Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Hırsızlık ve Diller
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Hırsızlık ve Diller View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Sylvos
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Thu Jun 08, 2006 11:05 pm Reply with quoteBack to top

Belki de hırsız olarak baÅ?layan oyuncuların en çok zorlandıÄ?ı durum dil seçimidir.

Zeka yapıları gereÄ?i bir hırsızın sizce hangi dilleri bilmesi faydalı olur? Ben buçukluk ve gnomların (ve de varsa baÄ?lı olduÄ?u loncanın gizli bir haberleÅ?me veya iÅ?aretleÅ?me dili) dillerini bilmesini 1. koÅ?ulda buluyorum.

Peki ya diÄ?erleri için ne düÅ?ünüyorsunuz? Yorumlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum Wink

Hadi tartıÅ?alım Smile ...

Gölge Ustası

PostPosted: Thu Jun 08, 2006 11:44 pm Reply with quoteBack to top

Buçukluk dili bilmem hem iÅ? anlaÅ?malarında artı puan olacaktır, hem de iÅ?lerinin ehli meslektaÅ?larımız tarafından arkamızdan iÅ? çevirilme ihtimalini azaltacaklardır.

Gnomca ise benim gibi büyüyü sevmeyen ve mekanik ile simya gibi doÄ?al yöntemlere bayılanlar için idealdir.

Bunların dıÅ?ında ne kadar çok dil bilirseniz o kadar avantajlı olursunuz deÄ?iÅ?ik iÅ? anlaÅ?malarında ve bilgi toplama süreçlerinde. Elfçe, cücece, orkça, goblince olabilir mesela. Biraz da yaÅ?adıÄ?ınız çevredeki iÅ? olanaklarına baÄ?lı. Haa, bir de Thieves' Cant'i eklemeliyim. Sitemizin indirilecekler bölümünde mevcut. Wink

Her soylunun leÃ…?inde,
    Hançeri saplı Erober'in.

GeçmiÅ?in sayfalarına gömülü kullanıcı..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Zoka
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jun 15, 2006 9:51 am Reply with quoteBack to top

Bencede en önemlisi buçukluk dili. Bi hırsız olduuma göre buçukluk tanıdıklarımın olma ihtimali yüksek zaten ve en iyi hırsızlar onlar oldukları için fikir danıÅ?ılması yerinde olur kanaatindeyim... Idea
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    ulfgar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 23, 2006 9:16 pm Reply with quoteBack to top

büyülü tuzaklar için rün bilmek de gerekir gerçi o knowledge arcana galiba ama neyse artık Rolling Eyes

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sun Sep 24, 2006 5:56 am Reply with quoteBack to top

mümkün mertebe hareket ve vücut lisanları + dudak okumak önemlidir. Spymaster diye bir class var onda kısa kısa bilgiler vermiÅ?ler bir bakınız.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Oct 17, 2006 9:57 pm Reply with quoteBack to top

Dragonfire wrote:
    mümkün mertebe hareket ve vücut lisanları + dudak okumak önemlidir.

Kesinlikle. Birde bunun dıÅ?ında, diyarlarda bölgeler arasında bazı yerel diller mevcut bu yerel dillerinde öÄ?renilmesi önemlidir, tabi rasgele öÄ?renmek deÄ?ilde size en çok ekmek çıkan bölgelerinkini öÄ?renmek önemlidir Smile.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 5:40 am Reply with quoteBack to top

bir rouge aslında her dili öÄ?renmelidir bakınız Jarlaxle ejderha dili bilem biliyo, ama en gereklileri goblin dili, ortak dil (aslında bunu yazmasakta olur nasıl olsa herkes bilir bunu), orman ve ay elfçesi, ejder dilide bir ejderle karÅ?ılaÅ?ınca onu kandırmak için iyi bir fikirdir ayrıca buçukluk dilide fena kaçmaz ama imkanı varsa drow dilini hatta duergar dilini bile öÄ?renmelidir ne de olsa bir rouge herkesle çalıÅ?abilir.

Back to top View user's profileSend private message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 7:12 am Reply with quoteBack to top

Rogue ye ozanlar da giriyor sanırım. Aslında duruma yerine göre deÄ?iÅ?ir demek sanırım çok genel bir cevap olacak. Ama özellikle ozanların en ilginç ve en kapalı birkaç ırkın dilini bilerek kendilerini geliÅ?tirebilirler. Kara elfler gibi mesela...

Hırsızlara gelince ortak lisan ya da insan dili kesinlikle ırktan baÄ?ımsız ilk seçim. Hangi ırktansa o dili bilmesi de gerekir çünkü en iyi onların arasına karıÅ?ır. Onun dıÅ?ında özel durumlar haricinde mantıklı olan ırkının iletiÅ?im halinde olduÄ?u en anlayıÅ?la karÅ?ılanacaÄ?ı ırkların dillerine yönelmektir.

Diye düÅ?ünüyorum.

Aredheliquas
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 7:48 am Reply with quoteBack to top

dudak okuma flm cidden önemlidir ama bence her dili bilmelidir hemen hemen.
    mel gibson 'ın cesur yürek'inde olduÄ?u gibi, bazen bir dil bilmek karsıdakinin dikkatini inanılmaz bir biçimde cekebiliyor.
    dil olayı cok önemli bence

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 9:52 pm Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Rogue ye ozanlar da giriyor sanırım. Aslında duruma yerine göre deÄ?iÅ?ir demek sanırım çok genel bir cevap olacak. Ama özellikle ozanların en ilginç ve en kapalı birkaç ırkın dilini bilerek kendilerini geliÅ?tirebilirler. Kara elfler gibi mesela...

Hırsızlara gelince ortak lisan ya da insan dili kesinlikle ırktan baÄ?ımsız ilk seçim. Hangi ırktansa o dili bilmesi de gerekir çünkü en iyi onların arasına karıÅ?ır. Onun dıÅ?ında özel durumlar haricinde mantıklı olan ırkının iletiÅ?im halinde olduÄ?u en anlayıÅ?la karÅ?ılanacaÄ?ı ırkların dillerine yönelmektir.

Diye düÅ?ünüyorum.

Firble 2nd editionda Ozanlar rouge olmuyor ama rouge özellikleri var bayaa, 3rd editionda da rouge deÄ?iller haliyle ama 3d editionda rougeların büyü yapan halleri gibiler o yüzden ha rouge olmuÅ? ha ozan pek farketmiyo. (oyunları ingilizce oynayanlar ama bilmiyenler için Ozan: Bard )

Ben hala fiktimden Å?aÅ?madım her dili bilmeli bence rougelar çünkü herkesle baÄ?lantıya geçmek önemli bir Å?eydir bir rouge için ayrıca dikkat daÄ?ıtabilen bir Å?eydir diller mesela bakınız Kristalin Hizmetkarı kitabına orada (spoiler var) Jarlaxle kırmızı ejderi ejder dilinde konuÅ?arak nasılda Å?aÅ?ırtıyor, sonra gariban ejderha ne olduÄ?unu anlamadan saldırıya uÄ?ruyor, o hesap yani.

Back to top View user's profileSend private message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Dec 27, 2006 2:12 am Reply with quoteBack to top

Å?imdi Å?öyle dil bilmek sonuçta güzeldir. Ã?Ä?renebilsem ben de epey dil öÄ?renmek isterim. Ama sonuçta insanın ya da baÅ?ka ırkın sınırları oluyor. O zaman da önce hangi dil diye sormak durumunda kalıyor kendisine... Tabii durum loncaya ya da baÄ?lı bulunduÄ?u örgütün ( mesela eÅ?kiyalar) yapısına göre deÄ?iÅ?e de bilir. Tabii yerine göre de... Mesela bir eÅ?kiya çetesi o bölgeden geçen kervancıların konuÅ?tuÄ?u dili bilmeli ki onlar ilerlerken saklandıkları yerden ne taÅ?ıyorlar ne tip savunmaları var öÄ?renebilsinler.

Murdoc
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Dec 27, 2006 3:40 am Reply with quoteBack to top

Bence en önemli olan diller; Buçuklukca, Elfçe, Cücece ve Drowca'dır.Tabi Ejder Dili de önemlidir.Eski yazıt olsun, rünler olsun önemli olanları Ejder Dili ile yazılıyor.

Ä°Å?aret dili, dudak okuma vb. saymıyorum bile onlar zaten Å?art.

Ne demiÅ?ler bir dil bir insan, iki dil bir insan bir de diÄ?er ırk.(YaptıÄ?ım en kötü kapanıÅ? yazısı oldu be ben bir süre yazılara ara vereyim en iyisi.)

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Mar 20, 2007 7:37 pm Reply with quoteBack to top

Bana göre bir hırsız anayurdunda konuÅ?ulan dil dıÅ?ında komÅ?u ırkların, halkların dillerini bilmelidir çünkü genel olarak onlara iÅ? yapar.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Mar 20, 2007 8:00 pm Reply with quoteBack to top

Hırsızlıkta dil konusu önemlidir önwmli olmasınada int. skoruna bakıyor bildiÄ?im kadarıyla birde feat ile alınabiliyordu dil galiba ama dil öÄ?renmek için feat feda etmek mantıksız gleiyor bana bu arada jarlaxle dil bilmesinden kaynakalanan bir meseleden deÄ?ilde büyülü bir broÅ? aracılıÄ?ıyla tüm dilleri konuÅ?uyor biliyorum ben.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Mar 20, 2007 8:15 pm Reply with quoteBack to top

Evet intelligence skoruna bakıyor, genel olarak hırsızlar daha çok yetenek puanı kazanmak için bu skoru yüksek tutarlar, bu yüksek skor sayesinde de daha çok dil bilirler. Zaten dil konusu da önemlidir hırsızlar için. Jarlaxle konusu hep ayrı Smile

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum