Author |
Message |
keschmir
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jan 26, 2007 8:00 am |
|
ya bu wod yada werewolf un hand book unun türkçesi yok mudur yada saÄ?lam vampir kitabı bulunur mu güzide istanbul Å?ehrinde |
|
|
Back to top |
|
|
Dragonfire
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Fri Jan 26, 2007 9:41 am |
|
ııh yoktur. Ayrıca kötü çevirileceÄ?ine çevirlmesinde. Ama roman arıyorsan o zaman ann rice kitaplarına bakman lazım. |
_________________ "What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine." |
|
Back to top |
|
|
haldor_goraxe
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 2:38 am |
|
Peki WOD için hangi kural kitaplarını önerirsiniz. (İnternetten indirmek için) |
_________________ Rakı ve Balık....Ä°Å?te Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin Ã…?uursuzluÄ?u kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 5:22 am |
|
ne oynamak istediÄ?inize baÄ?lı
Genelde Vampire: tHe Masqurade oynanır baÅ?layanlar da onnunla baÅ?lar genelde. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
haldor_goraxe
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 7:03 am |
|
Pardon ben sistemleri karıÅ?tırdım White Wolf'a baÅ?larken hangi kitapları indirmem lazım??? |
_________________ Rakı ve Balık....Ä°Å?te Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin Ã…?uursuzluÄ?u kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio |
|
Back to top |
|
|
erethan
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 7:14 am |
|
hımm karıÅ?an biÅ?ey yok,efla söylemiÅ?,white wolf sistem deÄ?il zaten firma WOD evrenini pazarlayan firma.Ha ama eski wod deÄ?ilde yeni woddan bahsediyorsan önce bir world of darkness kural kitabı ardından ne oynamak istiyorsan ona ait kural kitabını indirmen lazım.
Old WOD içinse:vampir için eflanın bahsettiÄ?i kitap,mage için mage the ascension,wraith için wraith the oblivion,werewolf için werewolf the apocalypse vs. vs. |
_________________ Ä°sim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker |
|
Back to top |
|
|
haldor_goraxe
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 7:18 am |
|
WhiteWolf'un aslında WOD'a baÄ?lı olduÄ?unu bilmiyordum... Yardımlarınız için saolun... |
|
Back to top |
|
|
Dragonfire
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 7:19 am |
|
White wolf wod'in yayıncısı :p werewolfmı oynamak istiyorsun ? |
_________________ "What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine." |
|
Back to top |
|
|
haldor_goraxe
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 7:24 am |
|
Genel olarak whitewolf sistemini merak ediyordum... Daha önce biri daha cok RP aÄ?ırlıklı olduÄ?unu söylemiÅ?ti. Ve galiba büyüler mana ile yapılıyormuÅ?. O yüzden merak ediyorum. Sizce nerden baÅ?lamalıyım??? |
|
Back to top |
|
|
keschmir
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 7:39 am |
|
ann rice Å?u vampirle görüÅ?meyi yazan di mi brad pitt vardı filmde ya ben aslında vampire the masqurade tadında bi kitap arıyrm eski zaman eski vampirler... |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 7:49 am |
|
Ä°Å?te whitewolf dite bir sistem yok sanırım firma adı yani. Kural sistemi de world of darkness olarak geçer.
Yani Wizards of the coast gibi. Bu firma birçok isstem çıkartabilir. D&D nin yanıdna star wars evreni için kurallar ya yaımlamıÅ?tır.
SAnırım world of darkness öÄ?renmek istiyorusun. Erethan bence güzel açıklamıÅ?.
* Vampire: The Masquerade
* Werewolf: The Apocalypse
* Mage: The Ascension
* Changeling: The Dreaming
* Demon: The Fallen
* Hunter: The Reckoning
* Wraith: The Oblivion
* Mummy: The Resurrection
* Kindred of the East
* Orpheus
daha sora bunlardan birini seçip araÅ?tırmaya baÅ?layabilirsin.
Ä°lk üçü en poüler olanlarıdır. DiÄ?erlerinde ciddi sıkıntılar yaÅ?anabilir. Å?ahsen oynayan birilerini bile tanımıyorum pek.
Bir izlenim oluÅ?ması için ingilizce varsa wikipediada bir aratmanı tavsiye ederim.
World of darknessın kendi wikisinin adresi de :
http://wiki.white-wolf.com/worldofdarkness/index.php/Main_Page
Umarım yardımcı olur.
World of darkness oynamayı epey istediÄ?im ama pek de nasip olmayan sistemler arasında. Erethanın oyununda yer almıÅ?tım biraz gerçekten güzel bi sistem ve eÄ?lenceli. Maymun olmuÅ?tuk o ayrı |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
haldor_goraxe
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 7:54 am |
|
Werewolf: The Apocalypse Å?u an elimde var onu okuyayım bari... Mage the ascension'ı bir türlü indiremiyorum sinir oldum...
Yardımlarınız için saolun... |
|
Back to top |
|
|
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 27, 2007 10:01 pm |
|
Ä°lk önce World of Darkness rule book 'undan baÅ?lamalısın haldor_goraxe. pdf sini nette çok rahat bulabilirsin. Bu kitap bütün wod oyunlarında geçerli olan temek kuralların yer aldıÄ?ı bir kitaptır. Normal bir human karakter yaratılırkende incelenmesi gerekir, temel kuralları öÄ?renme açısından gerekli bir kitaptır.
Ben oldwold deÄ?ilde Nwod 'dan baÅ?lamanı öneririm. Ã?ünkü old 'u bitirdiler artık. Kural kitabı olarak önerilerim Å?unlardır:
-World of Darkness rule book
-Vampire the Requiem
-Werewolf : The Forsaken
-Mage : The Awakening
Bunların herbiri Nwod kitaplarındandır benim önerilerim bunlardır, kanımca yeni baÅ?layacakların old yerine Nwod 'dan baÅ?lamaları daha iyidir.
Daha fazla bilgi ve yardım için white wolf 'un resmi sitesini incelemenizi öneririm. Ayrıca site forumunda da aradıÄ?ınız her soruya cevap bulabilirsiniz.
http://www.white-wolf.com/ |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495] |
|
Back to top |
|
|
occultsearcher
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Feb 18, 2007 9:05 am |
|
Yener wrote: |
Ben oldwold deÄ?ilde Nwod 'dan baÅ?lamanı öneririm. Ã?ünkü old 'u bitirdiler artık. |
Eskiyi bitirmiÅ? olabilirler ama hala yüreÄ?imizde yaÅ?ıyor. YaÅ?asın oWoD! Seviyorum abi ascension'ı...
haldor_goraxe wrote: |
Genel olarak whitewolf sistemini merak ediyordum... Daha önce biri daha cok RP aÄ?ırlıklı olduÄ?unu söylemiÅ?ti. Ve galiba büyüler mana ile yapılıyormuÅ?. O yüzden merak ediyorum. Sizce nerden baÅ?lamalıyım??? |
Eeee... Mana mı? Hımmm... Biraz kandırıkçılık yapmıÅ?lar sanırım. Mage: the Ascension'daki büyü sistemi en az Ars Magica'daki kadar özgürdür (hatta daha özgürdür). Teknik olarak aklına gelen her büyüyü yapabilirsin. Tabii o büyü dalına ait bir Å?eyler biliyorsan. Ama büyü ismi ezberlemene, bu Å?u kadar saniyede yapılır, materyal unsuru Å?udur gibi gereksiz sistem bilgileriyle kafanı doldurmaz, büyünün etkisini tamamen senin oluÅ?turmana izin verir. Ascension güzeldir |
_________________ M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth" |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Feb 19, 2007 4:04 pm |
|
keschmir wrote: |
ann rice Å?u vampirle görüÅ?meyi yazan di mi brad pitt vardı filmde ya ben aslında vampire the masqurade tadında bi kitap arıyrm eski zaman eski vampirler... |
eski zaman, eski vampirler diosan, Vampire the Masquearde olmaz. VtM, modern zaman vampirlerini konu alan oyunnar için kaynaktır.
senin ulaÅ?man gereken kaynak, Vampire Dark Ages olmalı. OrtaçaÄ?da, Å?atosundan korkusuzca hüküm süren, canavarlıÄ?a daha yakın vampir konseptini ancak orda bulursun. |
_________________ War, war never changes... |
|
Back to top |
|
|
|
|