ArkadaÅ?lar baÅ?lıÄ?ın gidiÅ?atına biraz daha dikkat etmenizi rica ediyorum.Konuyla ilgisiz mesajlar atılmakta ısrar edilirse muhtemelen kilitlenir.
Å?imdi büyünün süreli bir büyü olduÄ?unu düÅ?ünürsek hapishane senaryosu çok da geçerli olmuyor. Zaten hapse atarken muhtemelen büyü malzemelerini elinden almıÅ?sınızdır büyücünün yapabileceÄ?i Å?ey sayısı epey azdır. Sürekli bir Å?ekilde antimagic field kullanmaya gerek yok.
Durumu biraz daha deÄ?iÅ?tirerek çözüm aranacak bir senaryo yaratabiliriz. Diyelim birisiyle bir odada kilitli kaldınız yakın zamanda da çıkabilmeniz pek mümkün gözükmüyor en azından rakibinizi altetmeden. Rakibiniz ise sizden biraz daha iri yarıca.(Yani bir dövüÅ?te kazanamnıza pek ihtimal vermiyoruz) Ve bir antimagic field büyüsü yapmayı baÅ?arıyor. Büyülü bir alet mi dersiniz rakibinze büyücü ya da rahip mi dersiniz bilmem.
Bu durumda yapılabilecekleri tartıÅ?abiliriz.
SAnırım çevre Å?artlarını gözden geçirmek en doÄ?rusu olurdu doÄ?rudan yapılabilecek birÅ?ey gözükmüyor. Bir sandalyeye baÄ?lanmıÅ? bir savaÅ?çı ne yapabilirdi gibi bir soru oluyor bu durumda. Büyü yapamayan büyücü bir Å?ekilde o duruma düÅ?memeye çalıÅ?ır ama düÅ?tükten sonra akılsız baÅ?ın cezasını bütün beden çekebilir.
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Diyardaki, BaÅ?büyücülere sormak istiyorum. Antimagic Field büyüsü ile karÅ?ılaÅ?ınca, nasıl davranmalıyız ?
Cleric ler için olan bir Feat buldum. "İnitiate of Mystra" Bu feat i sadece cleric ler alabiliyor bu sayede, konsantrasyon denemesi ile "�lü Bölge" de büyü yapmayı deneyeibliyorlar.
Ama Biz Wizard lar, ne yapabiliriz?
Aklima sadece "Ã?lü Bölgenin" alanından kaçmak geliyor. Zaten Bu bölgenin yaricapi 3 metre oluyor. Fakat bir hapishane ye yapıldıÄ?ını düÅ?ünsen(3 metre alan), ne yapabiliriz?
iÅ?te bu durumda savaÅ?ta fiziksel tekniklerin ne kadar önemli olduÄ?unu öçÄ?reniyoruz bir rouge yada fighter olsaydı çek kılıcı dal derdim ama büyücüysen çekicen arbaleti sıkıcan kafasına ya da alıcan ingiliz anahtarını alnının çatına yerleÅ?tircen herifin öyle anti büyü falan kasma yani.
Zaten bu büynün ne menem bir Å?ey olduÄ?unuda anlamam. Kendisine çokta fazla bir kullanım alanı bulamayacaktır, hele birde büyücülere karÅ?ı kullananın aklından zoru olduÄ?unu düÅ?ünürüm. Ã?ünkü bu alan seni takip ediyor ve senin üstündeki bütün büyülü eÅ?yalarda güçlerini kaybediyıor. Fakat senden 3 metreye yakın uzaklıktaki biri gayette güzel büyülü eÅ?yalarını kullanabiliyor. Bir büyücüye bu büyüyü yapıpta yaklaÅ?mayı baÅ?aran kiÅ?i aslında Å?aÅ?ırtma amaçlı yerleÅ?tirilmiÅ? bir ilüzyona doÄ?ru gittiÄ?ini yada artada bir güç duvarı (Force wall) olduÄ?unu fark ettiÄ?inde nasıl hisseder birde onu düÅ?ünün.
Ancak mesela müsü ile çaÄ?ırılmıÅ? yaratıklar etrafınızı sararsa, büyüsel tuzaklarla dolu bir alana girilirse yada büyücü uyurken büyü yapmasını engellemek için önce bir Å?unu yapıp sonra ebedÅ?yen uyutayım diyen olursa iÅ?e yarayacak getirisi kadar götürüsü ve bazen götürüsü daha fazla olan bir büyü.
Bu büyünün yapıldıÄ?ı zaman ben oynatıcı olsam büyücüye herhangi bir özelliÄ?i ile bu alanı delme hakkı kesinlikle vermezdim. Yapıldımı, yapıldı, o zaman kaç yada dövüÅ?. Oyunun havasından çıkartacak güçler olsa dahi bu özellikleri kabul etmem.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
yav ben diyorum iÅ?te her zaman kolunuzun bacaÄ?ınızın altında bi kaç hançer bulunacak illa, ayrıca bir dispel eÅ?yasıda (kılıç, taÅ?, sopa, kolye farketmez), büyü yapılırken iÅ?inize yarayabilir tabii bu eÅ?yalardan bulabilirseniz, ayrıca her zamanda tetikte olmanız lazım uyurken bile, elfseniz sadece transa geçersiniz (bu da elf olmayı sevdiÄ?im nedenlerden biri) uyurken ne güzel iÅ?te diÄ?er ırklardansanız bu özelliÄ?i bir Å?ekilde öÄ?renmeye bakın. Bakın dediÄ?im laflar doÄ?ru çıkıyor bu arada gizlenmiÅ? bir hançer çok iÅ?e yarayabilir bu durumlarda, bakınız Liriel Baenre, kızcaÄ?ızın olup olmadık her tarafından hançer çıkıyo sonra belaya çatıpta büyüsüz kaldıÄ?ında Å?aak bi sallıyo hançeri hoop adam gitti, diyorum size "Hiç bir büyü bir hançerin soÄ?uk bıçaÄ?ından daha üstün deÄ?ildir." dinleyin biraz beni büyüye her zaman güvenmeyin.
Posted:
Wed Jan 31, 2007 6:57 am
O zaman tek çare kalıyor, biz büyücüler için.
Bu antimagic field büyüsüne sahip, büyülü eÅ?yaları aramak, ortadan kaldırmak,saklamak.
Bu büyünün yazılı olduÄ?u scroll lari, imha etmek.(benim kitabim hariç, ki o da "secret page" ile gizlenmiÅ? olmalı).
Her sabah kalkıp, Kristal küremle scry atip (eÄ?er hayatta kalmak istiyorsam!), bu antimagic field büyüsüne sahip kiÅ?ileri araÅ?tırmalı.
En önemlisi de; VE EN SON Ã?ARE, olarak düÅ?ünüyorum. 8 seviye sanırım. bir büyü. GeleceÄ?e karÅ?ı görü gücü veren. Bunu yapmak. :angel:
Posted:
Wed Jan 31, 2007 3:59 pm
aslında Å?imdi aklıma geldi de, muhtemelen mystra'nın, bi ihtimal de azuth'un inancına sahip; fakat zamanna radikalleÅ?miÅ? , faerun'da büyünün bu Å?ekilde kısıtlanmasına / denormalize edilmesine engel olmaya çalıÅ?an, en büyük amaçları bu tür nesneleri ve bunları yaratanları yok etmek olan bir organizasyon bile olabilir.
Posted:
Thu Feb 01, 2007 2:12 am
Walla Anti-magic field yaptılar ne yaparsın demiÅ?sin. EÄ?er "yaptılar" sa sana oturup aÄ?lamak düÅ?er ha kaçacak yer varsa buraya uÄ?rayıp sorman hata
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!...
Buldum buldum. Å?imdiki zamana kadar nasıl aklıma gelmedi anlayamıyorum.
Büyücü bir antimagic field içine girdiyse o zaman kullanabileceÄ?i bazı çözümler vardır. Mesela Antimagicfield yapan kiÅ?i ile birlikte hareket ettiÄ?ine göre yakınında olması gerek. O zaman elindekilerle ona saldırabilirsin.
1. Karabiber ve tozlar var elince ve hatta pahallı büyüleri yapıyorsan elmas tozu dahi var. Bunu adamın yüzüne savurma yada üfleme ile ciÄ?erlerini harap edebilir, gözlerini yaÅ?artabilirsin. Hatta adam öksürürken çok fazla hareket edip büynün merkezini sürekli deÄ?iÅ?tireceinden hapishanede dahi olsan uzak köÅ?ede bir alan boÅ?luÄ?u yaratılabilir.
2. Simyasallar ile kiÅ?iye acılı dakikalar geçirtebilirsin. Mesela adamın geldiÄ?i yöne doÄ?ru bir güçlü yapıÅ?kan torbası atmak, duman çubuÄ?u ile yönünü Å?aÅ?ırtabilirsin, koku bombası ile duyularını harab edebilirsin.
3. Bazı büyülerde asit tarzı bileÅ?enler gerekir ve bunların kullanılması oldukça güzel sonuçlar doÄ?urabilir.
Yani sen kiÅ?iden uzaklaÅ?acaÄ?ına kiÅ?inin senden uzaklaÅ?masını saÄ?layacak ve senin güçlerini tekrar kazanmanı saÄ?layacak bir çok büyü bileÅ?enin varken kurtulman yine olasıdır.
Bunun üstüne birde buluÅ? yaptıÄ?ımı kıvançla bildiririm.
Bu alanın geniÅ?iliÄ?i 3.5m (10ft.).'dir. Bu uzunlukta ince ve görünmez bir çubuk giysinize monte edilir ve diÄ?er ucuna item büyüsü yapılmıÅ? bir duvar takılır. KiÅ?i büyüyü yapıpta size doÄ?ru yaklaÅ?maya kalkarsa alanın içinde girdiÄ?i anda duvar eski boyutuna gelir ve alan sahibini ezer. Duvarlara takılma, barbarların kafalarına çarpma gibi, bazı durumlarda hayati, teknik aksaklıklardan dolayı bu teknoloji ve büyü harikasını sadece açık alanlarda ve yakınınızdaki kiÅ?ilerin haberi varken kullanmanızı tavsiye ederiz. Rahat hareket konusunda gelen bazı Å?ikayetler için araÅ?tırmalarım sürüyor ama hayatınız mı daha önemli, yoksa biraz daha fazla lükse sahip olmak mı?
Ayrıca item büyüsü yapılmıÅ? yapıÅ?kan kil simyası üstünde çalıÅ?maktayım. Bu sayede antimagic field yapacaÄ?ını düÅ?ündüÄ?ünüz kiÅ?ilere daha ilk baÅ?ından bu maddeyi atarak yaptıklarına yapacaklarına piÅ?man edebilirsiniz.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Helal olsun walla ben buna yaaratıcılık derim
Gerçekten büyücüler o kadar (abuk sabuk) malzemeyi büyü yapabilmek için yanında taÅ?ıyor. Bu maddeleri büyü yapmak dıÅ?ında kullanabilmeyi akıl edecek kadar zeki olmalılardır.
Genelde sanki bilgisayar oyunundaki slotları kullanıyormuÅ? gibi büyü yapıyoruz
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
abiler ne kasıyosunuz bu kadar ya salla bıçaÄ?ı kafasına olsun bitsin ya da anti-magic fieldin dıÅ?ına bir flash bomabası at sonuçta alandan çıkınca büyüsünü geri kazanacak patlayınca kaçarsın olur biter lütfen yani.
Konunun gidiÅ?atı ancak bu kadar bozulabilirdi arkadaÅ?lar tebrikler ediyor ve baÅ?lıÄ?ı kilitlemeyi uygun görüyorum.
_________________ Ä°nsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın aÄ?zı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum