Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - SAVAÅ?Ã?ININ ACZÄ°
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

SAVAÃ…?Ã?ININ ACZÄ° View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Oct 29, 2006 12:47 am Reply with quoteBack to top

Ozan Peter:

Bu fikre ben de katılıyorum. Hırsızlarla ilgili fikrimi belirtmiÅ?tim. Ama savaÅ?çılar aslında onlardan da zayıflar. Hırsızlar ne kadar kontrol edemeyecekleri oynak bir gücün etkisi ile saÄ?a sola savrulsalar da bu esnekliÄ?e sahipler.

Ama savaÅ?çılar adeta hayatlarını tek bir iÅ?leve indirmiÅ? insanlar. Bu da aslında onları güçlü deÄ?il güçsüz hale getiriyor bence de..

Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sun Oct 29, 2006 2:23 am Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Ozan Peter:

Bu fikre ben de katılıyorum. Hırsızlarla ilgili fikrimi belirtmiÅ?tim. Ama savaÅ?çılar aslında onlardan da zayıflar. Hırsızlar ne kadar kontrol edemeyecekleri oynak bir gücün etkisi ile saÄ?a sola savrulsalar da bu esnekliÄ?e sahipler.

Ama savaÅ?çılar adeta hayatlarını tek bir iÅ?leve indirmiÅ? insanlar. Bu da aslında onları güçlü deÄ?il güçsüz hale getiriyor bence de..

YanlıÅ? düÅ?ünüyorsun Firp, ya da savaÅ?çı mantıÄ?ımız pek uyuÅ?muyor.

SavaÅ? sanatı birçok yöne sahiptir, tek bir olasılıkla hesaplanamaz. Daha doÄ?rusu "savaÅ?çı" kavramı bununla tanımlanamaz. Bir savaÅ?çı bir hırsız kadar çevik olabilir, hatta ekstra olarak daha fazla özelliklere de sahip olabilir. SavaÅ?çı elindekileri iyi kullanabilendir. Barbar ya da Samuray gibi kavramlar içerisine girmez. Burada senin dediÄ?in tek iÅ?levi anlayamadım. Paladin ler gibi hayatlarını tek bir amaca baÄ?lamazlar. Bunun çin kısıtlı bir alanları da yoktur.

Aksine savaÅ?çı mantıÄ?ını ve strateji kavramını ilerletmiÅ? birisi çoÄ?u sınıftan daha güçlü olabilir...

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Oct 29, 2006 2:45 am Reply with quoteBack to top

Ozan Peter:

Bir hırsızı tanımlayan sanırım yöntemden çok amaç oluyor. Bir rahip için de aynı durum geçerli. Aynı durum bir ozan için de geçerli.

Sanırım sadece savaÅ?çı sadece kullandıÄ?ı yöntemle tanımlanıyor. Belki buna bir de büyücüler de eklenebilir. Ne kadar onlara güç verse de onlar da tek bir yönteme saplanıp kaldıklarından güçsüz sayılabilirler. Ama en azından bu yöntem savaÅ?çıların yönteminden çok daha kapsamlı.

SavaÅ?çı ise genel olarak içerdiÄ?i tüm taktik ayrıntılara raÄ?men kas gücüne dayalı öldürme sanatıdır. Bilmiyorum yanılıyor muyum? Belki okçular ve kuÅ?atma silahları bunu biraz deÄ?iÅ?tiriyor. Ama asıl temeldeki durumu deÄ?iÅ?tirmiyor sanırım.

Burada belki de baÅ?ka bir sorun daha tanımlanabilir. SavaÅ?çının büyücünün aksine amacı da tanımlı.

Hayatının belli dönemlerinde savaÅ?mıÅ? insanlar için bu elbette geçerli deÄ?il. Ama genel olarak kendini savaÅ?çı olarak adlandıran tüm insanlar veya diÄ?er ırktan varlıklar sadece savaÅ?mayı yani öldürüp yaralamayı ya da etkisizleÅ?tirmeyi iÅ? edinmiÅ? üstelik de bunu yapmak için ellerinde tek bir ciddi yetenek olan insanlar.

Orduya komuta etme yeteneÄ?i belki buna ek bir yetenek olarak büyük savaÅ?çılarda olabiliyor. Ama bu bile amaçlarına ulaÅ?ma konusundaki yöntemleri çok da çeÅ?itli hale getirmiyor sanırım.

AreniusLorthenia
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 29, 2006 3:11 am Reply with quoteBack to top

Bana göre bir savaÅ?çı olayı basite indirgemeyi seçmiÅ?tir.Yani kolay yolu.DüÅ?ünmez çoÄ?u zaman hareketlerinin sonucunu.(evt bencede Å?iir gibi oldu:)Orduya girer,ordudaki düstur:en iyi asker düÅ?ünmeyen askerdir.Emirleri sorgulamadan uygulaması istenir ondan.Hiç bir zaman düÅ?ünmez "Å?imdi ne yapacaÄ?ım?" diye.Ordu ona söylemiÅ?tir zaten.Orduya girmezse ne yapabilir?Belki maceraya atılır orda da çoÄ?u zaman grubun baÅ?ı olmaz.
    Yani sonuç olarak bence bir savaÅ?çı aciz deÄ?ildir.Ama koyundur çoÄ?u zaman.Hayatının amacının ona verilmesini bekler,görevini bekler,olaya komleks bakmaz,bu düÅ?man bu dost der çıkar iÅ?in içinden.

FrontsideAir
    Gölge Ustası

PostPosted: Sun Oct 29, 2006 4:36 am Reply with quoteBack to top

Genelleme hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır ve savaÅ?çılar da genellendiÄ?inde "elinde kılıç tutan iri yarı ahmak" profili oluÅ?uyor ne yazık ki.

"Onurlu" ve "adil" dövüÅ?te genellikle iyi olan savaÅ?çılar bu anlamsız kavramların olmadıÄ?ı koÅ?ulda gerçekten de zayıf olabiliyorlar. Kas gücünün elde edilmesi en kolay güç olduÄ?una katılmamak da elde deÄ?il.

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sun Oct 29, 2006 4:36 am Reply with quoteBack to top

Emirleri sorgulamaz çünkü ona emri veren kiÅ?i olan üstü tüm olacakları kafasında tasarlamıÅ?tır. Aynı bir satranç tahtası gibi. Beyin komut verir ve eller yönetir.

Ben savaÅ?çıyı kas gücüne dayalı öldürmek tabiri yerine sanatı ve becerisini kullanarak savaÅ?an kiÅ?iler olarak kullanıyorum. Bilemiyorum, kiÅ?iden kiÅ?iye deÄ?iÅ?ebilir. Kas gücü sanki ona barbarımsı özellikler katıyor gibi. Ama savaÅ?çıyı barbardan ayıran özellikler vardır; disiplin ve strateji.

Strateji derken burada sadece ordu kavramını anlamayın, bu teke rek yapılan düello tipi savaÅ?lar içinde geçerlidir. SavaÅ?çı eksik yönü kullanır. Belki bir dahi deÄ?ildir ama ancak taktiÄ?i savaÅ? hüneriyle birleÅ?tirebilen bir savaÅ?çıya ben gerçek savaÅ?çı diyebilirim. Ä°Å?te karakterinizi npc lerden farklı kılanda budur.

Misal olarak Caramon' u veriyorum. Belki olması gerektiÄ?inden daha kıt ama yine de ilgili kitapları okuyanlar nasıl savaÅ?tıÄ?ını bilir. SavaÅ?çı demek iyi bir komutan ya da kaslı bir eleman anlamına kesinlikle her zaman gelmez. Ayrıca players handbook daki sınıflar arasında kesin bir denge kurulmuÅ? olduÄ?una inanıyorum.

Ã?oÄ?u sınıfın alanı amaçlarını gerçekleÅ?tirme konusunda kısıtlıdır. Bir hırsız ya arkadan saldırır ya da kçÅ?eye sıkıÅ?tırır. Bir cleric ya kendi tarafına çeker ya da tanrısından yardım alır vs.....

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Oct 29, 2006 4:57 am Reply with quoteBack to top

Tam olarak sınırlılık olduÄ?una katılmıyorum. Bir hırsız yüzyüze dövüÅ?ebilir. Arkadan saldırabilir. Büyü yapabilir. Grupları birbirine düÅ?ünürür. Blöf yapar. Akla gelebilecek bir çok yolu kullanır. Ki benim aklıma pek azı geliyor. Aynı durum rahip için de geçerli. Rahip için yüzyüze dövüÅ?mek çok da imkansız bir durum deÄ?il bildiÄ?im kadarıyla. Hatta belli büyüleri yapmak da.

Bana sanki iki grup da hatta büyücüler ve ozanlar da çok daha geniÅ? bir seçenek çeÅ?itliliÄ?ine sahip gibi geliyor. Belki klasik bir dövüÅ?ün getirdiÄ?i kısıtlamalarında bunda etkisi var.

Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sun Oct 29, 2006 4:05 pm Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Tam olarak sınırlılık olduÄ?una katılmıyorum. Bir hırsız yüzyüze dövüÅ?ebilir. Arkadan saldırabilir. Büyü yapabilir. Grupları birbirine düÅ?ünürür. Blöf yapar..

SavaÅ?çının aslında dıÅ?tan bakınca hiçbir özelliÄ?i görünmese de onunda kendine has yöntemleri vardır. Bir savaÅ?çı senin dediÄ?in gibi direkt kas gücünü kullanabilir, rakibini korkutabilir ve ayrıca feat ler yoluyla birçok manevra ve özellik kullanabilir. (Taktiksel feat ler ya da spring ve whirlwind attack gibi...) Ben bu durumlar kıyaslandıÄ?ında diÄ?er sınıflardan bir eksiÄ?ini görmüyorum.

Ha, yol olarak tabiki sadece dövüÅ?ecek. Adı üstünde; savaÅ?çı. Yine de bazı prestij class lar ya da class lar yardımıyla büyü kullanma ve çeÅ?itli özellikler saÄ?layabilirler kendilerine...

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Oct 29, 2006 5:49 pm Reply with quoteBack to top

Ozan Peter:

SavaÅ?çıların çoÄ?unun büyüyü küçümsediÄ?ini duymuÅ?tum. Belki yanılıyorum. Daha farklı saldırma yöntemleri sonuçta çok çok basit düÅ?ünürsek bir çeÅ?it kılıç sallama yöntemi sayılmaz mı ?

Asıl mesele sanırım senin son söylediÄ?in tabii ki dövüÅ?ecek. : ) SavaÅ?çı savaÅ?çı olduÄ?u için tabii ki dövüÅ?ecektir.

Ama rahip rahip olduÄ?u için belli bir yöntemi uygulamak zorunda deÄ?il. DövüÅ?ebilir de dövüÅ?meyebilir de... Ä°kisini de seçebilir. Hırsız da öyle... DövüÅ?me dıÅ?ındaki Å?u anda muhtemelen çoÄ?u aklıma gelmeyen bir yıÄ?ın seçeneÄ?i seçebilirler.

SavaÅ?çının ise kendi yeteneÄ?i bir bakıma yapabileceklerini sınırlıyor denemez mi?

Lixer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 29, 2006 7:22 pm Reply with quoteBack to top

Book of nine Swords`u okuyun.

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sun Oct 29, 2006 9:05 pm Reply with quoteBack to top

Tabiiki düz bir fighter ise ya kılıç sallayacak ya da ok atacak. Bunun dıÅ?ında büyü de kullanabilir. Bu ya onun special ability ya da zırh kılıç ya da üstündeki diÄ?er edevatlar sayesinde olabilir vs....
    SavaÅ?çıların barbarlıÄ?a yatkın olan kısmı büyüyü küçümser. Ama büyüye karÅ?ı nasıl savaÅ?ılacaÄ?ını iyi bilirler. Yapabilecekleri sınırlıdır ama bu birkaç olasılıkla nitelendirilendirilemez (burada yapabileceklerini kılıç sallama olarak deÄ?il, savaÅ? sanatı olarak düÅ?ünüyorum).

Ä°lk yazında savaÅ?çının diÄ?er sınıflardan güçsüz olduÄ?unu söylemiÅ?tin, bu fikre katılmıyorum. Zira karargahtayız veburadaki çoÄ?u taktik baÅ?lıÄ?ını ben açtım. Orada savaÅ?çının diÄ?er sınıflara karÅ?ı nasıl taktikler izleyebileceÄ?i hakkında tartıÅ?mıÅ?tık...

Lixer söylemek istediÄ?ini Å?ifrelemek yerine açkca söyleyebilir misin? : )

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 1:04 am Reply with quoteBack to top

Wizards coast, savaÅ?çıların özellikle epic levellarda, spellcasterlara oranla aÅ?ırı güçsüz kaldıÄ?ını farketmesi üzerine çıkardıÄ?ı kitap olan Book of Nine Swords, savaÅ?çıların artık swrodmagic denilen - ki gücünü esas alan güçlerle büyü benzeri etkiler yaratmasını konu alan kitaptır.

Bu kitap ile artık warrior-basedolarak tanımladıÄ?ımız tüm classlar için çok büyük avantajlar ortaya çıkmıÅ?tır.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 2:04 am Reply with quoteBack to top

Ozan Peter:

YaÅ?asıÄ?ım diyarda kitaplara ulaÅ?mak kolay olmuyor ama denerim. Ã?zellikle Å?u aralar diyar tamamen karmaÅ?a halinde...

Konumuza dönersek savaÅ?manın dövüÅ?ün pek çok taktiÄ?i olabileceÄ?ine katılıyorum. SavaÅ?çılar diÄ?er sınıfların hayal edemeyecekleri kadar dövüÅ? konusunda uzmanlar ki pek çok konuyu bilmek yerine bir konuda uzmanlık sahibi olmak daha doÄ?rudur.

SavaÅ? sırasında izlenecek pek çok taktik vardır. Ama örneÄ?in sadece konuÅ?masına izin vererek kendisini dondurmuÅ? bir büyücüye karÅ?ı savaÅ?çı ne taktik izler kendi sınıfının doÄ?al olarak kendisine verdiÄ?i yeteneklerden kullanabileceÄ?i var mı? Bu sadece basit bir örnek çoÄ?altılabilir. Ä°Å?in içinde savaÅ? olmadıÄ?ı zaman savaÅ?çıların yapabileceÄ?i pek fazla Å?ey olmuyor gibi.

Belki her sorunun savaÅ?ı da içeren bir çözümü bulunabilir. Ama bana o kadar kolay olmaz gibi geliyor.

Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 2:19 am Reply with quoteBack to top

O kadar ayrıntılı düÅ?ünüyorsun ki firple bu konu için 4-5 kiÅ?ilik bir grup gerekli : )

Sonuçta savaÅ?çının sahip olduÄ?u yetenekleri de diÄ?er sınıflar yapamayabilir. Ä°Å?e sadece büyü, akrobatiksel özellik ve marifet olarak bakmamak gereklidir.
    Sonuç olarak bir sınıf diÄ?er sınıflarla aynı nitelikte olsaydı diÄ?er sınıfların ne manası kalırdı Wink ...

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 2:21 am Reply with quoteBack to top

Lixer wrote:
    Book of nine Swords`u okuyun.

Katılıyorum..Ayrıyetten featlerin her birini teker teker inceleyin bazı featler var ki bir wizardın cons +9994515354 bile olsa tek vuruÅ?ta spell fizzle yapmasını saÄ?layabiliyor..Koruma büyülerini delip geçebiliyor..(Hatta dispel çekiyor vurdugu zaman)..Görünmez olsa bile görebilmelerini saÄ?lıyor..Hatta 9.cu seviye yada epic seviye ilizyonları bile gerçeÄ?iyle ayırt etmeye yarıyor..Hemde sadece 6.cı seviyeye gelince bunların hepsini alabiliyor fighter..

Damage reduction delip geçebiliyor..Good + Holy damage (yada evil + Unholy) ekliyebiliyor..Savelerine 3 featle +8 er ekletebiliyor..Ohooo arkadaÅ?lar okadar çok feat varki..Hepsini inceledim..Fighter kasmak isteyen adam gerekli ekipmanlar ve iyi seçim featlarla tüm wizardlarla rahatlıkla baÅ?a çıkar hatta ezer bile..

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum