Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Böyle Å?anssızlık olursa...
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Böyle Ã…?anssızlık olursa... View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 2:31 am Reply with quoteBack to top

DüÅ?ünün ki istediÄ?iniz zaman Å?öyle normal güzellikte bir kız ayarlayabiliyorsunuz ama siz daha seçici davranıyorsunuz ve bu yüzden karÅ?ınıza çıkan çoÄ?u fırsatı es geçiyorsunuz. Ve bi gün uzun zamandır görmediÄ?iniz yakın bir arkadaÅ?ınız yanında gördüÄ?ünüz anda aÅ?ık olduÄ?unuz bir kızla çıkageliyor ve bu kızın arkadaÅ?ınızın eski sevgilisi olduÄ?unu öÄ?reniyorsunuz. Kız sizle daha ilk günden içli dıÅ?lı oluyor ve aÅ?ık olan bir insanın beklediÄ?i tüm hareketleri size gösteriyor(bakıÅ?malar falan...) Bi kaç gün sonra da sizden msn'ininizi istiyor. Ama siz Å?öyle bir Å?ey öÄ?reniyorsunuz bi kaç aÄ?ız yoklamasından sonra; arkadaÅ?ınız ayrılacaÄ?ını bildiÄ?i halde tekrar kızla birlikte olmak istiyormuÅ?...Siz de arkadaÅ?ınızı kırmak istemiyorsunuz çünkü gerçekten çok iyi arkadaÅ?ınız...

Bu kiÅ?inin yerinde olsanız ne yaparsınız?(Empati kurun beah Crying or Very sad )

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 2:42 am Reply with quoteBack to top

SacoKhan o kiÅ?i için üzüldüm ama bu iÅ? benim uzmanlık alanımda deÄ?il. bunu çözmek için geniÅ? bir brezilya dizisi kültürüne ihtiyaç var ama arkadaÅ?lık aÅ?ktan önce gelir. derim. :angel:

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 5:59 am Reply with quoteBack to top

Abi, biliyorum, çok yalan gibi duracak ama ben Å?u ana kadar kızlarla olan bütün iliÅ?kilerimde gümledim. Yegane sebebi de arkadaÅ?lıÄ?ımı kızların üzerinde tutmamdı. Asla ve asla bir kızın arkadaÅ?larımla arama girmesine izin vermedim.
    Bir düÅ?ün, kızla sonsuza kadar birlikte olabilir misin? Olabilsen bile arkadaÅ?sız olabilir misin? Bir tek arkadaÅ?ına yaptıÄ?ın kelek, diÄ?er arkadaÅ?ların tarafından da duyulur ve kısa bir sürede reputasyonun epeyi düÅ?er.
    Ben de, aynen siliterin gibi, "arkadaÅ?lar kızdan evveldir" diyeceÄ?im. Kusuruma bakma.

SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 6:14 am Reply with quoteBack to top

Peki Å?öyle diyeyim o kiÅ?i arkadaÅ? sıkıntısı çekmiyor çünkü çok sosyal ve sıcak bir insan...?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 6:36 am Reply with quoteBack to top

Bence burada arkadaÅ?lık kavramı ile dostluk kavramını karıÅ?tırmamak gerekiyor. Herkes istediÄ?i zaman arkadaÅ? edinebilir. Ama bir dost...pek sanmıyorum. Hem istediÄ?i kadar sıcakkanlı olsun, istediÄ?i kadar sevimli, Å?irin olsun bu da bir yere kadar. Hem ben birisiyle sadece Å?irin ve oldukça sıcak diye arkadaÅ?lık etmem..

Ben Å?unu söyleyeyim 2 erkek arkadaÅ?ımdan sadece arkadaÅ?larıma ( dostlarıma ) laf söyledi diye ayrıldım. Ve hiç de piÅ?man deÄ?ilim. Gene olsa gene ayrılırım.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 7:37 am Reply with quoteBack to top

valla bence bu durumlar deÄ?iÅ?kendir...
    düÅ?ün ki söz konusu Å?ahıs ile kız hakketen aÅ?ık olmuÅ? birbirine
    arkadaÅ?ın birbirini seven iki insanın arasına giriyosa ne kadar dostundur ki?

mesela ben de dostluklara inanmaz oldum Å?u sıralar..2 kız arkadaÅ?ımla yollarımız saçma sapan bi Å?ekilde ayrıldı -ki biri 6 senelik kankamdı- ama sevgilim 2.5 senedir yanımda ve olmaya devam etmesini umuyorum. deÄ?iÅ?ken..deÄ?iÅ?keenn..

ama tabi söz konusu kiÅ?i kızı daha yeni tanımıÅ? ve sadece hoÅ?lanıyo Å?imdilik..e nerden bilcek aÅ?kı mı büyük dostluÄ?u mu?
    bence çok fazla sorgulamaya gerek de yok aslında..
    kızla erkek bi Å?ekilde bu duyguya direnemiyosa olması gereken bellidir ve eninde sonunda olur biÅ?eler.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 8:04 am Reply with quoteBack to top

Aynı Å?ey benim bir arkadaÅ?ımın baÅ?ına geldi. Yapma etme dedik dinlemedi. Å?u an sadece kız arkadaÅ?ı var hayatında. O da zaten çok sürmez, sürse bile iÅ?leri rast gitmez çok ahd aldı çünkü. ArkadaÅ?-dost anlamında kimsesi kalmadı. Ben yine de konu içine çok girmek istemiyorum. YaÅ?ayacak olan arkadaÅ?ın kararıdır ne de olsa. YaÅ?ayıp görecek olan o.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 9:07 pm Reply with quoteBack to top

SacoKhan wrote:
    Peki Å?öyle diyeyim o kiÅ?i arkadaÅ? sıkıntısı çekmiyor çünkü çok sosyal ve sıcak bir insan...?

ArkadaÅ? yapmak kolay, eyvallah da, peki ya "gerçek arkadaÅ?"?.. Etrafımda bir kamyon "arkadaÅ?"ım var, dörtte biri filan "yakın" klasmanına girer. O dörtte birin de çeyreÄ?iı filan "kanka" kategorisine koyulabilir.
    Bu "arkadaÅ?" hakikaten "yakın" bir arkadaÅ?sa, kız istediÄ?i kadar güzel olsun, istediÄ?i kadar oynak olsun, istediÄ?i kadar çok ve çeÅ?itli sıfata sahip olsun... Bi noktada irade vardır. Ben sana kendi yaptıÄ?ımı söylüyorum, abi. "Bunu yap" demiyorum. Ben sadece arkadaÅ?larımı kız arkadaÅ?larımdan evvel tuttum. Ve Å?u ana kadar da bundan piÅ?man olmadım. OlacaÄ?ımı da sanmıyorum...
    Tabii bu o arkadaÅ?ının seçimi. Herkes aynı deÄ?ildir, hayatını yönlendirmek isteyen o. Ama kız için adam satan adamın benim gözümde deÄ?eri giderek düÅ?er. Pek çok kiÅ?i de benim gibi düÅ?ünecektir sanıyorum. "Abi, hoÅ?görmek lazım, aÅ?ık" dese de dudaklar, gözler haykırır: "Sen kankanı sattın bea" diye. Bu benim görüÅ?üm tabii, dediÄ?im gibi...

siliterin
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 10:25 pm Reply with quoteBack to top

arkadaÅ?lar bu konu uzar. dosluk mu aÅ?k mı zaten herkesin sorduÄ?u kimsenin cevaplayamadıÄ?ı bir soru. bence dostluk ama bu biraz da iki arkadaÅ?ın arasındaki dostluk derecesine baÄ?lı. ha unutmadan kızda pek güvenilecek bir kıza benzemiyor anlatılanlÅ?ar doÄ?rultusunda.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 11:39 pm Reply with quoteBack to top

Evet eski sevgilisine inat için o arkadaÅ?ı kullanıyor olabilir. Ben yine ve ısrarla söylüyorum dostluk..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 04, 2006 10:42 pm Reply with quoteBack to top

Å?imdi Å?öyle ki, burada taÅ?lar çok oynak. Kimi arkadaÅ?ım vardır ki, onun birlikte olmak istediÄ?i kıza ölümüne aÅ?ık olsam, aÅ?kımdan gebersem çenemi kapar, sonsuza kadar otururum. Kimi arkadaÅ?ım vardır ben yanındaki kıza aÅ?ık olmuÅ?sam, ne arkadaÅ? tanırım ne de adamı tanırım. Kimi aÅ?k vardır ki, olmuÅ?san deÄ?il arkadaÅ?ını dostunu anneni, babanı, kardeÅ?ini tanımazsın. Kimi aÅ?k vardır ki, bir hafta tatile çıkıp düÅ?ünmezsen unutursun. Bu taÅ?ların tabanları çok oynak.

Sana böyle bir durumda sorulabilecek ve cevabı bence en çok iÅ?e yarayabilecek birkaç basit soru:

1-AÅ?ıkmısın? (Tertemiz, detaysız, açıklamasız, net bir cevap lazım. Evet yada hayır)
    2-O kızla olursan dünya'nın en mutlu adamı olacaÄ?ına dair bir hissin var mı?
    3-Bu hamleyi ve teklifi yapmazsan uzun süre çok çok piÅ?man olacaÄ?ına inanıyormusun?

Dürüstçe cevapladıÄ?ında "Evet" sayın "Hayır" sayından fazla ise hiç durma yap hamleni. Kafa yorma, zaten kendini frenlemeyi, istesen de uzun süre baÅ?aramayacaksın demektir. O "Evet"ler seni eni sonu patlamak zorunda bırakacaktır. Ha yok ben çok iradeli ve kendine hakim biriyim kesinlikle patlamam diyorsan, o zamanda kendi içine patlayıp mutsuz birine dönüÅ?eceksin. Ondan sonrada artık ne çok sevdiÄ?in o arkadaÅ?ını artık çok sevebilecek, ne de kıza aynı Å?eyleri bir daha hissedebileceksin. Yani sıfıra sıfır elde var sıfır. Yok "Hayır"lar fazlaysa, yine boÅ?una germe kendini çünkü içinde yeteri kadar ihtiras ve arzu olmayınca süreç içinde kendinle çok çeliÅ?ip, bu sefer hem hatunu üzeceksin, hem de arkadaÅ?ını çok üzmüÅ? olacaksın. En son ve en çok üzülen de sen olacaksın.

Kısaca yüreÄ?in ne istiyorsa onu yap. Sonuç hiçbir zaman o kadar kötü, kayıplar da o kadar büyük olmaz. Kaldı ki, sen arkadaÅ?ın konusunda aÅ?ıÄ?ım dediÄ?in bir kıza açılmayı veya açılmamayı teraziye koyacak bir incelik gösteriyorsan arkadaÅ?ınında Å?artlar gerektirdiÄ?i zaman seninle eski kız arkadaÅ?ı arasında aynı teraziyi eline alması gerekir. Bütün cevapların "Evetken sen susmayı yeÄ?lersen inan bana bu sıkıntı seni hem sevdiÄ?in arkadaÅ?ından uzaklaÅ?tıracak, onu gönlünde yitireceksin. Ardından sustuÄ?un için ve kendini frenlediÄ?in için, kızıda artık eskisi gibi arzulamayacaksın. Yani hepten kayıp. Ã?teki taraftan zaten o kadar derdim deÄ?il kız diyorsan sus otur bari arkadaÅ?lıÄ?ın baki kalsın ama Å?ahsi fikrim bunu tartıÅ?maya açtıysan gönlün o kadar uzak duramıyor kızdan diye düÅ?ünüyorum.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Aug 04, 2006 10:57 pm Reply with quoteBack to top

Sanırım 3 soruya da cevap "Evet" olacak. Ya zaten Å?öyle bir durum var, vicdan meselesi yani sonuçta çok yakın arkadaÅ?ı ama olmasa bile karÅ?ısındaki bir insan ve aynı duruma kimse düÅ?mek istemez. Ama yine de rahat duramıyor insan o ayrı Rolling Eyes ...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 04, 2006 11:19 pm Reply with quoteBack to top

Bu meselelere çok fazla sayısal baktıÄ?ım söylenir. Daha önce yorum yapmıÅ? ve taÅ?lanmıÅ?lıÄ?ım var, o yüzden gerçekten kalbimden geçenleri söylemeyeceÄ?im, sadece birazcık fikir versin. Binlerce kilit altında tuttuÄ?um habis düÅ?üncelerimden sızıntılar Razz

ArkadaÅ?lar deÄ?erlidir, hangisi ile mutlu olacaksan onu seç. Ama Å?imdiyi deÄ?il, 1 ay sonrayı düÅ?ün.

butti
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 04, 2006 11:26 pm Reply with quoteBack to top

Bütün haller insanlar içindir. Onu bu duruma düÅ?üren Å?ey senin kötü niyetin mi yoksa safiyane Å?ekilde kıza duyduÄ?un aÅ?k mı? Mevzu bu. Sen bu kadar güzel birÅ?ey hissediyorken ve hissetiÄ?in insanında sana aynı Å?eyi hissetiÄ?ine inanıyorken arkadaÅ?ın kötü bir duruma düÅ?üyorsa buna hayat deniyor. Hepimiz türlü biçimlerde zor durumlarda kalıyoruz, haklı yada haksız nedenlerden. Nitekim sende Å?u anda hissetiÄ?in güzel duygular yüzünden zor durumda ve seçim yapmak zorunda kalmıyormusun? En nihayetinde o arkadaÅ?ında zor bir duruma girecek ancak gerçekten sevilmeye ve saygı duyulmaya deÄ?er bir dost ise "AÅ?ık oldu adam, gözü birÅ?eyi görmedi yaptı bunu" diyecek. Belki küsecek, belki darılacak ama hakikaten kayda deÄ?er bir adamsa, sen onunla konuÅ?up içini açtıÄ?ında, hissetiÄ?ini anlattıÄ?ında ona kötülük yapmak veya yapacaÄ?ın hamlede onu önemsememek gibi bir tavrın olmadıÄ?ını anlayacaktır. AÅ?k bu, kolay bulunur bir duygu, haftada bir hissedilebilen birÅ?ey deÄ?il. Kaldı ki, dostlukta eÄ?er gerçekten dostluksa herÅ?eye raÄ?men sürebilen bir yapıdır.

Ä°nsanlar zor durumlara düÅ?er hayatta, hatta Gandalf'ın bu konudaki söylemi takdire Å?ayandır. Bu duruma düÅ?en herkes böyle hisseder ama baÅ?ımıza gelecek herÅ?eyi biz seçemeyiz. Bize düÅ?en baÅ?ımıza geldiÄ?inde gereÄ?i neyse onu hakkıyla yapmaktır. YüreÄ?inde bir art niyet ve o insanı yok yere kötü duruma sokmak yoksa, bütün derdin aÅ?ık olduÄ?un insanla olmaksa, bu yeteri kadar anlamlı bir sebeptir hayat için, yarın dostunda seni gerçekten anlayacaktır eÄ?er dostunsa. Ona zarar vermek için yada onu önemsemediÄ?in için deÄ?il hissetiÄ?in güzel Å?eyi ve gönlünü baskı altına alamadıÄ?ın için bunlar yaÅ?andı diyebilecektir. Bir de Å?u var ki, bu söylemlerin içinde kızın herhangi bir olayı yok. Hatun ne diyor bu iÅ?lere veya hatun senin gönlün kadar safiyane ölçüp biçiyormu bunları yoksa derdi baÅ?ka mı? DediÄ?im gibi taÅ?lar çok oynak ve hangi taÅ?ın ne kadar saÄ?lam, üstüne basılıp ilerlenebilir olduÄ?una sen karar vereceksin.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 04, 2006 11:29 pm Reply with quoteBack to top

yeminer wrote:
    ArkadaÅ?lar deÄ?erlidir, hangisi ile mutlu olacaksan onu seç. Ama Å?imdiyi deÄ?il, 1 ay sonrayı düÅ?ün.

ArkadaÅ?lar deÄ?erlidir kesinlikle.
    Ve ben arkadaÅ?larla daha mutlu olabileceÄ?i kanaatine sahibim, öküz olduÄ?umdan olabilir. Duygusuz da olabilirim, bunlar tartıÅ?maya açık kavramlar.

Ama KESÄ°NLÄ°KLE, Å?imdiyi deÄ?il daha ötesini düÅ?ün. 1 ay bile az bence, 6 ay sonrayı düÅ?ün, 1 sene sonrayı düÅ?ün. Ne olacak...

Bir de tabii, asıl Å?unu düÅ?ün: ArkadaÅ?ların sana nasıl bakacak.
    Kızın sevgilisi olan arkadaÅ?ın, yüzde doksan affeder. BaÅ?ına bir Å?ey gelenin affetmesi daha kolaydır. Asıl diÄ?er arkadaÅ?ların bu yaptıÄ?ını affetmeyebilir...

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum