir bunu kimsenin yargilamaya hakki yok........ama yorumlarina biraz esneklik katarsan baskalarinin inanc seviyeleriyle cakismamis olursun

gercekten sohbet guzel gidiyor

saygilar

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 10:13 pm Reply with quoteBack to top

Yok kesin doÄ?rudur demedim bilinen derken yanlıÅ? anlatmıÅ?ım sanırım. Bilinenden kastım herkesin konuÅ?tuÄ?u, bunu kime sorarsan bilir anlamındaydı. Cennet ya da cehennem belki hiç biri derken de kendi adıma konuÅ?madım genelleme yaptım. Yani ikisi çakıÅ?mıyor. Herkesin dinsel görüÅ?lerine saygım sonsuzdur. Kesin bir yargıya varmam söz konusu deÄ?ildir özellikle de bu konu hakkında. Ama ben Å?una inanıyorum ya da inanmak istiyorum. Bu dünyada çok acı çekenlerin sonu cennet olmalı.

Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum