Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Adam yapmıÅ?, siz yapabilecek misiniz?
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Adam yapmıÅ?, siz yapabilecek misiniz? View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    paul sernine
    Gölge Ustası

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 5:32 am Reply with quoteBack to top

AÅ?aÄ?ıdaki metni "Kibar Hırsız" adlı kitaptan alıntılar yaparak yazdım. BaÅ?lıÄ?ın içeriÄ?i kitabın sürprizinin bozulmasına neden olabilir. Okuyup okumamak size kalmıÅ?.

"Malaquis Å?atosu, Seine nehrinin ortasındaki kayalıklara inÅ?aa edilmiÅ?tir. Etrafı sularla kaplıdır. UlaÅ?ım köprüyle saÄ?lankamtadır. Å?atoda zengin baron Cahorn yaÅ?amaktadır.

Baron Å?atosunu antik mobilyalar ,yaÄ?lıboya tablolar, kıymetli tabak-çanak ve heykellerle donattı. En deÄ?erli eÅ?yalarının bulunduÄ?u odaya kendisinden baÅ?kası kesinlikle giremez. Kapılar saÄ?lam ve alarm sistemi binayı korumakta."

Birgün baron aÅ?aÄ?ıdaki mektubu alır.

"Sayın Baron Cahorn!
    Ä°ki salonu birleÅ?tiren koridorda Philippes de Champaigne'in bir resmi asılı; kalitesi fevkalade ve benim çok hoÅ?uma gidiyor. Ä°ki tane Rubens'iniz de tam benim zevkime göre; keza Watteau'nun ufak tablosu. SaÄ? taraftaki salonda Sekizinci Louis'nin yemek takımı masası, Beauvais'nin duvar halıları, imparatorluk devrinden kalma "Jacob" imzalı komodin ve Rönesans devrine ait bir sandık var.

Sol taraftaki salondaysa mücevherlerin ve minyatürlerin bulunduÄ?u cam dolaba bayılıyorum.

Bu kez bu eÅ?yalarla yetineceÄ?im; sanırım onları satmak kolay olmayacak. Tüm bu eÅ?yaları güzelce ambalajlayıp sekiz gün içinde benim adıma Batignolles Tren Ä°stasyonu'na göndermenizi rica ederim (TaÅ?ıma ücreti ödetmeyin bana). Bu ricamı yerine getirmezseniz 28 eylül'de , çarÅ?ambayı perÅ?embeye baÄ?layan gece onları kendim gelip yükleyeceÄ?im.Tabii o zaman sadece bunlarla yetinmeyeceÄ?imi bilin. Ne de olsa bunu hak ediyorum!

Rahatsız ettiÄ?im için özür dilerim.saygılarımla.

Arsen Lüpen

Baron eÅ?yaları göndermedi ve aldıÄ?ı bütün önlemeri raÄ?men 28 eylül'de, çarÅ?ambayı perÅ?embeye baÄ?layan gece evi soyuldu. Hatta olaydan bir kaç gün önce yerel gazeteleren biri Lüpen'i tutuklamayı baÅ?aran dedektifin olayın yaÅ?adıÄ?ı Å?ehirde, gözden uzak kaçamak bir tatil yaptıÄ?ını yazdı. Bu duruma raÄ?men soygun gerçekleÅ?tirildi! Bütün bu olaylar yaÅ?anırken Lüpen hapishanedeydi fakat soygunu Lüpenin yaptıÄ?ından kimsenin Å?üphesi yok. Ã?ünkü bunu sadece Lüpen yapabilir.

Adam yapmıÅ?. Siz Lüpen'in yerinde olsaydınız bunu baÅ?arabilir miydiniz? Cevabınız evetse planınız ne olurdu?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    arres
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 7:09 am Reply with quoteBack to top

eminim,bu soruya darkgnome güzel bir cevap vericektir.. Very Happy .ama ben düÅ?ünemiyorum...Sad

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 8:08 pm Reply with quoteBack to top

Yav, ciddi ayıpçı bir post bu (8-9 defa artarda okudum)... yada.. çok zor..

paul sernine tek sorum olacak;

Ã?özüm yazıdıÄ?ım satırlar arasında mı gizli? DiÄ?er bir deÄ?iÅ?le, yeterince "veri" var mı çözüm için yoksa uydurun bir Å?eyler eÄ?lenelim mi diyorsun?

"It is a capital mistake to theorize before you have all the data." - En büyük fantastik süper kahramanlardan: Sherlock Holmes, Speckled Band (Dizi versiyonu)

Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 9:23 pm Reply with quoteBack to top

iyi de alınacak önlemleri bilmiyorumki. Bir de hem adamla konuÅ?maya gidiyo hem de hapishanede o da güzelmiÅ?. Hapishanedeyken bi malikanede konuÅ?abilseydim daha aklınıza gelmeyecek bir çok Å?ey yapardım

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 9:30 pm Reply with quoteBack to top

Beavo arres. Topu bana atıp çekilmiÅ?in. Ã?nce bari fikir felan yazsaydın. Birde ilk mesaj. Bu durum karÅ?ısında bende cevap vermek zorununda kalıyorum. Bu bir tür psikolojik tepki yada baÅ?ka bir deÄ?iÅ?le br çeÅ?it Å?artlı reflekstir ve sanırım Lüpen de bu olayı çokça kullanan biriymiÅ?.

Lüpen anladıÄ?ım kadarıyla ün ve Å?öhret düÅ?künü biriydi. Bu sebeple hırsızlıÄ?ı sadece çok iyi olduÄ?unu kanıtlamk için yapmıÅ? olabilir. Yani önceden çalıp, yerlerine taklitlerini koyup, tutuklandıktan sonra bunu açıklamıÅ? olabilir.

Baron'un belirtilen eÅ?yalarını kopyalarını çıkartıp gerçeklerini baÅ?ka bir yere naklettireceini düÅ?ünmüÅ? ve nakledenler ile anlaÅ?mıÅ? olabilir.

Her iki senaryoda da komiser en büyük engeldi. Ã?ünkü Lüpen'in Baronun zaaflarından yararlanacaÄ?ını biliyordu. Bu sebeple komiserin bir tatile çıkması gerekti. Ancak komiser onu yakalamadan tatilede çıkmayacaktı. Bu sebeple Lüpen kendisini yakalattı.

Benden bu kadar. Smile

arres
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 9:45 pm Reply with quoteBack to top

cevaplarını beÄ?enmedim darkgnome... Mad senden daha güzel ve mantıklı cevaplar bekliyorum... Very Happy beni haksız çıkarma lütfen... :evillaugh:

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 1:29 am Reply with quoteBack to top

Yakalanma olayı darkgnome'un da dediÄ?i gibi bir fake sanırım. Güvenlik önlemleri adam yakalandıÄ?ı için pek bir azalmıÅ? olsa gerek. Her türlü Lüpen sırf bunu bile düÅ?ünmüÅ? olarak ne kadar yetenekli olduÄ?unu kanıtlıyor gibi (:

Gölge Ustası

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 8:11 am Reply with quoteBack to top

Uydurun birÅ?eyler, eÄ?lenelim demiyorum. VerdiÄ?im bilgilerle sonuca ulaÅ?ılabilir. UlaÅ?ılamasa bile plan yapılabilir. Bu arada adamla konuÅ?muyor, Lüpen imzalı mektup adama ulaÅ?tırılıyor.

Darkgnome yine iyi Å?eyler yazmıÅ?, planlar güzel. Hatta bu planlara benzer birÅ?eyler okumuÅ?tum kitabın birinde. Yine Lüpen kitabı olabilir. Ama çözüm o Å?ekilde deÄ?il. Bu arada baronun malikanesinin etrafı kayalarla çevrili, yürümek bile imkansız. UlaÅ?ım köprüyle saÄ?lanıyor. Yani köprüden geçmeden eÅ?yaları taÅ?ımak, kayaların arasından geçirmek zor hatta imkansız olur. Ã?alınacak eÅ?yaların arasında yemek takımı masası, komidin gibi büyük eÅ?yalar var. Lüpen gibi biri bu deÄ?erli eÅ?yaların kayalıklarda zarar görmesini istemez, kendinede yakıÅ?tırmaz zaten. Ã?nceden çalmıÅ? olsaydı bile acaba nasıl yapardı?

YakalandıÄ?ı için güvenlik önlemlerinin azalacÄ?ını düÅ?ünmek bencede çok akılıca.

Ä°pucu

Hırsız yapacaÄ?ı hırsızlıÄ?ı ev sahibine neden söyler? Ya çok kibirlidir (kaldı ki Lüpende öyle Smile) yada haberi alan ev sahibinin alacaÄ?ı önlemleri tahmin ediyordur. Baronun karakteri hakkında, hangi durumda ne tür tepkiler vereceÄ?ini tahmin edecek kadar bilgi sahibi olabilir.

Frp oynarken, hatta bazen günlük hayatta konuÅ?urken insanlar beni yanlıÅ? anlıyorlar. Bunu bilerek yapıyorum. Sonrasında yanlıÅ? anladıkları için yalancı olduÄ?umu söylüyorlar. Beni nasıl yanlıÅ? anladıklarını anlattıÄ?ım zamanda birÅ?ey söyleyemiyorlar haliyle. Bu onların hatası, benim deÄ?il. Bu yüzden konuÅ?urken yada yazarken seçtiÄ?im kelimelere dikkat ediyorum. Bu olaydada buna benzer bir durum söz konusu. Sonra beni yalancılıkla suçlamayın Smile
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    arres
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 9:46 am Reply with quoteBack to top

Quote:

Ä°pucu

Hırsız yapacaÄ?ı hırsızlıÄ?ı ev sahibine neden söyler? Ya çok kibirlidir (kaldı ki Lüpende öyle ) yada haberi alan ev sahibinin alacaÄ?ı önlemleri tahmin ediyordur. Baronun karakteri hakkında, hangi durumda ne tür tepkiler vereceÄ?ini tahmin edecek kadar bilgi sahibi olabilir.

hımm..Å?imdi bu ipucuna göre benim tahmin yürütmem daha kolay olucak... Very Happy ve sanırım darkgome a katılmak zorunda kalıcam.. Sad yani beÄ?enmediÄ?im cevaba...lüpen barona daha önceden haber verdi çünkü, eÅ?yaları zarar vermeden ve yakalanmadan o Å?atodan çalamazdı...bu Å?ekilde yerlerinin deÄ?iÅ?mesini saÄ?ladı...buraya kadar belki çözebiliyoruz(çözdük demiyorum)...daha sonra eÅ?yaları çalmıÅ?...ama orasını bi baÅ?kası bulsun...mesela darkgome. :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh: :schemes:

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 5:36 pm Reply with quoteBack to top

Evet iÅ?te Å?utumu atıyorum...

Arsen'den korkan baron eÅ?yaları güvenli bir yere naklettirmek ister. Bunu bilen Lüpen o gece hapisten kaçar, kılık deÄ?iÅ?tirip eÅ?yaları taÅ?ıyan aracın Å?öförünün yerine geçer. Hatta taÅ?ımaya yardım eder. Kamyona biner ve yüzünde bir gülümsemeyle uzaklaÅ?ır.EÅ?yaları saklar ve hücresine döner.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN MessengerICQ Number
    Anchorite
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 7:47 pm Reply with quoteBack to top

Eldeki en önemli verilerden bir tanesi de; Mektupla Arsen Baron'un odasını çok iyi tarif etmiÅ?tir. Bunun iki tane sonucu olabilir. Birincisi Arsen en azından bir defa içeriyi görmüÅ?tür veya gören bir kiÅ?i tanımaktadır, ikincisi ise Baron'a içeriye daha önce girebildiÄ?ini mektupla belirtip oranın güvenli olmadıÄ?ı izlenimini vermiÅ?tir.

Ayrıca Baron'nun elindeki eÅ?yaları kimseye göstermediÄ?ini biliyoruz, ama kendi de taÅ?ımıÅ? olmaz eve ilk yerleÅ?tiÄ?inde.

CaRNeDuR'un söylediÄ?i teori bence çok iyi, yukarıda yazdıklarım sonunda ufak bir ekleme yacaÄ?ım. Lupen eÅ?yaları orayı zaten ilk koyan kiÅ?i olabilir. Ayrıca Baron'nun güvenebileceÄ?i çok az sayıda kiÅ?i vardır. Birincisi eÅ?yayı ilk taÅ?ıyanlar, ikincisi ise eÅ?yalarını çalacak büyük hırsızı yakalayan -dedektif-. Bu kiÅ?ilerden bir tanesi yerine geçen Lupen, "eÅ?yaları kendim yüklemek zorunda kalacaÄ?ım" kısmınıda tam olarak yerine getirebilir.

dfunk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 8:32 pm Reply with quoteBack to top

Beyler atlamıÅ? oldunuz birÅ?ey yokmu?Arsen Lüpeni yakalayan müfettiÅ? hırsızlık yapılan yerin yakınında tatilde ve Arsen Lüpen çok iyi bir hırsız olduÄ?u kadar iyi bir kılık deÄ?iÅ?tirme ustasıdır aynı zamanda Wink
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 9:08 pm Reply with quoteBack to top

Lüpenin peÅ?inde olduÄ?u Å?eyin eÅ?Å?alardan ziyade Å?öhret olduÄ?una eminim. Peki Å?una ne dersiniz. Aslında kendi evini soyulmuÅ? gibi göstererek hırsız karakterine Å?öhret saÄ?layan bir Baron... Yani baronla lüpen eynı kiÅ?i olabilir.

Ya da belki de lüpen dedektiftir...

Aslıdna bir plan olmadı daha ziyade komplo teorisi.

CaRNeDuR
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 9:49 pm Reply with quoteBack to top

Evet yorumlara dayanarak ikinci ve daha saÄ?lam teorim.

Lüpen Baron'un doÄ?ruca gidip onu yakalayan dedektiften yardım isteyeceÄ?ini biliyor dolayısıyla soygun gecesi hapisten kaçar, dedektifi safdıÅ?ı bırakıp onun kılıÄ?ına girer. Baronun evine elini kolunu sallayarak girip, Baron'a eÅ?yaları nakletmeyi teklif eder. EÅ?yalar yüklenirken Baron ile karÅ?ılıklı birer kadeh viski içip arabaya biner. Ä°yi niyet dilekleri ile uÄ?urlanır.
    Tam da Arsen Lupen tarzı gibi geldi bana ama durun bakalım.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN MessengerICQ Number
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 1:07 am Reply with quoteBack to top

Hatta daha ileri gidelim. Arsen Lüpen müfettiÅ?i hipnotize etmiÅ? ve bunu yapmasını saÄ?lamıÅ?tır. Very Happy

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum