Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - SAVAÅ?Ã?ININ ACZÄ°
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

SAVAÃ…?Ã?ININ ACZÄ° View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Horcoel_Baator
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 6:37 am Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Belki de Oren seni vaatleri ile kandırmıÅ? sonra kendi bakıÅ? açısına çekmeye çalıÅ?mıÅ?tır Harborm.... Sanırım onun çizgisine en yakın Å?ovalye Logandı. Ki sonuçta üstelik sınavı kaybetmesine raÄ?men cennete gitmeyi hak etti deÄ?il mi? Horcel i de o çizgiye çekmeyi denedi ama olmadı. Horcel bilinen savaÅ?çı tanımına pek uymuyordu.

DoÄ?rusu Sol Lagna tanrıları içinde pek fazla düzgün olan yok.... Beter ve daha beter olanları var. KeÅ?ke tanrının olmadıÄ?ı bir diyar yaratabilseydik.

Sonuç olarak Harborn klasik savaÅ?çı refleksini birkaç defa göstermiÅ?. KaranlıÄ?ın hizmetinde bilinse bile bir düÅ?manını sırf zevk için avlayabilmek gibi...

DediÄ?im gibi Horcel klasik savaÅ?çı tanımlarına uymuyor. Yine de savaÅ?çılık dıÅ?ı çözümlerin sayısı sanırım onun bile pek fazla deÄ?il. Goblinlere yaptıÄ?ı bir savaçının savaÅ? öncesi uyarısı idi. O sahneyi yeterince açık Å?ekilde gördüm hatta hikayesini yazdım. Bunun dıÅ?ında bazı örnekler olabilir. Ama bunlar özellikle bir noktadan sonra savaÅ?çılıktan baÅ?ka yöne sapmasından kaynaklanıyor. Belki de aslında o savaÅ?çı olmamalıydı. Ama geç de sayılmaz deÄ?il mi?

Valla abi klasik savaÅ?çı tanımına uyup uymadıÄ?ıma sizler karar verirsiniz ama iÅ?te elimden geleni yaptım..Tabi daha önceden o uyarının yeterli olmadıÄ?ını bende yazmıÅ?tım Smile .. Ama o an için aklıma sadece o gelmiÅ?ti..Surlarımıza kadar savaÅ? dayandıÄ?ında yapabildiÄ?im en becerikli diplomasi o oldu..DediÄ?im gibi..Hala diplomaside öÄ?renecek çok Å?eyim var...

SavaÅ?çı olmamalıydı demiÅ?sin abi ben zaten paladinim ehehe..Gerçi biliyorum bana bir seferinde paladinlerle savaÅ?çıları aynı kesede tuttuÄ?unu söylemiÅ?tin..:)Ama bir paladin olarak bilmeni isterim ki sadece sorunları savaÅ?arak çözmediÄ?imi söylemen benim için bir onurdur..Bana ve birçok kiÅ?iye göre zamanında sitenin en iyi diplomasisini yapan karakterini oynatan birisinden böyle bir övgüyü almak güzel bir Å?ey..Umarım bunu haketmiÅ?imdir Smile

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 6:44 am Reply with quoteBack to top

Zamanında bir Dragonfire rahibinin Å?öyle dediÄ?ini duymuÅ?tum. Bir paladin olmak bir rahip olmaktan daha zordur. Ã?ünkü paladin tanrısına hizmet için tanrısının öÄ?rettiÄ?i çizginin dıÅ?ına çıkma tehlikesini defalarca göze alır.

O zamanlar Dragonfire iyi bir tanrı olarak biliniyordu. Paladinler benim fikrimce de eÄ?er tanrıları veya hayat görüÅ?lere yaÅ?ama saygı üzerine kurulu ise en büyük çeliÅ?kiyi yaÅ?arlar. Genel eÄ?itimleri yok etme üzerinedir. Ama bu yok ediÅ?i aslında var oluÅ?u korumak için kullanmaları gerekir. Bu nedenle de defalarca ince çizgilerden geçerler. Bu çizgilerden geçemeyip düÅ?en çok paladin gördü diyar. Logan, GümüÅ?yüz, Gorath, Andreo sanırım bunların örneklerinden.

Bu açıdan belki en zor savaÅ?çılar yetenekleri asıl amaçlarına zıt olan paladinler. Belki de bu nedenle çoÄ?u zamanla yaÅ?am felsefelerini deÄ?iÅ?tirdi. Cüce dostumuz gibi.

Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 12:05 pm Reply with quoteBack to top

Aynı Å?ekilde devam edicem Efla'nın aÄ?zından yazıyorum Smile

Sanırım bazı sözleri yorumlanmasını sizlere bırakmamalı bazen. Her zaman herkes anlayamıyabiliyor.

Nasıl kötü kavramının göreleli bir kavram olduÄ?unu belirttiysem iyi kavramının da aynı Å?ekilde olduÄ?unu açıklamak zorunda hisettim kendimi. Kendinize iyi diyebilmek için Neye bakarız? BaÅ?kalarının bizim hakkında ne düÅ?ündüÄ?üne mi? O zaman söyleyeyim. Benim yoldaÅ?larıma sorarsanız benim iyi biri olduÄ?umu söylerler. Sizde ise kendi yolunuzdan gidenlerin düÅ?üncelerini kendinize sıfat yapma takıntısı var bence. Diyar üzerindeÅ?u anda sizin yolunuzdan gidenlerin sayısı daha fazla olabilir. fakat herÅ?ey deÄ?iÅ?ebilir ve bu deÄ?iÅ?tiÄ?inde bu durumda rolleri de deÄ?iÅ?miÅ? olacaÄ?ız. Kötü diye anılan sizler olaiblirsiniz birgün. Gariptir ki gözlemlerime göre "kötü" diye tabir ettiÄ?iniz insanlar daha objektif bakabilme yeteneÄ?ine sahip insanlar. Ve bunu genelde objektif olduklarını idda etmeden yapıyorlar. Neyse konuyu baÄ?layalım biraz. Köle olmadıÄ?ını ispatlamak için negatif kavramın içine pozitif kavram koymak yahıt tersi gibi bir tanımlama yapak mantıÄ?a pek yakın gelmiyor. Zira anlatıÄ?ım Å?ey o. Kavramlar epeyce göreleli. Ooo tabi kendi yolunuzun dıÅ?ındakilere herhangi birÅ?ey ispatlama ihtiyacı hissediyorsanız durmayın. Fakat bu konuda geçmiÅ?ten gelen birikimlerim var. Ã?Ä?retilerinizde sadece savaÅ? olmadıÄ?ını ispatlamaya çalıÅ?ıyorsunuz bunu doÄ?ru olduÄ?unu ben destekleyebilirim. Bir Å?ekilde herkesin mutluluÄ?unu ve huzurunu saÄ?lamak sözkonusu. Bunun için de herkese birÅ?eyler anlatmanız Å?art. Ama bunu kendi dilinizle konuÅ?arak baÅ?aramayacaÄ?ınızı da söyleyebilirim.

Farklı penceerelerden hayata bakmak güzeldir siz de denemelisiniz biraz sizin pencerenizden inceleyelim:
    Bir de paladinlerin öne çıkan özelliklerinin savaÅ?çılıkları olmadıÄ?ı savunuluyor. EÄ?er temel olan savaÅ?mak deÄ?ilse bir rahibin iyilik namına yapabileceÄ?i Å?eylerin sayısı çok daha fazla olurdu. Fakat paladinler eitilirken ısrarla savaÅ?ma aÄ?ırlıklı olarak eÄ?itilirler çeÅ?itli savaÅ? taktikleri "kötü" bir düÅ?mana indirilebilecek sayısız darbeler. Ä°lahi yeteneklerini büyük çoÄ?unluÄ?u da daha iyi savaÅ?abilmek içindir.

Å?imdi basit bir cevap arıyorum. SavaÅ?la o kadar ilgilenmedini söyleyen daha önemli Å?eylerin olduÄ?unu söyleyen birisinin savaÅ?mayı öÄ?renmeye tonla vakit harcamasızaman israfı deÄ?il midir.

Birilerinin savaÅ?ması gerektiÄ?ini de anlatmazsınız umarım amacınız tamamen faydalı olmak olduÄ?unda bunun için daha kolay ve baÅ?arılı yollar olduÄ?u açık. Birilerinin savaÅ?ması gerekiyorsa bırakın savaÅ?mayı sevenler yapsın. Emin olun o kadar da az deÄ?iller...

Horcoel_Baator
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 10:18 pm Reply with quoteBack to top

Efla wrote:
    Aynı Å?ekilde devam edicem Efla'nın aÄ?zından yazıyorum Smile

Sanırım bazı sözleri yorumlanmasını sizlere bırakmamalı bazen. Her zaman herkes anlayamıyabiliyor.

Nasıl kötü kavramının göreleli bir kavram olduÄ?unu belirttiysem iyi kavramının da aynı Å?ekilde olduÄ?unu açıklamak zorunda hisettim kendimi. Kendinize iyi diyebilmek için Neye bakarız? BaÅ?kalarının bizim hakkında ne düÅ?ündüÄ?üne mi? O zaman söyleyeyim. Benim yoldaÅ?larıma sorarsanız benim iyi biri olduÄ?umu söylerler. Sizde ise kendi yolunuzdan gidenlerin düÅ?üncelerini kendinize sıfat yapma takıntısı var bence. Diyar üzerindeÅ?u anda sizin yolunuzdan gidenlerin sayısı daha fazla olabilir. fakat herÅ?ey deÄ?iÅ?ebilir ve bu deÄ?iÅ?tiÄ?inde bu durumda rolleri de deÄ?iÅ?miÅ? olacaÄ?ız. Kötü diye anılan sizler olaiblirsiniz birgün. Gariptir ki gözlemlerime göre "kötü" diye tabir ettiÄ?iniz insanlar daha objektif bakabilme yeteneÄ?ine sahip insanlar. Ve bunu genelde objektif olduklarını idda etmeden yapıyorlar. Neyse konuyu baÄ?layalım biraz. Köle olmadıÄ?ını ispatlamak için negatif kavramın içine pozitif kavram koymak yahıt tersi gibi bir tanımlama yapak mantıÄ?a pek yakın gelmiyor. Zira anlatıÄ?ım Å?ey o. Kavramlar epeyce göreleli. Ooo tabi kendi yolunuzun dıÅ?ındakilere herhangi birÅ?ey ispatlama ihtiyacı hissediyorsanız durmayın. Fakat bu konuda geçmiÅ?ten gelen birikimlerim var. Ã?Ä?retilerinizde sadece savaÅ? olmadıÄ?ını ispatlamaya çalıÅ?ıyorsunuz bunu doÄ?ru olduÄ?unu ben destekleyebilirim. Bir Å?ekilde herkesin mutluluÄ?unu ve huzurunu saÄ?lamak sözkonusu. Bunun için de herkese birÅ?eyler anlatmanız Å?art. Ama bunu kendi dilinizle konuÅ?arak baÅ?aramayacaÄ?ınızı da söyleyebilirim.

Farklı penceerelerden hayata bakmak güzeldir siz de denemelisiniz biraz sizin pencerenizden inceleyelim:
    Bir de paladinlerin öne çıkan özelliklerinin savaÅ?çılıkları olmadıÄ?ı savunuluyor. EÄ?er temel olan savaÅ?mak deÄ?ilse bir rahibin iyilik namına yapabileceÄ?i Å?eylerin sayısı çok daha fazla olurdu. Fakat paladinler eitilirken ısrarla savaÅ?ma aÄ?ırlıklı olarak eÄ?itilirler çeÅ?itli savaÅ? taktikleri "kötü" bir düÅ?mana indirilebilecek sayısız darbeler. Ä°lahi yeteneklerini büyük çoÄ?unluÄ?u da daha iyi savaÅ?abilmek içindir.

Å?imdi basit bir cevap arıyorum. SavaÅ?la o kadar ilgilenmedini söyleyen daha önemli Å?eylerin olduÄ?unu söyleyen birisinin savaÅ?mayı öÄ?renmeye tonla vakit harcamasızaman israfı deÄ?il midir.

Birilerinin savaÅ?ması gerektiÄ?ini de anlatmazsınız umarım amacınız tamamen faydalı olmak olduÄ?unda bunun için daha kolay ve baÅ?arılı yollar olduÄ?u açık. Birilerinin savaÅ?ması gerekiyorsa bırakın savaÅ?mayı sevenler yapsın. Emin olun o kadar da az deÄ?iller...

Sinan'cım gerçekten güzel konuÅ?uyorsun..Seni boÅ?una kaos tarafının önderlerinden birisi yapmamıÅ?lar..

Ancak kardeÅ?im bana göre yanıldıÄ?ın birçok nokta var..Bunlardan birisi ve bence en önemlisi iyilik ve kötüllüÄ?ü nitelendirirken gereÄ?inden fazla..Ehm..Ne desem..Fazla görecelendirmen Smile.. Kafayı sıyırmıÅ? bir delinin canı istedi diye birisini öldürmesiyle gene ''Bana göre'' kendisine savurulan bir kılıcı savuÅ?turmayı öÄ?renmiÅ? birisi bir tutulmamalı..Yani..Ã?rnek olarak iyi tarafa kötü gelirken kendi yoldaÅ?ların tarafından iyi anıldıgını anlatmıÅ?sın arkadaÅ?ım..Sadece bir soru sorucaÄ?ım bende Smile

Gerçekten yoldaÅ?ların seni iyi birisi olarak mı görüyordu yoksa tırmanacakları ''rütbe'' adı verilen bu basamaklı oyunda üstüne basılacak baÅ?ka bir basamak olarakmı?..Emin deÄ?ilim ama ihtimaldirki oradakilerden birisine sorsaydık ''Ä°Å?imize yaradıÄ?ı sürece yaÅ?asın sonra geberirse gitsin''diyebilirler bile..EÄ?er yoldaÅ?ların için gerçekten iyi birisi olarak görülüyorsan ne ala abi Smile ..Buda senin baÅ?arındır..

Å?ahsen iyilik kavramının bir açıklamaya ihtiyaç duyduÄ?unu bile düÅ?ünmüyorum..Birini mutlu etmek..Mutlu olmak..Huzurlu olmak..Huzuru yaymak..Ve bütün bunları kimseye zarar vermeden gerçekleÅ?tirmek Smile ..Yada benzeri Å?eyler..Yani..IÅ?ık kendini kanıtlamaya ihtiyaç duymaz..Karanlık tarafa aittir bu ve benzeri duygular..IÅ?ık sana bir seçenek sunar..Karanlık ise bu seçeneÄ?i zorla sana diretir..Yani deÄ?iÅ?ik mizah anlayıÅ?ı belkide Smile.. Ã?evresindekilerin acı çekiÅ?inden haz bulan bir varlıÄ?a,kendisiyle beraber ülkesini yokoluÅ?a sürükleyen zorba ve baÅ?arısız bir tirana bilmiyorum abi bunlara iyi demek için bir hayli ''Göreceli'' olmak gerekiyor..Tabi onlarında aslında iyi olduÄ?unu kanıtlamaya uÄ?raÅ?ıyorsan.. Smile

Paladinler konusunda da bilgili olduÄ?unu kanıtlamaya çalıÅ?ır gibi bir havanı sezdim abi..Paladinlerin penceresinden bakarak cevapladıÄ?ını söylemiÅ?sin..YaptıÄ?ın açıklamaları oldukça ilgi çekici buldum açıkçası..SöylediÄ?in Å?eylerin bir kısmı doÄ?ru..Paladinler savaÅ? eÄ?itimi konusunda uzmandırlar..Ama geri kalanı saçma geldi abi kusura bakma..Sanırım karanlık taraftada savaÅ? eÄ?itimi konusunda uzman olan birçok kiÅ?i vardır..Eminim bu yazıyı okuyanlar alakayı yanlıÅ? kuracaktır ama açıklamama izin verin..Umarım anlatabilirim..Karanlık taraf sahip olduÄ?u tüm savaÅ? ilmini kendi bencilce amaçları için kullanır..Belki düÅ?ünerek..Belki hiç düÅ?ünmeden..Peki Å?imdi bir paladini düÅ?ünün Å?imdi..Karanlık taraf kadar savaÅ? bilgisi olmasına raÄ?men kılıcını kınından dahi çekmeyerek diplomasi ile sorunu çözmeye çalıÅ?ır..Peki..Ya karÅ?ısındaki onu dinlemedi..Gerek mantıksal olarak,gerek kuralsal olarak hiçbir hak idda edememesi gereken bir yeri zorbalıkla almaya çalıÅ?tı..Paladin karÅ?ıya geçti ve uyardı..Adam hala diretiyor..Ã?ste gidiyor..Ve insanlarının canlarını diÅ?lerine takarak kurdukları bir kasabayı elinde bulundurduÄ?u kendisi gibi mantıksız çakallardan oluÅ?an orduyla tehtid ediyor..Adam saldıracak..BaÅ?ka çare kalmadıÄ?ını düÅ?ünen paladinin bu insanları korumak için kılıcını çekmesi suç mu oluyor?..Very Happy Yani biraz komik bir manzara belirdi aklımda.. Orada beklesin ve ölsün kılıcını çekmediÄ?i için..(Eminim sizin iÅ?inize çok gelirdi böyle paladinler Razz) Hadi ölmesi bir yana ya tüm o insanlar?..Kendilerini koruyacak güçleri yoksa ne yapacaklar?..

Sanırım böyle mantıksız bir soruya cevap verince bile kendimi mantıksız hissettim biraz Very Happy

Yani dediÄ?im gibi paladinler yaÅ?amı korumak için çabalarken neden savaÅ? eÄ?itimi alıyorlar diye bir soru sorulması bile oldukça çarpık bir soru..Mantık dıÅ?ı ve sadece akıl karıÅ?tırmaya yönelik..(Tam sinan'a göre adam boÅ?una kaosun Å?eyi olmadı..Gözü Very Happy )

KeÅ?ke her varlık sadece diplomasi ve benzer yöntemlerle durdurulabilseydi..

Neyse bu yazılarım umarım ofansif algılanmaz açıkçası yazarken bir hayli eÄ?lendim..Yani paladinlik ve iyilik o kadar basit kavramlarki aÄ?zı iyi laf yapabilen herkez belli bir noktaya çekebiliyor bu kavramları..Açıkçası karmaÅ?ık bir kavram olan genellikla karanlık taraftır..Belli bir amacı olmaz genellikle..Kendini karanlıkla boÄ?an herkezin amacı ayrı bir Å?eydir..Ama bir Å?ey geneldir..Oda karanlık genelde ''Benmerkez'' ci bir muammadır..IÅ?ıÄ?ı tartıÅ?acaÄ?ımıza karanlıÄ?ı tartıÅ?sak eminim daha çok konu çıkaracaÄ?ız..Belki daha da eÄ?lenebiliriz..Sonuçta binlerce deliyle dolu bu dünyada savaÅ?ı sevmeyen birilerinin savaÅ?mayı öÄ?renip te bu bilgiyi mümkün oldugu en kısıtlı Å?ekilde diÄ?er savaÅ?ı sevmiyenleri savaÅ?tan uzak tutmak için kullanmasını fedakarlık olarak adlandırmak yerine garip garip mantık dıÅ?ı nedenlerle konu dıÅ?ına çekerek akıl karıÅ?tırıcı hale getirmek..Bilmiyorum..Karanlık tarafı eleÅ?tirirken bundan daha eÄ?lenceli teoriler türetebilceÄ?imizi düÅ?ünüyorum Smile

Mesela madem bu kadar core paladin takıldık..Hadi bakalım..Å?imdide bir paladin of slaughter in önüne geleni kesmesinin nedenini düÅ?ünelim mesela..Böyle bir karakter neden bunu yapıyor olabilir?..

Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 10:18 pm Reply with quoteBack to top

Ã?nce Firp cim ben karanlıÄ?a hizmet etmedim zevk için de avlamadım. Her öldüren karanlık için öldürdüyse yandık demektir Very Happy .

Oren beni bir amaç için kullanmadı, ha unutmadan söyleyeyim Oren Tapınak Liderini en çok ona hizmet etmiÅ? kiÅ?i olarak seçiyordu. BaÅ?kaları olsa bile durum deÄ?iÅ?meyecekti Wink Zaten çok önemli bir makamda deÄ?ildi.

Horcoel klasik savaÅ?çı deÄ?il, o paladin de deÄ?il aslında tüm sınıfların karıÅ?ımı antipatik birÅ?ey- bir tanım uydurmaya kalkmayın ona Smile ...

Efla wrote:

Tamamiyle katılıyorum...

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 10:30 pm Reply with quoteBack to top

Sylvos wrote:
    Ã?nce Firp cim ben karanlıÄ?a hizmet etmedim zevk için de avlamadım. Her öldüren karanlık için öldürdüyse yandık demektir Very Happy .

Oren beni bir amaç için kullanmadı, ha unutmadan söyleyeyim Oren Tapınak Liderini en çok ona hizmet etmiÅ? kiÅ?i olarak seçiyordu. BaÅ?kaları olsa bile durum deÄ?iÅ?meyecekti Wink Zaten çok önemli bir makamda deÄ?ildi.

Horcoel klasik savaÅ?çı deÄ?il, o paladin de deÄ?il aslında tüm sınıfların karıÅ?ımı antipatik birÅ?ey- bir tanım uydurmaya kalkmayın ona Smile ...

Kısa oldu mesajım ama önemli bi mesaj vermek istiyorum izninizle..

Höyt paladinliÄ?ime laf istemem Very Happy Mr. Green Mr. Green

Ayriyetten abi gene kusuruma bakma ama neden önemli bir makam deÄ?ildide Palpatinenin söylediÄ?i gibi'' I am the Emperor ''tarzında ''Benn dapınak Å?ovalyelerinin lideriydim'' diye yazma gereÄ?i hissettin anlamadım..Yani buradaki konunun ne alakası vardıki :looloo:

Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 10:35 pm Reply with quoteBack to top

Kusura bakma o an çok duygulanmıÅ?tım. Oren' e tekrar dönmüÅ?ken onu kaybetmek çok koymuÅ?tu bana. Ben orda son tapınak lideriydim dedim. Hani böyle ortamda son samuray havası katsın istemiÅ?tim Smile

Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 10:35 pm Reply with quoteBack to top

Sorularımın fazlaca çarpık, saçma ve anlamsız gelmesine Å?aÅ?ırmayacaÄ?ım. Zira kendinize iyi diyenlerin objektif olma konusundaki yeteneksizlikleri gözümde iyice pekiÅ?ti. Hayata tek ve sarsılmaz bir pencereden bakmaya çalıÅ?arak kimse bilge olamaz. Bu durumda iyilik kavramının bir açıklamaya ihtiyaç duymamasını düÅ?ünmeniz de Å?aÅ?ırtıcı deÄ?il. Hatta insanların özgür düÅ?ünceleri yerine kendi düÅ?ünceni yerleÅ?tirmeye çalıÅ?man da beklenen bir davranıÅ?. Ã?eliÅ?kilerin bende olduÄ?unu söylüyorsunuz. "Kimseye zarar vermeden" ifadesi bile çeliÅ?ki dolu kanaatimce. Bir insan kimseye zarar vermemek için kılıç kullanmayı öÄ?renmez. Ooo tabi ya siz masumlara zarar vermiyorduzu. Peki masumlar kimler. Onun da tanımı eminim kafanızda açıktır açıklama ihtiyacı bile duymazsınız Smile

Birdahaki sefere bildiklerim konusundaki hatalarımı düzeltirseniz de seviniriim. Zira geçmiÅ?te birçok paladin dostum olmuÅ?tu. Hayır bir paladin kadar iyi bildiÄ?imi söylemiyorum sadece olaya dıÅ?arıdan bakabilmenin avantajını kullanıyorum.

Neyse gözüyoruz ki bir paladin sadece savaÅ?çılık yapmadıÄ?ını savunabiliyor. Sadece savaÅ?çılık da yapmıyor. Lakin savaÅ?maktan da vazgeçemiyor. Ä°yiliÄ?e verebileceÄ?i en iyi hizmetin on korumanın en iyi yolunun savaÅ? olduÄ?u konusunda ısrarcı.

Horcoel_Baator
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 10:58 pm Reply with quoteBack to top

Efla wrote:
    Sorularımın fazlaca çarpık, saçma ve anlamsız gelmesine Å?aÅ?ırmayacaÄ?ım. Zira kendinize iyi diyenlerin objektif olma konusundaki yeteneksizlikleri gözümde iyice pekiÅ?ti. Hayata tek ve sarsılmaz bir pencereden bakmaya çalıÅ?arak kimse bilge olamaz. Bu durumda iyilik kavramının bir açıklamaya ihtiyaç duymamasını düÅ?ünmeniz de Å?aÅ?ırtıcı deÄ?il. Hatta insanların özgür düÅ?ünceleri yerine kendi düÅ?ünceni yerleÅ?tirmeye çalıÅ?man da beklenen bir davranıÅ?. Ã?eliÅ?kilerin bende olduÄ?unu söylüyorsunuz. "Kimseye zarar vermeden" ifadesi bile çeliÅ?ki dolu kanaatimce. Bir insan kimseye zarar vermemek için kılıç kullanmayı öÄ?renmez. Ooo tabi ya siz masumlara zarar vermiyorduzu. Peki masumlar kimler. Onun da tanımı eminim kafanızda açıktır açıklama ihtiyacı bile duymazsınız Smile

Birdahaki sefere bildiklerim konusundaki hatalarımı düzeltirseniz de seviniriim. Zira geçmiÅ?te birçok paladin dostum olmuÅ?tu. Hayır bir paladin kadar iyi bildiÄ?imi söylemiyorum sadece olaya dıÅ?arıdan bakabilmenin avantajını kullanıyorum.

Neyse gözüyoruz ki bir paladin sadece savaÅ?çılık yapmadıÄ?ını savunabiliyor. Sadece savaÅ?çılık da yapmıyor. Lakin savaÅ?maktan da vazgeçemiyor. Ä°yiliÄ?e verebileceÄ?i en iyi hizmetin on korumanın en iyi yolunun savaÅ? olduÄ?u konusunda ısrarcı.

Yok abi haklısın aslında savaÅ?ın olmamasını engelleyecekse paladinlere silah eÄ?itimi verdirtmeyelim.. Aslında Peacemakerler bile içsel hasar taÅ?ıyan silahlar kullanıyor diplomasi üstatları olmalarına raÄ?men..Gerçi önemi yok..Biraz da sizin tarafınızdan bakalım..Sonuçta sizede iyilik yapmamız lazım..Diplomasi kasalım olmazsa herkezi kesersiniz olur biter..Kesecek düÅ?manınız da kalmayınca birbirinizi kesersiniz..Bu böyle uzayıp gider..

Aslında iyi fikir nasıl olsa iyi insanlar öldükten sonra cennete gidiyor..Bırakalım öldürün bizi biz cennetimize gidelim siz dünyada kalıp bizden sonra birbirinizle cebelleÅ?in bizde yukardan patlamıÅ? mısır ve kola eÅ?liiÄ?inde sizi izleyip size el sallayalım Very Happy

Kimseye zarar vermeden kalıbı sanırım kiÅ?iye has deÄ?il genele hitap eden bir kalıptı..Bir paladin kimseye zarar gelmemesi için savaÅ? sanatlarını onları zor durumda korumak için kullanıyorsa bu bana göre iyi bir amaçtır..Yada senin dediÄ?in gibi göreceli bakalım..Bir paladin mutlak savaÅ?tan (diplomasi cart curt vs vs ile engellenemeyecek bir savaÅ?tan) bir grup masum insanı ne ile uzak tutabilir Sinan'cım..Yani ben sana cevap veriyorumda sen bana hiç cevap vermiyorsun..Adam yerine konmak istiyorum bende yauuu Very Happy

Quote:

Hö..Ne zaman dedi bunu..Kim:D Nerede Mr. Green .. Ä°yiliÄ?e verilebilecek en iyi hizmet için hep demiÅ?imdirki herkezin kiÅ?isel haklarına saygısızlık yapmadan ortak bir uzlaÅ?mayla barıÅ?a ulaÅ?maktır..Ama malesef karanlık taraf biraz uzlaÅ?macı yerine ''yozlaÅ?macı'' olmayı tercih ettiÄ?inden bizi hiç bir Å?ekilde engelleyemezsiniz anlaÅ?ma yok herkezi öldürün diyen tipleri yüzünden paladinler bu kiÅ?ileri durdurmak adına savaÅ?mayı öÄ?renmek ve kullanmak zorunda kalıyorlar..Bide suçlanıyorlar..

Böhüheüheüehüehüheüeh Crying or Very sad Crying or Very sad Mr. Green[/quote]

Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 11:05 pm Reply with quoteBack to top

Monk larda savaÅ? eÄ?itimi alırlar ama genelde öldürücü deÄ?il etkisiz hale getirici cinsten özellikleri ve silahları vardır. Ã?ldürmeyeceksen bu tarz takıl Smile. Bunun için lawful good paladin yerine diÄ?er yönelimlere sahip olabilen türlerini daha çok severim. zaten ben pür evil ya da good karakterleri de oynatamam.

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 11:19 pm Reply with quoteBack to top

Abi burada paladin ne yapabilir dedim..Monklukla paladinliÄ?i multiclass alırsak baÅ?ka tabi..(Oluyo böyle vakalar arada..Hatta unarmed saldırılarla smite evili combine ederek ekstra içsel hasar koyan featler bile bulunmakta Very Happy )

Ama burada mesele bu deÄ?il..Mutlak bir savaÅ?ı savaÅ?tan uzak durması gerekenleri uzak tutmak için döÄ?üÅ?meden durdurmaktan bahsediliyor..Ã?ldürme yada öldürmeme deÄ?il..Ona bakılırsa paladin oyuncularının çoÄ?u çekip smite evili saplasada kafaya subdual damage ile bayıltıp tutuklayanları da var..Ancak paladinlerden karÅ?ı tarafın beklediÄ?i savaÅ?mayı öÄ?renmeden herÅ?eyi durdurmaları..Bilmiyorum belkide mümkündür..Bilen birisi varsa lütfen yazıversin.. Wink

Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 11:37 pm Reply with quoteBack to top

*Efla
    Piizmeykırların silah taÅ?ıma zorunluluÄ?u olduÄ?unu bilmiyordum gerçekten.

Görüyorum ki sizi farklı biryerden bakmaya ikna edemeyeceÄ?im. Savunmalarınızda siz biz gibi terimler kullanmanız bana bunları gösterdi. Ä°yiler ve kötüler... komik geliyor bana hala bu düÅ?ünce. Bir de tartıÅ?mayı Å?ahsıma yönelik deÄ?il kavramlara yönelik olarak devam ettirmenizi rica edebilirim.

Paladinlerin savaÅ?maktan vazgeçemediÄ?ini gördük demiÅ?tim. Sanırım neden savaÅ?tıÄ?ınızı açıklamaya çalıÅ?manız bile savaÅ?tıÄ?ınızın ve savaÅ?acaÄ?ınızın bir göstergesi. SavaÅ?manın gereksiz olduÄ?unu söylemiyorum ben lakin bu durumda savaÅ?çılık yaptıÄ?ınızı kabul ediyorsunuz. Hemde dediÄ?inize göre vazgeçilmez derecede önemli iyilik için savaÅ?mak.(Tabii herkesin amaçları farklı olabilir)

Sorularınızı daha açık Å?ekilde sorarsanız bilgim düzeyinde aydınlatma inceliÄ?ini gösterebilirim.

Lixer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 11:38 pm Reply with quoteBack to top

Horcoelin demek istediÄ?ini gayet iyi anladım. TartıÅ?ma da biraz yersiz olmuÅ?, sitedeki rplerle gelmiÅ? iÅ? nedense :embarrass:

Base attackı yükske olan sınıf zamanını silah eÄ?itimine harcıyor demektir ve doÄ?al olarak diÄ?er yönleri düÅ?ük olur. Bunda mantıksız bir Å?ey yok, paladin tabi ki dövüÅ?ecek neticede dnd vee benzeri fantazyalar savaÅ? ve Å?iddetin hakim olduÄ?u yerlerdir. tartıÅ?manın baÅ?laması buraya dayanıyor.

Paladin ve savaÅ?-öldürme konusuna dönersek, neden savaÅ?tıÄ?ı önemli. Amaç korumak mı yoksa yok etmek mi? Wink

Horcoelin dediÄ?i de mümkün de biraz ayrıntı gerekiyor hatta bununla ilgili bazı organizasyonlar da mevcut, konu fazla daÄ?ılmasın.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Nov 01, 2006 4:43 am Reply with quoteBack to top

Efla sanırım sen zamanında iyi ya da aydınlık ya da her neyse o tarafta bulunmuÅ?tum. Bu taraf hakkında bir Å?eyler biliyorsun. Dragonfire ın yanında idin yanılmıyorsam deÄ?il mi?

Å?imdi tüm bunları boÅ? olarak görebilirsin belki... Yine de bakıÅ? açımı özetleyeyim. Karanlık evet bir bakıma bencilliktir ama nasıl bencilliktir? Mesela hoÅ?una giden bir Å?eyi almak için kaç kiÅ?inin acı çektiÄ?inin umurunda olmaması. Tabii bunun yanında insanların çektiÄ?i acılardan zevk almayı daha uç bir karanlık gibi düÅ?ünebiliriz. Mesela senin tanrın Apocalipse de olduÄ?u gibi.. Mesela duyduÄ?um kadarıyla bir zamanlar dostun olan Andreoya acı çektirirken bunu biraz da zevk aldıÄ?ı için yaptıÄ?ı muhtemel.

Ä°yilik ya da ıÅ?ık tüm bunlardan uzak olmaktır. Ama savaÅ?çılık kötü de olsa birini öldürmek birine acı vermek demektir. Asıl sorun her ölüm bir savaÅ?çıyı karanlıÄ?a daha fazla yaklaÅ?tırır. Her savaÅ?çının bu boÅ?luktan düÅ?me tehlikesi vardır. Hamborn sanırım çizginin ucuna kadar çekilmiÅ? düÅ?mekten belki son anda kurtulmuÅ?.

DüÅ?man saldırırken savaÅ?mak bir çözüm olabilir. Ama düÅ?ün ki düÅ?man çok güçlü ve senden çocuklardan birini kanlı Å?ekilde kurban ediyorlar. Yapılamayacak bir Å?ey. Israrla ve son ana kadar baÅ?ka bir çözüm arardın deÄ?il mi? SavaÅ?mak da ıÅ?ıÄ?ın en uç noktasında belki bu Å?ekilde olabilir. Israrla son ana kadar diplomasi deÄ?il de baÅ?ka bir methodla da olsa savaÅ? dıÅ?ı bir çözüm aranabilir.

Tabii savaÅ?ıla da bilir sonunda ama eÄ?itiminin büyük bölümü savaÅ? üzerine olan birisi muhtemelen kendisini savaÅ? dıÅ?ı çözümler konusunda çok da geliÅ?tirmemiÅ? olacaktır.

ElessarTelemnar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Nov 01, 2006 11:37 am Reply with quoteBack to top

MASK wrote:
    Benim kiÅ?isel fikrimce savaÅ?çılar en aciz insan gruplarıdır.. Sadece kas gücü ile iÅ?lerini halletmeye çalıÅ?ırlar bunun önemini küçümsemiyorum bir hırsız ve rahip de güçlü olmalıdır.. Ama onlar kas gücünün çok ötesindeki baÅ?ka güçlerin bilincindedirler... savaÅ?çı ise bunları düÅ?ünmez bu nedenle hiç umulmadık anda bir darbe yemesi kaçınılmazdır.. Belki korucular ile bazı Å?övalyeler hariç tutulabilir... Ama diÄ?erleri... Hele tempus adındaki o konuÅ?masını bile baÅ?aramayan tanrıya tapanlar..... Evet onlar o Å?iÅ?kin kaslarına raÄ?men diyarların en savunmasız insanlarıdırlar....

katilmiyorum sen savascilardan daha akilli olacaksin ve onlari amaclarin dogrultusunda kullanacaksin ne onlarla ne onlarsiz derim (savascilar alinmasin lutfen)
    Back to top View user's profileSend private message
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum