Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - 07.10.2006 istannbul beyin fırtınası sonuçlarÄÂ
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

07.10.2006 istannbul beyin fırtınası sonuçlarÄ View next topic
    View previous topic
    Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Oct 10, 2006 1:54 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar... Belli sözlerin yanlıÅ? anlaÅ?ıldıÄ?ına katılıyorum. Bir beyin fırtınası yapılması güzel... Sitenin daha iyiye gitmesini istemek de güzel... Zaten site çok iyiye gidiyor bile olsa sitenin daha da iyi nasıl olacaÄ?ını düÅ?ünmek çok hoÅ? bir davranıÅ?.

Ancak bu düÅ?üncelerin uygulamaya geçirilip geçirilemeyeceÄ?i elbette tartıÅ?ılmalı. Site içinde de tartıÅ?ılmalı sarayda da taht odasında da...

Ankarada olacak bir beyin fırtınası sonrası bu tartıÅ?may baÅ?latmayı düÅ?ünmüÅ?tüm ama sanırım bunun Ramazana kadar olması zor. O zaman maddeler hakkında fikrimi söyleyeyim.

1- yeminer hariç herkesin ortak fikri sitede gerek aktiflik , gerek içerik gelekse geleceÄ?in oluÅ?turulması yönünden sorunlar olduÄ?u yönündeydi. daha sonra yeminerde bu düÅ?ünceye katılır bir görüntü çizdi. bu durumun kabul edilmiÅ? olması bize çözümler üretmek için gerekli çözümlerin üretilebilmesi için kapıları açmıÅ? oldu.

Aktiflik açısından sitede çok sorun olduÄ?unu düÅ?ünmüyorum. Son birkaç gündür üniversite kayıtlarının baÅ?lamsı aktifliÄ?i biraz azalttı ama bence bu geçici. Sitede görebildiÄ?im en büyük sorun RPlerin kıyametten dolayı sınırlanması.. Kıyamet belki beklediÄ?imizden daha uzun sürdü. Ve kıyamet öncesinde hatırlarsanız DMsiz rp mekanları rp ye ayrı bir renk katıyordu. Ama bu sorunu çözmek için bence kıyametle yaÅ?amayı öÄ?renmek lazım. Kıyamete raÄ?men diyarda belli mekanları canlandırabilir veya yeni mekanlar yaratabiliriz. Sonra bunlar ya kıyametle yok olur ya da kurtulur. Bu benim fikrim.

2-sitenin görünümünün yeniden düzenlenmesi , sitedeki yazım ve görüntüleme hatalarını neler olduÄ?u konuÅ?uldu. bunlara çözümler üretildi.

Görünüm hakkında diyeceÄ?im pek bir Å?ey yok anlamıyorum. Ama internetten anlamayan bana görünüm gayet güzel geliyor. Sitenin kuruluÅ?undan bu yana geçen üç buçuk yıl içinde en sorunsuz yazılım yılını ilgilenenler saÄ? olsun bu yıl yaÅ?adı. Elbette daha iyisi yapılabilir. Ã?özümleri bilmediÄ?im anlayacaÄ?ımdan da Å?üphe duyduÄ?um için bu konuyu geçiyorum.

3-sitenin yaÅ?ayan bir form haline getirilmesi gerektiÄ?i ortaya kondu. bu Å?ekilde sorunların sorun olmadan çözülmesinin saÄ?lanabileceÄ?i düÅ?ünüldü. bunun da saÄ?lanabilmesi için görev daÄ?ılımının ve görevlilerin sayısnın ve konumunun yeniden ayarlanması düÅ?ünüldü.

Burada tam ne anlatılmak istendiÄ?ini anlamadım. Benim gördüÄ?üm kadarıyla frpworld zaten yaÅ?ayan bir forum. Basi bir istatistik vermek gerekirse üç yıl içinde bu sitede 20 nin üzerinde admin geldi ve geçti. Buna yaklaÅ?an site sayısı her halde azdır. Modları ve diÄ?er görevlilerin sözünü bile etmiyorum. Bunun dıÅ?ında bazı sorunlar yönetim olmadan çözülebilir. Ama tüm sorunların bu Å?ekilde çözülmesi nasıl saÄ?lanır bu konudaki fikirleri merak ediyorum. Ayrıca görev daÄ?ılımını da merak ediyorum. Sitede admin alt admin sayısında sınırlama yok. Modlar bölüm sayısı ile kısıtlı. DiÄ?er bölümlere mesela akademiye bir görev atanabilir. Ama bence bunu bir admin de yapabilir. Mod Admin grafiker DM yazar görevleri ya da görevlerinin bazıları yerine ne tip görevler öneriliyor bunu da merak ediyorum.

4-sitenin bölümlerinin ve forumunun baÅ?tan aÅ?aÄ?ı yenilenmesi ve oluÅ?turulacak bölümlere uygun görev daÄ?ılımının gerçekleÅ?tirilmesi düÅ?ünüldü. sitedeki forumun parçalara ayrılması ve her parça için üç ana "forumlardan" penceresinin ana sayfaya konması düÅ?ünüldü. ayrıca ana sayfanın çok önemli bir ilk izlenim alanı olduÄ?u ve buranın en baÅ?tan düzenlenmesi gerekliliÄ?i düÅ?ünüldü.

Bu çok iddalı bir madde site bölümlerinin ve forumun baÅ?tan aÅ?aÄ?ı yenilenmesi adeta sitenin yeniden kurulması demektir. Böylesine radikal deÄ?iÅ?iklikler de benim fikrimce ancak sistem tıkandıÄ?ında uygulanmalıdır. Sistem iÅ?liyorsa deÄ?iÅ?imlerin daha yavaÅ?ça yapılmasını daha doÄ?ru buluyorum. Yine de baÅ?tan aÅ?aÄ?ı yenilenmiÅ? forum ve sitenin nasıl olması gerektiÄ?i hakkındaki fikirler sanırım daha rahat fikir geliÅ?tirmemi saÄ?layabilir. Ã?ç ayrı bölüm hakkında forumlardan baÅ?lıÄ?ının konulması güzel olabilir. Yalnızca fazla yer kaplayabilir. Anasayfanın insanların daha uzun uzun bakmak isteyecekleri bir hale getirilmesi bence de doÄ?ru olur. Bu açıdan anasayfa hakkındaki yeni ve güzel bulduÄ?um fikirleri sonuna kadar desteklerim.

5-sitede hayal gücüne dair herÅ?eyin temsil edilebilmesi ve sitenin çapının ve kapsamının geniÅ?lemesi amaçıyla, siteye yeni bölümler açılması ve bu bölümlerle uÄ?raÅ?mak istiyen arkadaÅ?ların bu bölümlerin baÅ?ına atanması kararlaÅ?tırıldı.

Ne tip bölümlerden bahsediliyor. Benim akademiye zamanında önerdiÄ?im bir Dünya yaratma kursu vardı bilmiyorum yapılabilir mi? EÄ?er istenirse ozanlıkla ilgili bir bölüm de açabilirim. Belki DND benzeri sistemler dıÅ?ında hayalgücünü temsil eden bölümler hakkaten güzel olur. Ama yine de bu bölümlerin çok özelleÅ?miÅ? ve yer kaplayan bölümlere dönüÅ?mesinden çekiniyorum.

6-sitede hiyaraÅ?ik bir düzenleme yapılması ve gerekli birirmlerin oluÅ?turulması düÅ?ünüldü.

HiyerariÅ?ik düzenleme sözü beni biraz ürkütüyor. Elbette birileri ötekilerden daha fazla sorumluluk alıyorsa yetkileri de fazla olmalı ama bu bir emir komuta zincirini andıran bir hiyerarÅ?iye dönüÅ?mesi bence yanlıÅ? olur. Sitedeki demokrasinin iyi kötü pek çok gününü gördüm yine de bunun arkasındayım. Mükemmel bir demokrasi deÄ?il belki... Her düzenleme demokratik kararlarla yapılmıyor. Ama sitenin yaÅ?ayan bir varlık olmasını saÄ?layan da bence bu demokrasi. Ancak birimler konusunda yeni fikirler tabii güzel olur. Zaten site yönetimi oldukça deÄ?iÅ?ik evrimler geçirdi. Daha iyi bir yapıya dönüÅ?meye de açık.

7-site bünyesinde interaktif ve site merkezli bir bilgisayar oyununun hazır bir motor kullanarak hayata geçirilmesi düÅ?ünüldü.

Ã?ok güzel bir fikir ama bir o kadar da zor. Ä°ster istemez böyle bir oyun için kaç kiÅ?i günde ne kadar zaman ayırmalı diye sormak geliyor. Ä°ki yıl önce bu fikir düÅ?ünülmüÅ? ve 24 saat boyunca oyunun denetlenmesi gerektiÄ?i söylendiÄ?i için vaz geçilmiÅ?ti. Forum oyunları bana daha basit de olsa daha yaratıcı geliyor.

8-sitenin insan kaynaÄ?ı problemleri için üst düzey yöteticilerin hiyaraÅ?ik bir düzen içinde görev paylÅ?ımına gitmesi ve bazı görevlerini devretmesi düÅ?ünüldü.

6. maddeye benzeyen bir yapıya sahip bazı görevlerin modlara devredilmesini daha önce de denemiÅ?tik. Olmadı. Modlar dıÅ?ında kimlere devredilebilir emin deÄ?ilim. Bana adminlerin üst düzey yönetim iÅ?lerini halletmeleri mümkün gibi geliyor. Ancak Å?u anda üst yönetimdeki insan sayısı az olduÄ?u için adminlere çok yük biniyor olabilir. Ã?st yönetimin admin alt admin görevlerini yeniden daÄ?ıtıp yeni birilerini de göreve almayı düÅ?ünmesi yararlı olabilir. Tabii bu görevi yapabilecek birilerinin olduÄ?unu düÅ?ünüyorlarsa.

9-site içinde bir "taÅ?lama masası" kurulmnası ve gerek yöneticler gerek üyelerle ilgili tartıÅ?ma, eleÅ?tiri ve önerilerin burdan yürütülmesi önerildi. ancak site içinde kavga ortamı oluÅ?turucaÄ?ı gerekcesiyel fikre pek sıcak bakılmadı

Bunun için agora var. YanlıÅ? eleÅ?tiri için bir yer ne kadar doÄ?ru olur bilmiyorum. Agora her fikrin özgürce tartıÅ?ıldıÄ?ı bir yer. Agora modu olarak bunu garanti ederim. KarıÅ?ılıklı hakarete varmadıkça orada her eleÅ?tiri yapılabilir. Ki hakaret içerikli mesajları bile hakaretlerden temizleyip içerikleri ile orada durmaya devam etmelerini saÄ?lamaya çalıÅ?ıyorum.

10-sitenin hayal güçüne dair herÅ?eyi kapsadıÄ?ı gerçeÄ?i bir kez daha vurgulandı ve sitenin her türlü hayal ürünü olguya açık olduÄ?u hatırlatıldı

Evet doÄ?ru ve bunun için de iÅ?te daha farklı hayal gücü fikirlerini de siteye katmak için uÄ?raÅ?malıyız bence.. Ben kendimce bir Å?eyler deniyorum. Daha fazlasını da yapmak isterdim ama gücüm bu kadarına yetiyor. Hayal gücünü geliÅ?tirmek isteyen arkadaÅ?lara klasik fantastik dünyalardan fazlasını da verebilmemiz bence bizi daha iyi bir site haline getirir.

11- gerek akademi bölümüne gerekse diyar ansiklopedisine içerik arttırımı saÄ?layabilmek için çözümler düÅ?ünüldü ancak bölüm yöneticilerinin atanması haricinde çok bir fikir çıkmadı.
    bu bölümlerin önemi bir kez daha vurgulandı

Akademi bence son derece iyi ama durgun.... Akademide yer alabilecek kursları arttırabiliriz. Ama bunun için bilgili insanlar lazım. Ben sadece ozanlık konusunda bilgiliyim. O konuda da bir yere kadar bilgiliyim. Zaten ozanlıÄ?ın akademisini ayrıca açtım. : ) Diyar ansiklopedisine gelince onun için bir gün oturup düÅ?ünüp yazılabilecekler belirlenmeli. Ben en azından aklıma gelen karakterleri yazarım. Ansiklopedi her Å?eyin ötesinde bizim diyarımızın özgün yanlarını içermeli. Ayrıca da baÅ?ka konuları da içerebilir belki.

Bunlar genel konularda fikirlerin eÄ?er vaktim olur da bir fırtınaya katılırsam daha fazlasını da geliÅ?tirebilirim belki ama ortaya atılan fikirleri sorgulamak da bir çeÅ?it katkıdır deÄ?il mi?

ulfgar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Oct 10, 2006 2:11 am Reply with quoteBack to top

Bakın anlatamadım Smile

Ben hala neden artık yapabileceÄ?imiz biÅ?ey kalmadıÄ?ını anlamadım yani ne yapıldı ki görev artık yönetimin.. Tamam kararı Yönetim alsın.. Yeminer Yönetimden deÄ?il mi Yönetimden.. Dilek kuyusuna yazıp cevap alamayacaÄ?ımıza yüz yüze "bir kaç defa" görüÅ?ülüp konuÅ?ulsun istiyo insanlar.. benim göremediÄ?im ama yönetimin tehdit olarak algıladıÄ?ı bir durum varsa ayrı bir mesele. O zaman biÅ?i diemem sizi bileceÄ?iniz iÅ? ama ne oldu da artık görev sizin ?

Görev sizin olsun ben tam demokrasi adı altında anarÅ?i yaÅ?ayalım burda demiyorum. Karar alın açıklamayın açıklayın. açıklayıp açıklamama kararı alın tamam da ben olaya Å?öyle bakıyorum müsadenle açıkliim;

Saray var. Saray da yönetim var. Bu bir heyet. buraya kadar herÅ?ey aÅ?ikar zaten. Å?imdi birde beyin fırtınası buluÅ?malarına katılarak bir alt komisyon oluÅ?turulmuÅ?. Bize mi sordunuz len denmesin die bu komisyonlar yine ((gördüÄ?üm kadarıyla "görev aÅ?kıyla" yanıp tutuÅ?an)) yönetim üyelerinin iÅ?tirakı ile vücut buluyo. Genelde bu komisyon kendi içinde bi sonuca varır. Kendi bi karar alır.. Å?öyle yapılsın edilsin kararı deÄ?il. Bir nevi rapor gibi. Atıyorum ; RP eksikliÄ?i vardır sebebi dm eksikliÄ?i olarak görünmektedir, insanlar birbirini tanımamaktadır sebebi buluÅ?ma azlıÄ?ıdır falan fiÅ?man fiÅ?mekan die. Sonra bu kararlar saraya bidirilir iÅ?te. Burdan sonra komisyonun yapacaÄ?ı biÅ?i yoktur. Saray komisyonun sunduÄ?u raporda aslında sorun falan bildirilmediÄ?ine kanaat getirirse alametimizden inmez gittiÄ?imiz yere gideriz. Evet bunlar sorun derse bu sefer de oturur üyelerin isteklerini yerine getirmek için yetkilerini kullanırlar.. Ben bu baÅ?lıÄ?ın ilk mesajındaki Å?eyleri yönetime sunulmuÅ? bir nevi fizibilite olarak görmüyorum.. Å?effaf politika hesabı ve de benim gibi zaman bulamayıp buluÅ?maya katılamamıÅ? insanlara bakın biz ne yaptık hehe diye bi haber vermece iÅ?te.. Daha görüÅ?ülecek Ufak çözümler üretilecek falan filan.. ondan sonra napıyosanız yapın.. kimsenin yönetim deÄ?iÅ?sin yönetim kalksın Å?u olsun bu olsun dediÄ?i yok..

Bi de bi yerde önyargı demiÅ?sin..Bir Å?eye beklentiyle yaklaÅ?ıp beklediÄ?inin tıpksının aynısını bulunca bu Å?ey önyargı olmaktan çıkar.

------------------------------------------------------------

*** yukarıdaki Å?eyleri yazarken firble mesajını yollamıÅ? yani sıralamada ondan önceymiÅ?im gibi okursanız daha rahat anlaÅ?ılır neyden bahsettiÄ?im.. keÅ?ke quote yapsaymıÅ?ım Sad

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Oct 10, 2006 2:23 am Reply with quoteBack to top

Senin yazdıklarına karÅ?ı çıkan kimse yok Ulfgar. Hatta sana Å?u sözü de vereyim. Bu veya baÅ?ka fikirleri site içinde agorada da tartıÅ?abilirsiniz. Ayrıca da saray mantıklı her fikri de mutlaka ama mutlaka inceler. Sarayda baÅ?lık açma yetkim olduÄ?u için bu konuda garanti verebilirim.

Yalnız elbette ki burada ki tek sorun söz konusu beyin fırtınası önerilerinin fazlası ile ortada olması... Ã?rneÄ?in anasayfayı baÅ?tan aÅ?aÄ?ı yenileyelim mi diye bir baÅ?lık taktir edersin ki hiçbir yerde açılamaz. Neden ? Ã?ünkü bu baÅ?lıÄ?ın açanın önerilerini de belirtmesi gerekir açıkçası benim bu konuda önerilerim yok.

Ne yazık ki beyin fırtınası sonucu olarak açıklananlar da genelde bu tarzda fazlası ile genel fikirler. Bunların biraz daha açıklanması durumunda elbette ki ilgili yerlerde tartıÅ?ılacaktır ki ilgili yerlerden biri de burası. Yani Serbest Kürsü.

ulfgar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Oct 10, 2006 3:13 am Reply with quoteBack to top

Yerinizi bilin arkadaÅ?lar içerikli mesaja tepkiliyim hala o yüzden konuÅ?uyorum bik bil

BaÅ?büyücü

PostPosted: Tue Oct 10, 2006 7:24 am Reply with quoteBack to top

Ã?ncelikle buluÅ?maya katılamadıÄ?ım için tüm site ahalisinden tekrar tekrar özür diliyorum. Orada olmayı çok istesem de bazı özel sebepler yüzünden katılamadım korkarım.

Trulias bazı maddeler sıralamıÅ?, lâkin bu maddelerin açıklamaları yetersiz kalmıÅ?. Ã?zellikle az sonra belirteceÄ?im maddelerin daha detaylı açıklamalarını talep edeceÄ?im.

DeÄ?erlendirmeye baÅ?lık içerisinde geçen bazı konuÅ?malara deÄ?inerek ve cevap vererek baÅ?lamak istiyorum. Ã?ncelikle bazı kullanımlara deÄ?inmem gerek. Muhtemelen yazarken gözden kaçmıÅ? Å?eyler bunlar, ama yine de Å?unu açıÄ?a kavuÅ?turayım: Bu toplantıda karar alınamaz, sadece önerilir. Bu yüzden bazı maddelerin sonlarında olan "kararlaÅ?tırıldı" ifadesine karÅ?ı çıkıyorum.

trulias wrote:
    ancak bizim dediklerimiz siz isterseniz uygulanacak istemezseniz uygulanmayacak Å?eyler deÄ?il. sonuçta buluÅ?mamızda konuÅ?ulan baÅ?ka Å?eylerde vardı, ama site karıÅ?masın diye buradan yazmadık.

Tam aksine, Saray veya Taht Odası (Maddeye göre hangisi olacaÄ?ı deÄ?iÅ?ir) istemezse bu kararların hepsi elimizin tersiyle savrulup atılabilir. Ä°ki kurulun da bunu yapma yetkisi mevcuttur. Bu iki kurulun da üyelerinden hiçbiri oldukları yere torpille gelmedi. Hepsi de belli konularda baÅ?arılı bulundukları veya üstlendikleri görevleri baÅ?arabildikleri için getirildi. Bu iki kuruldan herhangi birine kabul olunmuÅ? bir kimse, zaten görevini yerine getirememesi durumunda yetkisini iade edecek olgunluÄ?a sahip görülmüÅ?tür. EÄ?er bunu yapmıyorsa bile, yine aynı kurul bu kimse için doÄ?ru kararı alacaktır. Yani bu iki kuruldaki kiÅ?ilerin hepsi de belli bir seviyeye gelmiÅ? kimselerdir ve mantıklı talepleri geri çevirmezler. Bu siteden para kazanmıyoruz. Kimse altına araba çekmiyor. Bu yüzden de görevini kaldıramayan bir kimsenin, o görevde kalmak için diretmesini gerektirecek bir gerekçe de yok. Bu koÅ?ullar altında oluÅ?muÅ? bu iki kurulun da, önerileri geri çevirecek yetkisi doÄ?al bir getiridir.

Yener wrote:
    trulias wrote:
    ekleyip çıkarmak istediÄ?iniz bir bölüm veya önerileriniz ve düÅ?ünceleriniz varsa lütfen çekinmeyin.

Ã?nce bunu demiÅ?sin, sonrada ;

trulias wrote:
    bizler haftalardır bir buluÅ?ma için uÄ?raÅ?ırken ve en sonuda organize edip az da olsa katılımı saÄ?larken bu süreclere hiç bir yapıcı katkısı olmayanların bazı deÄ?erlendirme kıstaslarında çok ileri gitmemeleri gerektiÄ?ini düÅ?ünüyorum.

çok garipsedim açıkçası. Efla ve ElvenBard’ ın yazdıkları kendi özgür iradeleri ile ortaya koydukları düÅ?ünceler deÄ?imliydi ki ? Bu toplantıya katılmayan arkadaÃ…?ların yorum yapma hakları yok mu veya ?

Yener'in bu dediklerine katılmamak elimde deÄ?il. Ne yani, Å?imdi ben sus pus oturayım mı burada?

Yener wrote:
    Ã…?u soruyu da buradan sormak istiyorum ; FRPworld sitesi neye göre geri gidiyor veya yerinde sayıyor, elinizde bunu kanıtlayacak bir kaynak veya istatistiksel veriler mevcut mu ? EÄ?er ki mevcutsa gelin bu verileri burada gözler önüne serinki önemli kararları 4 kiÃ…?i olarak deÄ?il, bütün FRPworld sitesi olarak alalım. “Ã…?imdi neden bu insanlar bu toplantıya gelmedi denmiÃ…?, Ã…?imdi o baÃ…?lık açıldıÄ?ında sanırım zaten baya az kiÃ…?i kesin gelirim demiÃ…?, bu tür toplantılarda insanların iÃ…?leri çıkabilir ve gelemeyebilirler bu insanlık halidir, ayrıca bu tür toplantılarında site haricinde yapılmasına karÃ…?ıyım. Veya buradan çıkarılacak bir sonuç daha çıkarılabilir, “herkes sitenin kötüye gittiÄ?ini düÅ?ünmüyordur, birkaç kiÃ…?i dıÅ?ında”.

Bu paragrafı ben yazacaktım ama Yener düÅ?üncelerimi benden önce dile getirmiÅ?.

Bunun dıÅ?ında artık "Ah eskiler, ah eskiler!" diye yanıp tutuÅ?ulmasından Å?ahsi olarak sıkılmaya baÅ?ladım. Hemen her insan, geçmiÅ?indeki güzel anları yad edip onları yeniden yaÅ?amayı ister, ama onları yeniden yaÅ?amak için saplantılı bir Å?ekilde uÄ?raÅ?ırsa, tutucu, gerici vb sıfatlar alır. Her Å?ey deÄ?iÅ?mek zorundadır. Dolayısıyla FRPWorld de deÄ?iÅ?ecektir. Gerekli gereksiz her yerde tabiri caizse cıvık RP'ler atılan bir forum profesyonel kimseye hoÅ? gözükmeyecektir.

Anılan eski RP'lerde oradan buradan adamlar, misal Dragolance'den Flint Fireforge, Ravenloft'tan Azalin, Forgotten Realms'tan Mask gelip gelip tanrılaÅ?ıyor, üç gün sonra da Taht Odası'nda çıkan bir anlaÅ?mazlıkla adminlikten düÅ?ünce tanrılıktan da düÅ?üyorlardı. Bu tip bir sistemi özleyenleri en iyi ihtimalle amatör olarak nitelendirebilirim. Eski RP'lerde doÄ?ru düzgün bir zaman kavramı bile mevcut deÄ?ildi.

Maddeleri açıklamadan önce son bir Å?eye daha deÄ?inmek istiyorum. Sadece örnek vermek için kafadan atılan bir Å?ey olduÄ?unu umuyorum, ama sık sık DM yetersizliÄ?i ve yeterli RP olmamasından bahsediliyor.

Bunu soran arkadaÅ?ların kaçının Å?u anda ilerlemekte olan RP'leri dikkatlice ve düzenli bir Å?ekilde okuduklarını sorabilir miyim? FRPWorld'de Å?u anda tüm RP'lerden sorumlu kimse benim ve diyarın durumunu hepinizden daha iyi biliyorum. EÄ?er bu RP'leri doÄ?ru düzgün okuma zahmetine girenler olsa, neden baÅ?ka bir DM alımına ihtiyaç duymadıÄ?ımı gayet rahat anlarlar. Okuyanların harcadıkları vakte saygı gereÄ?i, burada RP durumunu izah ederek üÅ?engeçlere bir kıyak geçmeyeceÄ?im. Ama Å?u kadarını söyleyebilirim: Diyar içi RP'lerde ne RP açıÄ?ı, ne de DM eksikliÄ?i gibi bir durum söz konusu deÄ?ildir. EÄ?er böyle bir Å?ey olursa hiç Å?üpheniz olmasın ki bu baÅ?lıÄ?a mesaj atan tek bir kimseye bile akıl danıÅ?maya tenezzül etmem ve DM bulup kendim bizzat atarım.

RP yetersizliÄ?inden bahseden bazı kimseleri ise ben RP’lerde göremedim. Bu kimseler nasıl oluyor da hem RP’lere girmeyip hem de RP yokluÄ?undan Ã…?ikâyet edebiliyorlar, anlayabilmiÃ…? deÄ?ilim. Ha, eÄ?er ki bu kimseler “kendilerinin katılabileceÄ?i kadar kaliteli (!!) bir RP bulamadıklarından (!!!)” katılamıyorlar ise, sanırım bu sitede daha fazla barınmalarının pek bir anlamı yok. Zira bu durumda yaptıkları her Ã…?eyden önce hem kiÃ…?iye, hem de içeriÄ?e saygısızlıktır.

firble wrote:
    Aktiflik açısından sitede çok sorun olduÄ?unu düÅ?ünmüyorum. Son birkaç gündür üniversite kayıtlarının baÅ?lamsı aktifliÄ?i biraz azalttı ama bence bu geçici. Sitede görebildiÄ?im en büyük sorun RPlerin kıyametten dolayı sınırlanması.. Kıyamet belki beklediÄ?imizden daha uzun sürdü. Ve kıyamet öncesinde hatırlarsanız DMsiz rp mekanları rp ye ayrı bir renk katıyordu. Ama bu sorunu çözmek için bence kıyametle yaÅ?amayı öÄ?renmek lazım. Kıyamete raÄ?men diyarda belli mekanları canlandırabilir veya yeni mekanlar yaratabiliriz. Sonra bunlar ya kıyametle yok olur ya da kurtulur. Bu benim fikrim.

Firble, sen bizzat kıyamet oyunlarından birinde bulunuyorsun ve gerek karakterinin ozan olması, gerekse senin kendi kiÅ?isel merakın sayesinde tüm RP'leri takip ettiÄ?ine inanıyorum. Å?u anda diyardaki belli mekânları bile canlandıramayacaÄ?ınızı ve yeni mekânlar koyamayacaÄ?ınızı benden sonra en iyi bilen kimselerden birisi olman gerekirken, bu sözleri burada söylemene anlam veremedim.

Evet, artık maddeleri açıklamaya baÅ?layabilirim sanırım.

Quote:
    1- yeminer hariç herkesin ortak fikri sitede gerek aktiflik , gerek içerik gelekse geleceÄ?in oluÅ?turulması yönünden sorunlar olduÄ?u yönündeydi. daha sonra yeminerde bu düÅ?ünceye katılır bir görüntü çizdi. bu durumun kabul edilmiÅ? olması bize çözümler üretmek için gerekli çözümlerin üretilebilmesi için kapıları açmıÅ? oldu.

Ben, kendim, bundan üç ilâ dört ay önce sitede bir sorun olduÄ?u gerçeÄ?ini resmi olarak ortaya atan ilk yetkiliydim. Durumun ciddiyetini Taht Odası'na ilk sunduÄ?umda böyle bir izlenime diÄ?er yöneticiler sahip deÄ?illerdi, ama anlattıklarımı fark eden ilk kiÅ?i de Efla oldu. Sonra da ardı geldi.

Ama bu, üç ilâ dört ay önceydi. O sıralarda sitede gerçekten çok ciddi bir durgunluk söz konusuydu ve özellikle ben ve Efla, sitenin güme gitmesinden korkuyorduk. Sizlerin bilmediÄ?i çok Å?eyler planlayıp uÄ?raÅ?tık. Yeni gelen üyeler ve FRPWorld'ün sadık sakinleri sayesinde siteyi çok kısa bir sürede uçurumun kenarından döndürdük. Döndüremediysek bile, en azından uçurumdan düÅ?ürmedik.

Ama bu durum o zamandı. Å?u anda ben çok az sorun görüyorum sitede. Evet, her sitede daima sorunlar mevcuttur ve mevcut bu sorunlara çözüm arayıÅ?ları vardır; lâkin sitedeki sorunlar benim gözümde kesinlikle büyütüldüÄ?ü kadar veya bir toplantı yapılmasını gerektirecek kadar tehlikeli deÄ?ildir. Bu yüzden ben bu derecede ciddi bir sorunun varlıÄ?ını reddediyorum.

Quote:
    2-sitenin görünümünün yeniden düzenlenmesi , sitedeki yazım ve görüntüleme hatalarını neler olduÄ?u konuÅ?uldu. bunlara çözümler üretildi.

Bende herhangi bir hata mevcut deÄ?il, ama bu kiÅ?iden kiÅ?iye deÄ?iÅ?ir elbette. Bu yüzden bu konudaki bütün Å?ikâyetler parça parça giderilecektir. Ama hiçbirimizin elinde sihirli deÄ?nek yok. Bir anda yapamayız.

Quote:
    3-sitenin yaÅ?ayan bir form haline getirilmesi gerektiÄ?i ortaya kondu. bu Å?ekilde sorunların sorun olmadan çözülmesinin saÄ?lanabileceÄ?i düÅ?ünüldü. bunun da saÄ?lanabilmesi için görev daÄ?ılımının ve görevlilerin sayısnın ve konumunun yeniden ayarlanması düÅ?ünüldü.

FRPWorld her ne kadar forumdan ibaret olmasa da, kalbi forumdur ve forum zaten gayet yaÅ?ayan bir forumdur. Bu konuda ne gibi bir Å?ikâyet olduÄ?unu anlayabilmiÅ? deÄ?ilim. Sitenin diÄ?er bölümlerinde yavaÅ?lama olduÄ?unu inkâr edecek deÄ?ilim. Bu konuda gönüllülerin yapacakları katkılar elbette ki çok önemlidir. Burada bir görev daÄ?ılımı söz konusu olabilir; lâkin daha önce de dediÄ?im gibi, bu tip bir durum forum için söz konusu deÄ?ildir. Forumda görevli olan adminler ve moderatörler yerlerini hak ederek almıÅ?lardır. Bunların görev daÄ?ılımında, sayısında ve konumlarında bir ayarlamanın yapılması söz konusu deÄ?ildir.

Quote:
    4-sitenin bölümlerinin ve forumunun baÅ?tan aÅ?aÄ?ı yenilenmesi ve oluÅ?turulacak bölümlere uygun görev daÄ?ılımının gerçekleÅ?tirilmesi düÅ?ünüldü. sitedeki forumun parçalara ayrılması ve her parça için üç ana "forumlardan" penceresinin ana sayfaya konması düÅ?ünüldü. ayrıca ana sayfanın çok önemli bir ilk izlenim alanı olduÄ?u ve buranın en baÅ?tan düzenlenmesi gerekliliÄ?i düÅ?ünüldü.

Her ne kadar resmi bir açıklama yapılmasa da, kıyamet sonrasında RP forumunun genel forumdan ayrılacaÄ?ı bilinmedik bir gerçek deÄ?il. Yani zaten bu konuda forumda bir düzenlemeye gidilecek. Site genelinde bir düzenlemeye ise gerek olduÄ?unu düÅ?ünmüyorum, ama bu konuda gelecek Å?ikâyetlerin sayısına göre bu durum tartıÅ?ılabilir.

Quote:
    5-sitede hayal gücüne dair herÅ?eyin temsil edilebilmesi ve sitenin çapının ve kapsamının geniÅ?lemesi amaçıyla, siteye yeni bölümler açılması ve bu bölümlerle uÄ?raÅ?mak istiyen arkadaÅ?ların bu bölümlerin baÅ?ına atanması kararlaÅ?tırıldı.

Ã?ncelikle Å?unu tekrar belirteyim: Bu toplantıda karar alınamaz, sadece öneride bulunulabilir. Bu öneri de, tıpkı diÄ?erleri gibi, gerekli kurullarda deÄ?erlendirmeye alınacaktır. Lâkin eÄ?er ki yeni bölümler açılırsa, bu bölümlerin baÅ?ına geçirilecek kiÅ?ilere yine bu yönetim kadrosu karar verecektir. O bölümlerle uÄ?raÅ?mayı her isteyen kimse, oraya bodoslama geçirilmez, geçirilemez. Ã?ncelikle yönetim tarafından o görev için yeterli bulunulması gereklidir. Yeterlilik ne gibi Å?eyler olabilir? Tüm kıstasları sayacak deÄ?ilim, ama yeterli süre sitede bulunma, yeterli sıklıkta katkı yapma, bu görevin sorumluluÄ?unu gerektiÄ?i Å?ekilde kaldırabilme, yine bu görev hakkında yeterli bilgi ve beceriye sahip olma... Bu gibi kıstaslar daha fazladır elbette. Hepsini saymadım.

Quote:
    6-sitede hiyaraÅ?ik bir düzenleme yapılması ve gerekli birirmlerin oluÅ?turulması düÅ?ünüldü.

Sitede var olan bir hiyerarÅ?ik düzen mevcuttur. Bu düzende hiyerarÅ?inin en alt birimini, belli bir bölümü yöneten, bu bölüme atılan mesajları ve baÅ?lıkları kontrol eden, bölümün hareketliliÄ?ini saÄ?layan moderatör bulunmaktadır. Bunun üzerinde, forum genelini idare etmekle sorumlu olan, moderatörlerin görevlerini tüm forum için bulunduran editör gelmektedir. Bunun da üzerinde sitenin tümünü izleyen ve gerektiÄ?i anda müdahale eden asıl yönetim kadrosu olan adminler bulunmaktadır. Adminler, moderatör yetkisini aÅ?an kararları-örneÄ?in siteye alınan reklamlar gibi-Taht Odası'nda alırlar. Saray, moderatörlerin ve adminlerin eÅ?it oy hakkına sahip oldukları ve birbirlerine eÅ?it olarak, siteyi ilgilendiren konuların çoÄ?unu tartıÅ?tıkları yerdir. Kararların çoÄ?u burada, demokratik bir oylama ile alınır.

Kısacası zaten hiyerarÅ?ik bir düzen mevcuttur ve yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmamaktadır.

Quote:
    7-site bünyesinde interaktif ve site merkezli bir bilgisayar oyununun hazır bir motor kullanarak hayata geçirilmesi düÅ?ünüldü.

Bu konuda ne gibi Å?eylerin konuÅ?ulduÄ?unu bilmiyorum, bu yüzden Å?imdiden konuÅ?mam doÄ?ru olmaz sanırım. Yine de böyle bir oyunun 24 saat boyunca izlenmesi Å?u an itibariyle imkânsız. Yani böyle bir projeyi neye göre ayarladınız bilemiyorum.

Quote:
    8-sitenin insan kaynaÄ?ı problemleri için üst düzey yöteticilerin hiyaraÅ?ik bir düzen içinde görev paylÅ?ımına gitmesi ve bazı görevlerini devretmesi düÅ?ünüldü.

Daha önce de dediÄ?im gibi, gerek Taht Odası gerekse Saray'daki herkes ellerindekileri yetkileri ve görevleri hak ederek ve isteyerek almıÅ?tır ve-bazı özel nedenlerle hakkında gensoru verilmesi ve kabul edilerek yetkileri alınması olmadıÄ?ı müddetçe-sadece eÄ?er o yetkiye sahip olan kimse isterse, yetkisini bir baÅ?kasına devretmesine sıcak bakılabilir. Bunun dıÅ?ında böyle bir Å?eyi talep etmek o kimselere hakarettir.

Quote:
    9-site içinde bir "taÅ?lama masası" kurulmnası ve gerek yöneticler gerek üyelerle ilgili tartıÅ?ma, eleÅ?tiri ve önerilerin burdan yürütülmesi önerildi. ancak site içinde kavga ortamı oluÅ?turucaÄ?ı gerekcesiyel fikre pek sıcak bakılmadı

Site içinde insanların birbirleriyle didiÅ?tikleri de bahsi geçen Å?ikâyetlerden biriyken, böyle bir talebin olması beni gerçekten Å?aÅ?ırttı. Bu didiÅ?meleri daha da alevlendirmek mi istendi? Yani istiyorsanız ana avrad sövme izni de verelim bu taÅ?lama masasında ha?

Quote:
    10-sitenin hayal güçüne dair herÅ?eyi kapsadıÄ?ı gerçeÄ?i bir kez daha vurgulandı ve sitenin her türlü hayal ürünü olguya açık olduÄ?u hatırlatıldı

Evet, kesinlikle öyle. Bu konuda herhangi bir sınırlamamız da bulunmamakta. Sadece, site içinde fazlaca D&D muhabbeti dönmekte ve bu yüzden baÅ?ka bir sistemden bahsederken önce o sistemin adının verilmesi daha hoÅ? olur. Ama insanlar genelde D&D konuÅ?mak istiyorlarsa "Site tüm hayal ürünü Å?eyleri kapsıyor!" diyerek onları zorla baÅ?ka alanlara çekemeyiz elbette.

Bu maddenin zaten var olmasına en güzel örnek, DiyardıÅ?ı RP Alanı'ndaki RP'lerin bazılarıdır. Mesela Gorath arkadaÅ?ımız tamamen kendi yarattıÄ?ı bir sistem ve dünya üzerinde bir oyun oynatmıÅ?tır. Bu da, maddenin FRPWorld'de geçerli olduÄ?unun en somut ispatıdır.

Quote:
    11- gerek akademi bölümüne gerekse diyar ansiklopedisine içerik arttırımı saÄ?layabilmek için çözümler düÅ?ünüldü ancak bölüm yöneticilerinin atanması haricinde çok bir fikir çıkmadı. bu bölümlerin önemi bir kez daha vurgulandı

Akademi durgun, evet. Bu inkâr edilecek bir Å?ey deÄ?il. Ama bunu hepimiz biliyoruz. Zaten bildiÄ?imiz bir Å?eyi ortaya koymanın pek bir anlamı yok. Akademi konusunda bu beyin fırtınası öncesindeki baÅ?lıkta da bazı tartıÅ?malar yaÅ?anmıÅ?tı ama somut bir öneri alınmamıÅ?tı. Bu da bizim yan gelip yaran ve sonra da "Nerede bu devlet?!" diye baÄ?ıran vatandaÅ?ımız tiplemesine aynen uyuyor. ArkadaÅ?lar, akademi çeÅ?itli makalelerin toplandıÄ?ı bir yerdir. Madem durgunluÄ?undan Å?ikâyetçisiniz, üzerinde yeterince iyi bilginiz olan konularda makaleler yazarak bize gönderin. Biz de bunları akademiye koyalım. EÄ?er özel olarak aydınlatılmak istediÄ?iniz konular mevcutsa, bunları da bize bildirin ki akademiye bunları katmaya uÄ?raÅ?alım. Yoksa "Nerede bu adminler, nerede bu moderatörler?!" demekle iÅ? bitmez.

Å?imdi mesajımın baÅ?ında da belirttiÄ?im ve detaylıca açıklanmasını rica ettiÄ?im maddeleri buraya yazayım.

Birinci maddede Å?ikâyetçi olunan sorunların açıklanmasını bekliyorum.
    Ä°kinci maddede var olan Å?ikâyetlerin en azından bir kısmının liste halinde sunulmasını istiyorum.
    Yedinci maddenin oldukça detaylı olarak açıklanmasını rica ediyorum.

Saygılarımla.

Power demands sacrifice.
    Back to top View user's profileSend private message
    burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Oct 10, 2006 3:28 pm Reply with quoteBack to top

Lord Necros wrote:
    ...Bunun dıÅ?ında artık "Ah eskiler, ah eskiler!" diye yanıp tutuÅ?ulmasından Å?ahsi olarak sıkılmaya baÅ?ladım. Hemen her insan, geçmiÅ?indeki güzel anları yad edip onları yeniden yaÅ?amayı ister, ama onları yeniden yaÅ?amak için saplantılı bir Å?ekilde uÄ?raÅ?ırsa, tutucu, gerici vb sıfatlar alır. Her Å?ey deÄ?iÅ?mek zorundadır. Dolayısıyla FRPWorld de deÄ?iÅ?ecektir. Gerekli gereksiz her yerde tabiri caizse cıvık RP'ler atılan bir forum profesyonel kimseye hoÅ? gözükmeyecektir.

Anılan eski RP'lerde oradan buradan adamlar, misal Dragolance'den Flint Fireforge, Ravenloft'tan Azalin, Forgotten Realms'tan Mask gelip gelip tanrılaÅ?ıyor, üç gün sonra da Taht Odası'nda çıkan bir anlaÅ?mazlıkla adminlikten düÅ?ünce tanrılıktan da düÅ?üyorlardı. Bu tip bir sistemi özleyenleri en iyi ihtimalle amatör olarak nitelendirebilirim. Eski RP'lerde doÄ?ru düzgün bir zaman kavramı bile mevcut deÄ?ildi...

Yazıma baÅ?larken kimseyi suçlama amacı gütmediÄ?imi, sadece bazı tespitlerde bulunmak istediÄ?imi belirmek isterim.

Ä°nsanlar sürekli eskiyi özlüyorlarsa ve güzel günlerden dem vuruyorsa, yöneticilerin bu durumdan sıkılmak gibi bir özgürlüÄ?ü olamaz. EleÅ?tirilmek insanı rahatsız edebilir, doÄ?rudur. Aynı Å?eylerin deÄ?iÅ?ik platformlarda insanın tekrar tekrar önüne konması mide bulandırabilir, doÄ?rudur. Ä°nsanların beyanda bulunurken kullandıÄ?ı üsluba ifrit olabilirsin, doÄ?rudur. Ancak ne olursa olsun bir yönetici, bundan SI-KI-LA-MAZ.

Å?u anda sitenin içinde bulunduÄ?u duruma tam olarak vakıf deÄ?iilim açıkçası, o yüzden karÅ?ılaÅ?tırma yapmak deÄ?il amacım, onu da söyleyeyim. o yerilen mask, azalin, flint zamanında da benim zamanımda da sitede sorunlar vardı; ama -bazıları- birbiriyle kanlı bıçaklı olan insannar bile siteden sıkılmadılar. Ancak bıçak kemiÄ?e dayandıÄ?ında ya da kiÅ?isel sebeplerle siteden ayrılmak durumunda kaldılar. Siteden ayrılırken de, gözbebekleri olan sitenin düzenine halel gelmesin, bütünlüÄ?ü bozulmasın diye düÅ?üÅ?lerini rpye dökmüÅ?lerdir. Bu tür Å?eyleri amatörlük olarak nitelemeden önce, neden eskiden tümünde RP yapılabilecek kadar olgun insanlardan oluÅ?an sitenin/forumun nasıl RPleri ayıracak duruma geldiÄ?ini iyice irdelemek gerekir.

Sitenin geleceÄ?i ile ilgili olan bir konuda konuÅ?urken geçmiÅ?i yermek, hiç etik bir davranıÅ? deÄ?ildir.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Oct 10, 2006 7:35 pm Reply with quoteBack to top

Fazla gaz iyi deÄ?ildir. Bu gün gazla bir iÅ?e giriÅ?irsen yarın aynı gazla iÅ?i bırakırsın.

ArkadaÅ?ın söylediklerinin pas geçilmesi yönünde oy veriyorum :ayyyy!:

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Oct 10, 2006 9:27 pm Reply with quoteBack to top

Sitenin ilk sistemini kuran insanlardan biri olarak ben de Necrosun üslubunu bir parça kırıcı buldum. Ama elbette ilk dönemdeki sistem ( her ne kadar bir sistemsizlik gibi gözükse de belli görülmeyen kurallar vardı.) eleÅ?tirilebilir hatta çok kötü bulunabilir. Bu gayet doÄ?al. Ayrıca siteyi geliÅ?tirme yolunun eskiye dönmek olmadıÄ?ına ben de katılıyorum.

Sitenin içinde aktif olmayan rp baÅ?lıklarına gelince... Ã?ç haftadır malum nedenlerle RPleri çok fazla takip edemedim. Ayrıca RPlerin arka planını bilmiyorum. Ama örneÄ?in var olan kasabalardan birinde bir hanın kurulmasını veya tapınak yıkıntılarının birinde bir örgütün kurulmasını engelleyenin ne olduÄ?unu akıl edemedim. Belki çok belirgin bir neden var ama benim Å?u anda aklıma gelmiyor.

Kıyametin bitmesine yaklaÅ?ık ne kadar zaman kaldıÄ?ını bilmiyorum. Belki kimse tam olarak bilemez. Ama daha uzun sürecekse aktif olmayan RP baÅ?lıklarını tekrar açmanın bir yolunu aramak doÄ?ru gibi geliyor. Ã?ünkü bu baÅ?lıklar RP ye daha önce katılmamıÅ? olan arkadaÅ?lar için bir çeÅ?it ısınma mekanı oluyordu.

Bu tabii sadece bir öneri. EÄ?er sitenin RPden sorumlu arkadaÅ?ları bunu imkansız buluyorlarsa elbette ki olmaz.

ulfgar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Oct 10, 2006 9:37 pm Reply with quoteBack to top

Lord Necros, Rp açıÄ?ından bahsedenlerden biri benim.. ama benim bahsettiÄ?im Å?ey ne dm in dmlik yetersizliÄ?idir ne de hali hazırda varlıÄ?ını sürdüren rplerin kalitesizliÄ?idir. Benim bahsettiÄ?im Å?ey çok daha farklı. Farkı benim yazılarımdan anlamıÅ? olabileceÄ?inden adım gibi eminim o yüzden saçma sapan "eÄ?er biraz kafan olsaydı da okusaydın gibi" yersiz yurtsuz anlamsız amaçsız safsatalara yer bırakmicam. Benim neyden bahsettiÄ?imi bildiÄ?ini biliyorum dost. Rp konusunda söylediklerinin gideceÄ?i birisi olduÄ?um için Å?u küçük açıklamayı yapmayı uygun gördüm. Senden rica ediyorum (( hadi bunu söle bakalım die deÄ?il)) bana Å?unu söyle lütfen rp lerde diyarın kaderi ıdı vıdı bunu biliyoruz ama neden baÄ?ımsız rp ler açılmıyo hiç ? evet ben de açabilirim ama ben dm olabilecek yeterliliÄ?e sahip olduÄ?umu sanmıyorum... EÄ?er bütün kullanıcılar bu Å?ekilde yetersiz hissediyorsa kendini yönetimden herkesin oyun açabilmesi gerekir. Ne de olsa biz bi frp siteyiz ve yönetim kadrosuna seçilme kıstası FRP olmalı die düÅ?ünüyorum.. Yanılıyo olabilirim kaynaksal bi bilgi deÄ?il bu.. Sadece tahmin.

Son olarak önce Daeya dan yerinizi biliniz mesajı ondan sonra da beÄ?enmeyen gider mesajı... Nasıl bir ruh hali içinde hareket ediyorsunuz bilmiyorum. Ã?fke sinir korku heycan iyi niyet ya da sevgi olabilir.. Ama yanlıÅ? Å?eyler söylüuorsunuz. EÄ?er sözleriniz bütün yönetimin niyet ve mantıÄ?ını temsil ediyorsa benim bu zihniyetle birlikte kalamayacaÄ?ım aÅ?ikar bir gerçektir. Sen kovmasam da ben giderim. Ama bunlar Yönetimin tamamını baÄ?lamıyorsa bu sözlerden sonra Å?u meÅ?hur Yönetimin gerçekten de kendini gözden geçirmesi gerekir...

Lütfen daha dikkatli olalım.. Kimse kimsenin ayaÄ?ını kaydırmaya çalıÅ?mıyo .. kimse kimseye kin güderek site kötü oldu demiyor. Ã?yeler olarak (( kullanıcı mod admin farketmez)) bu Å?ekilde çözülmemizi sana göstererek site iÅ?te burdan kötüye gidiyo bile denebilir.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Oct 10, 2006 11:04 pm Reply with quoteBack to top

sanırm önümüzde çok ciddi bir sorun var. bu nedenle bu "kendini kanıtlama" üslubu içindeki uzun tutulmuÅ? ve anlaÅ?ılması zor yazıları toparlamak yine bana düÅ?tü sanırım.

yazıma öncelikle kiÅ?isel bir iki eleÅ?tiri ile baÅ?layıp daha sonra herkesin yazdıklarının bir deÄ?erlendirmesini yazmaya çalıÅ?acaÄ?ım...

Ã?NCELÄ°KLE SANKÄ° BU TOPLANTIYI YANLIZ BAÅ?IMA YAPMIÅ?IM GÄ°BÄ° BENÄ° BURDA HÄ°Ã?BÄ°R MESAJLA DESTEKLEMEYEN DÄ°Ä?ER KATILIMCI ARKADAÅ?LARI ESEFLE KINIYORUM. BU KARARLAR ALINIRKEN HEPSÄ° GAYET KATILIMCI BÄ°R TABLO Ã?Ä°ZÄ°YORLARDI. Å?Ä°MDÄ° BURDA SANKÄ° HÄ°Ã?BÄ°R Å?EY OLMUYORMUÅ? GÄ°BÄ° DAVRANMAYA Ã?ALIÅ?AN Ä°NSANLAR ARASINDA BENÄ° YANLIZ BIRAKMALARI HÄ°Ã?BÄ°R Ã?LÃ?Ã? Ä°Ã?Ä°NE GÄ°REMEZ. bu dakikadan sonra aslında burdaki tartıÅ?malardanda çekilmek benim de hakkımdır, ancak baÅ?ladıÄ?ım iÅ?lerden kapmamak genel bir alıÅ?kanlıÄ?ım olduÄ?ı için burdan da ayrılmayı düÅ?ünmüyorum...

ikincil olarak tüm yönetime seslenmek istiyorum:

BURDAB PARA DA KAZANMIYOR OLSANIZ ANLADIÄ?IM KADARIYLA EGOLARINIZI TATMÄ°N EDÄ°YORSUNUZ. açıkcası burdaki çalıÅ?maları sizin kiÅ?isel koltuk koruma çabalarınızla karÅ?ılamanız bile Å?u anki çalıÅ?ma durumunuzu ortaya koyar durumda. SÄ°TEYE AYLARÃ?A SÄ°TENÄ°N GELÄ°Å?Ä°MÄ° VE DÃ?ZENÄ° Ä°Ã?Ä°N MESAJ ATMIYAN ARKADAÅ?LAR, SADECE FORUMLARA UYARI MESAJLARI ATAN VE KOSKOCA SÄ°TEYÄ° SADECE BÄ°R FORUMDAN Ä°BARET GÃ?REN ARKADAÅ?LAR NE OLDUDA BÄ°RDEN Å?AÄ°R KESÄ°LÄ°P SAYFALAR DOLUSU MESAJLAR ATMAYA BAÅ?LADILAR?

KALDI KÄ° SÄ°Z NE HAKLA BU SÄ°TENÄ°N TÃ?M KULLANICILAR TARAFINDAN OLUÅ?TURULDUÄ?UNU UNUTUP SÄ°TENÄ°N BÃ?TÃ?N KULLANICI PROFÄ°LÄ° BOZULURKEN BUNU DÃ?ZELTMEYE Ã?ALIÅ?AN Ä°NSANLARA KARÅ?I "bu sitede kararları biz alırız siz de uyarsınız, hoÅ?umuza gideni alırız, gitmiyeni almayız" DEME HAKKINI KENDÄ°NÄ°ZDE BULUYORSUNUZ. eÄ?er siz bu duruma kadar geldiyseniz ve yöneticiliÄ?iniz sadece birileri sizi ELEÅ?TÄ°RMEYE baÅ?ladıÄ?ında HATIRLIYORSANIZ, sizin de DEÄ?Ä°Å?TÄ°RÄ°LME VAKTÄ°NÄ°Z Ã?OKTAN GELMÄ°Å?TÄ°R.

HADÄ° BU MESAJ DA Ä°Å?Ä°NÄ°ZE GELMEMÄ°Å?TÄ°R BUNU DA SÄ°LÄ°N!!!!

bu durumu özetler nitelikte ki açıklayıcı yazılardan sonra gelelim kiÅ?ilerin yazdıklarıyla ilgili düÅ?üncelerime:

EFLA:

her seferinde "siz sadece fikir ürettiniz, sizin söylediklerinizi yönetim isterse uygular istemessa uygulamaz" demek hakkınız olan birÅ?ey deÄ?il. daha öncede söyledim, tekrarlıyorum: site biziz, yani kullanıcılar. alt tarafı 30-40 kiÅ?inin aktif olduÄ?u bir sitede 10kiÅ?i bir Å?eyi istemiyorsa siz 8000 kullanıcı üzerinden konuÅ?up yöetim halleder diyemesiniz. yönetimin deÄ?iÅ?mesinden alınacak olan kararlara kadar herÅ?ey kullanıcılara baÄ?lı. hem demokrasiden dem vurup hem monarÅ?i uygulamaya hakkınız yok. sizin taht odasında tartıÅ?tıklarınız sitenin genel idaresini ilgilendirir. ama sitenin içinde o 30-40 kiÅ?iden birileri çıkıp bu böyle olsun diyorsa ve buda mantıklıysa , siz istemiyorsunuz diye ulgulanmaması söz konusu olamaz. teknik olarak site yönetimin deÄ?iÅ?mesini isterse de yönetim kendini fes etmiyen bir karar alabilir. yönetim biz istediÄ?imiz sürece görevdedir bu anlaÅ?ılmalıdır.

size sitenin aktifliÄ?i ile ilgili mustafa arkadaÅ?ımızın yapmıÅ? olduÄ?u bir çalıÅ?mayı anlatmak ve 3kiÅ?inin bile bir Å?eylerin deÄ?iÅ?mesini istemesinin aslında hali hazırda ne kadar büyük bir çoÄ?unluÄ?u oluÅ?turduÄ?unu göstermek istiyorum.bu çalıÅ?manın sonuçları oldukça ürkütücü ve tüm yönetimin inatla sorun yok demesinin bile yönetimin sitenin kuruluÅ? amacından ne kadar uzaklaÅ?mıÅ? olduÄ?unu gösterir nitelikte:
    -yapılan araÅ?tırmaya göre son 6 ay içinde site içinde mesaj atmıÅ? veya sitede sayfa yenilemiÅ? insan sayısı 150 kadar. bu insanların birçoÄ?uda 20mesaj ve altında veya sadece kayıt olmuÅ? ve sitede baÅ?ka hiçbir Å?ey yapmamıÅ? insanlar.
    burdan bile sitedeki aktif insan sayısı içinde yönetimin 5-6 kiÅ?iden fazlası olmöadıÄ?ı ve kalan 20-25 insanın dediklerini uygulamak zorunda olduÄ?u aÅ?ikardır.
    sonuçta yönetim bizim için vardır...

ikinci olarak site içinde konuÅ?malar yapılması gerektiÄ?i , fikirlerin dıÅ?arda kalmaması ve tartıÅ?maların dahi site içinden yürütülmesi ima edimiÅ?.:
    tamam fikirlerin aktarılması güzel ve zaten bizde 11madde halinde yazdık. ama inatla konuÅ?ulmasın , buluÅ?ulmasın , karar alınmasın demek artık kötüye yorulabilecek davranıÅ?lar. yazının , konuÅ?ma ve beden dilinin birleÅ?imiyel karÅ?ıklaÅ?tıÄ?ında ne kadar geride kalan bir iletiÅ?im yöntemi olduÄ?u ortadayken inatla site de tartıÅ?ma yapın karar alın fikir üretin deme çalıÅ?malarının bizi en ufak Å?eyde bile nasıl sonuçsuzluÄ?a götürdüÄ?ü ortadadır. örnek : tiÅ?ört konusu örnek : hikaye yarıÅ?ması örnek: sitenin durumu örnek: 3.yıl etkinliÄ?i.(merak ediyorum mustafa sahip çıkmamıÅ? olsa hala sürermiydi bu konu)

bu kadar örnek ve daha onlarcası ortadayken inatla "sitede yapın ne yapacaksınız onları biz iÅ?imize gelirse deÄ?erlendiririz" demek , insanların kendilerinden daha idealist insanlar gördüklerinde uyuÅ?uklukları bozulmasın veya mevcut konumumuzu koruyalım çabasıyla ürettikleri sözler olsa gerek...

ELVENBARD:

evet haklısın her konuya yani aynı anda hayalgücüne dair herÅ?eyehitap edemiyebilir sitemiz. ancak Å?unuda eklemek isterim; biz diyoruz ki edebildiÄ?imiz ve hakkında bilgimiz olan herÅ?eye biz hitap edelim, örnek olarak starwars, onunla ilgili FORUM HARÄ°CÄ°NDE bir baÅ?lık açalım ve içine yazılar makaleler , resimler, kurslar koyalım
    bizim yetiÅ?emediÄ?imiz diyarlar konular hayaller vs.ler olursa o konunun uzmanı olduÄ?unu söyleyen ve bizide inandırıan bir arkadaÅ?a istediÄ?i dünya ile ilgili bir bölüm açarak o bölümünle ilgili gerekleri o arkadaÅ?a verelim.
    elbette burada kastedilen çok uç Å?eylerede baÅ?lık açmak deÄ?il. örnek olarak dd deki dragonların türleri ile ilgili bir ayrı baÅ?lık açalım demiyorum.

bu arada fikrin ilginç bir ayrıntıdır bence. benim fikrimde Å?u ; hem normel isimleri kalsın hemde yanında parantez içinde senin söylediÄ?in daha açık seçik isimler olsun.

DEAYA:

söyledim tekrar söyliyeyim: alınacak kararlar sadece yönetimin tekelinde olamaz. bu site hepimize ait. kararları bizde alırız. sizin tek farkınız aldıÄ?ınız sorumluluÄ?a karÅ?ılık sitenin normal iÅ?leyiÅ?ini yönetmeniz ve bunun için gördüÄ?ünüz saygıdır. siz inatla bir monarÅ?iyi savunamazsınız! özel ve farklı bir durum olduÄ?unda site sakinlerinin aldıÄ?ı kararları veya önerileride uygulamakla mükellefsiniz. bu site sizin yöneticilik egolarınız için deÄ?il TÃ?RKÄ°YE DEKÄ° FRP CAMÄ°ASINI BÄ°RARAYA TOPLAMAK amacıyla kuruldu. Å?u anda sitedeki ARAÅ?TIRMALARDA ortada olduÄ?una göre iÅ?inizi iyi yapmıyorsunuz ve en azından sizi devirme niyetinde olmayan iyi niyetli ve çalıÅ?kan insanların aldıÄ?ı kararları uygulamak ZORUNDASINIZ

ARDAYAMAN:

bu yaptıÄ?ımız toplantı sadece bir baÅ?langıçtı. umarım diÄ?erlerine katılırsın

FÄ°RBLE:

öncelikle bir çok kiÅ?iden farklı olarak yumuÅ?ak üslubunu çok takdir ettiÄ?imi belirtmeliyim. emin ol bende Å?u anki sert üslubu kullanmaya mecbur bırakılmasam daha mutlu olurdum...

- kararların nerede alındıÄ?ına deÄ?inmiÅ?sin, yukarıda defalarca yazdım tekrar deÄ?inmiyorum.

sırayla yazılanlara cevaplar ve fikirler belirtmiÅ?sin. bu bence çok iyi olmadı zira o yazılar bir bütünü tamamlar dikkat edersen.

ancak bende daha anlaÅ?ılır olması açısından senin yolundan devam edeceÄ?im:

1-aktiflik çok ciddi bir sorun. bu hem sayısal olarak hemde nitelik olarak çok ciddi bir sorun. mustafanın çalıÅ?masını izinsiz olarak kullandım umarım beni affeder ama, herÅ?ey çok açık çok ciddi bir sorunumuz var. 8000 bin nerde 30-40 nerde. ayrıca nitelikli aktif kullanıcıda çok ciddi bir sorun. bu konuyuda çok konuÅ?tuk toplantıda. Å?u sonuca vardık siteyi düzeltirsek, hali hazırdaki kullanıcı niteliÄ?ide düzelir.

2-görünüm bir sitede insanların uzun vakit geçirmesinde çok önemli vede buda direk kullanıcı profilini düzelten ve sayısını arttıran bir öÄ?e. bu konuyu grafikerlerle beraber konuÅ?mayı düÅ?ündük ve ön çalıÅ?malar yaptık.

3- burada çok büyük bir hata yapmıÅ?sın, bak altını çiziyorum ben "forum" demedim "form" dedim. sarayda bulunan neredeyse tüm insanların siteden adeta sadece "forumu" anlaması çok büyük bir ayıptır. siz daha siteye gereken deÄ?eri veremiyosunuz ki iyi yönetici olasınız. evet "forum" da bir aktiflik derdi yok. "nitelik" derdi var . onu düzeltmek içinde çalıÅ?malarımız sürüyor.
    sitenin yaÅ?ayan bir "form" olabilmesi içinde tüm bölümlerin ayarlanması ve yönetimin elden geçirilmesi gerekli dedik ve buda doÄ?rudur.

sitede herkes utanmadan MEVCUDU deÄ?erlendirmekle yetinip POTANSÄ°YELÄ° hiç hesaplamıyor ve birde iyi yönetildiÄ?imizi düÅ?ünmemizi bekliyor. bence mevcut yöneticiler yönetim iÅ?ini idealist bir çalıÅ?madan ziyade bir vakit geçirme ve ego tatmin aracı olarak görüyor bu sorunda ordan çıkıyor. Å?AYET DURUM BÃ?YLE DEÄ?Ä°LSE YÃ?NETÄ°CÄ°LERÄ°MÄ°ZDE CÄ°DDÄ° BÄ°R POTANSÄ°YEL EKSÄ°KLÄ°Ä?Ä° VARDIR.

biz diyouz ki mevcut potansiyeller dahilinde sitenin yönetic kadrosu çok eksiktir ve yeni arkadaÅ?larla takviye edilmelidir. eldeki iÅ?e yaramazlarda bir zahmet ya düzgün çalıÅ?maya baÅ?lamalı, ya onurlu bir hareketle ayrılmalı yada görevden alınmalıdır. sitede 1haftada ortalama 1saat online olmayan yöneticiler var. eÄ?er iÅ?leri güçleri varsa sitedeki görevlerini devretsinler

4- ben çok iddalıdan ziyade ,çok gerekli olduÄ?unu savunuyorum. zira hem site aktifleÅ?ip hem rpler hızlanıp hemde oyun devreye girdiÄ?i zaman iÅ?ler iy,ce içinden çıkılmaz hale gelecektir. el atmıÅ?ken düzeltilmelidir.

5- bu konuda zaten bir eleÅ?tirin yok gibi. bölümlerle ilgili fikirlerimide yukarıda belirttim bir daha tekrarlamıyorum

6- sen hiyeraÅ?ik düzenleme beni ürkütüyor diyorsun, aÅ?aÄ?ıda bu zaten var deniyor. iki yönetim üyesi için ilginç bir durum.
    herneyse hiyeraÅ?ik düzenlemeden kastettiÄ?imide az önce belirttim tekrarlamıyorum

7-bu konunun motorunu ben önerdim, yeminer Å?imdi daha iyi bir motor arıyor ve editlemeye hazırlanıyor. ayrıca sistemde ben de yardımcı olmayı önerdim ve çalıÅ?acaÄ?ım. bu konuda ürkecek bir durum yok. ayrıca inatla 24 saat deyip durulmuÅ?. site üzerinden interaktif oynanan hazır ve server bazlı bir oyundan bahsediliyor ne 24saati. o zaman siteylede veya forumlada 24 saat ilgilenilmiyor onlarıda kapatalım. aksini idda etmeyin kaç gecedir br yandan site açık bakıyorum.

8- aslında çok farklı bir madde. ben modlara devirden bahsetmiyorum. bazı görevlerin yeniden ayarlanması ve bu konulara özel görevliler atanmasından bahsediyorum. ve bazı iÅ?elvsiz görevlerin kaldırılmasından. örnek: diyar ansiklopedisi için baÄ?ımsız ayrı bir yönetici. bu kiÅ?i ansiklopedinin reklamından aktifliÄ?inden ve güncelliÄ?inin korunmasından sorumlu olacak ve baÅ?ka hiçbir sorumluluÄ?u olmıyacak. baÅ?ka örneklerde var uzatmıyorum...

9- bunun için agora veya herhangibir alan yok. örneklerle olmadıÄ?ı kanıtlandı. biz özgürce tüm ymneticilerin bile eleÅ?tirildiÄ?i ve savunmalarının alındıÄ?ı biryerden bahsediyorduk. ayrıca bu kısım forumdan ayrı bir yerde olacaktı. ancak pek sıcak bakılmadı.

10-bu konuda aynı düÅ?üncedeyiz sanırım. benimde kendi adıma yapmaya çalıÅ?tıklarımı ve birçok eski yeni arkadaÅ?ın yapmaya çalıÅ?tıklarını sevinerek gözlüyoruz. sadece bu durum biraz daha kurumsallaÅ?sın diye tekrar üstüne basa basa hatırlattık

11- bu konuda bir örneÄ?i yukarda diyaransiklopedisi üzerinden verdim. diÄ?er fikirleri Å?imdilik uygulamaya konulacakları zamana ve diÄ?er arkadaÅ?lara bırakıyorum

fikirlerin çok genel olduÄ?undan yakınmıÅ?sın. ancak takdir edersin ki yüzlerce sayfalık konuÅ?ma metinlerimizi bir sekreter gibi siteye yazamam. bu yazı bile saatlerimi aldıkimseye haksızlık yapmamak ve detaylı birÅ?eyler açıklamak için. biz birÅ?eyler yapmak için toplandık ve çalıÅ?tık Å?imdi biz çalıÅ?mlarımızı açıklayınca inatla bunların üstü kapalı demek biraz bize saygısızlık oluyor...

ULFGAR:

fikirlerine katılmamak elde deÄ?il. özellilkle sert yönetim duruÅ?u ortaya koymaya çalıÅ?an arkadaÅ?alra karÅ?ı çok güzel açıklamalar yapmıÅ?.
    inatla rp sayfalarının iyi olduÄ?unu idda eden arkadaÅ?lara da sitenin adete nasıl bir kültürel bozulma içerisine savrulduÄ?unu eskiden herkezin heryerde normal konuÅ?mada bile rp yaparken Å?imdi rp de bile geyik yapıyor olmasıyla açıklamıÅ?.

her ne kadar sitenin fp bölümünün ayrılması gerektiÄ?ini düÅ?ünsemde , sitede hiç rp yapılmaması büyük bir eksiklik ve inatla birilerinin çıkıp kendi yöneticiliÄ?i övmeye çalıÅ?ması büyük bir ayıp. sen ne kadar iyi dm olursan ol (öylemisin bilmiyorum ama) sitede rp ye insanları davet etmekten ve reklam yapıp insan çekmekten bile açiz olduÄ?una göre fazla söz hakkın yok sanırım lord necros

YENER:

- iki yazıyı gösterip garipsediÄ?ini söylemiÅ?sin, bende seni garipsedim, daha aradaki farkı bile göremdiÄ?in veya daha kötüsü görmek istemiyecek kadar ufak hesap yaptıÄ?ın için.

her Å?eyden önce herkesin eleÅ?tirilerine açık olmakla herkesin konum koruma çabasına açık olmak farklı Å?eylerdir. ikinci yorum yapmakla kendini korumaya çalıÅ?mak farklı Å?eylerdir. senin yazıların yazılana kadar ki bölümde ikisindende ne bir öneri nede geekçek bir yorum ve eleÅ?tiri göze çarpmıyor. sadece teÅ?ekkürler ve taht odası ile sarayın konum ve görevleri.
    anladıÄ?ım kadarıyla sırf arkadaÅ?larını korumak adına boÅ? bir karalama yapmıÅ?sın seni ayıpladım doÄ?rusu. kaldı ki bu insanlar adı üstünde yönetici. bırakta onlar bize kararların nerde alındıÄ?ı dersi vermeden önce bizde onlardan birÅ?eyler yapmıÅ? olmalarını bekliyelim...

gördüÄ?üm kadarıyla site için gerçekten faydalı hiçbir Å?eye iÅ?tirak etmek istemediÄ?in ve iÅ?in kolayına kaçtıÄ?ın için sende eflanın "herÅ?eyi sitede yazın bizde eleÅ?tirelim " muhabbettine katılmıÅ?sın. gerekli cevapları eflaya verdim ,sende kıssadan hisse birÅ?eyler alırsın artık.

hiçbir Å?eyle ilgilenmiyen ve herÅ?eyden habersiz biri olduÄ?un her yönünden belli. birÅ?eyleri eleÅ?tirme haddini kendinde bulmadan önce ilk önce olayın geçmiÅ?ini okumanı tavsiye ederim. sitenin kötü olup olmadıÄ?ı serbest kürsüdeki "site kötüye mi gidiyor bana mı öyle geliyor" baÅ?lıÄ?ından okuyabilirsin.

madem bu kadar üÅ?engeç bir insansın bende sana tartıÅ?ılan herÅ?eyi tekrar anlatmak istemiyorum. ama yinede bu yazıda ki mustafanın araÅ?tırmasını fazla iyi niyetli biri olarak okumanı söyliyimde yine bir iyilik yapmıÅ? bulunayım...

LORD NECROS:

öncelikle herkesten özür diliyormuÅ?... seni orda 2ye kadar bekliyen insanlardan ekstra bir özür daha dilersin umarım. kaldı ki o çok deÄ?erli zamanda ki bir bir saatten bahsediyoruz. bu konuda yeminere de eseflerimi sundum tekrar sunayım.

ayrıca gelemiyecek olsan dahi arama inceliÄ?ini bile göstermediÄ?ine göre hangi hakla gelme sözünü bile tutmadıÄ?ın bir buluÅ?ma ile ilgili bu kadar aÄ?ır ve yanlı eleÅ?tirilerde bulunuyorsun.

bunuda geçtim, beyin fırtınası na gelmediÄ?in halde bir sonraki günkü eylenceye gitmekten geri durmamıÅ?sındır sanırım (örnek site yöneticisi davranıÅ?ı). O BULUÅ?MADA YEMÄ°NER YOKMUYDU , ONLA BU KONULARI KONUÅ?MADINIZMI, NEDEN BEN BÄ°LMÄ°YORUM BEN GÃ?RMÃ?YORUM DÄ°YEREK Ã?Ã? MAYMUNU OYNUYORSUN. hadi onuda geçtim telefonunuzda mı yok yeminer i arayıp ne konuÅ?ulduÄ?unu öÄ?renesiniz.

NEDEN SÄ°TENÄ°N BAÅ? ADMÄ°N Ä° YEMÄ°NER BÄ°ZLE BULUÅ?MAYA GELDÄ°Ä?Ä° HALDE TÃ?M YÃ?NETÄ°M Ä°NATLA "karar almak için siteye yazılmalı" Å?EKLÄ°NDE NUMARALAR YAPIYOR. TELEFONU MU YOK YEMÄ°NER Ä°N SÄ°ZDE ARAYIP NE KONUÅ?ULDUÄ?UNU Ã?Ä?RENEMÄ°YORSUNUZ VEYA DAHA KÃ?TÃ?SÃ? MERAK TA MI ETMÄ°YORSUNUZ.

bence sizin yöneticilik vasıflarınızın tartıÅ?ılmma vakti çoktan gelmiÅ?.

bu giriÅ?ten sonra yazındaki bir iki noktaya deÄ?inmek istiyorum. geri kalan cevapları zaten özellikle firble yazdıÄ?ım yazılarda verdim , zaten senin kide basit bir eleÅ?tiri tekrarından farksız...

öncelikle:
    BU TOPLANTIDA KARAR DA ALINIR UYGULAMYA DA KONULUR. Å?imdi yeminer de bizleydi diyeceÄ?im sizde bana taht odası da çoÄ?unluk fialn diyeceksiniz. neden bu toplantıda karar alnabileceÄ?ini ve yönetimin ne olduÄ?unu yukarıda defalarca açıkladım tekrarlamıyacaÄ?ım. yanlız Å?u önemli bir anektod; kendi taht odanızda demokrasi derken site kullanıcılarını hiçe sayarak uygulamaya kalktıÄ?ınız monarÅ?i dikkate deÄ?er. buy site hepimizin ve biz sizin altınızda çalıÅ?an veya yaÅ?ıyan bir HALK SINIFI, TEBA deÄ?iliz.

sitenin neye göre geri gittiÄ?iyle ilgili noktayı yine iyi niyet çerçevesinde aslında cevap vermeye bile deÄ?er deÄ?ilken açıkladım. madem yener in dediklerini o kadar çok tutuyorsun onun için yazdıklarımı üstüne alınabilirsin.

"ah eskiler" konusunda burock sana güzel bir cevap vermiÅ? zaten , bende verdiÄ?im cevabı ulfgarı tebrik ettiÄ?im yazıda tututum, okuyabilirsin...

istediÄ?in açıklamalarla ilgili olarak konu hakkında zaten yeminer konuÅ?tuÄ?unu bunlar hakkında yeterli bilgiye ve hatta nota sahip olduÄ?unu ve burdan yalan söylediÄ?ini bildiÄ?im için cevap vermiyorum.

BUROCK:

özellikle geçmiÅ?le ilgili atıp tutanlara çok açıklayıcı Å?u bulunduÄ?umuz durumun ne kadar yetersiz olduÄ?unu ve hatta dm lik taslıyanlarında durumunu anlatan bir yazı olmuÅ?. tebrik ederim...

LÄ°XER:

iÅ?te sitemizin "bende burdayım " yazıları atan birçok kiÅ?nin rahatsız olduÄ?u insan grubuna bir örnek. burda biz birbirimizi ölümüne eleÅ?tirirken bile kullanmadıÄ?ımız kadar kaba ve olaylardan uzak amiyane tabirle "geyik" içerikli bir mesaj. elbette tüm kullnıcıların söz hakkı vardır ancak sitemizde saÄ?lanmaya çaıÅ?ılan sonuçta nitelikli bir kullanıcı çoÄ?unluÄ?u oluÅ?trumaktır. bu kadar insanın emeÄ?ine "gaza gelmeyin" Å?eklinde mesaj atma çüretini kendinde bulabilen insanların elbette yönetime dahil olmamaları için yönetim önemlidir. ancak gündelik olaylar dıÅ?ında özel durumları yönetimin "biz en tepedeyiz" diye karÅ?ılaması tabi ki kabul edilemez.

Å?imdi bu yazıdanda çeliÅ?ki çıkarıcaksınız ama iyi bir okuyp irdeleyin, sindirin öyle cevaplayın derim. sanırım banada arif olan anlar demek düÅ?üyor..

genel eleÅ?tiri , fikir ve çok istenilen detaylı açıklamalarım Å?imdilik bunlar. umarım herkes kendi adına anlaması gerekenleri anlar. zira kimsenin kalbini kıracak sert içerikli yazılar yazmayı istemiyorum, ve kendimi buna mecbur hissetmekten nefret ediyorum.

son mesajım : bu diyar da aklı baÅ?ında kullnıcı olan herkes birbiriyel eÅ?ittir. kimse kendini yukarda görme ve sıfatlandırma gafletine düÅ?mesin...
    AnARcHisT
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Oct 11, 2006 2:11 am Reply with quoteBack to top

birader ne istiyosun söyle, paramı istiyosun adminmi olmak istiyosun ? Neden sitede gereksiz yere polemikler yaratıyorsun
    ulfgar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Oct 11, 2006 2:14 am Reply with quoteBack to top

Buyrun burdan yakın...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Oct 11, 2006 2:17 am Reply with quoteBack to top

Truilas :
    alakasız

(gördünüz mü lafı uzatmadan da anlatılmak istenen gayet rahat anlatılabiliyormuÅ?)

Sözün özü : gelip burada admin olayım diyorsun, çok istiyorsan Hilmi adminlik versin direkt onunla konuÅ? burada bık bık etmeden de site yeterince güzeldi. Bende lafı uzatır hatta senin yaptıÄ?ından çok daha iÄ?neleyici mesajlar atabilirdim. Ayrıca laf salatası yapmadan iletiÅ?im yöntemlerinin esasını oluÅ?turduÄ?u üzere BÄ°LGÄ° Ä°Ã?ERÄ°Ä?Ä° YÃ?KSEK mesajlar atabilirim. Yapmıyorsak, karÅ?ımızdakine deÄ?er vermediÄ?imizdendir.

Frpworld`deki bir çok Å?eyi eleÅ?tirebilirim, yine de bu "hoca ben yaparım yaa"cı birinin elinde olmasındansa olduÄ?u gibi devam etmesini yeÄ? tuttuÄ?um anlamına gelir.

Rahat ol, burası bir hobi sitesi. EÄ?er iÅ? platformuna dönüÅ?türmek istersen o halde gelen eleÅ?tirileri bireyselleÅ?meden almayı öÄ?ren. EÄ?er bireyselleÅ?tirirsen o halde bireysel hakarete ve bilimsel ereÅ?tiriye hedef olursun.

Bu da sana akademik ünvanı olan birinden kulaÄ?ına küpe olsun.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Oct 11, 2006 2:30 am Reply with quoteBack to top

Lixer son cümlenle bana çok Å?ey anlattın... Gerçekten teÅ?ekkür ederim.. ARtık ilkokul öÄ?retmenimin ne demek istediÄ?ini çok daha iyi anlıyorum..

Konu kitleyen saçma mesaj derdimin nerden kaynaklandıÄ?ını ahaliye gösterdiÄ?in için de ayrıca teÅ?ekkür ederim..

Yönetimin sessizleÅ?mesi ya gece hayatına baÅ?ladıklarını gösteriyo Very Happy ya da daha fazla sölicek biÅ?ey kalmadı hangisi ??

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Wed Oct 11, 2006 2:34 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÃ…?lar herkese selamlar.

Belki bir kaçınızın hatırlayacaÄ?ı üzere bir süre önce siteyi "bakıÅ? açımızdaki farklılıklardan" ötürü bırakmıÅ?tım.

Ve hatta kendimize baÅ?ka bir site açtık, bilenler yine bilirler. Burada frpworld`u ne örnek, nde rakip olarak gördük. Ã?ünkü yapmak istediÄ?imiz farklıydı ve frpworld kabul edeceÄ?imiz üzere Türkiye`nin en büyük frp sitesidir.

Lafı dolandırdıÄ?ımın da farkındayım ancak söylemek istediÄ?im Å?u : Bu siteden hakikaten iyi organizasyon yapabilme yeteneÄ?ine sahip ve frp bilgisi çok yüksek bir çok kiÅ?i geçti (bazıları hala buradadır). Hiç biri bu kadar küstah ve saçmasapan konuÅ?mamıÅ?tı.

Yener saÄ?olsun haberdar etti baÅ?lıÄ?a Å?öyle bir baktım, birisi sırf adını duyurmak için bir sürü Å?ey yazmıÅ?. Gayet hoÅ?, fikirlere herkesin kapısı sanırım açıktır.

Ancak fikir belirtmek ve aÄ?alar siz bu iÅ?i beceremediniz ben yapacaÄ?ım demek arasında çok fark var. Hatta buradakilerin bu söylemi farkedemeyeceÄ?ini düÅ?ünerek alttan mesajı vermek baÅ?lı baÅ?lına bir hakaret.

Hepsini bir kenara bırakırsak Lixer`in söylediÄ?i gibi konuyu bireysel atıÅ?maya götürürseniz, karÅ?ılıÄ?ında bireysel cevaplar alırsınız ve fikriniz tartıÅ?ılmaz. Yani fikirleriniz ne kadar iyi olursa olsun, bunları destekleyecek altyapınız yoksa ve insanların sosyalleÅ?me çabalarının bir ürünü olan bir forumda, saÄ?lıklı bir iletiÅ?im kuramıyorsanız fikirlerinize deÄ?er verilmez. Ä°Å?te bu çok basit bir sosyal gerçeÄ?i göz ardı etmesi, baÅ?lıÄ?ı açan kiÅ?inin yapmak istedikleri ve kapasitesi arasındaki oranı gayet açık bir Å?ekilde zaten göz önüne koymaktadır.

Sadece aÄ?dalı sözlerle lafı uzatıp, okumayı iÅ?kence haline getirmesi de cabası.

Sözün özü, bulunduÄ?unuz ortama iyi bakın. Olur olmaz kiÅ?ilere yad etmeyin.

Haaa kendiniz de çok iyi bakın. Msn`de görüÅ?mek üzere. Smile
    Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum