Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Gölge zayıflıktır...
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Gölge zayıflıktır... View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    ulfgar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 8:17 am Reply with quoteBack to top

Ne aydınlıÄ?ın gözler önüne serdiÄ?i yalanlara ne de Karanlıkta saklı olan cevaplara tahammül edemeyecek kadar zayıf olanların tercihidir...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 8:28 am Reply with quoteBack to top

Aydılıktan gölgelerin içersini göremezsin, ama gölgelerden aydınlıÄ?ı süzebilirsin.
    Gölgeler,karanlıgın ta kendisidir,gölgeler ıÅ?ıÄ?a maÄ?lup olmayan tek karanlıktır.Ã?ünkü göldler ıÅ?ıÄ?ın varlıgında bile var olabilir.Karanlıgın içinde ise zaten her zaman vardırlar.HerÅ?eyden ote,karanlık bir gölgeler toplulugudur.

*Peki soruyorum,aydınlıkta duranlar karanlıktaki saklı cevaplara tahammul edemeyenlerin ta kendisi degil midir?

*Sol göz saÄ? gözü göremez.AydınlıÄ?ın gözler önüne serdiÄ?i yalanları göremeyenler, aydınlıÄ?ın içersindekilerdir.Gölgelerin içersinden ,"aydın manzara " gayet net gözükebiliyor. Ne kadar dibine girersek , o kadar kör oluruz.
    *Aydınlıktan uzaktaysak bu gerçeklerden veya yalanlardan korktugumuzdan deÄ?il, sadece gölge o tarafa düÅ?üyor...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 8:38 am Reply with quoteBack to top

biraz daha cesaretle.... kör karanlıÄ?a dalmak.. loÅ?'dan baktıÄ?ında zifir zindandır orası. ama karanlıkta kaldıÄ?ında alıÅ?maz mı gözlerin ? ve ilerledikçe karanlıÄ?ın gizlediklerine ermez mi zihnin.. birazcık daha cesaret.. ve merak ettim... ıÅ?ıÄ?ın önünü kesip gölgeyi yaratan nedir ?

Gölge Ustası

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 8:42 am Reply with quoteBack to top

Gölgeyi ıÅ?ıÄ?ın önünün kesilmesi yaratmaz. Gölge zaten vardır, gölge mutlaktır. IÅ?ık bazen densizce bozar onu.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Quel-Shin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 8:44 am Reply with quoteBack to top

ulfgar wrote:
    biraz daha cesaretle.... kör karanlıÄ?a dalmak.. loÅ?'dan baktıÄ?ında zifir zindandır orası. ama karanlıkta kaldıÄ?ında alıÅ?maz mı gözlerin ? ve ilerledikçe karanlıÄ?ın gizlediklerine ermez mi zihnin.. birazcık daha cesaret.. ve merak ettim... ıÅ?ıÄ?ın önünü kesip gölgeyi yaratan nedir ?

Gölge karanlıktan pekte farklı deÄ?ildir.DüÅ?manından uzaklaÅ?amazsın çünkü zıtlıgıyla senin varoluÅ? sebebindir.IÅ?ıktan kaçman, ondan kurtulmanı saÄ?lamaz.Ne kadar dalsan da zifiri karanlıgın içersine,gözlerin karanlıÄ?a deÄ?il , ıÅ?ık miktarına alıÅ?ır.

Göremesekte,farkedemesek te,heryerde,herÅ?eysi gölgesi vardır.Sadece farkedebilecek kadar çok degildir.Ve yine tekrar ediyorum gölge karanlıktan farklı birÅ?ey deÄ?ildir.Tek farkı gölge aydınlıgın üzerine de düÅ?ebilir,içinde varolabilir.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 8:46 am Reply with quoteBack to top

Gölge biraz ondan biraz bundandır.. Karanlık iÅ?te mutlak olan budur.. karanlıÄ?ım ile övünmüyorum..mümkün olsa onu asla seçmezdim.. bana getirdiÄ?i bilgi dolu hayatı sevmiyorum. çünkü bildiklerimin benden götürdüÄ?ü çok Å?ey var.. onlar orada gizliydiler.. karanlıkta saklılardı..onlar aldım ve öÄ?rendim... bu süreçte hepsiyle karÅ?ılaÅ?tım.. iyilik güzellik yalanları ile ortada dolaÅ?anlar , neye inandıklarını bilmeden kendilerine bi yer edinmeye çalıÅ?an çapulcular ve en nihayetinde gücün ne demek olduÄ?unu bilen ve ona sahip olan Kara Rahipler.. gölge karanlıÄ?a uzanan bir yoldur.. orda durmayın ve devam edin... güce erin.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 8:56 am Reply with quoteBack to top

ulfgar wrote:
    Gölge biraz ondan biraz bundandır.. Karanlık iÅ?te mutlak olan budur.. karanlıÄ?ım ile övünmüyorum..mümkün olsa onu asla seçmezdim.. bana getirdiÄ?i bilgi dolu hayatı sevmiyorum. çünkü bildiklerimin benden götürdüÄ?ü çok Å?ey var.. onlar orada gizliydiler.. karanlıkta saklılardı..onlar aldım ve öÄ?rendim... bu süreçte hepsiyle karÅ?ılaÅ?tım.. iyilik güzellik yalanları ile ortada dolaÅ?anlar , neye inandıklarını bilmeden kendilerine bi yer edinmeye çalıÅ?an çapulcular ve en nihayetinde gücün ne demek olduÄ?unu bilen ve ona sahip olan Kara Rahipler.. gölge karanlıÄ?a uzanan bir yoldur.. orda durmayın ve devam edin... güce erin.

Evet gölge biraz ondan biraz bundandır, karanlıÄ?ın dıÅ?ında da mevcut olan güçler vardır.Ve o güçleri yok saymak ahmaklık olur.AydınlıÄ?ın güçleri de kullanırız biz,istedigimiz gibi,karanlıÄ?ın guclerini kullandıgımız gibi.

Ben ise gölgemi övüyorum.Mümkün olsa bir kez daha gölgelere bürünürdüm.Tüm benligimi ona teslim eder,tüm varoluÅ?a onunla yayılırdım.

Kendimde beyaza da sahibimin ,siyaha da.herÅ?eyle karÅ?ılaÅ?makla kalmadım, herÅ?eyden birÅ?eyler aldımç Güçlüyümi çünkü tüm güçleri kendim için kullanabiliyorum...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 9:00 am Reply with quoteBack to top

FrontsideAir wrote:
    Gölgeyi ıÅ?ıÄ?ın önünün kesilmesi yaratmaz. Gölge zaten vardır, gölge mutlaktır. IÅ?ık bazen densizce bozar onu.

Evet,bazen farkedilmeyeck kadar siliktir gölge.Bu onun hayatta kalma yoludur.Bazen koyu bazen açıktır.Gerektiginde ince,lazım oldugunda geniÅ?tir.Tüm bir bedeni,bazende sadece bir zihni kaplayaiblir....IÅ?ık ise gölge için sadece bir dalgalanmadır.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 9:00 am Reply with quoteBack to top

aydınlık ne gibi güçler kazandırdı sana ? sevgi mi ? merhamet mi ? ... karanlıÄ?ın sahip olmadıÄ?ı büyüler mi..belki Å?ifa ? ne kazandın gölgelerden...seni saklamıÅ? olmalılar itiraz edemem.. yapıcan saldırıları planlamak için güzel bir sıÄ?ınak olmuÅ?tur.. yorulduÄ?unda dinlenmek için oraya dönmüÅ? olabilirsin.. ama eline geçti ? kaybetmiÅ?sin gölgedeki yerini. dönmek istiyorsun oraya..neden ne oldu ? sana sahip çıkmadı mı ? onu terk mi ettin.. yoksa daha fazlasını istedin ve hata mı yaptın ? neden ? neden? neden ?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 9:08 am Reply with quoteBack to top

ulfgar wrote:
    aydınlık ne gibi güçler kazandırdı sana ? sevgi mi ? merhamet mi ? ... karanlıÄ?ın sahip olmadıÄ?ı büyüler mi..belki Å?ifa ? ne kazandın gölgelerden...seni saklamıÅ? olmalılar itiraz edemem.. yapıcan saldırıları planlamak için güzel bir sıÄ?ınak olmuÅ?tur.. yorulduÄ?unda dinlenmek için oraya dönmüÅ? olabilirsin.. ama eline geçti ? kaybetmiÅ?sin gölgedeki yerini. dönmek istiyorsun oraya..neden ne oldu ? sana sahip çıkmadı mı ? onu terk mi ettin.. yoksa daha fazlasını istedin ve hata mı yaptın ? neden ? neden? neden ?

Güç sadece kılıç yada büyü degildir. Asıl güç bilgidir.Karanlık nasıl bilgiler sunuyorsa, aydınlıÄ?ın da sundugu bilgiler vardır.Asıl bilge,hiçbir bilgiye sırtına dönmeyendir.En güçlü en çok bilendir. ençok kaynaÄ?ı olan,en çok bilendir! karanlık ve aydınlıÄ?a kaynak olarak sahip olmak gibi...

Bir düÅ?ün; sen aydınlıÄ?a sırtını döndün ıÅ?ık arkanda, GÃ?LGEN Ã?NÃ?NE DÃ?Å?Ã?YOR ,ONU TAKÄ°P ,EDÄ°YORSUN!

Ben ise o an ne gerekirse onu yaparım, gölgeye ihanet etmek gerekise onu yaparım.Ve eminim gölge de gerekirse bana ihanet eder...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 9:15 am Reply with quoteBack to top

elbette her veled gibi ıÅ?ıÄ?ın içine doÄ?dum dediÄ?in gibi gölgemi izledim ama sizler gibi gölgelerin arasında durmak yerine devam ettim..gölgemin bile bana rehberlik edemeyeceÄ?i yerelere yürüdüm.. bahsettiklerimle karÅ?ılaÅ?tım yolda..dostlarımın ihanetleri ile yüzleÅ?tim sevgilimin karımın gözyaÅ?ları ile boÄ?uÅ?tum..ama artık sevgili dostum öyle bir yerdeyim ki.. aydınlık denen safsatanın musibetleri buraya eriÅ?emezler... oysaki biz durduÄ?umuz yerden herÅ?eyi görürüz..

karanlık olmasaydı ıÅ?ık olmazdı...ama ıÅ?ık olmadan karanlık pekala mümkün.. benim hiç bir Å?eye sırt çevirdiÄ?im yok... çünkü orda hiç bir Å?ey yok Smile .. görüceksin.. mutlak gerçeÄ?in nerde olduÄ?unu anlayacaksınız hepiniz.. kıyametle uyanacak ve karanlıÄ?ın ihtiÅ?amına kapılacaksınız.. ve denge..

denge olmak zorunda.. ıÅ?ık olmak zorunda benim karanlıÄ?ımın varlıÄ?ını sürdürebilmesi için.. peki ya bu çaba ne o zaman ? çünkü sizler baÅ?arabilirsiniz..O'nun yolunu takip edebilirsiniz.. bırakın terazinin öteki tarafını ahmaklar doldursun.. olması gerektiÄ?i gibi

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 9:25 am Reply with quoteBack to top

ıÅ?ık ya da gölge...ne ki?
    sadece yanılsama
    ben gri görüyorum yalnızca
    biraz daha dikkatli bakınca, hepsi orada
    gölgelerle danseden ıÅ?ık huzmeleri
    ben heyecana kapıldıkça
    oynaÅ?ıyorlar çılgınca
    ruhumun çırpınıÅ?ı dindiÄ?inde
    açıklı koyulu gri bir derya
    uzanıyor önümde kıpırtısızca

ama biliyorum, bu da algımın bir aldatmacası
    ne kadar uÄ?raÅ?sam da, anlayamayacaÄ?ım asıl olanı
    sonsuz bir ıÅ?ıÄ?ın üstüne gerilmiÅ?, delik deÅ?ik kara bir örtü mü gördüÄ?üm?
    yoksa kapkara bir boÅ?luÄ?un içinde, yakında eriyip bitecek olan zavallı küçük mumlar mı?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 6:47 pm Reply with quoteBack to top

Quote:

ıÅ?ık ya da gölge...ne ki?
    sadece yanılsama
    ben gri görüyorum yalnızca
    biraz daha dikkatli bakınca, hepsi orada
    gölgelerle danseden ıÅ?ık huzmeleri
    ben heyecana kapıldıkça
    oynaÅ?ıyorlar çılgınca
    ruhumun çırpınıÅ?ı dindiÄ?inde
    açıklı koyulu gri bir derya
    uzanıyor önümde kıpırtısızca

ama biliyorum, bu da algımın bir aldatmacası
    ne kadar uÄ?raÅ?sam da, anlayamayacaÄ?ım asıl olanı
    sonsuz bir ıÅ?ıÄ?ın üstüne gerilmiÅ?, delik deÅ?ik kara bir örtü mü gördüÄ?üm?
    yoksa kapkara bir boÅ?luÄ?un içinde, yakında eriyip bitecek olan zavallı küçük mumlar mı?

bu muhteÃ…?em biÃ…?i olmuÃ…? yaaa Surprised

But everything one day will cease.

All the iron turned to rust;

All the proud men turned to dust.
    Back to top View user's profileSend private message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Sep 03, 2006 9:03 pm Reply with quoteBack to top

Dusmus Tanri MASK:
    Eski Golge Tanrisinin soyleyecek bir seyleri olabilir belki bu konuda...

Eger kendi adima konusursam golgenin icinde dogdum ve varligim sona erene kadar golgenin icindeydim.

Golge bir arkadasimin da soyledigi gibi biraz ondan biraz bundandir. Ama gercek bilgelik de mutlak olarak bir seye bagli olmak yerine farkli hammaddeleri dogru kullanmaktan gecmiyor mu?

Aydinlik sevgi baglilik gibi degerleri ogretti dogru ve bunlar da gerektiginde benim isime yaradi. Ama bunlarin kolesi olmak yerine gerektiginde bunlari bir koseye birakabildim.

Dususum hatamdan dolayi oldu. Ve bu nedenle golgeyi suclamam. Aydinligin degil de karanligin yarattigi bir duyguya asiri bagli kalmam ve beni doguran golgelerin bilgeligine yakisan sekilde davranmamamdan dolayi dustum.

Ancak benim dususum bile golgelerin adaletinin bir gostergesiydi. Golgelerin bilgeliginin gecerli oldugu bir yerde kimse haketmedigi yerde uzun sure kalamaz. Bir tanri bile..

haplo25
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 08, 2006 1:45 am Reply with quoteBack to top

ulfgar wrote:
    Ne aydınlıÄ?ın gözler önüne serdiÄ?i yalanlara ne de Karanlıkta saklı olan cevaplara tahammül edemeyecek kadar zayıf olanların tercihidir...

Sana tamamen katılıyorum kesinlikle doÄ?ru bravo

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum