Author |
Message |
butti
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jul 17, 2006 8:23 pm |
|
Fioner wrote: |
beyler gandalf witchking i yenebilir belki ama sanki balrog ve maia lardan bahsederek witchking i biraz ezmiÅ?siniz gibi geldi bana. sonucta zamanında noldor balroglarla carpısıyordu,hatta bi elf gondolinin düÅ?üÅ?ünde gothmog u yanında götürmüÅ?tü ölürken. Yani sıradan bi balrog olacaÄ?ıma güçlü bir elf savaÅ?çısı olurum daa ii. Witchking belki bi maia deÄ?il ama bence gandalf balrogu yenio, iÅ?te efenim onlar maia witchking deil de, gandalf onu tabiiki de yener demek cok da doru deil bence. |
Yok be kardeÅ? benimkisi tamamen taraf tutmakla ilgili. Ben Witch King deÄ?il, Sauron'un kendisi bile Gandalf'ın karÅ?ısına dikilse hatta deÄ?il Sauron Melkor Samwise'ın karÅ?ısına dikilse bir formül uydurup Sam'in döveceÄ?ini kanıtlarım. Tamamen taraflı olmakla ilgili. Yoksa mantık ararsan yanlıÅ? çıkar tabi.
Quote: |
Balrogların kanatarının olması lazım çünkü Ungoliant, Melkor'a saldırdıÄ?ında Melkor'un çıÄ?lıkları üzerinde balroglar uçarak geliyorlardı.
Eh, Tolkien'in bile hataları oluyor görüldüÄ?ü gibi.. |
Benim Balrogların kanatları için Å?öyle bir savım var. Bu Balrog'lar ilk çaÄ?da zaten 7-8 tanelerdi galiba toplamda en son ölen öldü kalanlarda kaçtı saklandı yer altına ya, yüzyıllarca yer altında kaldılar ve uçamadılar. Dolayısıyla kullanılmayan organlar mutasyona uÄ?rar ve körelir mantıÄ?ından eskiden var olan ve uçmaya yarayan kanatları küçüldü ve kullanılmaz hale geldi. Nasıl uyduruyorum bee vay anasını. Bu arada Maiar olan bir varlıÄ?ında mutasyona uÄ?radıÄ?ı gibi bir sorunsal ortaya çıkıyor ki çözebilmemiz mümkün deÄ?il. Gandalf'da griydi sonradan beyaz oldu demek ki maialarda fiziksel olarak deÄ?iÅ?ebiliyor zamanla diyerek konuyu baÄ?lıyorum... |
_________________ IÅ?ıÄ?a uçan pervaneyim. Sonumu bilir, yine de ıÅ?ıÄ?a giderim. |
|
Back to top |
|
|
FaRaSTu
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jul 17, 2006 9:30 pm |
|
butti wrote: |
Gandalf'da griydi sonradan beyaz oldu demek ki maialarda fiziksel olarak deÄ?iÅ?ebiliyor zamanla diyerek konuyu baÄ?lıyorum... |
Bu lafı çok tuttum
Valla balrogları sayısı için kesin bir sayı söylemek yanlıÅ? olur çünkü bazı yazılarda senin de bildiÄ?in gibi 7-8 tane toplamda var dio ama Gondolin KuÅ?atmasında bin tane vardı dio ki Tuor bunların iÅ?te 5 ini Ecthelion 3 ünü Kral'ın evindeki savaÅ?çılar 2 sini kesmiÅ?ler. Bu yazıların hepsi Tolkien'in Orta Dünya hakkında deneme yazıları olduÄ?u ve bu konunun geçtiÄ?i tüm kitapların oÄ?lu tarafından derlenip aynen yayımlandıÄ?ı için ve Tolkien'in ömrü yetmediÄ?i için bunlardan hangisini Tolkien doÄ?ru kabul edecekti bilemiyoruz. Balroglar hakkında son yorum ... sayısı miktarı 5 ila 1000 arası herhangi bir rakam olabilir
Bi de bu renk olayına gelirsek (konu acayip daÄ?ıldı umarım yöneticimiz kızmaz )
Niye koskoca büyücülere illa bi renk veriliyor bende onu anlamadım Saruman baÅ?ta beyaz sonra many coloured(çok renkli) diye bi olay , Gandalf baÅ?ta gri sonra beyaz,radagast kahverengi sonra bunların diÄ?er yoldaÅ?ları mavi büyücüler diye geçiyor. Nedir Bu tolkien'in renk takıntısı
Gandalf Rulz! |
_________________ To Live is To Die! |
|
Back to top |
|
|
ombuspider
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Sep 02, 2006 3:08 am |
|
Direk baÅ?lıÄ?a bakaraktan , kendi adıma bi cevap veresim geldi..
Gandalf zamanın yaratılıÅ?ından önce yaratılmıÅ? [ya da ortaya çıkmıÅ?] bir maiar..
Witchking ise insandan bozma bi hayalet [?]
Ne kadar kehanet falan da olsa, hiç bi Å?ekilde Witchking'in Gandalfı alt edebileceÄ?ini düÅ?ünmüyorum. Kehanetlerden bile önce varolan bi kiÅ?i Gandalf |
_________________ With the ocean above me .. And flames in my eyes !.. |
|
Back to top |
|
|
siliterin
Site Yazarı
|
Posted:
Sat Sep 02, 2006 3:12 am |
|
gandalf ı bukadar abartmaya gerek yok arkadaÅ?lar. yinede ombuspider in dediÄ?i gibi Witchking gandalfla baÅ?a çıkamaz ona daha saÄ?lam bi rakip bulmak lazım. |
_________________ Dünyada imkânsız olan tek Å?ey, imkânsız olanı bulmaktır. |
|
Back to top |
|
|
ElvenBard
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Sep 18, 2006 11:01 am |
|
Filmin sinema versiyonundaki en büyük saçmalıktır bu zaten, ordu savaÅ?a giderken Wtchking "Gandalf'ı bana bırakın" gibilerinden dayılanıyo (extended'taki sahneyle baÄ?lantılı) ama sinema versiyonunda o sahneler kırpıldıÄ?ı için bu laf muallakta kalıyo. biz Viçking sevenler de ayıplıyo durumu haliyle.. |
_________________ <em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em> |
|
Back to top |
|
|
vanaheim
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Dec 12, 2006 3:13 am |
|
bence witch king yener idycem niye diye derseniz daha karizmatik |
|
|
Back to top |
|
|
utkuy
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 15, 2006 6:22 pm |
|
nasıl hobbit witch king i yenmiÅ?se : P witch king de gandalfı yenebilir ama bunun için kaderin aÄ?larını çok ince iÅ?lemesi lazım.
mesela gandalf bir troll ile oyalanırken move silently yapan witch king gandalfı öldürebilir : )
ayrıca gandalf seviye atlayıp beyaz olunca neden sakalları kısalıyo? yoksa sakallar xp renk de lvl i mi gösteriyo.
bunlar ilginç sorular ama malesef tolkien bize cevap veremiyecek kadar uzakta : ) |
_________________ iyi bir seyyahın belirli bir planı yoktur, ulaÅ?mak gibi bir amacı da. |
|
Back to top |
|
|
SacoKhan
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Fri Dec 15, 2006 8:19 pm |
|
Walla her zaman Gandalf'ı tutmuÅ?umdur her ne kadar evil hayranı olsam da...Ayrıca Orta Dünya'da o savaÅ?lar sırasında Gandalf'ı yenebilecek birini açıkçası görmüyorum... |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
|
|
mefistofeles
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 16, 2006 12:47 am |
|
ya Å?imdi Å?ahsen Gandalf ı severiz SAyarız .Delikanlı bir abimizdir.Tokadı da AÄ?ırdır.Viçking se bizim mahallede tavla da taÅ? çalardı.Eskiden bütün hikayelerde böyledir.Ä°yi adam kötü adamı döver.Yani Viçking güçlü olsaydı bile gandalftan gandalf bir Å?ekilde döverdi onu.
Ya bi de SÃ?ylemeden edemeyeceÄ?im.Siz bu Silmarilion daki soyları filan söyleyince aklıma Å?ey geliyor hep..Cem yıllmaz Diyor ya
Humat ın OÄ?lu Timar
Zuhaaaaaa.Ã?ok güldüm ya.DEliliÄ?imin kusuruna bakmayın .Söz Gandalf Döver.. :king: :evillaugh: |
|
|
Back to top |
|
|
vanaheim
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Dec 19, 2006 12:40 am |
|
ya abi gandalf sabunluk ya boswerin o ihtiyarı witchking kadar karizmatik bi kötü görmedim ben |
|
|
Back to top |
|
|
Lord_Feanor
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 10, 2007 4:49 pm |
|
Ã?nce balrogların kanatlarına deÄ?inecek olursak, glorfindel balrogu üzerine çullanarak uçurumdan aÅ?aÄ?ıya düÅ?ürüyor burda balrog belki glorfindelle boÄ?uÅ?maktan uçamamıÅ? olabilir ama gandalf ın balrog fırsatı olmasına raÄ?men uçamıyor ve yine aynı balrog bizimkilerin karÅ?ısına uçarak geliyor tabi bunlar peter jackson ın yorumlaması sonuçta tolkien balrogların kanatları hakkında birÅ?ey söylemiyor..
Asıl konuya da biraz açıklık getirmeye çalıÅ?ayım; Gandalf Witch-King den güçlüdür. gandalf 37000 civarındaki yaÅ?ıyla cidden yaÅ?lı ve oldukça güçlüdür witch-king ise insandır tamam sauron un iradesi ve taktıÄ?ı yüzükle güçlenmiÅ?tir ama kullandıÄ?ı sauron un iradesidir ve gücü de ordan gelmektedir. bu durumda sauron da bir maia olduÄ?u için witch-king in baÅ?ka bir maia olan mithrandir den güçlü olduÄ?unu düÅ?ünmek mantık dıÅ?ıdır hatta sauron bile gücünü daÄ?ıttıÄ?ı için gandalf kadar güçlü olmayabilir.
gandalf ı belki galadriel zorlayabilir, arda üzerinde valar dan sonra en güçlü kiÅ?i olan feanor u ise söylemeye gerek yok zaten |
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm |
|
Back to top |
|
|
|
|