Author |
Message |
raini
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Dec 09, 2003 2:23 am |
|
Yaa arkadaÅ?lar hep kargaÅ?alar zamanına iliÅ?kin konu açıyorum baÄ?ıÅ?layın Belki de kitabı okuduÄ?um içindir...
KargaÅ?alar zamanında Helm tanrılık güçlerini kaybetmiyor peki onun rahipleri de güçlerini koruyor mu bilen var mı??? KargaÅ?alar zamanının kitabında hiç Helm rahibi olmadıÄ?ı için bu konuda pek bilgi edinemedim.. |
|
|
Back to top |
|
|
yeminer
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 25, 2003 11:26 pm |
|
söyleyince ben de meraklandım ama benim bilgim de senin kinden öteye gitmiyor malesef |
_________________ her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
güç amacın, k |
|
Back to top |
|
|
Norticus
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 27, 2003 5:26 am |
|
bence güçlerini koruyorlardır
tabi ao ona "sadece kapıyı koru, tapınanlarla ilgilenme" komutu vermiÅ?se
o ayrı |
_________________ In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die... |
|
Back to top |
|
|
yeorda
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 27, 2003 6:01 pm |
|
EÄ?er öyleyse o dönemde Helm dini yayılmıÅ? olmalı çoÄ?u insanı tanrılara çeken güç olduÄ?una göre güçlerini koruyan rahiplerin sadece Helm rahipleri olması onlara epey bir saygınlık kazandırdı her halde. |
|
|
Back to top |
|
|
yeminer
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 29, 2003 7:57 pm |
|
ben öle bi eÄ?ilim göremedim ole biÅ?eyler olsaydı kesin kitaplarda geçerdi herhalde. sanırım norticusun ikinci dediÄ?i oldu. |
_________________ her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
güç amacın, k |
|
Back to top |
|
|
raini
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Dec 30, 2003 12:39 am |
|
Ama yine de Ao emretmiÅ? olsa da Helmin tanrılık gücünü korumasına raÄ?men rahiplerini yüz üstü bırakması bana ters geliyor Gerçi Helmin ilginç yanı ne kadar üzüntü verse de görevine baÄ?lı olması idi. |
|
|
Back to top |
|
|
yeminer
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jan 06, 2004 9:43 pm |
|
neresi üzücü anlayamadım |
güç amacın, k |
|
Back to top |
|
|
yeorda
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Jan 07, 2004 3:31 am |
|
Helm iyi bir tanrıdır. BaÅ?ka bir deyiÅ?le hem tanrıarın hem de insanların (hele inanları ise ) acı çekmesine üzülür ama görev söz konusu ise bu acıyı da bastırması ve kendisine en fazla acı veren Å?eyi de yapmaya razıdır. |
_________________ Ormanın gücü sizi kutsasın
|
|
Back to top |
|
|
yeminer
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Jan 08, 2004 8:35 pm |
|
bi tanrı sanırım anca bu kadar saf olabilir. |
güç amacın, k |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Sat May 15, 2004 8:18 am |
|
önce hemen bi düzeltme : Helm good bi tanrı diildir (alignmenti LN). bu yüzden, Helm, time of troubles süresince sıradan insannar için pek üzülmez, kendi takipçileri içinelbette üzülür; ama onun için görev her Å?eyin üstündedir. Ao da zaten bunu bildiÄ?i için Helm'i kapının bekçisi yapmadı mı zaten?
konuya dönersek, bence Helm, time of troubles boyunca inananlarına tanrısal güç saÄ?layamamıÅ?tır. Ã?ünkü böyle bir durumda Helm'e inananların sayısında yaÅ?anacak artıÅ?ın getireceÄ?i kaos, time of troubles'ınkinden bile büyük olacaktır. çünkü, time of troubles sonlandıÄ?ında ve tanrılar güçlerine kavuÅ?tuklarında kendilerine inanacak kimse bulamadıklarında pantheondaki deÄ?iÅ?imin sonu gelmez. inanan bulamayan tanrı düÅ?er, yerine yenisi gelir vs...
ama yine de bu konu iyi bir adventure konusu olabilir. ben kokuyu aldım Å?ahsen |
_________________ War, war never changes... |
|
Back to top |
|
|
erethan
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Sat May 15, 2004 9:51 am |
|
Helm benim bildiÄ?im time of troubles'dan önce greater idi,sonrasında ise intermediate'a geriledi,güç kaybetti yani. |
|
|
Back to top |
|
|
tifileray
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jun 29, 2004 4:16 pm |
|
Bence helm hep greater kaldı bildiime göre.Ama senin dediin gibi olmuÅ?sa time of troubles'dan sonra yine greater olmuÅ?tur. |
_________________ ___________________________________
Ona sarılıyım mı?
Thibbledorf Pwent |
|
Back to top |
|
|
Helm
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jul 06, 2004 1:50 am |
|
Evet Helm gücünü kaybediyor.Hatta baya kaybediyor.Greater dan intermediate ye düÅ?üyor çünkü -sanırım- Ao KargaÅ?alar Zamanında bir tek Helme -Helmin - güçleriini veriyor.Ama Helm kendi güçlerini kendi müritlerine vermiyor ve öbür tanrılar yeryüzünde savaÅ?ırken Helm orda rahat bir Å?ekilde kapıyı koruyor.Ã?bür tanrılarda Helmi sevmemeye baÅ?lıyor onlara yardım etmediÄ?i için tabi müritleri için de aynı Å?ey geçerli.Bu yüzden de bir çok mürit yani güç kaybediyor.
Saygılar... |
_________________ Caspenar the Imp ;
''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''
-Veldrin |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jul 06, 2004 4:25 pm |
|
Quote: |
...Helm kendi güçlerini kendi müritlerine vermiyor ve öbür tanrılar yeryüzünde savaÅ?ırken Helm orda rahat bir Å?ekilde kapıyı koruyor.Ã?bür tanrılarda Helmi sevmemeye baÅ?lıyor onlara yardım etmediÄ?i için tabi müritleri için de aynı Å?ey geçerli.Bu yüzden de bir çok mürit yani güç kaybediyor. |
Sıradan ölümlülerin, tanrıların bilgeliklerine güvenmemek gibi bir huyu var. Bu da onlardan sadece biri. Eminim ki Helm de kendi inananlarına güç bahÅ?etmek, onları kollamak istemiÅ?tir; fakat Ao'nun emirleridir Helm'i bundan alıkoyan. Helm için kurallar, her Å?eyin üstündedir. |
_________________ War, war never changes... |
|
Back to top |
|
|
Eldarin_
|
Posted:
Tue Jul 27, 2004 5:10 am |
|
arkadaÅ?lar zaten helm in gücünü kaybetmiÅ? olmasının nedeni geçen tüm olayların ardından tanrıların artık güçlerini kendisine inanan müritlerinin çokluÄ?undan alıyor olmalarıdır.
bi de time of troubles sırasında Helm in kendisi güçlerini kaybetmemiÅ? olmasına raÄ?men priest lerinin güçlerini yitirmesi bana oldukça saçma geldi. |
_________________ Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü |
|
Back to top |
|
|
|
|