Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - kuÅ?atma altındaki Å?ehir.
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

kuÃ…?atma altındaki Ã…?ehir. View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    siliterin
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 2:10 am Reply with quoteBack to top

bir insan Å?ehri. öncelikle Å?ehir aÄ?ır bir savaÅ?ytan yeni çıkmıÅ? durumda ama yine de kendisini savunmaya yetecek askeri birliÄ?e sahip. ogre ordusu tarafından kuÅ?atılmıÅ?. ogrelerin sayısı Å?ehir askerlerinden dötr kat fazla. Å?ehrin ordu kumandanı ünü tüm kıtaya yayılmıÅ? bir silahustası ve baÅ?rahibi dinini yaymada gösterdiÄ?i baÅ?arı ve sadakati sayesinde tanrısının lütfunu üzerine toplamıÅ? durumda. askerlerin hepsi de iyi eÄ?itim almıÅ? usta dövüÅ?çüler ama karÅ?ılarındaki ordu tam doınanımlı ve herbiri iki metre boyunda olan ogreler.
    en yakın insan Å?ehri yedi günlük mesafede ama onlar sizze yardıma gelemiyor. çünkü bir troll grubu iki Å?ehri baÄ?layan yollaı tutmuÅ? durumda ve yıllardır müttfikiniz olan Å?ehir size sırt çeviriyor. kuzeyde dötr günlük mesafede bir cüce madeni var ama onlara yardım çaÄ?rısı yapmak kuÅ?atma yüzünden çok zor. Å?ehre giriÅ? çıkıÅ? yapılamıyor.
    surlarda askerler sürekil ogreleri ok yaÄ?muruna tutruyorlar. ama siz trollerinde destek verdiÄ?ini öÄ?reniÄ?inizde kuÅ?atma yapan birliklerin sürekli tazeleneceÄ?ini biliyorsunuz. ayrıca ogreler sürekli mancınıklarla Å?ehir surlarını dövüyor. tabii büyücüler de buharekete yıldırımlarla karÅ?ılık veriyorlar ama ogre Å?amanları yaralananları iyileÅ?tirmede çok baÅ?arılı.
    bütün bunların yanı sıra cüce madenlerini ötesine kıtanın en gür ormanı ve elflerin yuvası olarak bilinen Dilemartes ormanı var. elflere ulaÅ?mak belkide Å?ehri kurtarmak olabilir. ama uz görü büyüsü yapan rahibiniz bir troll birliÄ?inin kuÅ?atmaya katılmak üz<ere harekete geçtiÄ?ini gördü. ve birlik kuzeyden cüce madenlerinin yakınıdan gelecek.
    kuÅ?atma henüz yeni bu nedenle yiyecek sıkıntısı çekmiyorsunuz ama bir kaç ay sonra bu sıkıntınında baÅ? göstereceÄ?ine eminsiniz

bir kral olarak Å?ehri nasıl kurtarırdınız? cevaplarınızı bekliyorum.

Gölge Ustası

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 3:07 am Reply with quoteBack to top

Ä°lk iÅ?im mutlaka cücelerden yardım istemek olurdu. Aslında ogrların bizim ordularımızın 4 katı olduÄ?unu duyunca direkt gizli bir geçit falan bulup ya da tünel kazdırıp kaçmayı düÅ?ündüm ama cüceler tek umudumuz olabilir. Elflere ise hiç güvenmiyorum.

Gece herkes uyurken ya da varsa gizli bir geçidi kullanarak cücelere elçi gönderirdim. Cücelerin öldürecek ogrları duyunca gelmektek çekineceklerini hiç sanmam, ırk olarak düÅ?mandırlar. EÄ?er büyücülerin cücelere ulaÅ?mak için büyüleri varsa (2. seviye büyüsü Whispering Wind gibi) o da kullanılabilir iletiÅ?im için.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 3:17 am Reply with quoteBack to top

Ã?ncelikle söylemek isterimki, bu ogrelerin kuÅ?atma bekleyecek kadar dayanıklı olacaÄ?ını düÅ?ünmüyorum, o yüzden bekleseler bile en fazla bir gün veriyorum. Hemen saldırıya geçerler ve bu da o Å?ehrin çok büyük zaiyat vermesi demektir ama eÄ?er bir ya da iki gün dayanabilirlerse Å?ehirdekiler, en kısa sürede o cücelere ulaÅ?maya çalıÅ?ırdım gizli yollarla mesela saklanma yeteneÄ?i iyi olan biri ya da mesaj ulaÅ?tırmayı saÄ?layan büyüler gibi...

ama yine de Å?ehirdekilerin çok büyük zaiyat vereceÄ?i kesin ve bu savaÅ?ın sonucu biraz belli gibi. Sonuçta ogreler zaten insanarldan kuvvetliler ve sayıca dört kat olmaları da sonucu ogrelerin açısından daha aÄ?ır basmasını saÄ?lıyor ama eÄ?er kuleleri olan bir savunmaysa devamlı ve isabetli ok yaÄ?muru, kaynayan yaÄ?lar ve hendekler savunmaya çok yarayacaktır. Ama yine de ogreler diyorum ben...

Saygılarımla...

Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 5:12 am Reply with quoteBack to top

YiyeceÄ?im varsa beklerim. Tabii askerlerin ve ortamın durumuna baÄ?lı olarak baÄ?zı ufak harekatlarla düÅ?manı yıpratmak faydalı olabilir. Konuma çok baÄ?lı aslında bu soru. köprüyü tutan trolleri yardım getirebilecek olanlar bile tutamıyorsa epeyce trol var demektir ya da gelecek yardım pek de fazla deÄ?ildir.

Yeterli yiyecek-su varsa kuÅ?atmayı uzatmak çok büyük maddi külfet getirir ve kuÅ?atmayı devam ettirmek zordur. Surllar da dayanacaksa beklemek en iyisidir. Ã?zellikle ogrelerin kuÅ?atlasının aylar süreceÄ?ini sanmam. Muhtemelen bi iç karıÅ?ıklık çıkar saldırmak isteyen baya olacaktır. Aslında sayılar 1e 4ken beklemek de çok mantıklı olmayabilir. Aslında kalenin nası bi kale olduÄ?una da baÄ?lı.

Neticede beklemek iyi gibi. Zor durumda ise ogrelerin düÅ?manı olabilecek herkesten yardım istenebilir.

darkflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 09, 2006 2:45 am Reply with quoteBack to top

tüm askerleri surlardan çekip beklenmedik bi anda kapıları açarak karÅ?ı saldırıya geçerdim intihar gibi görünüyor olabilir ama baÅ?ka türlü kutuluÅ? yok.

Back to top View user's profileSend private message
    Altalus
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 09, 2006 2:55 am Reply with quoteBack to top

Å?ehirden iki haberci çıkartırdım...hafif donanımlı ve Å?ehirin en iyi atlarını da onlara vererek..bir tanesini elflere diÄ?erini cücelere acil yardım için yollardım.....bi gece vakti herkes uyurken..kapıları açtırıp herhangi bir büyücüye kısa bi görünmezlik büyüsü yaptırtarak...Å?ehrin en usta iki diplomatını seçerdim ki konuÅ?mayı becerebilsinler.....bu arada Å?ehirde yıkılan yerlerden Å?ehirden gönüllü toplayarak..onarım hareketi baÅ?latırım...böylece savaÅ? uzar ve uzar.......hiç bir yardım gelmezse darkflarer arkdaÅ?ın dediini yapardım
    celeraen
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 09, 2006 4:52 am Reply with quoteBack to top

yiyeceÄ?imin yettiÄ?i kadar direnirim ve birlik kuzeyden cüce madenlerinin yakınından geçtikten sonra tam bize saldırıya baÅ?ladıÄ?ında kargaÅ?adan yararlanıp önce cüceler madeninin durumunu öÄ?renirim eÄ?er kargaÅ?adan ve ogrelerin sürekli olarak Å?ehre yolladıkları ordularıyla madenlerin ordaki nüfusları bir nebze azalmıÅ?sa elçiler yardımıyla yardım isterdim ve FrontsideAir gibi elfler yerine cücelere ulaÅ?maya çalıÅ?ırdım...eÄ?er bu iÅ?e yaramazsa ve yiyecekler de tükeniyorsa darkflarer in dediÄ?inden baÅ?ka bir yol kalamzdı bari savaÅ?arak ölelim Smile

But everything one day will cease.

All the iron turned to rust;

All the proud men turned to dust.
    ulfgar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 09, 2006 5:04 am Reply with quoteBack to top

yiyeceÄ?im var beklemek sorun deÄ?il o kadar.. ama sonu geciktirmek olur hiç biÅ?ey yapmadan beklemek.. basit bi kaç eski taktik uygulanabilir. gece baskınları gibi.. kılıçla zaiyat verdirmek gibi bi gaye olmicak tabi. Smile gerilla saldırısı gibi...

bi kaç ogre öldürürler en fazla sonra yakalanır adamlar.. ve ogrelar bu baskını 2 3 ölüyle atlattıklarını sanarlar.. ama bilmedikleri biÅ?ey vardır.. gönderilen party nin asıl görevi ogre öldürmek deÄ?il su depolarını ya da yakında bi yerde varsa su kaynaklarını zehirlemektir...

moral bozukluÄ?unu bi düÅ?ünsenize... bir Å?ehir kuÅ?atmıÅ?sınız kaynakları tükenmeli ama su içerken iki kere düÅ?ünen sizsiniz Smile .. zehir yüzünden asker kaybediceklerdir. ve huzursuzlanıp saldırı isteyen askerler yüzünden de saldırıcaklardır.. burdan sonraki savunma için Å?ehrin detaylı planı lazım .. Very Happy

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 09, 2006 7:16 am Reply with quoteBack to top

EÄ?er kalenin içine girmiÅ?ler ve halkımı öldürmüÅ?lerse ben askerlerimi ve büyücülerimi gruplara böler,daÄ?ıtırdım.DaÄ?lara falan giderlerdi ve taktiÄ?im ogreleri yavaÅ? yavaÅ? olan çatıÅ?malarda birer ikiÅ?er öldürmek olurdu.Bu bir Osmanlı taktiÄ?iydi sanırım Smile Bence mantıklı da .Ordusunun daÄ?ılması uÄ?runa.EÄ?er savaÅ?çılarının geleceÄ?ini düÅ?ünüyorsa bir kral kendi canını seve seve vermeli ..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 09, 2006 7:43 am Reply with quoteBack to top

bu dediÄ?in vietnam savaÅ?ında sovyetlerin kullandıÄ?ı gerilla taktiÄ?i Very Happy

Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 09, 2006 8:23 am Reply with quoteBack to top

darkflarer wrote:
    bu dediÄ?in vietnam savaÅ?ında sovyetlerin kullandıÄ?ı gerilla taktiÄ?i Very Happy

Yapma ya Very Happy aksjskajk (Å?aÅ?ırmıÅ?) Allah allah bende bir yerden hatırlıyorum ama nerden Very Happy (YazırvermiÅ?im osmanlı diye Smile )

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sun Sep 10, 2006 12:13 am Reply with quoteBack to top

FrontsideAir wrote:
    Elflere(2. seviye büyüsü Whispering Wind gibi) o da kullanılabilir iletiÅ?im için.

Cüceler büyü gibi ilüzyonumsu güçleri sevmezler, dolayısıyla bu gereksiz bir yol olurdu.

darkflarer wrote:

Ä°ngilizler bunu I. Dünya savaÅ?ında Arap sömürgelerine karÅ?ı da kullanmıÅ?lardı Smile

Ben bu oyunda generali oynamak istiyorum. O yüzden general olarak ilerleyeceÄ?im çözüm yolumda.

Ã?ncelikle Troller cücelere yakın civardan geçiyorsa burada güzel bir taktik uygulanabilir. General olarak bizzat ben ve diÄ?er kılıç ustalarıyla gerekli ekipmanları yanıma alarak yola çıkarım. Zaten bu tip yetenekli elemanlarda Å?ehirden çıkamıyorsa o savaÅ? bitmiÅ?tir. Hiç olmazsa görünmezlik, hız büyüleri yardımıyla bu gerçekleÅ?ebilir. (Kral baksın ülkesine iÅ?i ne!) Buradaki Troller' e bir suikast ya da Å?üphelenecekleri tipten taktikler kullanılabilir. Amaç madenlere yakınlaÅ?malarını saÄ?lamak. (Güvenlik açısından yanımızda elbette yetenekli bir büyücü bulunur, malüm Troller höt deyince ölüvermezler) Zaten bu yarım akıllı elemanlar ne olduÄ?unu anlamadan bu plana uyacaklardır. Cüceler onların hakkından gelirler..

Sonrasında buraya en yakın bölge olan elf ormanına girerdim. Elflerden yardım isterdim ve 5. günün Å?afaÄ?ı doÄ?udan Ogre lerin tepesine binerdim.

Yazarken Å?ehir savunmasını krala bıraktım ama bu kraldan bir halt gelmezse Å?u tür tktikler uygulanabilir. Hisar kapısının önüne hisarın içinden baÅ?layarak alttan kazıklı hendek kazılabilir. Bu koçbaÅ?larına birebirdir. Hisarda gözcüler hariç pek adam bırakılmamaya özen gösterilmelidir. Kale savunması ön planda olmalıdır. Halk savaÅ?ın en arka tarafına geçirilmeli tabii. Yapılacak onlarca Å?ey var. Å?ehrin coÄ?rafi kpnumu olması Å?art ama....

Gölge Ustası

PostPosted: Wed Sep 13, 2006 1:48 am Reply with quoteBack to top

Cüceler büyüye sıcak bakmayabilirler ama iÅ? ciddiyse ve iÅ?in ucunda bol miktarda troll pataklamak varsa cüceler buna pek bir Å?ey demezler herhalde.

Ki bu büyü sadece örnekti, baÅ?ka büyülerle de cücelerle iletiÅ?ime geçilebilir.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    darkflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Sep 13, 2006 6:32 am Reply with quoteBack to top

Quote:

Sonrasında buraya en yakın bölge olan elf ormanına girerdim. Elflerden yardım isterdim ve 5. günün Å?afaÄ?ı doÄ?udan Ogre lerin tepesine binerdim.

neden 5. günün Å?afaÄ?ı 6. gün öÄ?len vakti gel hem aç aç gitmezsiniz Very Happy Very Happy Very Happy

ElvenBard
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Sep 18, 2006 12:20 pm Reply with quoteBack to top

Å?imdi bi bakalım.. SavaÅ?ta moral çok önemlidir hele kuÅ?atma altındaki bi Å?ehirde bu önem katlanır, rahipleri öncelikle bu hususta kullanırdım. Yiyecek stoklarını gözden geçirir ve hala yapılmadıysa yiyeceÄ?i halka denetim altında kısıtlı bir Å?ekilde daÄ?ıtırdım. SavaÅ?abilecek durumda ve yaÅ?ta olan bütün erkekleri silahlandırırdım. Hastalık ve salgın riskine karÅ?ı da önlem olarak düzenli aramalarla hastalıklı kiÅ?ileri karantina altına alınmıÅ? bir bölgeye toplatırdım. Trollerle savaÅ?acaÄ?ımız için yaÄ? dolu fıçıları saklar, okları ve varsa mancınık güllelerimizi ateÅ?e vermek için kullanırdım.

Å?ehri kuÅ?atmada geçecek sürece bu Å?ekilde hazırladıktan sonra, sıra geliyor diplomasiye. SavaÅ? çoktan baÅ?ladıÄ?ına göre (ki burda böyle düÅ?ünüoruz ama kral baya geç davranmıÅ? zaten.. ohoo) düÅ?mana elçi göndermenin bi anlamı yok, en iyi ihtimalle iki parça halinde döner. Lojistik konumlarına göre yapılabilecek en iyi Å?ey, en yakındaki cücelere ve mümkünse elflere yaklaÅ?an trol saldırısı hakkında uyarıda bulunmak ve en iyi elçilerimi göndererek Å?ehre yardımlarını talep etmek olucaktır. Elfleri cücelerle beraber savaÅ?malarına ikna etmek son derece zor olduÄ?undan, cüceleri madenlerinin yakınından geçecek olan trolleri avlamakta, elfleri de uzaktaki insan Å?ehrine yardıma ve yolu kesen trol grubunun icabına bakmaları konusunda ikna etmeye çalıÅ?ırdım.

Bunlar gerçekleÅ?irse 1-1,5 haftalık süre içerisinde trol desteÄ?ini kesmiÅ?, insan Å?ehriyle aramızdaki yol temizlenmiÅ? olucaktır. Oldukça pahalıya patlayabilecek bir anlaÅ?maya razı olup diÄ?er Å?ehrin insanları ve elfleri kuzeyden, mümkünse cüceleri de yanlarına alarak bizim Å?ehre ilerlemelerini saÄ?lardım. Eh.. Madem generalim de iyi, rahipler ve büyücüler de saÄ?lam, müttefikler de hazır, bende atıma yerleÅ?ir kapıları açıp Tempus adına naralar ata ata saldırıya geçerdim!
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum