Author |
Message |
haplo25
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Aug 31, 2006 2:15 am |
|
Sor bir soru bence ama bence wizard lar daha güçlü wizard daha iyi |
_________________ Ashaman tötet!!! |
|
Back to top |
|
|
darkflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Sep 09, 2006 8:09 am |
|
bence wizard yani mage daha güçlü çünkü bir sorcerer belli büyüleri yapar ama wizard impronment bile yapabilir ama bir sorcerer imprisonment yapamaz. Ama sorcererlerin bazıları ejdere dönüÅ?üyor o baÅ?ka bi mesele |
Back to top |
|
|
Arasys_Llanor
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Sep 10, 2006 2:21 am |
|
Ben wizardı tercih ederim çünkü :
1- Benim karakterimin saf elf kanına sahip olmasını istiyorum ( biliyorsunuz sorcererlar bir rivayete göre Draconiac ırkından gelme) veya bu baÅ?kaları için daha farklı olabilir -insan,gnome vb.-
2 - Sorcererların gün içersinide büyü limiti yok ; tamam bu gayet iyi birÅ?ey , fakat heryerde aynı büyüler geçerli olmaz ve scrolleri okuyamama veya büyü kitabı sahibi olunmadıÄ?ı için büyüyü kitaba geçirememe bence oldukça büyük bir eksi.
3- Ä°leri levellarda bir üstte bahsettiÄ?im açıÄ?ın kapanacaÄ?ı kanaatindeyim. |
|
|
Back to top |
|
|
Fioner
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Sep 10, 2006 6:47 am |
|
bence de wizard cünkü büyü ile uÄ?raÅ?an bi sınıfın, büyü öÄ?renme konusunda kısıtlı olmaması daa ii. hazır büyü yapabiliyorken baya bi buyu yapmalı buyulerin ne kadar fazlasından faydalanabiliniosa faydalanılmalı. bi de her ne kadar sorcerer cha tabanlı bi class olsa da bence wizardlar daa karizmatik |
|
|
Back to top |
|
|
ElvenBard
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Sep 18, 2006 12:50 pm |
|
Sorcererlar doÄ?uÅ?tan yeteneklidir, ejderha kanı taÅ?ıdıkları söylenir. Ancak bu demek diyldir ki öyle bi güce mazhar olurlar. Wizardla karÅ?ılaÅ?tırmak gerekirse, kaÄ?ıt üzerinde durum Å?öyle; sorcererlar daha az sayıda büyüyü, daha sık yapabilirler. Ã?zet olarak bu.
Ã?yle çok iyi silah kullandıkları falan da yoktur, bel baÄ?ladıkları Å?ey yine büyüleridir. Wizardlar güçlerine çok yoÄ?un ve zahmetli bir eÄ?itimden sonra kavuÅ?abildikleri için yüksek bir zekaya sahiptirler (alın size doÄ?uÅ?tan gelen özellik) ve bu zekaları doÄ?rultusunda daha fazla sayıda büyüyü akıllarına kazıyabilirler. Ancak büyüyü yapmaları için ezberlemeleri gerekir ki sorcererlarda böyle bir zahmete lüzum yoktur, iÅ? savaÅ?a geldiÄ?inde wizardın büyüleri tükendiÄ?inde sorcererın repertuarında hala birkaç büyüsü kalmıÅ? olabilir..
Açıkçası wizardlık pahalı iÅ?tir. heheh. sıkı adamların peÅ?inde takılmanız gerekir, düÅ?ük seviyelerde arkanızı (daha doÄ?rusu önünüzü, çünkü genelde arkadasınızdır )saÄ?lama alıcak bir partiye ihtiyacınız vardır. Sorcererlar daha baÅ?larına buyruk takılabilirler. Sorcerer zengin de olsa öyle her gördüÄ?ü parÅ?ömeni 'olmayan büyü kitabına' yazıp kopyalayamaz. Level atlıycan da büyü sana gelicek.. peh..
Sonuçta ikisinin de avantajları var dezavantajları var, zaten AD&D kuralları içerisinde herhangi iki class arasında kıyaslama yaparken birinin açık ara baskın çıkacaÄ?ını ummamak gerekir. Bu bahsettiÄ?im koÅ?ullarda hangisi iÅ?inize geliyorsa onu seçersiniz, bu kadar basit.. ha, benim tercihime gelicek olursak;
WIZARD!! |
_________________ <em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em> |
|
Back to top |
|
|
darkflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Feb 07, 2007 4:22 am |
|
sorcerer, çok hızlı çakıyolar büyüleri hemen bi kaç savunma büyüsü yapıp görünmez olursa olay biter Å?aak bi power word kill olay bitti. |
Back to top |
|
|
darkflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Feb 07, 2007 4:24 am |
|
Quote: |
2 - Sorcererların gün içersinide büyü limiti yok ; tamam bu gayet iyi birÅ?ey , fakat heryerde aynı büyüler geçerli olmaz ve scrolleri okuyamama veya büyü kitabı sahibi olunmadıÄ?ı için büyüyü kitaba geçirememe bence oldukça büyük bir eksi.
|
scrolları okuyabilirler sadece ezberleyemezler ellerindeki scrolla o anda bi büyü yapabilirler yani. |
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Wed Feb 07, 2007 4:17 pm |
|
Å?imdi bazı bilgileri düzeltmek gerek zannediyorum:
Sorcererların büyü limiti vardır. Olmasaydı bu gerçekten çok korkunç bir güç olurdu. SadeceBüyüleri ezberlemedikleri için Büyü seviyeleri için seviyelerine göre belli bir yapabilecekleri büyü sayısı vardır. Dierlerse farklı büyüler seçerler dilerlerse o büyü seviyesi için olan haklarının tümünü bir büyüye harcarlar.
Büyücülerle sihirbazların (sorcerer) büyü seçme yelpazesi aynıdır. Dilerlerse sihirbazlar da Ä°mprisonment yapabilirler. SeçmiÅ? olmak Å?artıyla tabii...
Sihirbazlara "ejderhaya dönüÅ?mek" gibi bir özellik verilmemiÅ?. EÄ?er bir büyüyle dönüÅ?ebiliyorsa o baÅ?ka fakat bu onu bir wizardın da yapabileceÄ?ini gösterir bir üstünlük deÄ?ildir.
Bir de sihirbazın daha hızlı büyü yapması sözkonusu deildir. Büyülerin yapılma süreleri bellidir ve bu büyüyü yapabilenler (Büyücü, sihirbaz, rahip, Druid, ozan,...) yapabiliyorsa aynı sürede yapar. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Bogus
Site Yazarı
|
Posted:
Wed Feb 07, 2007 9:18 pm |
|
Yüksek levellarda Wizard Sorcerer'dan daha güçlüdür diyorum. Ayrıca bana hep Sorcerer Wizard'ın yan sanayisiymiÅ? gibi geliyor...
Bir Wizard düÅ?manı olduÄ?u Sorcerer'ı tanıyorsa, yaptıÄ?ı büyüleri daha önce araÅ?tırmıÅ?sa (gerek bizzat gerek baÅ?ka classlara quest vererek) onu tamamen etkisiz kılacak bir büyü repertuarıyla rakibini kılını bile oynatmadan yenebilir. Zaten yüksek zekası ile kendisinden beklenen de budur.
Roleplay'i es geçerek iki class'ı kafa kafaya tokuÅ?turacak olursak ilk levellarda Sorcerer'ın büyük bir avantajı var. Ancak ileriki levellerda bir sorcerer ile kafa kafaya tutuÅ?mak zorunda kalan bir Wizard'ın Sorcerer'a yine üstün geleceÄ?ini düÅ?ünüyorum ama elbette basit bir intiative de çok Å?eyi deÄ?iÅ?tirecektir.
Sonuç olarak Sorcerer klası düÅ?ük levellarda geçen campaignlerde wizard olmaktan çekinen oyuncular için gerçekten iÅ?tah kabartıcı. Ancak 12+ üstü bir campaignde sanırım herkes wizard olmayı tercih edecektir... |
|
|
Mark
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Feb 08, 2007 2:06 am |
|
Efla ben de tam yazmak üzereydim ki, aynı Å?eyleri yazıcakmıÅ?ız
Bence, sorcerer ile wizard ı kıyaslamak tamamen o karakterin yeteneklerine ve güçlerine baÄ?lı. Genel olarak Å?u sınıf kazanır diyemeyiz. |
|
|
Back to top |
|
|
Rhalazarn
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Feb 16, 2007 4:08 am |
|
Bence de sorcerer wizardı yener ya da wizard sorcerer ı yener gibilerinden konuÅ?mak biraz mantıksız ama teknik açıdan deÄ?il de felsefik açıdan yaklaÅ?ırsak, sorcerer ların yaptıÄ?ını doÄ?ru bulmuyorum çünkü onlar bana kalırsa ciddi bir sanatı hafife alıyorlar-onlara göre bu bir hobiymiÅ? gibi geliyor bana ve onlara antipati duyuyorum. Gerekli çabayı göstermeden büyü yapabilmek, onu anlamaya çalıÅ?madan ve anlayacak zekaya bile sahip olmadan da yapabilmek, hatta onu anlamadan yapmak büyü sanatına saygısızlıktır bence. Kesinlikle wizardı tercih ederim ayrıca sorcererlar doÄ?uÅ?tan yetenekli, wizardlar yeteneksiz gibi bir Å?ey de olamaz bence. Sonuçta zeka, bilgeliÄ?e yatkınlık, kararlılık, çalıÅ?ma disiplini ve daha sayabileceÄ?im bir çok Å?ey doÄ?uÅ?tan gelen yeteneklerdir ve ben bu yetenekleri, sorcerer lara gelenlerden daha mantıklı buluyorum. Sorcererlar birer çocuk ve yaÅ?lı bilgelerden ders almalılar(wizardlardan).
Belki biraz fazla geri kafalıca konuÅ?muÅ?umdur ve belki fazla ileri gitmiÅ?imdir-eÄ?er öyleyse özür dilerim ama sadece söylemek istedim. |
|
|
Yılmax
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Fri Feb 16, 2007 10:48 pm |
|
Konu hakkında yani sorcerer ve wizard'ların avantaj ve dezavantajları konusunda gerek bu baÅ?lık gerekse diÄ?er baÅ?lıkta söylenebilecek herÅ?ey söylenmiÅ?. Bundan sonra yapılması gereken Obsidiyen asma kilidimi çıkarıp hanın kapısını mühürlemek olacaktır
Kilitlendi.
Herkese iyi eÄ?lenceler... |
_________________ Ä°nsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın aÄ?zı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık |
|
Back to top |
|
|
|
|