Posted:
Mon May 15, 2006 5:27 am
Rebore denildiÄ?i gibi saÄ?daki kapıyı takip ederek kendisine rastgele bir oda seçti. Odayı inceleyerek ilgisini çekecek Å?eylere baktı, sonra da pencereden dıÅ?arısına bakarak yüksekliÄ?i kestirmeye çalıÅ?tı. Kafasında odadaki eÅ?yaların bir listesini oluÅ?turdu ve odanın yere göre konumunu aklında canlandırmaya çalıÅ?tı. Birkaç kaçıÅ? ve baskın senaryosundan sonra canı sıkılarak küçük bir Å?ekerleme yapmaya karar verdi. Acaba sonuçlar ne zaman gelecekti?
Edmond oturmaya devam ediyordu. Yatmak istemediÄ?i her halinden belliydi, en azından Å?imdilik. Ara sıra planlara bakıyor, Å?arabını yudumluyor, sardıÄ?ı tütünü yakıp keyfini çıkarıyordu...
Posted:
Tue May 16, 2006 2:55 am
ussiyiness wrote:
evet, araÅ?tırma sonuçları ne zaman gelecek??
Slach uzun süre sessiz kalan elfin yüzüne baktı araÅ?tırma için pek birÅ?ey söylememiÅ?ti fakat araÅ?tırma yaparken birÅ?eyler elde edebilir gibiydi. "En son bir hafta dediÄ?imizi hatırlıyorum yanilıyormuyum.?"
Arkasını dönüp baktıÄ?ında ise Rebore yorgun bir halde çoktan tarif ettiÄ?i odalardan birine doÄ?ru ilerliyordu.'Uyumaya ihtiyacın olacak. Uyumaya ihtiyacımız olacak' Slach birkaç saniye gözlerini kapadı geriye dönüp ne kadar süre araÅ?tırma yapacakları üzerine konuuÅ?mayı hatırlamaya çalıÅ?tı. Ne de olsa elfe daha net bi Å?ey söylememiÅ?ti.
"Evet bir haftaydı galiba... Uyumak istediÄ?iniz zaman odalarınıza gidebilirsiniz."
Edmond hala oturduÄ?u yerde duruyordu.' Hmmm demek plana yeteri kadar güvenmiyor.iyi..' Slach iç konuÅ?masını yaptıÄ?ı sırada Edmond tütün yakmıÅ?tı. Kokusu Slach'ı rahatsız etsede bu rahatsızlıÄ?ı dile getirmekten hep çekinmiÅ?ti. Zamanında insanlar bunun yüzünden arkasından 'Süt..' diye seslenip gülüyordu. Kafası daÄ?ılması pek hoÅ?una gitmemiÅ?ti. Belki planlarda baÅ?ka Å?eyler yakalayabailirim diye bakınıyordu. Fakat Edmonda laf etmeden geçemedi.
"Edmond bu alıÅ?kanlıkla sen uzun yaÅ?amazsın." Espiri olsun diye yapılmıÅ? bir Å?eydi fakat kendisi bile yüzünü buruÅ?turmuÅ?tu. " Yarın sabaha hazır ol yola çıkıyoruz." dedi planlardaki görmediÄ?i noktaları aramak için kaÄ?ıtların içine gömüldü.
_________________ Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı Å?amatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
Edmont sabit bir noktaya, boÅ? gözlerle bakıyordu.
"Tütün yüzünden uzun yaÅ?amayacaÄ?ım. Zekice hazırlanmıÅ? bir tuzak yüzünden deÄ?il, iyi korunan bir Å?atoya girmeye çalıÅ?tıÄ?ım için deÄ?il, güzel bir hatunun dudaklarındaki zehir yüzünden deÄ?il...
Tütün yüzünden uzun yaÅ?amayacaÄ?ımı bilmek güzel. Bizim gibiler genelde tütün yüzünden ölecek kadar uzun yaÅ?ayamıyor."
Posted:
Sat May 20, 2006 5:37 am
Sadece Slach ortak salonda kalamıÅ?tı. Edmond'un ayak seslerini hala iÅ?itebiliyordu. OturduÄ?u sandalyeden kalkıp gitarının olduÄ?u dolaba ulaÅ?ıncaya kadar da ayak sesleri kesildi ve kapının kapanmas sessiyle ortalıÄ?ı tamamen sessizlik hakim olmuÅ?tu. Yorgun bir biçimde gitarı aldı. Birkaç vuruÅ?tan sonra bütün yokgunluÄ?u üzerinden kalkmıÅ?tı. Å?arap ve gitarın melodisiyle sarhoÅ? olmuÅ?tu.
Slach parmaÄ?ına konan ince gikansi dokunuÅ?la uyandı. Küçük bir kuÅ? oyma penceren içeri girmiÅ? ve Slach'ın parmaÄ?ına konmuÅ?tu. Gözleri güneÅ?ten kısılmıÅ? halde kuÅ?a garip bir gülümseme ile sırıttı. Etrafına baktıÄ?ında bitmiÅ? Å?arap testisini ve yanındaki gitarı gördü. 'Uzun bir gece geçirmiÅ?im gibi ama bir Å?ey hatırlamıyorum hehe garip'. Slach planları hatırlayarak hemen pencereden güneÅ?in durumuna baktı. Daha güneÅ? doÄ?alı fazla olmamıÅ?tı ama yola koyulmak için geç bile kalınmıÅ?tı.
Odayı hıÅ?ımla terk etti ve hırsız dostlarının kaldıkları odaların kapısına dövercesine vurdu ve iÄ?renç bir sesle"UKUCU BÃ?Ã?Ã?CEK UYKUCU BÃ?Ã?Ã?CEK UYAN UYAN UYAN" diye seslendi . İçerden küfürler yaÄ?ana kadar da devam etti. YaklaÅ?ık yarım saat sonra bütün herkes yol için hazır gibiydi. " Pek iyi bir uyandırma servisi olmadıÄ?ını biliyorum fakat gece olmadan orda kamp kurup ertesi gün gözlem ve takipe hazır olmalıyız." Slach planları gerekli malzmeleri kontrol etti. Bütün tuzakları çalıÅ?ır hale geridikten sonra atını güneye doÄ?ru sürmeye baÅ?ladı.
Artık gün nerdeyse bitmiÅ?ti. Bütün hırsızlar ata binmekten hem kalçaları sızlıyor hemde yorgunluktan bitmek üzereydiler.TopraÄ?a ayak bastıklarında derin bir nefes aldırlar. Ä°lk konuÅ?mayı yapan Slach oldu.
"ArkdaÅ?lar yürüyüÅ? mesafesiyle 30 dakikalık mesafedeyiz. Patika yolun epey dıÅ?ındayız. Yani rahatsız. Å?imdi hepimiz dinlenebiliriz.... Yalnız. Sabah ukucu bööööcek nidasıyla uyanmak istemiyorsanız erken kalkın."
Küçük bir kurra ile nöbet listesi de ayarlandıktan sonra hepsi yolculuÄ?un yorgunluÄ?uyla sert zeminde keyifli bir uyku çektiler.
En son nöbet Edmondun olmuÅ?tu ve güneÅ?in ıÅ?ıÄ?ını kalın orman tabakası arasından görür görmez herkesi uyandırdı.Kısa bir süre sonra gözlem için malzemeleri toplayıp malikhaneye doÄ?ru kısa bir yola çıktılar. AÄ?aç evde kararlaÅ?tırdıkları üzere izleme planını gözden geçirdiler.
Quote:
* Ev hangi büyülerle nasıl korunuyor,
* Evde kaç kiÅ?i kalıyor,
* Evde kalanların düzenli alıÅ?kanlıkları neler,
* Eve dıÅ?arıdan sürekli veya zaman zaman gelen var mı, varsa kim,
* Kaç köpek var,
* Geceleri hangi odalar boÅ? kalıyor,
* Pencerelerde parmaklık var mı,
* Evin bir bodrumu var mı, varsa giriÅ?i nereden,
* Evin alternatif bir giriÅ?i var mı?
* Evin çatısı kiremit mi, düz mü, çatıda giriÅ? var mı,
* Evin zemini neyden?
Ä°LK GÃ?N BAÅ?LIYOR...
Gün gayet sıkıcı baÅ?lamıÅ?tı. Ä°lk 2-3 saat boyunca evi rahatlıkla görüp pusuya yatacakları bir yer aramakla geçirdiler. ElveriÅ?li birkaç yer bulsalarda çok açıktı ve her yerden görünüyordu. En sonunda bir yeri karar vermiÅ?lerdi. Yer bulduktan sonra kahvaltı yapmak için fırsat bulup kahvaltıya baÅ?lamıÅ?lardı. Ã?Ä?leye kadar gelmesine raÄ?man evin çitleri dıÅ?ına çıkan olmamıÅ?tı ve hiç kimsede ziyaret etmiyordu.
O gün boyunca öyle geçmiÅ?ti. Ta ki geceye kadar. Gece kütüphaneden sönük sönük bir ıÅ?ık çıktı ve bir kaç saat yanık kaldıktan sonra kayboldu. Gece boyunca kayda deÄ?er tek Å?ey bu olmuÅ?tu.
RP DIÅ?I NOT: ArkadaÅ?lar ilk günümüz böyle geçti. Planda deÄ?iÅ?iklik yapmak isterseniz diye olayı ilk günde kestim. Ä°lk günün görüÅ? ve konuÅ?mlar size kalmıÅ?.
_________________ Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı Å?amatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
Rebore büyük bir bezginlike gözlerini aralayıp baÅ?ını yastıktan birkaç santimetre kaldırdı. Biryandan iÄ?renç bir ses onu ayıltırken bir yandan da haremdeki dilberler onu suya çekiyordu. Rebore da tabii ki doÄ?ru tercihi yaptı ve baÅ?ını yastıÄ?a bıraktı..
Bir süre sonra gürültü dayanılmaz hâle gelince ve bu gürültüye küfürler de eklenince dilberlere elveda diyerek esnemesini hiç bastırmadan yatakta doÄ?ruldu. Aklındaki son rüya kırpıntılarını da atarak kalktı ve giyinerek gruba katıldı.
...
Rahatsız edici yolculuktan sonra rahatsız edici bir yere gelmek Rebore'un k.çı için hiç de iyi olmamıÅ?tı. Uyumak Å?öyle dursun, bir de nöbet tutmak sabrını neredeyse taÅ?ırmıÅ?tı. O, bu izleme iÅ?lerinin baÅ?kası tarafından yapılacaÄ?ını düÅ?ünmüÅ?tü, kendi gözleriyle görmek çok daha iyi olsa da..
Gün sonunda tek bir yeri izlemekten gözleri aÄ?rımıÅ? bir Å?ekilde günün deÄ?erlendirmesini yaptı Rebore:
"Eve giriÅ?, çitler alçak olduÄ?undan fazlasıyla kolay -ki bu beni çitlerin yüksek olmasından daha fazla Å?üphelendiriyor. Ä°lk maddemizin evin hangi büyülerle konunduÄ?unu anlamak olmasına raÄ?men aramızda büyüden anlayan birinin olmaması ilginç, deÄ?il mi?" Bunu söylerken, aralarında kimsenin büyüden anlamadıÄ?ını teyit etmek istercesien hepsine tek tek baktı. "Ayrıca bu maddelerden bir kısmını tamamlamamız için Ed'in yöntemini uygulamamız gerekli. EÄ?er ne yapacaÄ?ımı söylerseniz ben de yardımcı olabilirim ama bu konuda ekstra bir yeteneÄ?im olmadıÄ?ını belirtmeliyim. Gece kütüphaneden ıÅ?ık geldiÄ?ine göre o odanın gece dolu olma ihtimaline dikkat etmeliyiz. EÄ?er sandıÄ?ı eve girerek alacaksak," bunu söylerken Edmond'un yöntemini iÄ?nelercesine bir ses tonu kullandı, "tüm plan evin nasıl korunduÄ?u üzerinde yatıyor. Evin ne Å?ekilde konunduÄ?unu bilmezsek, açıklarını da bulamayız. TaÅ?lı bir yolda gözümüz kapalı yürümeye benzer bu, hatta çok daha tehlikeli. Ayrıca ben bu kadar rahatsız bir yerde uyuyamıyorum, bu uykusuzlukla da bir kulübe bile soyamam yani.. Ben artık uyuyorum, bir geliÅ?me olursa sabahtan önce beni uyandırayın."
Bunları söyledikten sonra bir tepki olup olmayacaÄ?ını bekledi. Onun gidiÅ?ini yok sayarlarsa aynen uyku alemine dalacak, dilberlerini fazla bekletmeyecekti..
Zor bi gece geçirmiÅ?ti elf kızı. Ã?zerinden dün akÅ?amki pek de iyi niyetli olmayan oduncunun pis kan kokusu yayılıyordu.Geceyi aÄ?açta geçirmiÅ?ti ve güneÅ?in ilkıÅ?ıklarıyla beraber ormandaki patikayı izlemeye koyuldu.
Pek bi zaman geçmemiÅ?ti ki önünde üzerinde tahtadan bi ev olan aÄ?aç gördü. Bi oduncu için biraz fazla diye düÅ?ünmeye baÅ?lamÅ?tı ki etrafında tuzakların olduÄ?unu farketti bi elfin farketmemesinin zor olduÄ?u tuzaklar.
Ä°Å?killenmiÅ?ti bi kere. Burada bekleyecekti ve neler döndüÄ?ünü anlayacaktı. Fazla zaman geçmemiÅ?ti ki içerden gayet sinir bozucu bir ses;
diye baÄ?ırmaya baÅ?ladı. Ã?ncebi adamın bunun karısına yaptıÄ?ı bir kur olduÄ?unu düÅ?ündü ama arkasından yükselen kalın erkek sesiyle küfürler bu tahmini boÅ?a çıkarmıÅ?tı. Biraz sonra aÅ?aÄ?ı inen dört garip adam gördü. Oduncu olmadıÄ?ına kesinlikle inandıÄ?ı bu adamlar patikayı izlemeye koyuldu.
Elf kızı merakını yenemedi, aslında yenmek de istemiyordu. YaÅ?amına renk katmak için kaçmamıÅ? mıydı yıllar önce o saraydan; iÅ?te fırsat. Evde baÅ?ka birinin olma ihtiimaline karÅ?ı temkinli adımlarla aÄ?aç eve tırmanmaya baÅ?ladı. DaÄ?ınık bir oda pis içki kadehleri ona burda ilgisini çekecek bir konu konuÅ?ulduÄ?u hissi verdi.
Kararını vermeliydi; burda onları mı bekleyecekti yoksa yüzyıllar bıyu bi doÄ?a rahibesi gibi ormanlarda mı dolaÅ?acaktı.
Kalmayı adamları beklemeyi seçti elf kızı. İçinden kadınsı bir içgüdü onları etkilemesini söylüyordu. Hemen çantasındaki zamanında saraydan kaçarken yanına aldıÄ?ı ipek giysinin erkekler üzerindeki etkisi gelmiÅ?ti. Kan lekeli siyah kamufule kıyafetini çıkarıp onu giydi. Ã?nce aynasına sonra pencereden dıÅ?arıya baktı. Beklemek ona zor gelmezdi. AkÅ?am olmak üzereyken dört adam patikada belirdiler. TemizlediÄ?i beÅ? kadehe içki doldurdu ve asma merdivenden yukarı çıkan adım seslerini yoÄ?unlaÅ?tı.
edmond piposunu doldurdu ve yaktı. Küçük nefesler çekerek, etrafa fazla duman yaymadan içiyordu. düÅ?ünceli gözleri evdeydi, kim bilir kafasından neler geçiyordu...
piposu bittikten sonra size döndü
"galiba ben kibirli bir adamım, hatta hırsızlıÄ?ın diÄ?er sınıflardan daha üstün olduÄ?una inanıyorum. hırsız olduÄ?um için kibirliyim. eÄ?er yapılması gereken bir iÅ? varsa bunu sadece kendi yeteneklerimle, hırsızların sahip olduÄ?u yeteneklerle halledilebileceÄ?ini düÅ?ünüyorum. yani büyüden anlayan birileri olmadan da bu iÅ?i pekala baÅ?arabiliriz. yapmamız gereken Å?ey yetenekli bir hırsıza yakıÅ?acak Å?ekilde hareket etmek. burda büyüden anlayan birileri olsaydı tabiki onlardan faydalanabilirdik. ama yok ve biz bu iÅ?i onlarsız halledeceÄ?iz. aslına bakarsanız olmamalarıda güzel. bu Å?ekilde egomu daha iyi tatmin edebilirim. bu arada kibir iyidir yada kötüdür, bundan bahsetmiyorum. sadece kibirli olduÄ?umu söylüyorum.
evin çizimlerini gördüÄ?üm gün bir plan tasarlamıÅ?tım. plana son Å?eklini vermek için bilgi edinmeye çalıÅ?tım, mümkün olduÄ?u kadar çok bilgi. anlaÅ?ılan istediÄ?im bilgilere ulaÅ?amayacam. aklımdaki planı sizinle paylaÅ?mak istiyorum. Å?üphesiz riskli hatta bulaÅ?mak istemeyeceÄ?im kadar riskli keza bilgi benim için çok önemli. ve burda o yok. o yüzden riske girmek gerekebilir. maalesef kendi kurallarımla oynayamıyorum...
muhakkak evin dıÅ?arıyla iliÅ?kileri var, ihtiyaçlarını gidermek için. bunlar iÅ?imize yaramayabilir. bunları kullanmaya çalıÅ?ırsak dikkat çekebiliriz. rutin iÅ?ler sırasında, sıradan olmayan olaylar yaÅ?anmamalı. bu yüzden sıradan olmayan bir olayla yaklaÅ?alım ki bizden fazla Å?üphelenmesinler.
evdekilerin bitkilere olan ilgisi bilinen birÅ?ey olsa gerek, yani gizli deÄ?il. bu noktayı baz alarak hareket edebilriz. tanıdıÄ?ım bir çaylak var. bitki satan bir tüccarın yanında çalıÅ?ıyor. iÅ?e yeni baÅ?ladı ve ezik bir karakter. patronu onu sürekli hor görüyor. çaylak bu türden davranıÅ?lara maruz kalmaktan sıkılmıÅ?. kendini ispatlayabileceÄ?i bir fırsat arıyor. yani saÄ?lam bir vole vurup patronunun gözüne girmeyi.
büyücülerle bitki ticaretine girmeye çalıÅ?arak bu isteklerini elde edebilir. en azından denemeye deÄ?er. ticaret yapamasa bile sırf cesareti yüzünden birilerinin takdirini kazanabilir. büyücülerden çekinmez herhalde. bu güçlü karakterler basit bi çaylaktan ne isteyebilirki. en fazla onu evlerinden kovarlar, kaale almazlar.
çaylaÄ?ın eve gittiÄ?ini kabul edelim. görünen iki ihtimal var; çaylaÄ?ın tekliflerini deÄ?erlendirecekler yada deÄ?erlendirmeyecekler. sonuç olumlu olursa eve biraz daha yaklaÅ?mıÅ? oluruz. sonrasında yapılacaklar o zaman düÅ?ünülebilir. Å?ayet olumsuz olursa iÅ?ler deÄ?iÅ?ir...
bizim çaylak, bitki iÅ?i yapan ve karanlık iÅ?lere bulaÅ?mıÅ? tüccarlardan birinin yanında çalıÅ?ıyor. bu türden birinin yanında çalıÅ?an adamımızın büyücülere yaklaÅ?maya çalıÅ?ması, büyücülerin dikkatini çekebilir. iÅ?in içinde bit yeniÄ?i olduÄ?unu düÅ?ünebilirler. bir Å?ekilde tüccarın hareketlerinede yön verirsek iÅ?imiz kolaylaÅ?ır. diyelimki iÅ?ler bu yönde geliÅ?ti; büyücüler çaylaÄ?ı o dakikada öldürebilirler. tabiki buna engel olmalıyız. düÅ?ünün; birileri arkanızdan iÅ? çevirmeye çalıÅ?ıyor, size bir adam gönderiyor. hangisini tercih edersiniz; o adamı öldürmeyi mi yoksa iÅ?in aslını öÄ?renmek için kullanmayı mı? hangisini seçeceÄ?inize kara vermek için nedenleriniz olmalı, büyücülerinde nedenleri olacaktır. çaylaÄ?ın öldürülmemesi ve kullanılması için o nedenleri saÄ?lamalıyız...
büyücüler, çaylaÄ?ın tüccar tarafından kullanıldıÄ?ını düÅ?ünmeli. büyücüler çaylaÄ?ı kendileri için kullandıklarına inandırılmalı. çaylak hafif saf biri olmalı, bu iÅ?lerde kullanılabilecek, olanların o kadarda farkında olmayan ve sorgulandıÄ?ında fazla bildi veremeyecek biri. yani yem."
edmond'un yüzünde pis bir gülümseme belirdi.
"bu arada saf olarak görünen, arada kullanılan çaylak aslında bu küçük oyunumuzun esas oÄ?lanı olacak. herÅ?eyin farkında olan tek kiÅ?i. içimizden birinin bu çaylaÄ?ı oynamasının uygun olacaÄ?ını düÅ?ünüyorum. gidip kendisine bir iÅ? bulmalı, bitki satan bir tüccarın yanında. diÄ?erleride gözlem ve farklı planlar üzerien çalıÅ?maya devam edebilir.
keÅ?ke elimizde yeteri kadra bilgi olaydı da önümüzü daha iyi görseydik. plan yapmak o zaman çok daha kolay olurdu.
kafamdan geçenler bunlar. plan sizede mantıklı geldiyse, hatalı olduÄ?unu düÅ?ündüÄ?ünüz yerleri söyleyin. tartıÅ?alım. en azından bu Å?ekilde boÅ? oturmaktan daha iyidir..."
Posted:
Fri Jun 09, 2006 6:30 am
"Hımm, sen, Ed ve acayip fikirlerin. Sanırım seni seveceÄ?im." dedi ve bir kahkaha patlattı. "Benden böyle bir iÅ? yapmamı istemiyorsun, deÄ?il mi? Evet, belki evi daha yakından görmek hoÅ?uma gidebilir ama aptal büyücülerle evcilik oynayacak yaÅ?ı geçtim ben. En son rolümü evcilik oynarken yapmıÅ?tım." Bunu söylerken alnını kırıÅ?tırdı, bu bile Å?üpheli gibiydi.
"Bak dostum, seninle açık konuÅ?acaÄ?ım. Bence bu plan yatar. Büyücüleri aÅ?ırı hafife alarak bir yerlere varamayız. Ama üzülme." Bunu söylerken de elini sırtına koydu Edmond'un. "BaÅ?ka planlar da bulursun sen bu zeka varken sende. Ama Å?imdi birkaç kadeh bira doldurman daha makbule geçecektir. Biraları doldururken dediklerimi iyi düÅ?ün ve biraları taÅ?ırmamaya da dikkat et. Ben bir Å?eyler bulacaÄ?ım, meraklanmayın.." Bunu söyledikten sonra da yataÄ?ında kıvrılarak düÅ?ünceli bir tavırla gözlerini kapadı.
Not: Rebore'un söylediklerinden dolayı üzülmene gerek yok Paul. Onun karakteri böyle, onu bu Å?ekilde kabul etken gerek.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum