Author |
Message |
haplo25
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Aug 03, 2006 2:43 am |
|
Yüzüklerin Efendisinin deki Nazgul ların baÅ?ı hakkında ne düÅ?ünüyorsunuz? |
|
|
Back to top |
|
|
Ainaisil
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Aug 26, 2006 9:38 am |
|
aslında çok az Å?ey biliyorum..araÅ?tırdıÄ?ım kadarıylada az bilgi bulabildim...bildiÄ?im sadece 9ların kralı olduÄ?u..ama eskiden kim olduÄ?u hakkında bilgim yok...bide sanki tek kılıç darbesiyle ölmeye daha dayanıklı olmalıydı diye düÅ?ünüyorum=) ama o da insanların kazanması için özellikle yapılmıÅ? eksi bi özellik olmalı. yoksa sauron kadar olabilirdi bile |
_________________ It Is A Good Day To Die |
|
Back to top |
|
|
Aredheliquas
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Aug 26, 2006 4:28 pm |
|
bildiÄ?im kdar yüzükler insanlara verildiÄ?inde etkisine en cok kapılan kral...
ayrıca ilk filmin baslangıcında arkadaki ses "9yüzük ölümlü insanlara..." derken gösterilen insanların arasında en ortadaki ,
okdar biliorum..
gerisi zaten ainaisil ile aynı.. |
_________________ <div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br> |
|
Back to top |
|
|
lord_ariakan
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Aug 26, 2006 11:13 pm |
|
ben yüzüklein efendisi ile ilgili bi sitede okumuÅ?tum arkdaÅ?kar witchkingin gerçek ismi er-murazor yanılmıyosam alacakaranlıÄ?ın oÄ?lu demek numenor dilinde.er-murazor numenor kraliyet ailesidn birisiymiÅ?.Hatta hatırladıÄ?ıma göre kralın kardeÅ?i mi ne idi.Deren sauron tarafından kandırılıyoo bizim arkadaÅ?.
Hatta bi aralar saurondan dahi kuwwetli olmuÅ? ama sauron bunu görüp korkmuÅ? we sonunda onu kölesi haline getirmiÅ?.daha fazla bilgi isteyen olursa www.yuzuklerinefendisi.com sitesine bakabilir |
_________________ Å?erefim onurumdur,onurumsa yaÅ?amım... |
|
Back to top |
|
|
ScOuT
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 12, 2006 12:17 pm |
|
haplo25 wrote: |
Ã?ok derin duygular besliyorum
Ainasil wrote: |
insanların kazanması için özellikle yapılmıÅ? eksi bi özellik olmalı |
Zaten basit bir kılıçla ölmüyor.. Zaten basit bir kılıçla ölmeyeceÄ?i daha sonra belirtiliyor.. Mery de bulunan kılıç, aynı zamanda sam, pipin ve stingten önce frodo da olan kılıçlar hatırladıÄ?ım kadarıyla numenor kılıçlarıydı.. Höyükte buluolardı hatta.. |
|
|
Back to top |
|
|
haplo25
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 12, 2006 9:45 pm |
|
Kadın olması yeterli kılıç önemli deÄ?il |
_________________ Ashaman tötet!!! |
|
Back to top |
|
|
FaRaSTu
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Sep 13, 2006 12:02 am |
|
Quote: |
Kadın olması yeterli kılıç önemli deÄ?il |
arkadaÅ?lar CadıKral sadece kadın elinde ölebilir diye biÅ?ey yok...olayı çarpıtmayalım FeministliÄ?e gerek yok
"Far off yet is his doom, and not by the hand of man will he fall"
Bu yazılan Witchking of Angmar hakkında yapılan kehanetin orjinal hali... (aslında bu olayı baÅ?ka bir baÅ?lık altında da tartıÅ?ılmıÅ?tı ama yine sorulduysa yine cevaplayayım....) burdaki "Man" kalıbına dikkat!) Sonuç olarak Cadıkral'ı öldüremeyeek olanlar sadece erkek insanlar.... Yani eÄ?er gücü yeterse bir cüce ya da elf hatta bir hobbit bile öldürebilir Cadıkralı...
Zaten bu kehaneti söyleyen kiÅ?i Glorfindel (bildiÄ?imiz altınçiçek hanedanından Gondolinli olan)... Fornost savaÅ?ında Glorfindel Cadıkral ile karÅ?ılaÅ?ıyor...ama tırsan Cadıkral kaçıyor ve Gondor Kralı onun peÅ?inden gitmek isteyince Glorfindel kendisine gelen öngörü ile bu kehanette bulunuyor
Ayrıca Merry nin kullandıÄ?ı kılıcında olayda etkisi var...Ã?ünkü kullandıÄ?ı kılıç Arnor KrallıÄ?ı zamanında dövülmüÅ? ve Mordor dan çıkan herÅ?eye zarar vermesi için efsunlanmıÅ?...bu da ufacık bir kılıcın koskoca Witchking i nası dizüstüne çökertiyor açıklar sanırım
Saygılar... |
_________________ To Live is To Die! |
|
Back to top |
|
|
haplo25
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Sep 13, 2006 4:47 am |
|
Ä°lk olarak ben erkeÄ?im hem de sapına kadar Ä°kinci olarak ta savaÅ?anlar sırf insanlar olduÄ?u için savaÅ?ta o yüzden tırsmıyor Witchking |
|
Back to top |
|
|
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Sep 27, 2006 8:26 am |
|
Quote: |
"Far off yet is his doom, and not by the hand of man will he fall"
Bu yazılan Witchking of Angmar hakkında yapılan kehanetin orjinal hali
|
Ben bi ara ordaki "man" den kastı insanlıkmı demiÅ?tim ama, ne bilym öbür türlü garip gelmiÅ?ti ilk baÅ?ta( kadın düÅ?manı diilm yanlıÅ? anlamıyn gidip öldürsün güzel güzel )ama belliki erkek kast ediliyormuÅ?.
Hem zaten kılıçlarda büyülü falan. Yani Merry ninki "Höyük Yayların Kılcı"mydı neydi öle bi garip isimi vardı büyülüdür heralde dimi? Eowyn inkini bilmem artık belki crit. vurup damage reduction'u geçmiÅ?tir birazcık falan |
|
|
Back to top |
|
|
darkflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Oct 14, 2006 6:04 am |
|
haplo25 wrote: |
büyücü olduÄ?undan oldukça Å?üpheliyim adam var sarevok kadar bir elinde topuz diÄ?erinde kılıç bu savaÅ?çı yeteneÄ?idir büyücü deÄ?il warrior/mage olsaydı adıda witchking olmazdı bu arada bir erkeÄ?e neden cadı deniyo?
-----------------------------------------------------------------------------------------------
ayrıca adam sarevoktan, wulfgardan, hatta trollerden falan büyük yani adamın zırhıda heralde bayaa bir ac veriydur
Mesajlar BirleÅ?tirildi. Moderatör. |
Back to top |
|
|
haplo25
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Oct 22, 2006 2:49 am |
|
Gandalf ta büyücü ama ıÅ?ık büyüsü dıÅ?ında büyüsünü göremedik biliyorsun |
|
Back to top |
|
|
MilamberXacateas
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 18, 2006 9:07 am |
|
gandalf ozelliklerini disa vurmayi sevmeyen bi kardesimiz ancak unutma magarada smaug ile olan tarismasinda isik buyusu disinda buyuler kullanmisti |
|
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 18, 2006 9:25 am |
|
Kitapta öylede filmde gerçekten de fener gibiydi. Sadece ıÅ?ık. tek bi yerde, Balrogla karÅ?ılaÅ?tıÄ?ında manashield o kadar. Büyüde biraz kitaba sadık kalınmalıydı. |
_________________ Bir tek seni bana çok gördü dünya
Ä°yiler bu savaÅ?ı kaybetmiÅ?
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba... |
|
Back to top |
|
|
SacoKhan
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon Dec 18, 2006 10:10 am |
|
Ä°yi de filmde Arwen'e yardım eden o dalganın üzerindeki atları o yaptı Piposunun dumanı da büyülü, yoksa yüzyıllardır içtiÄ?i için o kadar profesyonelmi oldu? |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 18, 2006 10:15 am |
|
Evet bunlarda var ama baÅ?ka ? Ben asıl Å?unu diyorum. 1. film kitaba daha baÄ?lıydı bu büyüler konusunda ama 3. filmde artık sadece savaÅ?an bir Gandalf vardı. Büyü kullanmadı nerdeyse. ıÅ?ık hariç. |
_________________ Bir tek seni bana çok gördü dünya
Ä°yiler bu savaÅ?ı kaybetmiÅ?
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba... |
|
Back to top |
|
|
|
|