Author |
Message |
MaNiak
Gölge Ustası
|
Posted:
Thu Dec 29, 2005 7:37 am |
|
arkadaÅ?lar en çok kaç zamanlı kilitler le uÄ?raÅ?tınız açtıklarınız açamadıklarınız ve açılmaz dedikleriniz...
ben vi tanesini örnek wereyim benim masterwork kilitlerim 3 zamanlıdır anahtarı üzerinda düz ve yuvarlak köÅ?eler wardır(örnek ikisi düz biri yuwarlak) bunnar anahtarla ittirildiÄ?inde kilit açılır ama open lock için üç zamanlı bir kilit zordur rp olarakta realistik olarakta...
böle gördüÄ?ünüz kilitler daha deÄ?iÅ?ik türleri vs.... varsa yazarsanız sevinirim |
|
|
Back to top |
|
|
Türklider
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Thu Dec 29, 2005 10:21 am |
|
DnD'den bahsederek konuÃ…?uyorum;
Bazı kitaplarda öyle resimler var ki, devasa bir kapıya bütün thieves' tools'u takmıÅ? adam, böyle yekpare demir kapı, üzerinde çeÅ?it çeÅ?it kilitler var. Hatta uÄ?raÅ?maktan sıkılıp yere oturmuÅ? öyle en alttakinden devam ediyo
Benim bildiÄ?im bir tane alet de ince demir bir sopa ve onu kıvırmaya yarayan, diÅ?çilerde bulunan ucu orak gibi bir alet. Kilide soktuktan sonra ince teli, diÄ?er aletle onu kıvırıp kilidin girintilerine girmesini ve mekanizmayı çalıÅ?tırmasını saÄ?lıyorsun ve sonra da yine aynı çengelli aletle kilidi çeviriyorsun...
Bir alet de, zayıf ve kilitle uÄ?raÅ?tırmaya deÄ?meyecek bir kapıya karÅ?ı: TEKME!! Koy tekmeyi devir gitsin kapıyı ArkadaÅ? dolap anahtarını tuvalete düÅ?ürmüÅ?tü, üç saat uÄ?raÅ?tık açmaya, açılmayınca kırdık kapısını rahatladık. EÅ?yaları da aldık içinden burada gerçek hayattan bahsediyom.
Saygılarımla...
//FalcoN: Mesaj birleÃ…?tirildi |
_________________ Türklider... |
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Fri Dec 30, 2005 2:34 am |
|
|
Back to top |
|
|
MaNiak
Gölge Ustası
|
Posted:
Fri Dec 30, 2005 4:44 am |
|
Å?imdi Å?öleki 3 zaman lı kilit Å?udur
kilidin içinde 3 tane yaylı sistem oluyo bu yaylar ittirilip (anahtar üzerindeki girinti ve çıkıtılar sayesinde)kilit serbest kaldıÄ?ında ancak kilit açılıyo(asma kilitten baksediyorum)
yada yine kapıda da aynı Å?ekilde bu sefer kapının dilini tutan zımbırtı serbest kalıyo kapının kolunu çevirerek açıosun onda fark bu kapı kolu yoksa kilidin en ucuna kilide sıÄ?ıcak daha yayvan bi plaka sokup hem telleri sabitliosun hem kilidi çeviriosun |
|
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Fri Dec 30, 2005 4:54 am |
|
|
Back to top |
|
|
ussiyiness
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Mar 11, 2006 9:38 pm |
|
çok zorlandıÄ?ınız ve bu tekniÄ?e uygun olan kilitlerin içine asit damlatmak da iÅ?e yarayabilir. |
|
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Sun Mar 12, 2006 7:56 am |
|
|
Back to top |
|
|
ussiyiness
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Mar 13, 2006 8:32 am |
|
FrontsideAir wrote: |
ussiyiness wrote: |
çok zorlandıÄ?ınız ve bu tekniÄ?e uygun olan kilitlerin içine asit damlatmak da iÅ?e yarayabilir. |
Mesela hangi tür kilitlerde iÅ?e yarar, ya da hangilerinde iÅ?e yaramaz? Bu tekniÄ?e uygun olan kilitleri belirtebilir misin? |
valla benim de açıkçası fazla bi teknik bilgim yok. sadece kendi kendime düÅ?ünüp "lan olabilir aslında!" dediÄ?im bi fikir.
öncelikle asidin kilidin pimlerine ulaÅ?abilecek Å?ekilde damlatılabilmesi gerekiyo (sanırım ), pimlerin eriyip kilidi serbest bırakmasından, veya belki de çok güçlü bi asidin kilidi tamamen eritmesinden bahsediyorum.
bak Ã…?imdi ben de merak ettim!
teknik ayrıntıları bilen birileri var mı acaba aranızda? |
|
|
Back to top |
|
|
Dilbao
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Mon Mar 13, 2006 7:28 pm |
|
Benzinli motorlar da 4 zamanlıdır. |
_________________ "Lovefull Evil" |
|
Back to top |
|
|
Azalin
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Mar 13, 2006 7:54 pm |
|
allah tan onlara anahtarda teslim ediolarda lockpick falan gerekmio açmak için P... |
_________________ Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boÅ?luktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiÄ?i çaresizliÄ?e tanık olun... |
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Tue Mar 14, 2006 4:42 am |
|
|
Back to top |
|
|
ussiyiness
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Mar 18, 2006 3:29 am |
|
FrontsideAir wrote: |
SöylediÄ?in yöntem zor bir yöntem. Ã?ünkü silindirin alt kısmında (günümüzdeki kilitlerden bahsediyorum) bir çift pim vardır ve bu pimlerden altta olanı içteki silindire kaymıÅ?tır altındaki yayın etkisiyle. Anahtar girdiÄ?inde üstteki pimi aÅ?aÄ?ı iter, ona temas eden alttaki pim de aÅ?aÄ?ı iner ve silindir serbest kalır. EÄ?er pimler fazla itilirse bu kez de üstteki pim silindiri tutacaktır. (Umarım anlatabilmiÅ?imdir.) Bu durumda asitle pimi eritirsek alttaki pim hala yerinde duracaÄ?ından kilit açılmayacaktır. EÄ?er alttaki pimi de eritirsek belki olabilir ama silindirin de Å?ikli bozulabilir bu durumda. Tüm kilidi ertimek kökten çözüm olacaktır |
bi pdf belgesi buldum, complete thief's handbook deyu, ordan aynen copy-paste yapıyorum:
Quote: |
Acid
If a thief is faced with a lock which his best efforts cannot pick open, metal-eating
acid is one alternative. Such acids will eat through locks if the locks fail a saving throw
(for metal) vs. acid (this save is 13). If the save is made, the lock cannot be opened, but it
will be ruined (and unopenable!) if a second save (metal vs. acid) is failed. Use of such
acid is difficult and avoided by most thieves, for various reasons.
Use of metal-eating acids is difficult because only acids of great strength will do the
job effectively. The DM should greatly restrict the availability of such acid; acids of the
strength of black dragon acid and thessalhydra acid (possibly also giant slug spittle) are
among the few known effective metal-eaters. Thus, availability is very low (and cost very
high).
Thieves usually avoid such acids in any event. First, the acid is very hazardous to
carry. While it may be contained in glass containers (and possibly ceramic), such vessels
are fragile. Imagine falling down a pit and hearing the sound of breaking glass as doublestrength
acid begins to seep through clothing and over one's back . . .
Second, if the acid does not do the job it may ruin the lock and any hope of opening it
in another way, as described. Third, it is a calumny on the professional reputation of a
thief to have to resort to such means as acids! |
tercüme etmek için Å?imdilik zamanım yok, kusura bakmayın. özetle asidin kilidi açmak yerine bozabileceÄ?inden bahsedilmiÅ?, veya kilidi tamamen eritebilecek asitlerin bulunmasının zorluÄ?undan ve pahalı olmasından bahsedilmiÅ?, ve asidin taÅ?ınmasındaki güçlüklerden.
bi saving throw vs. metal atılıyomuÅ? ama onu anlayamadım, anlayabilen birileri varsa bi zahmet... |
|
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Sat Mar 18, 2006 10:14 am |
|
|
Back to top |
|
|
Türklider
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sat Mar 18, 2006 6:58 pm |
|
Unofficial bir material olduÄ?undan ne save'i olacaÄ?ını filan yazmamıÅ? tabi Bu yüzden (beceriksizlikleri ve bilgisizlikleri yüzünden) unofficial material kullanmayın diyoruz, dinletemiyoruz
Saygılarımla... |
_________________ Türklider... |
|
Back to top |
|
|
ussiyiness
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Mar 22, 2006 5:10 pm |
|
Türklider wrote: |
Unofficial bir material olduÄ?undan ne save'i olacaÄ?ını filan yazmamıÅ? tabi Bu yüzden (beceriksizlikleri ve bilgisizlikleri yüzünden) unofficial material kullanmayın diyoruz, dinletemiyoruz
Saygılarımla... |
ben Å?ahsen "unofficial malzeme kullanmayın!" diyenleri dinlemem! oyuna sadece "kurallar! kurallar!" diye bakmanın sonucu olduÄ?unu düÅ?ünüyorum. örneÄ?in okuduÄ?um bu "unofficial material" bana birçok yeni fikir armaÄ?an etti.
ben de kendi namıma, herkese "bulabildiÄ?iniz tüm kaynaklardan faydalanın!" diyorum, ve dinletmek gibi bi derdim de yok...
NOT: Türklider arkadaÅ?ım, büyük bi ihtimalle kötü bi niyetin yoktu ama sondaki "dinletemiyoruz" lafı biraz çocuk azarlar gibi geldi bana. o yüzden biraz sinirlendim, eÄ?er mesaj agresif olmuÅ?sa lütfen kimse kusura bakmasın. |
|
|
Back to top |
|
|
|
|