Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - wizard mı sorcerer mı
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

wizard mı sorcerer mı View next topic
    View previous topic
    Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
    Author Message
    siliterin
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Fri Aug 25, 2006 3:28 am Reply with quoteBack to top

siz hangi calassı tercih ederdiniz. neden? açıklamalarınızı cevap daha çok önemsediÄ?imi belirtiyim.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 25, 2006 8:58 pm Reply with quoteBack to top

Elbette sorcerer çünkü onlar büyüyü kanında hissediyorlar.Hiçbir dıÅ? etkene gerek duymuyorlar.Sorcererlar çok özeller.Büyücülük sonradan olan bir Å?eydir.Sorcerer ise doÄ?uÅ?tan gelir.Sorcerer olunmaz doÄ?ulur
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    siliterin
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Fri Aug 25, 2006 9:06 pm Reply with quoteBack to top

teÅ?ekkürler Edmond açıklaman çok güzel. :clap:

BaÅ?büyücü

PostPosted: Fri Aug 25, 2006 9:50 pm Reply with quoteBack to top

Edmond wrote:
    Elbette sorcerer çünkü onlar büyüyü kanında hissediyorlar.Hiçbir dıÅ? etkene gerek duymuyorlar.Sorcererlar çok özeller.Büyücülük sonradan olan bir Å?eydir.Sorcerer ise doÄ?uÅ?tan gelir.Sorcerer olunmaz doÄ?ulur

DemiÅ?sin Edmond ama bir Å?eyi göz ardı etmiÅ?sin. Sorcerer'lar sınırlı büyülü yetenekleriyle wizard'lar tarafından bir çok kez ti'ye alınırlar. Bunun dıÅ?ından güçlerini keÅ?fedene kadar belki de yıllarca çiftçi olarak çalıÅ?abillirler. Onun dıÅ?ında bir wizard kadar büyü hafızasına ve kapasitesine sahip deÄ?illerdir. Aynı seviyedeki bir wizard neredeyse bir sorcerer'ın iki katı belki de daha fazla büyüye sahip olarak sürekli yeni birÅ?eyler öÄ?renebilir bunun için de seviye atlaması gerekmez. Bunun dıÅ?ında keskin zekasıyla bir çok Å?eyin üstesinden gelebilir. Bir çok sınıf tarafından bilge olarak nitelendirilmeleri de buna baÄ?lıdır. Aynı seviyedeki bir wizard büyülü aletleri bırak teÅ?his etmek yapabilirken sorcerer belki de aval aval bakacaktır.

Bunun dıÅ?ında siliterin, bu soruyu sorma amacın tam olarak nedir. Her iki sınıfın da birbirlerine karÅ?ı avantaj ve dezavantajları olmasına raÄ?men daha üst level'larda wizard'ın ezici bir üstünlüÄ?e kavuÅ?tuÄ?u da bir çok oyuncu ve dm tarafından kabul edilmiÅ?tir.

Benim fikrimse kesinlikle wizard yönündedir. Ã?ünkü wizard'lar bu güce kavuÅ?abilmek için büyük bir özveri ve çalıÅ?malara gömülerek türlü tehlikeler atlatarak bu güce kavuÅ?urken sorcerer'ların bunu daha çok bir yardımcı bir hobi olarak görmeleri olabilir.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 25, 2006 10:05 pm Reply with quoteBack to top

sorcerer...
    edmondunda dediÄ?i gbi birÅ?ey oalrak doÄ?mak cok daha iidir bence...
    ayrıca sorcererler daha güçlüdürler bana göre...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 25, 2006 10:12 pm Reply with quoteBack to top

Ancak bir sorcerer kesinlikle silah kullanabilirken Wizard'lar sadece büyü ile uÄ?raÅ?tıkları için hiçbir silah gücünee sahip deÄ?ildirler.Oysa Sorcerer olmak bir ek özellik gibidir.örn;

Adam Monk'lukla uÄ?raÅ?ıyor.Monk oluyor.Sonra gücünün farkına varıyor.Bu durumda adamın gücünü düÅ?ünür müsünüz?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Yılmax
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Fri Aug 25, 2006 10:22 pm Reply with quoteBack to top

Sorcerer'ın büyü kapasitesi sınırlıdır arkadaÅ?lar. Gerçekten çok güçlü sorcerer'lar olabilir ancak aynı seviyedeki bir wizard'la karÅ?ılaÅ?tırmak bile mantıksızdır.

Edmond wrote:
    Adam Monk'lukla uÄ?raÅ?ıyor.Monk oluyor.Sonra gücünün farkına varıyor.Bu durumda adamın gücünü düÅ?ünür müsünüz?

Monk olarak doÄ?ulmaz. Monk daha sonradan Monk olduÄ?unu keÅ?fetmesi gibi birÅ?ey de mümkün deÄ?ildir. Monk'lar manastırlarda uzun süre aÄ?ır bir disiplinden geçerek kendilerine bir dövüÅ? sitili geliÅ?tirirler birden hatırlamazlar. Tüm sınıflarda bu böyledir sorcerer hariç ona havadan gelir büyüler. Aslında bu da D&D sistemindeki bir hatadır.

Ayrıca büyücüler silaha ihtiyaç duymazlar. Büyü zaten baÅ?lı bvaÅ?ına bir silahtır herkeste bulunmayan bir silah. EÄ?er multiclass bir karakter oluÅ?turulacaksa class olarak sorcerer seçmek wizard seçmekten daha akıl iÅ?idir. Ã?ünkü bir wizard büyünün doÄ?asını keÅ?fetmek için büyük bir özveriyle uzun süreler boyunca çalıÅ?malıdır ancak bu Å?ekilde sanatına tam anlamıyla hakim olur.

Saygılarımla...

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Fri Aug 25, 2006 10:55 pm Reply with quoteBack to top

yılmax ında dediÄ?i gibi her iki clasında birbirine göre avantaj ve dezavantajları vrdır. Ama ben bir konuda yılmax a katılamayacaÄ?ım. Her Å?eyin mantıklısı yapıldıÄ?ı yada düzenli götürüldüÄ?ü zaman her Å?ey iyidir. Aynı seviyede olan sorcerer ve wzard ın seçtiÄ?i büyülere göre güçleri belirlenir. Akıl konusuna gelince büyücüler konusunda haklısın ama sorcerer ında kendine has bazı Å?eyleri vardır.

Ben sorcerer ları her zaman daha fazla beÄ?enmiÅ?imdir. Büyü güçleri içten geldiÄ?i için.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Aug 26, 2006 12:11 am Reply with quoteBack to top

ben wizard diorum neden dicek olursanız...

wizardlık kiÅ?inin seçtiÄ?i biÅ?eydir.bu yola kendi isteÄ?i ile baÅ? koyar. istekleri wizardlıktadır.
    bildiÄ?im kadarıyla sorcerer eÄ?itimleri genelde kazaya belaya yol açmasın die verilmeye baÅ?lanıyo bi zaman sonra da adamın baÅ?ka Å?ansı kalmıyo biÅ?ey hani..bilmem anlatabildim mi

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Aug 26, 2006 12:22 am Reply with quoteBack to top

Yilmax wrote:
    Sorcerer'ın büyü kapasitesi sınırlıdır arkadaÅ?lar. Gerçekten çok güçlü sorcerer'lar olabilir ancak aynı seviyedeki bir wizard'la karÅ?ılaÅ?tırmak bile mantıksızdır.

Edmond wrote:

Monk olarak doÄ?ulmaz. Monk daha sonradan Monk olduÄ?unu keÅ?fetmesi gibi birÅ?ey de mümkün deÄ?ildir. Monk'lar manastırlarda uzun süre aÄ?ır bir disiplinden geçerek kendilerine bir dövüÅ? sitili geliÅ?tirirler birden hatırlamazlar. Tüm sınıflarda bu böyledir sorcerer hariç ona havadan gelir büyüler. Aslında bu da D&D sistemindeki bir hatadır.

Ayrıca büyücüler silaha ihtiyaç duymazlar. Büyü zaten baÅ?lı bvaÅ?ına bir silahtır herkeste bulunmayan bir silah. EÄ?er multiclass bir karakter oluÅ?turulacaksa class olarak sorcerer seçmek wizard seçmekten daha akıl iÅ?idir. Ã?ünkü bir wizard büyünün doÄ?asını keÅ?fetmek için büyük bir özveriyle uzun süreler boyunca çalıÅ?malıdır ancak bu Å?ekilde sanatına tam anlamıyla hakim olur.

Saygılarımla...

Pardon Yilmax sen beni yanlıÅ? anlamıÅ?sın.Ben onu demedim.Diyelim ki bir adam çoook uzun süre uÄ?raÅ?ıp Monk oluyor.Bu doÄ?ru ancak ben gücünün farkına varıyor dememden kastım yani Sorcerer gücünün farkına varıyor.Monk olduÄ?unun deÄ?il.Bir daha açıklayayım:

Bir adam Sorcerer olduÄ?unu bilmiyor.Bu yüzden Monk olmak istiyor.UÄ?raÅ?ıyor uÄ?raÅ?ıyor en sonunda oluyor.Artık güçlü iyisinden taze bir Monk.Sonra içindeki Sorcerer gücünün farkına varıyor.Gücünü düÅ?ünün Smile
    Yılmax
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Sat Aug 26, 2006 12:27 am Reply with quoteBack to top

Edmond wrote:
    Pardon Yilmax sen beni yanlıÅ? anlamıÅ?sın.Ben onu demedim.Diyelim ki bir adam çoook uzun süre uÄ?raÅ?ıp Monk oluyor.Bu doÄ?ru ancak ben gücünün farkına varıyor dememden kastım yani Sorcerer gücünün farkına varıyor.Monk olduÄ?unun deÄ?il.Bir daha açıklayayım:

Bir adam Sorcerer olduÄ?unu bilmiyor.Bu yüzden Monk olmak istiyor.UÄ?raÅ?ıyor uÄ?raÅ?ıyor en sonunda oluyor.Artık güçlü iyisinden taze bir Monk.Sonra içindeki Sorcerer gücünün farkına varıyor.Gücünü düÅ?ünün

Bende bu konuda senle hemfikirim zaten. Yalnız Å?öyle bir konu var monk olarak oyuna baÅ?layan bir oyuncu, multiclass yaptıktan sonra örneÄ?in konuyla alakalı olduÄ?u için sorcerer oldu 1 seviye daha atladıÄ?ında artık monk seviyesini arttıramaz sorcerer olarak sevye atlamaya devam eder ya da baÅ?ka bir sınıf alabilir.

Bunun dıÅ?ında multiclass olayı konusunu zaten yazmıÅ?tım herhalde dikkatinden kaçtı o anlık Smile

Yilmax wrote:
    EÄ?er multiclass bir karakter oluÅ?turulacaksa class olarak sorcerer seçmek wizard seçmekten daha akıl iÅ?idir. Ã?ünkü bir wizard büyünün doÄ?asını keÅ?fetmek için büyük bir özveriyle uzun süreler boyunca çalıÅ?malıdır ancak bu Å?ekilde sanatına tam anlamıyla hakim olur.

Saygılarımla...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Aug 26, 2006 5:49 am Reply with quoteBack to top

Wizard lar açıkçası daha bilge ve zeki olan bir sınıf.Yüce olmayı sevenler için.Ama ben sorcerer derim çünkü hergün bütün büyüleri hatim etmenin mantıÄ?ı yok eÄ?er yapabiliyorsam bunu spellbook okumadan yapmam gerektiÄ?ine inanıyorum.Sorcerer RulazZ Smile derim ben..

Gölge Ustası

PostPosted: Wed Aug 30, 2006 1:33 am Reply with quoteBack to top

Bu tür bir baÅ?lık var gibi hatırlıyordum ve forumu biraz didikleyince yanılmadıÄ?ımı gördüm.

http://www.frpworld.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4334

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 30, 2006 1:53 am Reply with quoteBack to top

FrontsideAir wrote:
    Bu tür bir baÅ?lık var gibi hatırlıyordum ve forumu biraz didikleyince yanılmadıÄ?ımı gördüm.

http://www.frpworld.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4334

Evet doÄ?ru bir tespit olmuÅ?, bende tam yorumu mu yazacaktım buraya, Nos. benden hızlı davranıp benzer baÅ?lıÄ?ı ortaya çıkarmıÅ? esasında arkadaÅ?lar öbür baÅ?lıÄ?ada bakarsanız orada pek çok Å?eyin açıklamasıda verilmiÅ? zaten, bence o baÅ?lıktaki bütün postları okuyup seçeneÄ?inizi orada yazın, yorumunuzu orada yapın.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 30, 2006 2:06 am Reply with quoteBack to top

Bence wizard lar gelisime acık bir sınıf ve buyu uretebiliyorlar ama sorcererlar icin bu durum cok daha zor hatta bence sacma. Cunku onlara malum oluyor vahiy gelir gibi. Ancak wizardlar okuyup ogreniyorlar. Zaten bakın tarihe hep wizardlar yukselmistir...
    Tabii bunda sorcerer ın 3rd editionda gelmesinin payı buyuk...
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum