Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - SAVAÅ?Ã?ININ ACZÄ°
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

SAVAÃ…?Ã?ININ ACZÄ° View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 2:25 am Reply with quoteBack to top

Ã?yle ama sonuçta klasik bir insan hayatında karÅ?ılaÅ?ılabiliecek on sorun ortaya atılsa savaÅ?çılar bunlardan sadece birinde veya ikisinde sınıf yeteneklerini kullanarak yeterince güçlü çözümler üretebilirlerdi diye düÅ?ünüyorum. DiÄ?er tüm sınıflar da daha baÅ?arılı olurdu gibi geliyor bana.

Sol Lagnada bunun fark edilmemesinin belki halkın dilindeki çoÄ?u öykülerin savaÅ? üzerine olması. SavaÅ?ın arka planından bile az bahsediliyor. DiÄ?er diyarlarda geçtiÄ?i söylenen öyküler ise Sol Lagnadakinden bile fazla savaÅ? üzerine.... Ama hayatta savaÅ? dıÅ?ında da birçok mesele var. Bunları ön plana çıkarabilsek aslında savaÅ?çıların ne kadar güçsüz olduklarını fark edebileceÄ?iz.

Horcoel_Baator
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 2:36 am Reply with quoteBack to top

Aslına bakılırsa soru bir savaÅ?çının gücünün sınırları mı? Yoksa ne iÅ?e yaradıkları mı..Günlük hayatta insanların karÅ?ılaÅ?abilecekleri sorunlar demiÅ?sin Firble ama savaÅ?çı olmaları onları insan dıÅ?ı bir varlık mı yapar?..Bence hayır..Her insanın sorunları vardır ve her savaÅ?çıda bir insandır..Buradan her savaÅ?çının da sorunları olacaÄ?ı cevabını alabiliriz deÄ?ilmi??..Ayriyetten savaÅ?çılar bile sınıflara ayrılır dostum..Ve bunların sadece ''Bir Kısmı'' sorunları karÅ?ısındakini öldürerek yada zarar çözer..SavaÅ?çıların barbarlıgı konusundaki endiÅ?elerini ve yargılarını anlayıÅ?la karÅ?ılıyorum..Ancak bazen diÄ?er sınıf üyeleri de bu tarz yönelimlere kayıyorlar..Peki soruyorum dostum..Bir ozan kendisine saldıran kuduz (müzikle alakası kalmayacak durumda bir varlık Smile ) bir köpeÄ?i ısırılmadan kılıcını çekip öldürdüÄ?ünde bu onu yeteneksiz bir barbar mı kılacaktır??Peki ya bir hırsızın birisini arkasından bıçaklaması..Bir büyücünün bir köyü tek büyüyle kızartması..Herneyse..SavaÅ?çı olmak barbarlık deÄ?ildir..Demek istediÄ?im bu..Ã?lümden çok yaÅ?ama saygı duyan ozanların oldugu gibi aynı Å?ekilde yaÅ?ama saygı duyan savaÅ?çılar da vardır..Ve gırtlaklarına bıçak dayanana kadar diplomasi yaparlar..Bunun için diyebilecegim birçok sınıf var ama en bilinen ikisini söyleyeyim..Birisi Rahiplik..DiÄ?eri ise favorim olan Paladinliktir Smile.. (Tabi bunlarında iyisi ve kötüsü var eskiden paladin iyi olmak zorundaydı ama 3.5 geldi paladinlik bozuldu Smile )

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 2:50 am Reply with quoteBack to top

Ã?yle ama sorun Å?u ki bir rahip ozan büyücü hırsızın asıl yapmaları beklenen öldürmek deÄ?il. Ama savaÅ?çıdan beklenen bu. En 'iyi' savaÅ?çının bile iÅ?i hiç deÄ?ilse 'kötü' olanları öldürmektir.

SavaÅ?mıÅ? insanla savaÅ?çı bildiÄ?im kadarıyla bu Å?ekilde ayrılıyor. SavaÅ?çı sorunu insanları öldürürek çözmeyebilir. Ama o zaman doÄ?al yeteneÄ?ini sınıfının ona kattıÄ?ı yeteneÄ?i kullanmamıÅ? olur.

Ki yine bu yeteneÄ?in hayatta pek çok sorunu çözerken iÅ?e yaramayacaÄ?ını düÅ?ünüyorum. Ã?rneÄ?in bir savaÅ?çı bir hastanın iyileÅ?tirilmesine doÄ?al yeteneklerinden birini kullanarak bir katkı saÄ?layabilir mi? Benim aklıma bir yöntem gelmiyor. Paladinler hariç hiçbir savaÅ?çı grubunda yöntem gelmiyor.

Paladinlerin Sol Lagnada artık eskisi kadar iyi olmadıÄ?ına da katılıyorum. Hatta tüm diyarı yıkmak isteyen bir büyücünün emirlerini dileyen kanatları olan bir paladin olduÄ?unu bile duydum. Sanırım onları asıl yönledirenin savaÅ?ma arzusu olması paladinler için bile iyi ile kötü arasındaki çizgiyi çok ince kılıyor.

Horcoel_Baator
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 3:04 am Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Ã?yle ama sorun Å?u ki bir rahip ozan büyücü hırsızın asıl yapmaları beklenen öldürmek deÄ?il. Ama savaÅ?çıdan beklenen bu. En 'iyi' savaÅ?çının bile iÅ?i hiç deÄ?ilse 'kötü' olanları öldürmektir.

SavaÅ?mıÅ? insanla savaÅ?çı bildiÄ?im kadarıyla bu Å?ekilde ayrılıyor. SavaÅ?çı sorunu insanları öldürürek çözmeyebilir. Ama o zaman doÄ?al yeteneÄ?ini sınıfının ona kattıÄ?ı yeteneÄ?i kullanmamıÅ? olur.

Ki yine bu yeteneÄ?in hayatta pek çok sorunu çözerken iÅ?e yaramayacaÄ?ını düÅ?ünüyorum. Ã?rneÄ?in bir savaÅ?çı bir hastanın iyileÅ?tirilmesine doÄ?al yeteneklerinden birini kullanarak bir katkı saÄ?layabilir mi? Benim aklıma bir yöntem gelmiyor. Paladinler hariç hiçbir savaÅ?çı grubunda yöntem gelmiyor.

Paladinlerin Sol Lagnada artık eskisi kadar iyi olmadıÄ?ına da katılıyorum. Hatta tüm diyarı yıkmak isteyen bir büyücünün emirlerini dileyen kanatları olan bir paladin olduÄ?unu bile duydum. Sanırım onları asıl yönledirenin savaÅ?ma arzusu olması paladinler için bile iyi ile kötü arasındaki çizgiyi çok ince kılıyor.

Ozanların yapmaları gereken elbetteki öldürmek deÄ?il..Aslında bu konuda söylenecek bir çok Å?ey var..Mesela Rahipler..Ä°nandıkları Å?eyler ölüm ve savaÅ? olduÄ?unda (evet Å?u anda pot kırdım biliyorum Wink ) genellikle konsantre oldukları Å?eyler savaÅ?mak ve öldürmek oluyor..Zaten savaÅ?mayan rahip sayısı ne kadar kaldıki dostum?..Sadece taraf çekmeye çalıÅ?an..Dini yaymaya uÄ?raÅ?an..Sırf bununla ilgilenebilecek tanrı sayısı bile elin parmaklarından az iken rahipleri Å?u anda barıÅ? getirenler sınıfına koyamıyorum..Paladinler konusunda..Evet eskiden paladinin kodu iyiliÄ?e baÄ?lılıktı..Zorda kalmadan zarar vermemekti..Ã?lümü engelleyip barıÅ?ı ve yaÅ?amı daÄ?ıtmaktı..Adaleti getirmekti..Ama artık bu deÄ?iÅ?ti..Artık 4 tip paladin kodu var..Ve ikisi iyiliÄ?e ikisi karanlıÄ?a izin veriyor..Paladinler konusunda yanlıÅ? bir karar vermiÅ?sin dostum..En ''Ä°yi'' paladin gerektiÄ?inde birini kurtarmak için kılıcını davranmadan ölümü bekler..Kötüyü öldürmez..EÄ?er kendisini kestikten sonra ''kötünün'' karanlık tarafı bırakacagını bilse oracıkta kendisini öldürtebilir bile..DiÄ?er insanların görüÅ?lerini bilemem ancak bana paladin denildiÄ?inde aklımda beliren görüntü fedakar..Onurlu..Amaçları sadece kötülerle savaÅ?mak deÄ?il..Kötü iyi arasındaki savaÅ?ı durdurup onları diplomasiyle buluÅ?turarak dengeyi ve adaleti saÄ?layan kiÅ?ilerin görüntüleridir..

Belki kendi karakterim bir paladin oldugu için böyle fikirler taÅ?ıyorum ama Horcoel kendisini sadece savaÅ?an bir karakter olarak görmüyor..Dünyada savaÅ?tan baÅ?ka Å?eylerin olduÄ?unu da biliyor ve bunların bir çoÄ?uyla baÅ?a çıktı..Bir çoÄ?uylada baÅ?a çıkamadı..

Tıpkı diÄ?er insanların yaptıÄ?ı ve yapacaÄ?ı gibi Smile

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 3:14 am Reply with quoteBack to top

Eh bu konuda sanırım tek örnek sendin, Horcel. Senin dıÅ?ında paladinliÄ?i insanlara onlar adına savaÅ?manın dıÅ?ında da hizmet etmek olarak gören pek fazla kiÅ?i yoktu. Sen bile seni taktir eden bir tanrı bulamadım.

Diyarın bu kadar büyük bir kaosa düÅ?mesinin belki en önemli nedeni Tanrıların bile savaÅ?a bu kadar önem vermesi idi. Zaten hepsi de kayboldular... Belki de en iyisi oldu.

Kendi savundukları temsil ettikleri güçleri yaratarak deÄ?il yok ederek yaymaya çalıÅ?manın en baÅ?ta onların da sonunu getireceÄ?i açıktı. Rahiplik konusunda da haklısın. SavaÅ? ve Ã?lüm rahipleri daha açık konuÅ?ursak Oren rahiplerinin izleyecekleri method her halde budur. Ama onlar bile savaÅ? düÅ?üncesini savaÅ?madan yaymak gibi bir seçeneÄ?e sahipler. Daha doÄ?rusu doÄ?rudan savaÅ?ı yaymak yerine diyarlardaki savaÅ?ların tezgahçısı olmaya daha yatkınlar. SavaÅ?çılar ise bu iÅ?i bizzat yapanlar oluyor daha çok.

Horcoel_Baator
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 5:42 am Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Eh bu konuda sanırım tek örnek sendin, Horcel. Senin dıÅ?ında paladinliÄ?i insanlara onlar adına savaÅ?manın dıÅ?ında da hizmet etmek olarak gören pek fazla kiÅ?i yoktu. Sen bile seni taktir eden bir tanrı bulamadım.

Diyarın bu kadar büyük bir kaosa düÅ?mesinin belki en önemli nedeni Tanrıların bile savaÅ?a bu kadar önem vermesi idi. Zaten hepsi de kayboldular... Belki de en iyisi oldu.

Kendi savundukları temsil ettikleri güçleri yaratarak deÄ?il yok ederek yaymaya çalıÅ?manın en baÅ?ta onların da sonunu getireceÄ?i açıktı. Rahiplik konusunda da haklısın. SavaÅ? ve Ã?lüm rahipleri daha açık konuÅ?ursak Oren rahiplerinin izleyecekleri method her halde budur. Ama onlar bile savaÅ? düÅ?üncesini savaÅ?madan yaymak gibi bir seçeneÄ?e sahipler. Daha doÄ?rusu doÄ?rudan savaÅ?ı yaymak yerine diyarlardaki savaÅ?ların tezgahçısı olmaya daha yatkınlar. SavaÅ?çılar ise bu iÅ?i bizzat yapanlar oluyor daha çok.

Kesinlikle kardeÅ?im..Ancak bir paladinin tanrıya deÄ?il,bir tanrının paladine ihtiyacı vardır bunu hiç unutmayalım Wink

Tabi benimde tonlarca hatam oldu..Ancak gereksiz combattan hep kaçındım lvl 14 e ulaÅ?mıÅ? olmama raÄ?men npc dıÅ?ında hiç combata girmedim..Evet karakterimi olası combatlara hep hazır tuttum..PP bir char dı açıkça karakter kaÄ?ıdı..Gerçi baÅ?larda böyle hazırlamamıÅ?tım..Ancak level atladıkça aldıgım featler ve skillerle durum deÄ?iÅ?ti..Horcoel i hazırlarken hep düÅ?ündüÄ?üm gibi örnek bir paladin yapmak istedim..Bıçak kemiÄ?e dayanmadan silahına davranmayan bir adam..Kötülere bile yaptıklarının yanlıÅ? oldugunu kanıtlayabilecek ve onları ıÅ?ıÄ?a yönlendirmeye çalıÅ?abilecek bir karakter..Ancak charı PP liÄ?e de yönlendiriyo olmamın amacı milleti kesip biçmek deÄ?ildi..Eskiler bilirki eskiden Eviller çok güçlüydü..Ve gerektiginde birisiyle duel e çıkacaksam yardım etmeye devam edebilmem için benimde güçlü olmam gerekiyordu..Belki yanlıÅ? düÅ?ündüm ve hata yaptım bilmiyorum..Ama doÄ?ru olanı yaptıgımı düÅ?ünüyorum..

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 5:48 am Reply with quoteBack to top

Sorun Å?u ki acaba Horcel olması gereken örnek bir paladin miydi? Olası dövüÅ?lere hazır oldun. Ama olası dövüÅ?leri önceden nasıl engelleyeceÄ?ini düÅ?ündün mü? Karanlık tarafa esir düÅ?müÅ? onlara hizmet verenleri ıÅ?ıkla tanıÅ?tırmayı kaç defa denedin.

Her biri zavallı köleler olan Apocalipse seçilmiÅ?lerine ulaÅ?abilsen onlarla dövüÅ?meyi mi yoksa onlarla iletiÅ?im kurup hatalarını göstermeyi mi seçerdin örneÄ?in.

Bir paladin için en azından Sol Lagnanın paladinden beklediÄ?inden çok daha fazla hayata önem verdin. SavaÅ?a çok fazla arkanı döndün. Ve Sol Lagna seni kaldıramadı.

Ama senin bile aklında savaÅ? en güçlü arka plan çözümü olarak duruyordu Horcel. Yanılıyor muyum?

Horcoel_Baator
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 6:07 am Reply with quoteBack to top

Belki öyleydi belki deÄ?ildi abi..Birçok hatam oldu evet..Zamanında apocalypse seçilmiÅ?lerinin yarısıyla konuÅ?tum zaten..Ancak hiçbirine sözel saldırı dıÅ?ında direk müdehalem olmadı..Biliyorsun zamanında muhabbeti de geçmiÅ?ti acaba Eflayı iyi tarafa çevirebilirmiyiz diye Smile ..(Bkz Ephron vs Horcoel zamanı) Ancak ruhları çekilmiÅ? köleleri tekrar gooda çekmeyi Raistlin teknik olarak bize mümkün kılmadı..DediÄ?in gibi dostum..Onlar birer köleydi..Yapacaklardı..Tekrar iyi olmak gibi bir Å?ansları yoktu..Varsa bile ne karakterlerimiz..Nede kendimiz bilmiyorduk yolunu..

En azından elimden geleni yaptım..Bilmem belkide yapamadım..Mükemmel deÄ?ilim..Asla da olmadım..Ama aptalca davranmamaya çalıÅ?tım..SavaÅ? benim için her zaman alternatif bir çözümmüydü..Hayır..SavaÅ? benim için sadece araçtı..Gözümün önünde söylediÄ?im herÅ?eye raÄ?men '' Bir nedenim yok BEN KÃ?TÃ?YÃ?M NÄ°AHAHAHH'' diye gezen birine karÅ?ı kullanmam gereken bir araçtı..Zaten amaç olsaydı kendimden güçsüz evil charların peÅ?lerine düÅ?er ve onları avlamaya çalıÅ?ırdım Smile

Sonuçta dostum ben senin gibi rahip deÄ?ilim..Belki yarı rahip yarı savunucu..Ama dikkat et savaÅ?çı demiyorum çünkü savaÅ?çılık ofansif bir iÅ?tir ve ben hep defansif takılmaya özen gösterdim..

Direk saldırdıgım anlar sadece kıyamet önceki savaÅ?ta olmuÅ?tur..Oradada koca bir ordu tarafında oldugum insanlara saldırıyordu..Ne diyeceÄ?ini Å?imdiden biliyorum..Acaba hiç olaya karÅ?ı taraftan bakmayı denedinmi..Orcların tarafından..Aslında denedim..Surlarda Goblinlere yaptıÄ?ım Å?ey aslında tüm orduya karÅ?ıydı..Onları gereksiz katliama karÅ?ı bir paladinin yapması gerektiÄ?i gibi uyardım..

YanlıÅ? veya doÄ?ru uyardım..Ve en azından diyebiliyorumki

''En azından denedim..'' Smile

Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 8:42 am Reply with quoteBack to top

Enteresan bir noktaya gelmiÅ? tartıÅ?ma güzel Å?eyler konuÅ?uluyor. Adım bile geçmiÅ? de haberim yok Smile O yüzden biraz Sinan'ın aÄ?zından deÄ?il Efla'nın aÄ?zından birÅ?eyler dinlemeniz muhtemeldir. Hem de nostalji olur eskiden böyle yapardık.

Å?imdi önce Å?u "köle" olayını açıklıÄ?a kavuÅ?turmak gerek. Birisi için mücadele etmek ya da birinin safında yer almak "köleleik" olarak ele alındıÄ?ında muhafızlar kralların köleleri, rahipler tanrıların köleleri, savaÅ?çılar komutanların köleleri, paladinler de iyilik diye tabir ettikleri Å?eylerin köleleri sayılabilirler. Zaten iyi kötü tartıÅ?ması baÅ?lı baÅ?ına bir konudur. Köti yakıÅ?tırmasından ziyade "bencil" sözünü kabul edebilirim ki bütün insanlarda doÄ?uÅ?tan bencillik olduÄ?unu da burda belirtmeliyim. Vijdanının rahatetmesi için birÅ?eyi yapmak literatürde "iyi" davranıÅ? olarak geçsede kendini bir tür duygusal ızdırapdan kurtarmak için yapıldıÄ?ı için "bencil" bir hareket olduÄ?unu savunabilirim. Neyse konunun dıÅ?ına fazla çıkmaya gerek yok. Kölelik meselesini de sadece karÅ?ılıklı fayda saÄ?lamak olarak adlandırdıÄ?ımda zeki beyinler ne anlama geldiÄ?ini kavrayacaktır.

Å?imdi... konuya geri dönelim. SavaÅ?çılık bir amaç ve yöntem meselesidir. Amaç kısmı kiÅ?iden kiÅ?iye çok deÄ?iÅ?ebilen fir faktör olduÄ?undan yöntem tarafı aÄ?ır baıyor bana göre. Bazen kendi seçimleri olur savaÅ?çılık bazen ellerinden baÅ?ka birÅ?ey gelmediÄ?i için yaparlar.Fiziksel çatıÅ?ma gibi durumlarda kendi bedenini kullanmakta ustalaÅ?mıÅ? kiÅ?i olarak tanımlamak mantıksız olmaz sanırım savaÅ?çıyı. Fakat kendi bedenini sunduÄ?u olanaklar dan fazlasını isteyenler için farklı yollar var ben bu yollardan birini seçtim. Zaten objektif olmamı da bekleyemezsiniz. Kimse objektif deÄ?ildir. Tanrılar bile En fazla birkaç bakıÅ? açısına sahip olabilir. Evrensel bir bakıÅ? açısına kimsenin sahip olamayacaÄ?ı gibi evrensel bir bakıÅ? açısı YOKTUR. Bu durumda savaÅ?çıların kendilerini bu konuda savunmasına yadırgamamalı.

Zayıf demek mantıksız olabilir. Genellemeleri pek sevmiyorum zaten. Zayıf diyen gırtlakların bir savaÅ?çının kılıcıyla kesilmesinin de muhtemel olduÄ?unu unutmamak gerek. hahah... kuvvetle muhtemel olmasa da...

SavaÅ?çı kelimesinin bir diÄ?er tanımı da kelimenin kendisinden yapılabilir. SavaÅ?çıların savaÅ? dıÅ?ında normal bir insandan daha yetenekli olacaÄ?ını düÅ?ünmüyoruz sanırım. Ä°yilik uÄ?runa savaÅ?anlar bile saÄ?lamaya çalıÅ?tıkları barıÅ? uÄ?runa savaÅ?malıdır. Burada iÅ?e yarıyorlar deÄ?ilmi. Biraz düÅ?ünseler kendileri barıÅ?ı istediklerinden Å?üpheye düÅ?ebilirler. Kendinden Å?üphe etmeyenler alınmayabilir tabii ama savaÅ?çıların bedenlerindeki kasları kullandıÄ?ı kadar beyinlerini kullandıklarından Å?üphe ediyorum. Bu durumda bunu düÅ?ünmelerini de beklememeliyim sanırım.

Horcoel_Baator
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 10:23 pm Reply with quoteBack to top

Efla wrote:
    Enteresan bir noktaya gelmiÅ? tartıÅ?ma güzel Å?eyler konuÅ?uluyor. Adım bile geçmiÅ? de haberim yok Smile O yüzden biraz Sinan'ın aÄ?zından deÄ?il Efla'nın aÄ?zından birÅ?eyler dinlemeniz muhtemeldir. Hem de nostalji olur eskiden böyle yapardık.

Å?imdi önce Å?u "köle" olayını açıklıÄ?a kavuÅ?turmak gerek. Birisi için mücadele etmek ya da birinin safında yer almak "köleleik" olarak ele alındıÄ?ında muhafızlar kralların köleleri, rahipler tanrıların köleleri, savaÅ?çılar komutanların köleleri, paladinler de iyilik diye tabir ettikleri Å?eylerin köleleri sayılabilirler. Zaten iyi kötü tartıÅ?ması baÅ?lı baÅ?ına bir konudur. Köti yakıÅ?tırmasından ziyade "bencil" sözünü kabul edebilirim ki bütün insanlarda doÄ?uÅ?tan bencillik olduÄ?unu da burda belirtmeliyim. Vijdanının rahatetmesi için birÅ?eyi yapmak literatürde "iyi" davranıÅ? olarak geçsede kendini bir tür duygusal ızdırapdan kurtarmak için yapıldıÄ?ı için "bencil" bir hareket olduÄ?unu savunabilirim. Neyse konunun dıÅ?ına fazla çıkmaya gerek yok. Kölelik meselesini de sadece karÅ?ılıklı fayda saÄ?lamak olarak adlandırdıÄ?ımda zeki beyinler ne anlama geldiÄ?ini kavrayacaktır.

Å?imdi... konuya geri dönelim. SavaÅ?çılık bir amaç ve yöntem meselesidir. Amaç kısmı kiÅ?iden kiÅ?iye çok deÄ?iÅ?ebilen fir faktör olduÄ?undan yöntem tarafı aÄ?ır baıyor bana göre. Bazen kendi seçimleri olur savaÅ?çılık bazen ellerinden baÅ?ka birÅ?ey gelmediÄ?i için yaparlar.Fiziksel çatıÅ?ma gibi durumlarda kendi bedenini kullanmakta ustalaÅ?mıÅ? kiÅ?i olarak tanımlamak mantıksız olmaz sanırım savaÅ?çıyı. Fakat kendi bedenini sunduÄ?u olanaklar dan fazlasını isteyenler için farklı yollar var ben bu yollardan birini seçtim. Zaten objektif olmamı da bekleyemezsiniz. Kimse objektif deÄ?ildir. Tanrılar bile En fazla birkaç bakıÅ? açısına sahip olabilir. Evrensel bir bakıÅ? açısına kimsenin sahip olamayacaÄ?ı gibi evrensel bir bakıÅ? açısı YOKTUR. Bu durumda savaÅ?çıların kendilerini bu konuda savunmasına yadırgamamalı.

Zayıf demek mantıksız olabilir. Genellemeleri pek sevmiyorum zaten. Zayıf diyen gırtlakların bir savaÅ?çının kılıcıyla kesilmesinin de muhtemel olduÄ?unu unutmamak gerek. hahah... kuvvetle muhtemel olmasa da...

SavaÅ?çı kelimesinin bir diÄ?er tanımı da kelimenin kendisinden yapılabilir. SavaÅ?çıların savaÅ? dıÅ?ında normal bir insandan daha yetenekli olacaÄ?ını düÅ?ünmüyoruz sanırım. Ä°yilik uÄ?runa savaÅ?anlar bile saÄ?lamaya çalıÅ?tıkları barıÅ? uÄ?runa savaÅ?malıdır. Burada iÅ?e yarıyorlar deÄ?ilmi. Biraz düÅ?ünseler kendileri barıÅ?ı istediklerinden Å?üpheye düÅ?ebilirler. Kendinden Å?üphe etmeyenler alınmayabilir tabii ama savaÅ?çıların bedenlerindeki kasları kullandıÄ?ı kadar beyinlerini kullandıklarından Å?üphe ediyorum. Bu durumda bunu düÅ?ünmelerini de beklememeliyim sanırım.

Karakterimin aÄ?zından birÅ?ey söylemeyeceÄ?im abi eheh..Ama iyi konuÅ?muÅ?sun güzel anlatmıÅ?sın ancak sözlerinde çeliÅ?kiyi sezdim..Ä°yilik uÄ?runa savaÅ?anlar barıÅ?ı istediklerinden Å?üphe duyarlar demiÅ?sin..Tamam dostum ama sencede garip bir yaklaÅ?ım deÄ?ilmi..Biraz çarpıtma sezdim sanırım Smile .. Ä°yilik uÄ?runa savaÅ?an kimse kaslarını kullanarak savaÅ?mak zorunda deÄ?ildir..Ä°yiliÄ?in açılımı budur..Herkez birbirinin haklarına saygı göstererek uyum içersinde mutlu ve huzurlu yaÅ?aması..Ä°yilik uÄ?runa savaÅ?mak bazen sokaktaki bir dilenciye para vermektir..Bazen açları doyurmak..Bazen diplomasiyle zorba tiranları yola getirmektir..Yola getirmek mi nedir..Herkeze huzuru ve barıÅ?ı getirmek..Kimsenin zarar görmemesini saÄ?lamak..Adaleti ve düzeni korumak..Açıkçası ben dediÄ?ine hiç mi hiç katılmıyorum dostum çünkü bir paladinin en büyük arzusu daimi barıÅ?ı saÄ?layabilmektir..Aksi taktirde o Å?ahsiyetin paladin levelinda bir Å?üphe sezerim Smile.. (Cervantes e gönderme oldu galiba Very Happy ) Ã?ünkü paladin öncelikle iyiliÄ?e tapar..Ve paladin iyiliÄ?in kölesimidir..Bu tartıÅ?ılır..Yani sonuçta bir insan nasıl iyiliÄ?in kölesi olabilirki Smile..Ä°yilik diye tartıÅ?ılan bu pozitif kavramın içinde negatif bir kavram olan köleliÄ?i nasıl koyabilirizki..Bunu bence ben deÄ?il sizler düÅ?ünün arkadaÅ?larım Smile..Ä°yilik açıklanmaya,tartıÅ?ılmaya çalıÅ?ıldıÄ?ı her yerde insanın içine huzuru ve iç güzelliÄ?i getiren bir kavram olarak anlatılır..Yani..Ä°yilik öyle birÅ?eydirki..Rahatlatır insanı..Kendisini iyi hissetmesini saÄ?lar..Dünyaya farklı açıdan bakmamızı saÄ?lar..Ve karanlıkla arasındaki belkide tek fark Å?udur..Ä°yilik fedakarlıÄ?ı ve çevrendekileri düÅ?ünmeyi getirirken karanlık bencildir ve hep çevresinin fedakarlıklarından beslenir..Yani kölelik..Ã?ok garip geliyor..Ã?ylesine soruyorum..Huzurun ve iç güzelliÄ?in..İç huzurun kölesi olmak nasıl mümkündür Smile..Sonuçta kölelik zorla..Ä°stenmeden yaptırılan birÅ?eydir..Bir insan kendisiyle barıÅ?ıksa bu onu köle mi yapar?..Ama yine de ilginç bir teori sinan tebrik ediyorum Smile..Sakın bunu teorine saygısızlık olarak anlama elbette buna inananlar da vardır..Benimkisinede..

Dipnot : Bu sırada köle kavramını seçen kiÅ?i firble idi Wink (Firble aman abi bozulma bana Very Happy )Sonuçta Apocalypsenin sizlere ne yaptıÄ?ını tam bilmiyorum ben ona isteyerek mi gittiniz..Onun emirlerine girmek ve onunla olmak sizin tercihinizmiydi yoksa buna zorlandınızmı.. Sanırım bunun cevabı köle olup olmadıÄ?ınızı açıklayacak :whatsthis:

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 11:50 pm Reply with quoteBack to top

Ã?ncelikle neden beni bir gnomla karıÅ?tırdıÄ?ınızı anlamadım. Horcel de Hamborn da beni eskiden yaÅ?amıoÅ? bir gnom ozana benzettiler. Ã?ok güçlü deÄ?ilim. Bilmiyorum bu savaÅ?çıların bir çeÅ?it aÅ?aÄ?ılama taktiÄ?i mi?

Bu konu baÅ?ka bir tartıÅ?ma altında iÅ?leyebiliriz. Ama köle tamamen iradeden baÄ?ımsız olarak birisine hizmet etme zorunluluÄ?unda olmaktır. Apocalipse denen tanrı daha en baÅ?tan tüm seçilmiÅ?lerin önüne iki seçenek koydu kendisine hizmet etmek ya da iÅ?kence görmek, bir kiÅ?i ona hizmet etmeyi reddetti sonucu da belli.

Bunun dıÅ?ında daha en baÅ?tan onları normal varlıklarından baÅ?ka bir varlıÄ?a büründürüp geri dönüÅ? yollarını kesmeye çalıÅ?tı. En ufak baÅ?arısızlıklarda en korkunç cezalarla iÅ?kence etti. Hepsinden öte onun kontrolünden çıkılmasını engellemek için kendince tüm önlemleri aldı ki bu bile bir kölelik için yeterli.

SeçilmiÅ?ler kendilerini kandırıyorlardı ama her biri Apocalipse hizmet ettikleri her an köleydiler.

Buna karÅ?ın bir rahibin hatta Sol Lagna tarihinde bazı karanlık tanrıların rahiplerinin bile kendi tanrılarını terk edebildikleri ve tanrılarının buna karÅ?ı çıkmadıkları görünmüÅ?tür. Bir rahip tanrısı ile aynı yola girmiÅ?tir. Bir bakıma onun varlıÄ?ı ile bir olmuÅ?tur. O nedenle onun kullandıÄ?ı bir maÅ?adan çok onun bir parçasına döünüÅ?ür. Yine de hiçbir rahibin iradesi emilmez. Geri döünüÅ? yolu olduÄ?u gibi tanrısı ile ters düÅ?tüÄ?ü anlar da vardır.

Ä°yilik için savaÅ?an birisi için de aynısı geçerli. Ama Apocalipse seçilmiÅ?leri için geçerli deÄ?il.

Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 1:50 am Reply with quoteBack to top

Ä°lk önce Horkucum senin bu pvp takılmalarının nedenini biliyorum ama bunu sebepsiz bir neden olarak görüyorum. Bence yerinde bir durum deÄ?il. Sonuçta power play' daki açıkları gideremezsin. Senin de zayıf yönlerin var ve bu halinle kendinden düÅ?ük seviyedeki karakterlere bile çok yüksek ihtimalde yenilebilme olanaÄ?ın var.

Arada Oren' in lafı geçmiÅ? hazır yazmaya baÅ?lamıÅ?ken deÄ?ineyim;
    Oren iyiliÄ?in tanrısı deÄ?ildi (böyle diyen olmadı ama hatırlatayım)-hiç bir zaman olmadı. Tapınakta da yazdıÄ?ı gibi "ADALET, Ã?LÃ?M, SAVAÅ?". Zaten kendiside Lawful Neutral dır. Benim Oren' i seçme nedenimde buydu.

Benim karakterime sorarsanız ben olsam onlarla dövüÅ?meyi tercih ederdim: Zaten pek konuÅ?mayı seven birisi deÄ?ilim ehhe : ) . Benim amacım iyilik daÄ?ıtmak ya da etrafa gülücükler atmak deÄ?ildi; sadece Adaleti saÄ?lamaktı bunun için gerekirse öldürürdümde ve öldürdüm de zaten.
    Harbormm savaÅ?çı ve savaÅ? konusunda uzman bir karakter olduÄ?u için hep bu yolu seçti. Bana göre Oren' in paladinden çok (paladin derken good olmayanından söz ediyorum) rahibe ve savaÅ?çıya açık bir Tanrı olarak gözükmüÅ?tür. Zaten Tapınakta da farklı birÅ?ey yazmıyor : ).

10 kasabadaki diÄ?er karakterlerin tersine konuÅ?ma olaylarına pek katılmadım. Birkaç gün kaldıÄ?ım 10 kasaba ve civarında toplamda 3 kez savaÅ?tım - 3 kez ölümden döndüm. Oren' in Tapınak Lideri ünvanını aldım ve tapınak liderlerinin sonuncusuydum. Horcoel ile her zaman fikir ayrılıÄ?ı yaÅ?adım. BarıÅ?ı istemedim, sadece adaleti yaÅ?atmaya çalıÅ?tım.
    10 kasaba savaÅ?ında önemli bir görev üstlendim sonrada ortalıktan kayboldum. Bilmiyorum, belki de ölmüÅ?ümdür Smile O koca savaÅ? alanında bir cüce cesedini fark etmek oldukça zordur...

Firp' cim bir kere de adımı düzgün yaz; Hamborn deÄ?il, Harborm Smile ...

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 2:37 am Reply with quoteBack to top

Sylvos wrote:
    Ä°lk önce Horkucum senin bu pvp takılmalarının nedenini biliyorum ama bunu sebepsiz bir neden olarak görüyorum. Bence yerinde bir durum deÄ?il. Sonuçta power play' daki açıkları gideremezsin. Senin de zayıf yönlerin var ve bu halinle kendinden düÅ?ük seviyedeki karakterlere bile çok yüksek ihtimalde yenilebilme olanaÄ?ın var.

Arada Oren' in lafı geçmiÅ? hazır yazmaya baÅ?lamıÅ?ken deÄ?ineyim;
    Oren iyiliÄ?in tanrısı deÄ?ildi (böyle diyen olmadı ama hatırlatayım)-hiç bir zaman olmadı. Tapınakta da yazdıÄ?ı gibi "ADALET, Ã?LÃ?M, SAVAÅ?". Zaten kendiside Lawful Neutral dır. Benim Oren' i seçme nedenimde buydu.

Benim karakterime sorarsanız ben olsam onlarla dövüÅ?meyi tercih ederdim: Zaten pek konuÅ?mayı seven birisi deÄ?ilim ehhe : ) . Benim amacım iyilik daÄ?ıtmak ya da etrafa gülücükler atmak deÄ?ildi; sadece Adaleti saÄ?lamaktı bunun için gerekirse öldürürdümde ve öldürdüm de zaten.
    Harbormm savaÅ?çı ve savaÅ? konusunda uzman bir karakter olduÄ?u için hep bu yolu seçti. Bana göre Oren' in paladinden çok (paladin derken good olmayanından söz ediyorum) rahibe ve savaÅ?çıya açık bir Tanrı olarak gözükmüÅ?tür. Zaten Tapınakta da farklı birÅ?ey yazmıyor : ).

10 kasabadaki diÄ?er karakterlerin tersine konuÅ?ma olaylarına pek katılmadım. Birkaç gün kaldıÄ?ım 10 kasaba ve civarında toplamda 3 kez savaÅ?tım - 3 kez ölümden döndüm. Oren' in Tapınak Lideri ünvanını aldım ve tapınak liderlerinin sonuncusuydum. Horcoel ile her zaman fikir ayrılıÄ?ı yaÅ?adım. BarıÅ?ı istemedim, sadece adaleti yaÅ?atmaya çalıÅ?tım.
    10 kasaba savaÅ?ında önemli bir görev üstlendim sonrada ortalıktan kayboldum. Bilmiyorum, belki de ölmüÅ?ümdür Smile O koca savaÅ? alanında bir cüce cesedini fark etmek oldukça zordur...

Firp' cim bir kere de adımı düzgün yaz; Hamborn deÄ?il, Harborm Smile ...

Sayın Cüce Hamborn Very Happy Ben PvP ye Kaos tapınagının abarmıÅ? gücü ve aldıgım ara gazlarla (Yenemessin lan beni duelde gelip alırım seni aÅ?Å?a Very Happy) durumları yüzünden baÅ?ladım..Light side da böyle ezilmemeli diye..DoÄ?rumuydu yaptıgım yanlıÅ?mıydı bilinmez..Ama sonuçta kimseye bodoz daldıÄ?ım olmadı..Kimseyi tehtit ettiÄ?imde olmadı..Ã?nce öÄ?rendiÄ?im bilgilerle kafayı yiyip herkeze dalabileceÄ?imi elbetteki bende düÅ?ündüm..Ama bilgileri öÄ?rendikçe bunları elimde sakladım ve mümkün olduÄ?unca kullanmamaya çalıÅ?tım..Ya tabi gerçi neyse kardeÅ? zaten az buçuk tanırsın beni..Kaç defa bana orayı basalım burayı basalım dedinde ben olayı çiçeÄ?e böceÄ?e barıÅ?a çektim Very Happy

Hamborn'u biz eskiden lawfull good biliyoduk abi Smile Gerçi sonradan deÄ?iÅ?miÅ? ama..Pardon abi ya kusura bakma laf sokmak için söylemiyomda ama sen tapınak lideri seçilmiÅ?ken geriye aday olarak galiba sadece sen kalmıÅ?tın..YanlıÅ? hatırlamıyorsam tabi..Logan tapınak Å?ovalyesi deÄ?ildi sanırım..Sadece Oren paladiniydi..

Neyse aramızda konuÅ?madan iÅ?leri sadece savaÅ?arak halledilebileceÄ?ini söyleyen birisinin çıkmasıda güzel..Taraflar kendisini belirliyor Smile..Ben paladin,cleric gibi savaÅ?çı classların savaÅ?ma tarzlarının sadece kılıç kalkanla sınırlanamayacagını düÅ?ünüyorum..Elbette diÄ?er arkadaÅ?larımızda kendi yorumlarını bekliyorum..

Sonuçta burada bir konu üzerinde tartıÅ?ıyor ve görüÅ?lerimizi açıkça bildiriyoruz deÄ?ilmi Smile

Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 2:54 am Reply with quoteBack to top

Tabi basacaktık, findorun 10 kasaba etrafında cirit atıp durmasına tahammül edemiyordum Very Happy Neyse tek baÅ?ıma gidecektim oraya hatta darkgınomu kandırıp gidecektim ama nasip olmadı : ).
    Evet, eskiden lawful good um ama sonra neutral oldum hatta daha ileri de gidebilirdim ama nasip deÄ?ilmiÅ?.

Harbormm' u bu tarzından dolayı yontulmamıÅ? kütük olarak kabul edebilirsiniz ama o hiçbir zaman bu tarzından vazgeçemez Smile ...

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 3:31 am Reply with quoteBack to top

Belki de Oren seni vaatleri ile kandırmıÅ? sonra kendi bakıÅ? açısına çekmeye çalıÅ?mıÅ?tır Harborm.... Sanırım onun çizgisine en yakın Å?ovalye Logandı. Ki sonuçta üstelik sınavı kaybetmesine raÄ?men cennete gitmeyi hak etti deÄ?il mi? Horcel i de o çizgiye çekmeyi denedi ama olmadı. Horcel bilinen savaÅ?çı tanımına pek uymuyordu.

DoÄ?rusu Sol Lagna tanrıları içinde pek fazla düzgün olan yok.... Beter ve daha beter olanları var. KeÅ?ke tanrının olmadıÄ?ı bir diyar yaratabilseydik.

Sonuç olarak Harborn klasik savaÅ?çı refleksini birkaç defa göstermiÅ?. KaranlıÄ?ın hizmetinde bilinse bile bir düÅ?manını sırf zevk için avlayabilmek gibi...

DediÄ?im gibi Horcel klasik savaÅ?çı tanımlarına uymuyor. Yine de savaÅ?çılık dıÅ?ı çözümlerin sayısı sanırım onun bile pek fazla deÄ?il. Goblinlere yaptıÄ?ı bir savaçının savaÅ? öncesi uyarısı idi. O sahneyi yeterince açık Å?ekilde gördüm hatta hikayesini yazdım. Bunun dıÅ?ında bazı örnekler olabilir. Ama bunlar özellikle bir noktadan sonra savaÅ?çılıktan baÅ?ka yöne sapmasından kaynaklanıyor. Belki de aslında o savaÅ?çı olmamalıydı. Ama geç de sayılmaz deÄ?il mi?

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum