Author |
Message |
Efla
Site Admin
|
Posted:
Tue Jul 04, 2006 7:39 pm |
|
Å?üphelenmek için ikisini birden olması gereksiz sadece kılık deÄ?iÅ?tirdiÄ?ini öÄ?renmesi inandırıcılıÄ?ını sarsacaktır hemde oldukça. Ä°kisinin atılması makul deÄ?il. Ama ben dm olsam ne uygulardım:
bir spot çek attırırdım kıyafetinde ya da kılıÄ?ındaki garipliÄ?i sezebilmesi için. EÄ?er spot çekte baÅ?arılı olursa ondan sonraki sense motive checkine baya kolaylık saÄ?lardım... |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Rhuben
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jul 11, 2006 11:35 am |
|
bence sense motive atılmalı. spot bir savaÅ?çıda olması gereken bir özelliktir ama savaÅ?çı yerine bir hırsız yada bard kılık deÄ?iÅ?tiren birini fark edebilir sense motive kullanarak. kılık deÄ?iÅ?tiren kiÅ?i o skilli aldıÄ?ına göre makyajı yada vesairesini düzgün yapmıÅ? kabul edilmeli ve spot ile bir farklılık tespit edilmemelidir ki kılık deÄ?iÅ?tirmenin bir anlamı olsun.
ayrıca kılık deÄ?iÅ?tirmeleri de zarla fark etme konusuna ben zaten baÅ?tan karÅ?ıyım rol yapmak daha önemli kılık deÄ?iÅ?tiren kiÅ?i skilli varsa girdiÄ?i kılıÄ?a aykırı birÅ?ey yaparsa karÅ?ısındakilerin bunu anlaması önemli biraz zar olayından uzaklaÅ?ılıp role önem verilmeli diye düÅ?ünüyorum.
eywallah... |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Tue Jul 11, 2006 6:47 pm |
|
Rhuben wrote: |
ayrıca kılık deÄ?iÅ?tirmeleri de zarla fark etme konusuna ben zaten baÅ?tan karÅ?ıyım rol yapmak daha önemli kılık deÄ?iÅ?tiren kiÅ?i skilli varsa girdiÄ?i kılıÄ?a aykırı birÅ?ey yaparsa karÅ?ısındakilerin bunu anlaması önemli biraz zar olayından uzaklaÅ?ılıp role önem verilmeli diye düÅ?ünüyorum.
|
Ama her zaman oyuncu kılık deÄ?iÅ?tirmez deÄ?il mi dm de oyuncuların karÅ?ısına böyle kiÅ?iler çıakrtabilir.
Rol yapmaya göre baÅ?arı- ya da baÅ?arısızlıÄ?ı ben de destekliyorum ama bazı noktalarda iÅ?i bir olasılık faktörüne baÄ?lamak gerekebiliyor gerçekten. Zar da bu iÅ?e yarıyor zaten. Ä°yi rol her zaman atılacak zarlara eklenen puan olarak da karÅ?ısına çıkabilir oyuncunun. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Rhuben
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Jul 12, 2006 10:00 pm |
|
tabiki önemli olan önce rolplay bakılmalı. Å?ahsen oyunlarımda iyi rp yapanlara zar attırmam bile kötü yapanlara attırmayacaÄ?ım gibi ama ne kötü ne ii diyemeceÄ?im bazı kararsız kaldıÄ?ım durumlarda zar attırıyorum elbette. sadece rpnin ön plan tutulması gerektiÄ?ini belitmeye çalıÅ?tım yazdıklarımda. sonuçta rp yapılabilecek çok az skill var onları iyi kullanalım ki oyun barbuta dönmesin. umarım yeteri kadar anlatabilmiÅ?imdir düÅ?ündüklerimi.... |
|
|
Back to top |
|
|
FrontsideAir
Gölge Ustası
|
Posted:
Tue Jul 25, 2006 10:28 am |
|
|
Back to top |
|
|
darkflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 6:40 am |
|
tipteki yalanlar için spot (lens, peruk cart curt...) direk olarak söylenen yalanlar iÅ?te ben Osman'ım yok ben Å?uyum falan için sense motive olay budur arkadaÅ?. |
Back to top |
|
|
Phantom
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 29, 2007 7:48 am |
|
SaÄ?ol Dark aydınlattıÄ?ın için teÅ?ekkürler. |
|
|
Back to top |
|
|
SacoKhan
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Wed Mar 21, 2007 2:09 am |
|
Disguise skill'ine 5'ten fazla vermiÅ? bir kiÅ?i kılık deÄ?iÅ?tirip deÄ?iÅ?tirilmediÄ?ini anlamak için(tabi DM'e belirtmesi lazım bana göre) spot'a +2 alabilir gayet mantıklıdır bana göre. Ama sense motive +2 alması pek yakıÅ?ık almaz çünkü disguise'dan sonra iÅ? biraz yalan söylemeye ve taklit yapabilmeye geçiyor bunlar için normal Sense Motive olmalı. Gerçi baÅ?lıÄ?ı çok okudum ve o yüzden kafam bulandı, Å?imdi kim ne demiÅ?, dememiÅ? uÄ?raÅ?amadım. Benim düÅ?üncem budur...
Saygılarımla... |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
|
|
|
|