Posted:
Thu Dec 07, 2006 6:12 am
Bunises wrote:
Bu kadar boÅ?sam bu senin, ne kadar dolu olduÄ?unu gösterir.
Bu nasıl bir mantıktır sana neremizle gülmemizi istersin söylede ayıp olmasın sonra arkadaÅ?ım... Gerisi boÅ? konuÅ?madan ibaretti zaten hiç yorum bile yapamıyorum gerçektende, tamamen bu ilk cümlende ki saçmalık üzerine kurulmuÅ? bir yazı olmuÅ? baÅ?arılarının devamını diliyorum güzelim, sende mutlu kal beni güldürdün allahda seni güldürsün...
Posted:
Sun Jan 07, 2007 7:16 am
Bence kendisinin de yeÄ?eni palin`e açıklamıÅ? olduÄ?u gibi:
''Ben büyü için hayatımı herÅ?eyimi,aile kurmayı,aÅ?kı,yeni bir günün yaÅ?ama zevkini,saÄ?lıÄ?ımı ve neredeyse ama neyse ki olmadı aklımı feda ettim yeÄ?enim,sen neyini feda edeceksin?''
Ä°Å?te bunlar raistlin`i genç yaÅ?ında büyük güce kavuÅ?turmuÅ?tur tabii biraz da tanrıların lütfu ve fistandantilus`un ilmi etki etmiÅ?tir.
_________________ ''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''
Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...
Posted:
Wed Jan 17, 2007 10:05 pm
-> DM kıyak geçiyor... Heh..
yada
Dragonlance yapı itibarı ile iyi ve kötünün masalsı bir Å?ekilde, keskin bir biçimde ayrıldıÄ?ı bir dünya. Krynn'nin nüfusu ve büyüklüÄ?ü, ulaÅ?tıÄ?ı aydınlanma seviyesiyle ölçülemeyecek kadar küçük. Bu nedenle, iyi ve kötü gibi ayrılabilen bilgi bir yerlerde dururken ona ulaÅ?maya çalıÅ?acak kiÅ?ilerde az sayıda oluyor. Raistlin'in büyüye çok yetenekli olduÄ?u kitaplar boyunca tekrarlanan bir gerçek. Birde nüfusun azlıÄ?ı ve iyi-kötü gibi bölünmüÅ? olması, bunun akabinde eldeki bilgileri iyi yorumlayabilecek beceride büyücünün az olması Raistlin'in baÅ?arısının ana temellerinden olduÄ?unu düÅ?ünüyorum.
Ayrıca Raistlin, hayatının büyük bir kısmında önemli psikolojik bozukluklarla geçiriyor. Hani kitaplar, hastalık Å?eklinde nitelendirmesede, Raistlin karakterinin hırsları, ben merkezciliÄ?i, tanrılardan bile kendisini büyük gören müthiÅ? egosu bir de dehayla birleÅ?ince Küçük Dünya Krynn'i etkilecek büyük (iyi veya kötü) bir olayın parçası olması sadece biraz Å?ansa kalıyor.
Sürekli risk alıp, buna raÄ?men yaÅ?aması, ayrıca onu koruyacak çok yetenekli bir grupla çevrilmesi de kaderin ona iyi davranması denilebilir. Bu da hiç Å?üphesiz Raistlin'e isteklerinde büyük yardım ediyor.
_________________ (\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
O kadar çalıÅ?masa Å?ans ne iÅ?e yarar. seride o kadar ayrıntılı bahsetmiyor ne kadar yoÄ?un büyü çalıÅ?tıÄ?ı ama sadece biraz Å?ans var. fazla deÄ?il.
yaaa bırak ya yaa git argadaÅ?ım yuh öh (öhüm öhüm neyse) Raistlin Drizzt'in bile olamadıÄ?ı kadar ballıdır, yani bu arı kovanından çıkmıÅ? anlamına geliyor, hırs mırs boÅ? iÅ?ler onlar Raistlin ballı hakkıyla kazanmadı gücünü euhe
Konu hakkında söylenebilecek herÅ?ey söylenmiÅ?. BaÅ?lıÄ?ın daha fazla aktif kalmasına hacet yok. Kilitlendi.
_________________ Ä°nsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın aÄ?zı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum