Posted:
Tue Apr 11, 2006 12:29 am
Biraderlerim Å?imdi mesela Red Blade programında ben prestige class yapmayı çözemedim (varmı onuda bilemiyorum) Prestige class Assassin hakkında bi açıklama yaparmısınız? (daha önce prestige oynamadım o yüzden kaçıncı levelda alınır daha ilk leveldan alınırmı falan bilmiyorum) msl level 7 baÅ?lama hakkımızda assassin olarak baÅ?layabiliyormuyuz? Aklımda çok saÄ?lam bi assassin hikayesi ve arkaplanı var karakterini hazırlamak istiyorum.
_________________ Good morning Lord Ironfist. Let me introduce myself, I'm Rage Darkrevenge; The King's Royal Assassin. The King himself asked me to make a job interview with you.
(Just a moment before the execution of a castle lord)
* Kötü (Evil) yönelime sahip olmak,
* Bir kiÅ?iyi sebebpsiz yere öldürmek,
* Disguise 4 rank, Hide 8 rank, Move Silently 8 rank yapmak.
Bu kuralları gerçekleÅ?tirirsen katiller grubuna katılabilirsin. Ki sadece Hide ve Move Silently' i 8 seviye yükseltmen için minimum 5 seviye alman gereklidir. Bunları gerçekleÅ?tirdikten sonra 7 seviye Assassin alarak uygun karakteri yaratabilirsin.
(Sadece Ranger, Rogue sınıfları belirtilen skill' leri alabilir. �bürleri ise 'Cross Class' olarak 10. seviyeye geldiklerinde bu skill' lere sahip olabilirler.
_________________ -I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVÄ°L!!
Posted:
Tue Apr 11, 2006 2:24 am
cevap için teÅ?ekkür ederim ama bunun üzerine baÅ?ka bir sorum olucak... Sonuçta D&D kuralları birazda bizim elimizde kısmende Dm'in insiyatifinde... YaratıcaÄ?ımız karakterin neutral yönelimli olması yada sadece gerektiÄ?i için (hayat Å?artları para gereÄ?i veya baÅ?ka tehditlerle zorunda kalarak) Assassin olması mümkünmü? Mesela karakterinin dıÅ? yüzüne vuran evil yönelim olsa ama özbenliÄ?inin tam olarak farkında olmayan bir karakterin lawful neutral yada lawful good olması yada ve yada:) ilerde kökenini keÅ?fetmesi gibi yaratıcılıÄ?ımızı zorlayabileceÄ?imiz durumlarda evil yönelimden çıkması assassin özelliklerini kaldırırmı...bu tür durumlar için bi açıklama varmıydı hatırlamıyorum(prestige class hiç oynamadım) Mesela ben dm'e hikayesiyle beraber karakter kaÄ?ıdını versem neutral yada good yönelimli olmasına izin verirmi?(gerçi bu dm'den dm'e deÄ?iÅ?ir burası biraz saçma oldu ama idare et)
_________________ Good morning Lord Ironfist. Let me introduce myself, I'm Rage Darkrevenge; The King's Royal Assassin. The King himself asked me to make a job interview with you.
Posted:
Tue Apr 11, 2006 7:07 am
Å?imdi herÅ?ey senin hayalgücüne ve yazım anlatım kabiliyetine baÄ?lı ama bariz olan kıstaslarda varki. para karÅ?ılıÄ?ı bir insanı öldürüp daha sonradan neutral yada good a dönersen bu para karÅ?ılıÄ?ı bir insanı bir daha öldürmek istemediÄ?ine dalalettir. Assassin olmak için illa bir kıstas olmamalı Å?u kadar rank vs, eÄ?er oyuncu bunu güzel birÅ?ekilde canlandırabiliyor ise neden olmasın. slyvos tabiki vukuatın teknik yönünü güzel bir Å?ekilde aktarmıÅ? ama söylediÄ?im ise baÅ?ka bir seçenek. EÄ?er rolünü baÅ?arıyla aktarırsan dediÄ?im gibi neden olmasın?. Evet neutral olması bir assassinin mümkündür ama görev alması daha zorlaÅ?tırılması gerekmektedir bana kalırsa.
Assassin olmak için illa bir kıstas olmamalı Å?u kadar rank vs, eÄ?er oyuncu bunu güzel birÅ?ekilde canlandırabiliyor ise neden olmasın. slyvos tabiki vukuatın teknik yönünü güzel bir Å?ekilde aktarmıÅ? ama söylediÄ?im ise baÅ?ka bir seçenek. EÄ?er rolünü baÅ?arıyla aktarırsan dediÄ?im gibi neden olmasın?
Sessiz yürümeyi beceremeyen, saklanmayı beceremeyen bir kiÅ?inin bir katil, suikastçi olması beklenemez. Sayılar bir önem taÅ?ıyor orada. "Canlandırabilmek" ile "YeteneÄ?e sahip olabilmek" arasında birçok fark vardır...
Assassin lerin genelde Evil yönelimde olması iÅ?lerine konsantre olmaları ve yapmaları açısından en iyi durumdur. Assassin soÄ?ukkanlı davranır, acımasız davranır. Hırsızların da sonuçta "Code of Conduct" denen olayları vardır. Bunları gerçekleÅ?tiremezsen en iyisi olarak Lonca' dan atılırsın. Ã?oÄ?unlukla Evil olmalarının nedeni budur...
_________________ -I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVÄ°L!!
Posted:
Tue Apr 11, 2006 9:28 pm
Å?imdi öncelikle Assassin' nin ne olduÄ?unu bilmek lazım, Assassin bir katil türüdür yani Assassin katil demektir, Assassinler soÄ?ukanlılıkla adam öldürebilir veya ben artık, adam öldürmeyeceÄ?im der ve bu mesleÄ?i bırakır. Birkere soÄ?ukkanlılıkla adam öldüren birisi normal deÄ?ildir ne olursa olsun, tarihtede bunun örneklerine raslanmıÅ?tır, irandaki HarzemÅ?ah Assassin leri gibi, veya Selçuklu hükümdarı MelikÅ?ah' ın yanında yıllarca hizmetkarlık yapan ve sonra MelikÅ?ah'ın baÄ?ırsaklarını acımadan döken Assassin gibi...
Bir Assassin'in alignment (yönelim)' ının sadece evil olabilmesi olayına gelince, dnd kurallarına göre, Å?imdiki kurallara göre bu sonradan deÄ?iÅ?ebilir, sadece evil alignment lar için ibaresi mevcut. Bence bir Assassin good olmasada N, CN, LN alignment larından da seçilebilmelidir, bir Assasin sadece evil lordları, evil komutanları, blacguardları, evil paladinleride öldürüyor olabilir...
Bunun dıÅ?ında Assasinin bir Prestige class olması bence çok kötü olmuÅ?, Assasin direk class olarak verilmeliydi (Å?ahsi görüÅ?ümdür). Herneyse Wizard belki ilerde böyle yapmaya karar verir.
Sylvos Assasin Prestige class ' ını seçebilmek için dnd kural kitaplarında Å?art koÅ?ulan koÅ?ulları çok güzel açıklamıÅ? belirtmiÅ?, buna baÅ?ka bir ekleme yapmaya gerek yok bence.
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Bir Assassin'in alignment (yönelim)' ının sadece evil olabilmesi olayına gelince, dnd kurallarına göre, Å?imdiki kurallara göre bu sonradan deÄ?iÅ?ebilir, sadece evil alignment lar için ibaresi mevcut. Bence bir Assassin good olmasada N, CN, LN alignment larından da seçilebilmelidir, bir Assasin sadece evil lordları, evil komutanları, blacguardları, evil paladinleride öldürüyor olabilir...
Assassin sadece kendi çıkarını düÅ?ünür, gözünü kırpmadan sinsice öldürür. Onun için good, evil farketmez. Güvenilmezlerdir. Para için her Å?eyi yaparlar..
Quote:
Alignment
Any evil.
Assassin de alignment sınırlaması yoktur, belirttiÄ?im gibi evil yönelimde olmasında fayda vardır. Ama dediÄ?im gibi Lonca larında belli kuralları vardır, bu kurallar çerçevesinde "Lawful" olabilirler. Neutral onların tarafsız yanlarını ortaya koyar, iÅ?lerine konsantre olmaları bakımından iyi gözükmez, o yüzden bence alınmamalıdır.
Senin dediÄ?in tür, Assassin olarak tanımlanmıyor, onun farklı bir deyiÅ?i ve sınıfı vardır
Bunun dıÅ?ında. Assasin in farklı varyasyonlarıda mevcut tabi. The Slayer of Domiel iyi yönelimli bir katildir.
Ama 3,5 DMG de Assassin evil olmak zorunda. Yine de bu bir anda gerçekleÅ?meyebilir. Anında yönelim kaymaları oyunlarda tersliklere ve dengesizliklere yol açabiliyor çünkü.
Tavsiyem, baÅ?langıçta nötre kaydırmanız, ardındanyavaÅ? yavaÅ? kötülüÄ?e geçirmenizdir. Ã?stte de dediÄ?im gibi, anlık yönelim kaymaları herhangi bir büyüsel gücün etkisi altında kalınmadıÄ?ı sürece oyunlardabiraz saçma görünebilir. Bir gün önce ranger, bir gün sonra assassin olmasın karakterleriniz...
_________________ Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Posted:
Tue Apr 11, 2006 10:13 pm
heh..tamam...ben o zaman kuralları bozmadan lawful evil yapiym ilerde bakarım ne olcaına.. açıklamalarınız için teÅ?kürler..aranızda masum varmıydı biÅ?i sorcaktım bi dakka Å?uraya köÅ?eye gelebilirmi o arkadaÅ?...
Posted:
Wed Apr 12, 2006 12:12 am
Bu konuyu zamanında bende baya araÅ?tırmıÅ?tım ve tam olarak bir netice alamamıÅ?tım. Dnd kurallarına göre kötüden baÅ?ka karakter olamazlar. Fakat benim Å?ahsi görüÅ?üm karakterin geçmiÅ?i güzel bir biçimde yazılırsa olması mümkün fakat bu seferde akla suikastçi yetenklerini kayıp edip etmemesi gibi bir sorun karÅ?ımıza çıkabilir. Bu güç kaybetme konusunda pek bir fikrim yok açıkçası.
_________________ Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı Å?amatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
loncaya birinin daha katılacaÄ?ını duymak beni çok mutlu etti seni aramızda en kısa zamanda görmek bizi sevindirir ama sylvosun dediÄ?i gibi her yerin e her Å?eyin kuralları mevcuttur...
Slach üstte The Slayer of Domiel'den bahsettim bak. İyi yönelimli katillerdir dedim.
Kaynak kitap Book of Exalted Deeds'dir. Hatta resmini de aÅ?aÄ?ı koyayım hemen...
SıkıÅ?ık dönemime gelmese detaylı anlatırdım ama en iyi ihtimalle bir hafta beklemek zorundasınız, Å?ayet ben anlatacaksam.
_________________ Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Posted:
Wed Apr 12, 2006 3:14 am
Eldarin bilgilendirirsen çok sevinirim. gerçi uzun zaman önce böyle alengirli karakter yaratmaktam vaz geçtim ama bi bakarsın sonraları iÅ?ime yarayabilir.
_________________ Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı Å?amatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum