Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Sense motive Vs Spot
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Sense motive Vs Spot View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Jul 04, 2006 7:39 pm Reply with quoteBack to top

Å?üphelenmek için ikisini birden olması gereksiz sadece kılık deÄ?iÅ?tirdiÄ?ini öÄ?renmesi inandırıcılıÄ?ını sarsacaktır hemde oldukça. Ä°kisinin atılması makul deÄ?il. Ama ben dm olsam ne uygulardım:

bir spot çek attırırdım kıyafetinde ya da kılıÄ?ındaki garipliÄ?i sezebilmesi için. EÄ?er spot çekte baÅ?arılı olursa ondan sonraki sense motive checkine baya kolaylık saÄ?lardım...

Rhuben
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 11:35 am Reply with quoteBack to top

bence sense motive atılmalı. spot bir savaÅ?çıda olması gereken bir özelliktir ama savaÅ?çı yerine bir hırsız yada bard kılık deÄ?iÅ?tiren birini fark edebilir sense motive kullanarak. kılık deÄ?iÅ?tiren kiÅ?i o skilli aldıÄ?ına göre makyajı yada vesairesini düzgün yapmıÅ? kabul edilmeli ve spot ile bir farklılık tespit edilmemelidir ki kılık deÄ?iÅ?tirmenin bir anlamı olsun.

ayrıca kılık deÄ?iÅ?tirmeleri de zarla fark etme konusuna ben zaten baÅ?tan karÅ?ıyım rol yapmak daha önemli kılık deÄ?iÅ?tiren kiÅ?i skilli varsa girdiÄ?i kılıÄ?a aykırı birÅ?ey yaparsa karÅ?ısındakilerin bunu anlaması önemli biraz zar olayından uzaklaÅ?ılıp role önem verilmeli diye düÅ?ünüyorum.

eywallah...
    Back to top View user's profileSend private message
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 6:47 pm Reply with quoteBack to top

Rhuben wrote:

ayrıca kılık deÄ?iÅ?tirmeleri de zarla fark etme konusuna ben zaten baÅ?tan karÅ?ıyım rol yapmak daha önemli kılık deÄ?iÅ?tiren kiÅ?i skilli varsa girdiÄ?i kılıÄ?a aykırı birÅ?ey yaparsa karÅ?ısındakilerin bunu anlaması önemli biraz zar olayından uzaklaÅ?ılıp role önem verilmeli diye düÅ?ünüyorum.

Ama her zaman oyuncu kılık deÄ?iÅ?tirmez deÄ?il mi dm de oyuncuların karÅ?ısına böyle kiÅ?iler çıakrtabilir. Wink

Rol yapmaya göre baÅ?arı- ya da baÅ?arısızlıÄ?ı ben de destekliyorum ama bazı noktalarda iÅ?i bir olasılık faktörüne baÄ?lamak gerekebiliyor gerçekten. Zar da bu iÅ?e yarıyor zaten. Ä°yi rol her zaman atılacak zarlara eklenen puan olarak da karÅ?ısına çıkabilir oyuncunun.

Rhuben
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 12, 2006 10:00 pm Reply with quoteBack to top

tabiki önemli olan önce rolplay bakılmalı. Å?ahsen oyunlarımda iyi rp yapanlara zar attırmam bile kötü yapanlara attırmayacaÄ?ım gibi ama ne kötü ne ii diyemeceÄ?im bazı kararsız kaldıÄ?ım durumlarda zar attırıyorum elbette. sadece rpnin ön plan tutulması gerektiÄ?ini belitmeye çalıÅ?tım yazdıklarımda. sonuçta rp yapılabilecek çok az skill var onları iyi kullanalım ki oyun barbuta dönmesin. umarım yeteri kadar anlatabilmiÅ?imdir düÅ?ündüklerimi.... Smile
    FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Tue Jul 25, 2006 10:28 am Reply with quoteBack to top

Biraz geç kalmıÅ? bir cevap olacak ama iletiÅ?ime geçene kadar sense motive atılmıyor. Zaten ikisi hiç konuÅ?mayacak karakterlerse sadece yanından geeçrken görür ve acayip bir Å?ey gördü mü diye spot atılır. EÄ?er adam bir Å?eyler görmüÅ?se ve kılık deÄ?iÅ?tirmiÅ? adam da kılıÄ?ına göre davranmaya devam etmeye çalıÅ?ırsa +2 sinerji alır blöfteki 5 rank'inden. EÄ?er konuÅ?maya geçerse iÅ? olay bluff-sense motive olayına döner.

Ã?rneklersek: Hırsızımız aristokrat kılıÄ?ında Å?ehrin elit kesimine girmiÅ?tir. Oradaki dükkan sah,plerinden biri görür hırsızın uzun elbisesinin altından zor görünen dandik ayakkabılarını. Burada Å?üphelenir adamdan. EÄ?er hırsız da görüldüÄ?ünü anlamıÅ?sa duruÅ?unu dikleÅ?tirir, adımlarını daha sertçe vurur vs.. ve +2 sinerji alır. Sonra hırsız adamın yanına gider alıÅ?veriÅ? için. Hırsızımız aristokrat gibi davranmaya baÅ?ladıÄ?ı anda da bluff-sense motive kapıÅ?ması baÅ?lar. (Duruma göre hırsız kafasına odunu da yiyebilir. Razz)

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    darkflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jan 27, 2007 6:40 am Reply with quoteBack to top

tipteki yalanlar için spot (lens, peruk cart curt...) direk olarak söylenen yalanlar iÅ?te ben Osman'ım yok ben Å?uyum falan için sense motive olay budur arkadaÅ?.

Phantom
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 7:48 am Reply with quoteBack to top

SaÄ?ol Dark aydınlattıÄ?ın için teÅ?ekkürler.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 2:09 am Reply with quoteBack to top

Disguise skill'ine 5'ten fazla vermiÅ? bir kiÅ?i kılık deÄ?iÅ?tirip deÄ?iÅ?tirilmediÄ?ini anlamak için(tabi DM'e belirtmesi lazım bana göre) spot'a +2 alabilir gayet mantıklıdır bana göre. Ama sense motive +2 alması pek yakıÅ?ık almaz çünkü disguise'dan sonra iÅ? biraz yalan söylemeye ve taklit yapabilmeye geçiyor bunlar için normal Sense Motive olmalı. Gerçi baÅ?lıÄ?ı çok okudum ve o yüzden kafam bulandı, Å?imdi kim ne demiÅ?, dememiÅ? uÄ?raÅ?amadım. Benim düÅ?üncem budur...

Saygılarımla...

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum