Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - kilitler kilitler kilitler.....
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

kilitler kilitler kilitler..... View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    MaNiak
    Gölge Ustası

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 7:37 am Reply with quoteBack to top

arkadaÅ?lar en çok kaç zamanlı kilitler le uÄ?raÅ?tınız açtıklarınız açamadıklarınız ve açılmaz dedikleriniz...

ben vi tanesini örnek wereyim benim masterwork kilitlerim 3 zamanlıdır anahtarı üzerinda düz ve yuvarlak köÅ?eler wardır(örnek ikisi düz biri yuwarlak) bunnar anahtarla ittirildiÄ?inde kilit açılır ama open lock için üç zamanlı bir kilit zordur rp olarakta realistik olarakta...
    böle gördüÄ?ünüz kilitler daha deÄ?iÅ?ik türleri vs.... varsa yazarsanız sevinirim
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Türklider
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 10:21 am Reply with quoteBack to top

DnD'den bahsederek konuÃ…?uyorum;

Bazı kitaplarda öyle resimler var ki, devasa bir kapıya bütün thieves' tools'u takmıÅ? adam, böyle yekpare demir kapı, üzerinde çeÅ?it çeÅ?it kilitler var. Hatta uÄ?raÅ?maktan sıkılıp yere oturmuÅ? öyle en alttakinden devam ediyo Very Happy

Benim bildiÄ?im bir tane alet de ince demir bir sopa ve onu kıvırmaya yarayan, diÅ?çilerde bulunan ucu orak gibi bir alet. Kilide soktuktan sonra ince teli, diÄ?er aletle onu kıvırıp kilidin girintilerine girmesini ve mekanizmayı çalıÅ?tırmasını saÄ?lıyorsun ve sonra da yine aynı çengelli aletle kilidi çeviriyorsun...

Bir alet de, zayıf ve kilitle uÄ?raÅ?tırmaya deÄ?meyecek bir kapıya karÅ?ı: TEKME!! Koy tekmeyi devir gitsin kapıyı Very HappyVery Happy ArkadaÅ? dolap anahtarını tuvalete düÅ?ürmüÅ?tü, üç saat uÄ?raÅ?tık açmaya, açılmayınca kırdık kapısını rahatladık. EÅ?yaları da aldık içinden Very Happy burada gerçek hayattan bahsediyom.

Saygılarımla...

//FalcoN: Mesaj birleÃ…?tirildi

Gölge Ustası

PostPosted: Fri Dec 30, 2005 2:34 am Reply with quoteBack to top

MaNiak wrote:
    arkadaÅ?lar en çok kaç zamanlı kilitler le uÄ?raÅ?tınız?
    ...
    ...benim masterwork kilitlerim 3 zamanlıdır...

3 zamanlı derken neyi kastettin, yani zaman ne oluyor burada?

Saygılar..

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    MaNiak
    Gölge Ustası

PostPosted: Fri Dec 30, 2005 4:44 am Reply with quoteBack to top

Å?imdi Å?öleki 3 zaman lı kilit Å?udur
    kilidin içinde 3 tane yaylı sistem oluyo bu yaylar ittirilip (anahtar üzerindeki girinti ve çıkıtılar sayesinde)kilit serbest kaldıÄ?ında ancak kilit açılıyo(asma kilitten baksediyorum)

yada yine kapıda da aynı Å?ekilde bu sefer kapının dilini tutan zımbırtı serbest kalıyo kapının kolunu çevirerek açıosun onda fark bu kapı kolu yoksa kilidin en ucuna kilide sıÄ?ıcak daha yayvan bi plaka sokup hem telleri sabitliosun hem kilidi çeviriosun
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Fri Dec 30, 2005 4:54 am Reply with quoteBack to top

Demek istediÄ?ini anladım. Dedem çilingir olduÄ?u için kilitlerden biraz anlarım ve kilitlerle ilgili diÄ?er baÅ?lıÄ?a da bildiklerimi yazmıÅ?tım. Kilit açmak için (günümüzdeki kilitlerden bahsediyorum) kapının arkadan kilitli olmaması gerekiyor. EÄ?er arkadan kilitlenmiÅ?se kilidi kırmak gerekiyor. KilitlenmemiÅ?se ucu ezilerek inceltilmiÅ? ve geniÅ?letilmiÅ? bir tel kilidin içine sokuluyor. kilidin içinde yaylı pimler var ve bu pimleri bastıraraksilindirin serbest kalmasını saÄ?lıyoruz. Böylece serbest kalan silindiri kolayca çevirebiliriz. Dolayısıyla kapı da açılmıÅ? olur.

Saygılar..

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    ussiyiness
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 9:38 pm Reply with quoteBack to top

çok zorlandıÄ?ınız ve bu tekniÄ?e uygun olan kilitlerin içine asit damlatmak da iÅ?e yarayabilir.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Sun Mar 12, 2006 7:56 am Reply with quoteBack to top

ussiyiness wrote:
    çok zorlandıÄ?ınız ve bu tekniÄ?e uygun olan kilitlerin içine asit damlatmak da iÅ?e yarayabilir.

Mesela hangi tür kilitlerde iÅ?e yarar, ya da hangilerinde iÅ?e yaramaz? Bu tekniÄ?e uygun olan kilitleri belirtebilir misin?

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

ussiyiness
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Mar 13, 2006 8:32 am Reply with quoteBack to top

FrontsideAir wrote:
    ussiyiness wrote:

Mesela hangi tür kilitlerde iÅ?e yarar, ya da hangilerinde iÅ?e yaramaz? Bu tekniÄ?e uygun olan kilitleri belirtebilir misin?

valla benim de açıkçası fazla bi teknik bilgim yok. sadece kendi kendime düÅ?ünüp "lan olabilir aslında!" dediÄ?im bi fikir.
    öncelikle asidin kilidin pimlerine ulaÅ?abilecek Å?ekilde damlatılabilmesi gerekiyo (sanırım Smile), pimlerin eriyip kilidi serbest bırakmasından, veya belki de çok güçlü bi asidin kilidi tamamen eritmesinden bahsediyorum.
    bak Ã…?imdi ben de merak ettim! Confused
    teknik ayrıntıları bilen birileri var mı acaba aranızda?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Dilbao
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Mon Mar 13, 2006 7:28 pm Reply with quoteBack to top

Benzinli motorlar da 4 zamanlıdır.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Mar 13, 2006 7:54 pm Reply with quoteBack to top

allah tan onlara anahtarda teslim ediolarda lockpick falan gerekmio açmak için RazzP...

Tanrıların getirdiÄ?i çaresizliÄ?e tanık olun...
    Back to top View user's profileSend private message
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 4:42 am Reply with quoteBack to top

SöylediÄ?in yöntem zor bir yöntem. Ã?ünkü silindirin alt kısmında (günümüzdeki kilitlerden bahsediyorum) bir çift pim vardır ve bu pimlerden altta olanı içteki silindire kaymıÅ?tır altındaki yayın etkisiyle. Anahtar girdiÄ?inde üstteki pimi aÅ?aÄ?ı iter, ona temas eden alttaki pim de aÅ?aÄ?ı iner ve silindir serbest kalır. EÄ?er pimler fazla itilirse bu kez de üstteki pim silindiri tutacaktır. (Umarım anlatabilmiÅ?imdir.Smile) Bu durumda asitle pimi eritirsek alttaki pim hala yerinde duracaÄ?ından kilit açılmayacaktır. EÄ?er alttaki pimi de eritirsek belki olabilir ama silindirin de Å?ikli bozulabilir bu durumda. Tüm kilidi ertimek kökten çözüm olacaktır Smile

Bu arada:
    Dilbao wrote:
    Benzinli motorlar da 4 zamanlıdır.
    Confused
    Konuyla alakasını anlayamadım.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

ussiyiness
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Mar 18, 2006 3:29 am Reply with quoteBack to top

FrontsideAir wrote:
    SöylediÄ?in yöntem zor bir yöntem. Ã?ünkü silindirin alt kısmında (günümüzdeki kilitlerden bahsediyorum) bir çift pim vardır ve bu pimlerden altta olanı içteki silindire kaymıÅ?tır altındaki yayın etkisiyle. Anahtar girdiÄ?inde üstteki pimi aÅ?aÄ?ı iter, ona temas eden alttaki pim de aÅ?aÄ?ı iner ve silindir serbest kalır. EÄ?er pimler fazla itilirse bu kez de üstteki pim silindiri tutacaktır. (Umarım anlatabilmiÅ?imdir.Smile) Bu durumda asitle pimi eritirsek alttaki pim hala yerinde duracaÄ?ından kilit açılmayacaktır. EÄ?er alttaki pimi de eritirsek belki olabilir ama silindirin de Å?ikli bozulabilir bu durumda. Tüm kilidi ertimek kökten çözüm olacaktır Smile

bi pdf belgesi buldum, complete thief's handbook deyu, ordan aynen copy-paste yapıyorum:

Quote:
    Acid
    If a thief is faced with a lock which his best efforts cannot pick open, metal-eating
    acid is one alternative. Such acids will eat through locks if the locks fail a saving throw
    (for metal) vs. acid (this save is 13). If the save is made, the lock cannot be opened, but it
    will be ruined (and unopenable!) if a second save (metal vs. acid) is failed. Use of such
    acid is difficult and avoided by most thieves, for various reasons.
    Use of metal-eating acids is difficult because only acids of great strength will do the
    job effectively. The DM should greatly restrict the availability of such acid; acids of the
    strength of black dragon acid and thessalhydra acid (possibly also giant slug spittle) are
    among the few known effective metal-eaters. Thus, availability is very low (and cost very
    high).
    Thieves usually avoid such acids in any event. First, the acid is very hazardous to
    carry. While it may be contained in glass containers (and possibly ceramic), such vessels
    are fragile. Imagine falling down a pit and hearing the sound of breaking glass as doublestrength
    acid begins to seep through clothing and over one's back . . .
    Second, if the acid does not do the job it may ruin the lock and any hope of opening it
    in another way, as described. Third, it is a calumny on the professional reputation of a
    thief to have to resort to such means as acids!

tercüme etmek için Å?imdilik zamanım yok, kusura bakmayın. özetle asidin kilidi açmak yerine bozabileceÄ?inden bahsedilmiÅ?, veya kilidi tamamen eritebilecek asitlerin bulunmasının zorluÄ?undan ve pahalı olmasından bahsedilmiÅ?, ve asidin taÅ?ınmasındaki güçlüklerden.
    bi saving throw vs. metal atılıyomuÅ? ama onu anlayamadım, anlayabilen birileri varsa bi zahmet...
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Sat Mar 18, 2006 10:14 am Reply with quoteBack to top

Bence saçma olan bir uygulama metalin aside karÅ?ı kurtarma atması. Belki ilk seferinde atılabilir ama asitler zaten birçok deney sonucunda üretilen pahalı simyevi malzemeler olduÄ?u için vereceÄ?i etkinin de belli olması gereklidir. Yani hangi asidin hangi tür, hangi saflıkta metal ne kadar etki vereceÄ?i önceden belli olmalıdır kanımca, ama DnD böyle diyor.

EÄ?er illa bir mantık bulmak gerekiyorsa, bence asidin özelliÄ?i belli olduÄ?u için kurtarma metali belirliyor olmalı. Yani siz bir metale asidi damlatırken asidin kuvveti bellidir ama metalin özelliÄ?i belli deÄ?ildir, bu zar da metalin dayanıklılıÄ?ını belirler.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

Türklider
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sat Mar 18, 2006 6:58 pm Reply with quoteBack to top

Unofficial bir material olduÄ?undan ne save'i olacaÄ?ını filan yazmamıÅ? tabi Very Happy Bu yüzden (beceriksizlikleri ve bilgisizlikleri yüzünden) unofficial material kullanmayın diyoruz, dinletemiyoruz Very Happy

Saygılarımla...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Mar 22, 2006 5:10 pm Reply with quoteBack to top

Türklider wrote:
    Unofficial bir material olduÄ?undan ne save'i olacaÄ?ını filan yazmamıÅ? tabi Very Happy Bu yüzden (beceriksizlikleri ve bilgisizlikleri yüzünden) unofficial material kullanmayın diyoruz, dinletemiyoruz Very Happy

Saygılarımla...

ben Å?ahsen "unofficial malzeme kullanmayın!" diyenleri dinlemem! oyuna sadece "kurallar! kurallar!" diye bakmanın sonucu olduÄ?unu düÅ?ünüyorum. örneÄ?in okuduÄ?um bu "unofficial material" bana birçok yeni fikir armaÄ?an etti.
    ben de kendi namıma, herkese "bulabildiÄ?iniz tüm kaynaklardan faydalanın!" diyorum, ve dinletmek gibi bi derdim de yok...

NOT: Türklider arkadaÅ?ım, büyük bi ihtimalle kötü bi niyetin yoktu ama sondaki "dinletemiyoruz" lafı biraz çocuk azarlar gibi geldi bana. o yüzden biraz sinirlendim, eÄ?er mesaj agresif olmuÅ?sa lütfen kimse kusura bakmasın.
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum