Author |
Message |
haldor_goraxe
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 4:15 am |
|
Tekrar selamlar... HırsızlıÄ?a merak saldım sorularımla umarım sıkmıyorumdur kimseyi...
Acaba swashbuckler tam olarak nedir, nasıl olunur ve getirdiÄ?i özellikler nelerdir? Biri acaba anlatabilir mi??
Å?imdiden teÅ?ekkürler... |
_________________ Rakı ve Balık....Ä°Å?te Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin Ã…?uursuzluÄ?u kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio |
|
Back to top |
|
|
Dragonfire
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 5:12 am |
|
Swashbucklerler nazik soygunculardır SavaÅ? stilleri fransızların eski silahÅ?örlerine yakındır. Yani bir çeÅ?it eskrim dövüÅ?ü denilebilinir.
Ã?zelliklernine bakarsak birazcık dmg i karıÅ?tırmak lazım sanırım Å?imdi elimde yok yazamıcam ama zaten burock yazar sabaha:D |
_________________ "What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine." |
|
Back to top |
|
|
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 5:35 am |
|
Hemen yardımcı olmaya çalıÅ?ayım. Bu düz bir class (sınıf) dır. Aynı player's hand book da yer alan temel class lar gibi. Yani swashbuckler olabilmek için istenen herhangi bir ön koÅ?ul gereksinimleri veya gereksinimi yoktur. Bu class wizards of the coast player's hand book da yer alan temel class lardan sıkılan oyuncularına sunduÄ?u oynanabilir yeni class lardandır.
Å?imdide biraz swashbuckler' ın nasıl bir class olduÄ?undan bahsedeyim biraz.
Temelde rogue ve fighter karıÅ?ımı bir class olarak düÅ?ünülebilir. SavaÅ?larda kıvraklıklarını, zekalarını, silah kullanmadaki ustalıklarını ve dayanıklılıklarını kullanırlar. Zaten bu class da warrior clasmanında yer almaktadır. Ã?zellikle Rapier kullanma konusunda ustalaÅ?ırlar, kıvrak dövüÅ?meyi çok severler bu sebeplede aÄ?ır zırhlar giymezler. Fighterlar gibi dayanıklıdırlar savaÅ?mak konusunda iyi eÄ?itimlidirler ve kendilerini geliÅ?tirme konusunda çok yönlüdürler (Hit Die : d10 dur), skillerde fighter'a göre daha çok puan alırlar, yeterliliÄ?e sahip oldukları skiller hem fighter skilleri hemde rogue skillerinin bir karmasıdır adeta. Bu class için en önemli statlardan biri "int" diÄ?eri ise "dex" dir. Å?uanda adını hatırlayamadıÄ?ım bir special abilities vardı bununla yaptıkları saldırılara "int" bonuslarını ekliyorlardı.
KiÅ?ilik olarak bahsetmek gerekirse züppe takılmayı seven tiplerdir bunlar genelde , klıç düellolarını çok severler zengin soylular ve maceracı korsanlar için hoÅ? bir class olduÄ?u kanısındayım.
Not : Daha ayrıntılı bilgiler için "Dungeon and dragons : Complete Warriors" kitabını inceleyebilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmiÅ?imdir. |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495] |
|
Back to top |
|
|
haldor_goraxe
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 5:58 am |
|
Ben swashbuckler'ı hep rouge prestige classı sanırdım... Complete warriors'a o yuzden bakmamıstım. Bakayım hemen...
Saolasın |
_________________ Rakı ve Balık....Ä°Å?te Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin Ã…?uursuzluÄ?u kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio |
|
Back to top |
|
|
Dragonfire
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 6:25 am |
|
Yanlız swashbukleri jarlaxel in swashbuckler dövüÅ? stili ile karıÅ?tırmayalım |
_________________ "What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine." |
|
Back to top |
|
|
Eldarin_
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 6:27 am |
|
Swashbuckler dövüÅ? stili olmaz, swashbucklerların dövüÅ? stilleri olur |
_________________ Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü |
|
Back to top |
|
|
Dragonfire
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 9:07 am |
|
Hayır efenim gayette olur. temeli eskrimdir biraz daha esnektir. Yazım yanlıÅ?larımdan avantaj elde etmeyelim kafa karıÅ?tırmayalım dimi |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 4:22 pm |
|
bana yazacak biÅ?iy kalmamıÅ? ama ben de ekliyeyim bikaç biÅ?iy...
Å?imdi efendim, yener zaten bayaa bi özelliÄ?ini yazmıÅ?; ama aslında yazmakla bitmeyecek kadar fazla özelliÄ?i war bu sınıfın ve bence fazlasıyla güçlü. bu arkadaÅ?lar, 1. seviyede weapon finesse featini otomatikman alır ki rapier kullanırken salladıklarına vursunnar. HP ve BAB, fighter seviyesindedir. Birincil abilityleri dex, ikincisi ise int.tir.
yener wrote: |
...Å?uanda adını hatırlayamadıÄ?ım bir special abilities vardı bununla yaptıkları saldırılara "int" bonuslarını ekliyorlardı... |
bu yeteneÄ?in adı "insightful strike"dir. 3. seviyede kazandıkları bu yetenek, swashbucklere, weapon finesseyi kullanabildikleri saldırılarına aynı zamanda int bonusunu eklemeyi de mümkün kılar.
bunlar dıÅ?ında, Å?imdi buraya yazmaya üÅ?endiÄ?im bi dolu ıvır kıvır bonusları var, ACye bonus, reflex save bonusu, geliÅ?miÅ? flanking bonusu, vs... ama onnara kitaptan bakmak lazımdır.
görülebilen en zayıf yönleri, düÅ?ük will saveleri ve zırh uzmanlıklarının light armor ile kısıtlı olmasıdır. bu nedenle DMler, bu karakterlere karÅ?ı yaratacakları antagonistleri mind-affecting büyülü etkiler ya da ulaÅ?ması zor ranged attacklar ile donatmalıdır.
benim nazarımda swasbucklerin kralı, aÄ?ababası zorrodur. zaten bu sınıfın özelliklerin bakılınca da sanki zorroyu sınıflaÅ?tıralım gibi bi çaba açıkça gözlenmektedir. yine benim nazarımda swasbuckler dediÄ?in good olur, adına türkü yakılır falan feÅ?mekan...
her Å?ey yazılmıÅ? dedim bu kadar yazdım, siz düÅ?ünün artık nasıl bi sınıf bu teeeey, tey... |
_________________ War, war never changes... |
|
Back to top |
|
|
Eldarin_
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 8:04 pm |
|
Zırh giyememelerinin açıÄ?ını flank ve rear bonusları ile kapatıyorlar, dodge mobility gibi ekstra özellikler AC yi cilalıyor.
Fencing de ustalar, melee ve martial arts ta uzmanlaÅ?ıyorlar.
Birde True Swashbuckler diye bir dava var tabi. Onu henüz tam araÅ?tıramadım. WotC un son kitaplarında çıkmıÅ? sanırım. Hiç ilgilenemiyorum bu sıralarda.
Ama bir savaÅ?çı oynayacaÄ?ım zaman kafamdaki ilk ve tek prestige class swashbuckler'dır. |
_________________ Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 8:15 pm |
|
true swashbuckleri ilk kez senden duyuyorum. heralde abartılmıÅ? bi prestij sınıf olsa gerek.
yannız dikkat, yener'in dedii gibi, swashbuckler bi prestij sınıfı deÄ?il, bir sınıf. yani ön gereksinimi olmayan, 1.seviyede seçilebiliecek bir sınıf. zaten bu sınıfı kabus yapan en önemli noktalardan biri de bu. |
|
Back to top |
|
|
Eldarin_
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 8:34 pm |
|
Complete Warrior'da prestige class olarak geçmiyormuydu o ya? Ben lvl 7 fighter dan sonra alınabiliyor diye biliyorum??? Zaten Swashbuckler da da 5 lvl ilerleyebiliyorsun. Yanılıyor muyum? Geri kalmıÅ? olabilirim...
True Swashbuckler'ı biraz araÅ?tırayım bakalım. Wizards ın sitesinde sadece ismini görmüÅ?tüm dün... |
|
Back to top |
|
|
Eldarin_
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 8:41 pm |
|
Å?öyle bir baktım internetten. Hakkaten classmıÅ? yahu.
Prestige classtan classlıÄ?a terfi edenlerden buda heralde . |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 8:43 pm |
|
hayır hakan... pr.class diil, normal class. 20. lvle kadar yükselebiliyosun. |
|
Back to top |
|
|
Dragonfire
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 8:48 pm |
|
Eskidende zaten Rogue Kiti idi sonrada class oldu. Senin Prestij class dediÄ?in olsa olsa Astral dansözdür hakan |
|
Back to top |
|
|
Eldarin_
|
Posted:
Tue Nov 28, 2006 8:52 pm |
|
Abi temin inceliyodum. Showman Pianist diye prestige class gördüm yav. BildiÄ?in Piyanist Å?antör prestijli klas olmuÅ? .
D&D nereye gidiyor diye sormaya baÅ?ladım kendi kendime birdenbire . |
|
Back to top |
|
|
|
|