Author |
Message |
calida
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 25, 2006 8:47 am |
|
iyi sarap agizda biraktigi taddan anlasilir, agizda biraktigi aroma tadi ne kadar uzun surerse sarap o kadar iyidir.sarabin tadi agizda ne kadar az sure kalirsa kalitesi o kadar duser, tadin kaldigi sure 1 dk ve 1dkdan fazlaysa ki bu genelde fransiz saraplarinda oluyo sarap o kadar iyi ve kalitelidir.
ayrica yillanmis (uzun yillarda olsa 2 senede olsa) sarabi actiginizda en az 10 dk havalanmasini bekleyin..illa yillanmis sarap olmasi gerekmes tabii. yeni aldiginiz bi sarabida actikdan sona en az 5 dk bekletin.. canim cekti be |
|
|
Back to top |
|
|
C_Deschain
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 25, 2006 6:07 pm |
|
AÄ?ızda bıraktıÄ?ı tatmı?? Valla bizim içtiÄ?imiz Å?araplarda hiç öyle bi aroma flm hissedemedik acaba biz de mi bi sorun var yoksa içtiÄ?imiz Å?araplarda mı.Ã?ünkü genelde pagos alırıs ve sadece buruk bi tat hissederiz.Mideyi berbat etmeside bonusu:) Acaba böyle hem ucuz hemde güzel beÄ?endiÄ?iniz Å?araplar var mı?Varsa böle bi liste Å?eklinde verirseniz hepsini tek tek deneriz:) |
Back to top |
|
|
celeraen
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 25, 2006 6:10 pm |
|
evet evet benim midemi de çok kötü yapar yakar Å?arap özellikle tavsiye edeceÄ?iniz Å?arapları merakla bekliyoruz |
_________________ There'll be war, there'll be peace.
But everything one day will cease.
All the iron turned to rust;
All the proud men turned to dust. |
|
Back to top |
|
|
Xanaphia
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 25, 2006 7:54 pm |
|
Bir bakalım 1982 mahsülü Bordeux Å?arabı ve yanında dilimlenmiÅ? kivi... Nasıl? |
|
|
Back to top |
|
|
Aredheliquas
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 25, 2006 7:56 pm |
|
celeraen wrote: |
evet evet benim midemi de çok kötü yapar yakar Å?arap özellikle tavsiye edeceÄ?iniz Å?arapları merakla bekliyoruz |
cumartesi Å?arabı gerçekten güzel |
_________________ <div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br> |
|
Back to top |
|
|
calida
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 25, 2006 8:01 pm |
|
arkadaslar bu arada sarap ne kadar ucuzsa kalitesi o kadar duser,onu yazmayi unutmusum, yani benim denedigim saraplar aromali dediklerim : sirince saraplari, (meyveli cesitleri mevcut)bogurtlenli ve muzlusu cok guzel cidden,meyve saraplari 9ytl,eger imkaniniz varsa sirinceye gidip sarapalari yapildiklari yerlerde tadma imkaniniz bile var,hangini isterseniz,o bambaska bi zevk zaten. onun disinda eger meyveli sarap istemiyoruz derseniz, gene sirince saraplari kirmizi ve beyaz 7ytl
pamukkale saraplarida fena deildir: pamukkale:okuz gozu,bogazkeresi bunlar iyi olanlardan 9-12 ytl arasi, pamukkale trio(kirmizi ozellike)7-8 civari buda iyidir.(bunlardan daha ucuzunu icmedim ondan en fazla bu isimleri verebilirim.)ama genede benim favorilerim sirince saraplari,meyveli yada meyvesiz hic fark etmes..bulursaniz deneyim derim... |
|
|
Back to top |
|
|
calida
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 25, 2006 8:03 pm |
|
Bordeux iciceksen kiwi deilde,peynir yap bence sen yan secenegini:) fransiz usulu olsun :ayyyy!: |
|
|
Back to top |
|
|
Xanaphia
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 25, 2006 8:06 pm |
|
eh o da mümkün tabi |
|
|
Back to top |
|
|
calida
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 25, 2006 8:06 pm |
|
yok yok ya sen bence onu icme sakla daha |
|
|
Back to top |
|
|
ulfgar
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Aug 27, 2006 2:57 am |
|
içme de yanında yat misali |
_________________ Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. Ä°Å?te öyle bir Å?ey.. |
|
Back to top |
|
|
C_Deschain
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Aug 27, 2006 3:05 am |
|
BEn bugün öküzgözünü denedim baya iyiymiÅ? ya:D ARkadaÅ?la beraber 3 Å?iÅ?e bitirdik yanında da 2 ekmek:D Bütün parayı Å?araplara verince yanına alcak garnitür paramız kalmadı valla.Bi de ne olursa olsun sabahtan içmicekmiÅ?sin bunu iyice anladım |
Back to top |
|
|
Lord_Feanor
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jan 08, 2010 3:50 am |
|
en iyi Å?arap sizin sevdiÄ?iniz Å?araptır :clap:
bununla birlikte kırmızı Å?arabı peynirle deneyin. peynir biraz sert, az yaÄ?lı ve az tuzlu olmalı.
peynirden ufak bir parça alıp aÄ?zınızda eritin, sonra Å?araptan bir yudum alın..
beÄ?endiyseniz devam edin |
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm |
|
Back to top |
|
|
|
|