Author |
Message |
ElvenBard
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Sep 24, 2006 10:57 pm |
|
Kitapgah'ta hala baÅ?lıÄ?ı yokmuÅ? tüm kitapların babası Silmarillion'un.. :s Bu utanca son verelim diye açmıÅ? bulunmaktayımdır baÅ?lıÄ?ı :p Ben derim ki Silmarillion okumadan önce bi kaç kez düÅ?ünülmeli, çünkü bu kitap insanı fantezi edebiyatına bidaha kopamamak üzere çeker veya hali hazırda fantezi okuyanlara öyle bir darbe indirir ki baÅ?ka yazarlara baÅ?ka diyarların romanlarına burun kıvırmaya baÅ?larsınız. Kanımca kesinlikle Tolkien'in en baÅ?arılı kitabı (bu hususta oÄ?lu Christoper'ın da hakkını vermeli). |
|
|
Back to top |
|
|
Rhuben
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Sep 25, 2006 8:36 am |
|
Ewet katılıyorum en azından oÄ?lunun yaptıÄ?ı en baÅ?arılı iÅ?tir. Ancak isimler ve olaylar biraz kafa karıÅ?tırıcı olabiliyor, sakin kafayla okunmasını öneririm... |
|
|
Back to top |
|
|
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Sep 27, 2006 8:11 am |
|
Gerçekten güzel bencede yalnız okuması bazen zor oluyor. Tarih kitabı gibi oldugu için sanırım. Olayları anlatyor ama konuÅ?ma yok. Ama evet güzel ve bence herkes bi okumalıdır. agır geliyorsa acele etmeyin arkadaÅ?lar hergün 3 sayfa okursunuz 5 sayfa okursunuz ne olcak yani Ve evet oglunuda takdir etmek lazım Tolkien babamızın. O olmasa Tolkien'in yazdıgı ve yarım bıraktıgı Slimarillion hikayesi unutulup gidecekti bizde okuyamayacktık.. saolsun elleri dert görmesin ne diyelim. Tolkien'leri alkıÅ?layalım hep beraber (gaza bak gaza) :clap: |
|
|
Back to top |
|
|
ElvenBard
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Sep 27, 2006 9:40 am |
|
NocturnaL_Soul wrote: |
Gerçekten güzel bencede yalnız okuması bazen zor oluyor. Tarih kitabı gibi oldugu için sanırım. Olayları anlatyor ama konuÅ?ma yok. Ama evet güzel ve bence herkes bi okumalıdır. agır geliyorsa acele etmeyin arkadaÅ?lar hergün 3 sayfa okursunuz 5 sayfa okursunuz ne olcak yani Ve evet oglunuda takdir etmek lazım Tolkien babamızın. O olmasa Tolkien'in yazdıgı ve yarım bıraktıgı Slimarillion hikayesi unutulup gidecekti bizde okuyamayacktık.. saolsun elleri dert görmesin ne diyelim. Tolkien'leri alkıÅ?layalım hep beraber (gaza bak gaza) :clap: |
KonuÅ?madan ziyade anlatım aÄ?ırlıklıdır ve roman hüviyetinde bi tarih kitabı havası vardır Silmarillion'da, evet, ama beni en çok etkileyen konuÅ?malar da bu kitaptadır keza. Az ama öz yani ; ) |
|
|
Back to top |
|
|
Arien
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Sep 27, 2006 8:23 pm |
|
Ã?enje de SiLmariLLion ToLkien`in en hayranLik uyandiran ve en cok saygi duyuLmasi gereken eseri. Orta dünyanin 3. çaÄ?inin mükemmeL tarihçesi, taniÅ?tiÄ?imiz o irkLarin ve o inaniLmas dünyanin yaratiLiÅ? öyküsü. Okumasi baya zor ama bi süre sonra ILûvatar` in müziÄ?inin ritmine kapiLiosunuz ve kendinizi Eä`nin icinde buLuosunuz |
_________________ ruhLarimis öLüm dehÅ?etine tutsak düÅ?müÅ?tü, oysa diÅ?arda güseL bi gün war.. |
|
Back to top |
|
|
FaRaSTu
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Sep 27, 2006 11:54 pm |
|
Silmarillion u kendi açımdan anlatmaya kelimeler bulamıyorum. Bu kitap benim hayatımı deÄ?iÅ?tiren kitap da diyebilirim...ömrü hayatımda yeri ayrıdır... Hatta arada bir hala göz gezdiririp "vay be" dediÄ?im oluyor Ã?ok ciddi söylüyorum ister inanın ister inanmayın ben bu kitabı yaklaÅ?ık 50 kereden fazla okudum ve bi 50 kere daha okusam sıkılacaÄ?ımı sanmıyorum..deli miyim nedir? |
_________________ To Live is To Die! |
|
Back to top |
|
|
ElvenBard
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Sep 28, 2006 1:08 am |
|
FaRaSTu wrote: |
Silmarillion u kendi açımdan anlatmaya kelimeler bulamıyorum. Bu kitap benim hayatımı deÄ?iÅ?tiren kitap da diyebilirim...ömrü hayatımda yeri ayrıdır... Hatta arada bir hala göz gezdiririp "vay be" dediÄ?im oluyor Ã?ok ciddi söylüyorum ister inanın ister inanmayın ben bu kitabı yaklaÅ?ık 50 kereden fazla okudum ve bi 50 kere daha okusam sıkılacaÄ?ımı sanmıyorum..deli miyim nedir? |
Okunur valla ne diyim, 50 biraz fazla bi rakam ama söz konusu Silmarillion olunca mantıksız diyl :p romandan ziyade bi tarih kitabı o yüzden ders çalıÅ?ır gibi açıp okumak lazım bazen ; ) |
|
|
Back to top |
|
|
entreri2
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 06, 2006 6:49 am |
|
bncde bu kitap fantastik kitapların efendisidir bnce anlatımı aÄ?ırda olsa insanı hiç sıkmaması ahh her okuduÄ?umda ilk günkü o heyecanı bulurum bravoo walla |
|
|
Back to top |
|
|
Lixer
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 07, 2006 6:30 am |
|
Rhuben wrote: |
Ewet katılıyorum en azından oÄ?lunun yaptıÄ?ı en baÅ?arılı iÅ?tir. Ancak isimler ve olaylar biraz kafa karıÅ?tırıcı olabiliyor, sakin kafayla okunmasını öneririm... |
Katılıyorum mekan ve kiÅ?i isimleri baÅ?langıçta inanılmaz karıÅ?ık geliyor ancak okumaya baÅ?layacak olanlara tavsiyem isimlere takılmayıp olayların özünü anlamaya çalıÅ?malarıdır. |
_________________ Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!
|
|
Back to top |
|
|
Phantom
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 08, 2006 2:28 am |
|
Bence bu kitap hepimizin yorum kabiliyetinin üstünde,herÅ?ey onunla baÅ?ladı.En büyük Frp efsanesi. |
|
|
Back to top |
|
|
Hakikatli-Torm
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 08, 2006 5:23 am |
|
Bence de çok önemli bir kitap ama yeni fantastik kurgu dünyasına giriÅ? yapmaıÅ? arkadaÅ?alara önermem çünkü mantıÄ?ını anlamak zor. Yani bi çok f-k okuyup onlardan yorumpratiÄ?i kazanmak gerekiyor. BaÅ?lamak için aÄ?ır bi kitap ama bu diyarın derinliklerine inmek, diÄ?er fantastik kurgu okuyanlara kendinize üstad dedirttirecek bir kitap arıyorsanız bu olduÄ?unu sonuna kadar savunabiklirim. YanlıÅ?ım varsa düzeltin. |
_________________ Arenasında kör savaÅ?çı, ellerinde yok silah, siyah karnalık ortasında savaÅ?ıyor, zor... |
|
Back to top |
|
|
Rhuben
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 14, 2006 11:27 am |
|
Kesinlikle haklısın önce iÅ?e ucundan bulaÅ?mak gerek. Hazır olmadan bu kitabı okumaya kalkan arkadaÅ?larımız kesinlikle hayal kırıklıÄ?ına uÄ?rar.
Ayrıca bir öneri daha bütün kitabı bir anda bitirmeye çalıÅ?ılmassa daha fazla verim alınabiliir. Kitapta bazı zaman atlamaları var özellikle bu bölümlerde okumaya ara verin ve yarın devam edin... |
|
|
Back to top |
|
|
Drakhan
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 15, 2006 6:09 am |
|
en baba kitap... |
|
|
Back to top |
|
|
-zaman-
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 25, 2006 4:08 am |
|
Ben Silmarillion'u 6 tane fantastik kitabın üstüne okudum(Kara Elf ve Buzyeli Vadisi üçlemeleri).
Ne diyeyim,günde 10-15 sayfanın üstüne çıkamadım hiç(ort 3-5 sayfa).
Ama o kitap çok güzel bir Å?eydi be ya!
Å?u anda kitapla ilgili pek bir Å?ey hatırlamıyorum,ama en az 5-10 kere daha okumak istiyorum! |
_________________ �zgür kalın... |
|
Back to top |
|
|
FaRaSTu
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jan 30, 2007 9:01 am |
|
Benim ilk okudugum kitaplar arasinda idi (ne kadar talihsizlik!) ama kitabi kafayi siyirmadan bitirebilmemin tek aciklamasi tarih kitaplarini okumaktan zevk almam harhalde:) cogu insanin aksine tarih kitaplarini (ders kitaplari bile olur) okurken (defalarca) inanilmaz zevk aliyorum (sadistmiyim nedir ) belki bu kadar cok tekrar okuma rakamina bu yuzden ulasmisimdir. Su an bile yazmayi birakip okusam hic garipsemem:) herhalde silmarillion un icerigi ustunden bir sinav olsam 100 falan alirim klasik,test farketmez kralini tanimam (normalde tum kitap olan sinavlardan 50 ustu almisligim yoktur ) Allah bana akil fikir versin ne diyim bi de bu okuma azmini ders kitaplarinda da bana versin |
_________________ To Live is To Die! |
|
Back to top |
|
|
|
|