Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Fallout Serisi!
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Fallout Serisi! View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    diverapo
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Feb 20, 2007 7:32 am Reply with quoteBack to top

BaÅ?lık biraz emir cümlesi oldu ama böylesi daha dikkat çekici oluyor. ArkadaÅ?lar bu günlerde beni öyle bir eski oyunları oynama havası sardıki sormayın. Sonunda kendimi burada buldum. Tabi bu, buradaki arkadaÅ?ların sürekli eski oyunlar oynadaÄ?ını deÄ?il, Fallout gibi bir klasiÄ?in, eski fakat hala oynanabilir bir oyun olmasından kaynaklanıyor. Aslına bakarsanız kurduÄ?um cümlemin doÄ?ruluÄ?una ancak sorularıma vereceÄ?iniz cevaplarla inanmam mümkün olacak gibi.

Aradan yaklaÅ?ık on yıl geçmiÅ? oyun çıkalı. Aslında tam o sıralarda oyun elime geçmiÅ?ti fakat pek bir Å?ey anlamayıp rafa kaldırmıÅ?tım. Kısmet bugüneymiÅ?. Sormak istediÄ?im oldukça fazla konu var oyun hakkında. O yüzden nereden baÅ?layacaÄ?ımı tam olarak bilmiyorum ama daha önce turn based dövüÅ? sistemine dayalı bir oyun bitirmediÄ?imi söylerek iyi bir giriÅ? yapmıÅ? olurum sanırım. Yani durumum oldukça vahim. Ama eÄ?er saÄ?da solda bahsettiÄ?iniz kadar manyak bir oyunsa, önce Fallout'u sonra Fallout 2'yi bitirmeye kararlıyım.

En iyisi sorularımı oyuna nasıl baÅ?ladıÄ?ımı anlatarak sıralamaya çalıÅ?ayım. Zaten oyunun en baÅ?ındayımda diyebilirim. Karakter oluÅ?turma konusunda az çok RPG oynamıÅ?lıÄ?ım olduÄ?undan Å?imdilik fazla sorun çekmedim ama yeri gelmiÅ?ken;

Soru 1: Oyunda level atladıkça ve karakter geliÅ?tikçe Strenght, Endurance vs. ana özelliklerimizi arttıra biliyormuyuz yoksa sadece yan özelliklerimi geliÅ?tirebiliyoruz?

Water Chip görevini aldım ve kıçıma yediÄ?im tekmeyle kendimi Vault'ın kapısının önünde farelerle yakın temas içerisinde buldum. BaÅ?ladık dövüÅ?meye. Belkide oyun hakkında sormam gereken en önemli konuya geldik. Turn Based Sistemi.

Soru 2: Nedir bu Turn Based sistemi? Aslında sormak istediÄ?im zaten fazla bir seçeneÄ?imin olmaması. Fare yanıma geliyor. Sıra bana geliyor. Zaten ya üç kere bıçak darbesi sallıyorum yada iki kez ateÅ? etme Å?ansım var. Konu sadece fareler deÄ?il. Eminim ileride zorlu düÅ?manlarlada karÅ?ılaÅ?acaÄ?ım fakat sanki çok bir strateji gerektirecek yada plan yapıp "Nasıl indirdim ama dürzüyü? Gerçekten çok zekiceydi" gibi bir cümle kullanamayacakmıyım oyunda? Yani ortada sıra ile kapıÅ?acaÄ?ımız biz sistem duruyorsa, bunun mantıklı hareket edenin karlı çıkacaÄ?ı, aynı zamanda Å?ans faktörününde etkili olmasını beklerim. AnlayacaÄ?ınız üzere bu konuda bilgim neredeyse sıfır olduÄ?u için oldukça yardıma ihtiyacım var. Uzun bir soruydu. Devam ediyorum.

Soru 3 biraz karıÅ?ık. Tamamen soru deÄ?il ama format bozulmasın.

Soru 3: Overseer Water Chip'i aramak için Vault 15'in baÅ?langıç olarak uygun bir yer olduÄ?unu söylemiÅ?ti. Oraya gittim. Asansörden inmek için ipe ihtiyacım olduÄ?unu anladım. Shady Sands'e gittim. Ä°pi buldum. Vault 15'e döndüm. AÅ?aÄ?ı indim. Yine indim. Farelerle seviÅ?tim. Fakat bir türlü chip'in izine rastlayamadım. Sadece Level 2'de (Living Quarters) asansörün yanında Water bilmemne odası var fakat oradada kapı namına birÅ?ey olmadıÄ?ını görünce oldukça üzüldüm. Tamam, oraya gidince hooppp!! chip kucaÄ?ıma düÅ?üversin, oyunda bitsin, ne güzelmiÅ? demeyi beklemiyordum ama küçük bir ipucu beklerdim. Belki konu hakkında yardımcı olan çıkar diye vault 13'e dönerken yol üstündeki Shady Sands'e tekrar uÄ?radım. Oradan aldıÄ?ım bir görevi yaptım. Bu arada barter ile ilgili çok kötü bir Å?ey öÄ?rendim. Kiminle ticaret yaparsam yapayım, benim ona 10'a verdiÄ?im Å?eyi o bana 5'e veriyor. Bende onun elinde neredeyse hiç bir Å?eyi kalmayıncaya kadar neyi var neyi yok devamlı alıp satarak her Å?eyini alabiliyorum. Yani normalde tam tersi olması gerekirdi. Ben ona ucuza, o bana pahalıya satmalıydıki ben onu tamamen tavuÄ?a çeviremeyim. Bu durum hoÅ?uma gitmedi. DüÅ?ünsenize daha oyunun baÅ?ında kimseden parasıyla alamayacaÄ?ım bir eÅ?ya olmadıÄ?ı anlamına geliyor bu.

Soru 4: Shady Sands'ten Vault 13'e geri dönüp Overseer'e uÄ?radım. Belki yardımcı olur, bir ipucu verir diye yanına gittiÄ?im Overseer bana "Ne geziyonlan? Sana görev vermedikmi biz? Vakit daralıyor oÄ?lum çıldırtma adamı!!!" diye beni fırçalayınca gerçekten çok bozuldum. Fırlatacaktım kafasına takvimide, saatide. Sonra bir baktım Chip'i bulacaÄ?ım 150 günden kalmıÅ? bana 120 küsür gün. Å?imdi arkadaÅ?lar kalan günler boyunca ben chip'i bulamaz veya konunun devamını saÄ?layacak bir iÅ? yapamazsam GAME OVER'mı olacak? Süreye baÄ?lı iÅ?ler yapmayı hiç sevmem. Ã?ünkü ayrıntıyı severim ve oldukça vakit ayrırım. HerÅ?eyi sindiririm. Bu oyunda acelemi etmeliyim. "150 gün azmı lan"!! diyebilirsiniz ama dünya haritasındaki yolculuklar oldukça vakit alıyor.

soru 5: Ã?ldürdüÄ?ümüz yaratıklar belli bir süre sonra tekrar geri geliyormu? Lütfen ama lütfen bu soruma hayır diye cevap verin. Ã?ünkü bir oyunda daha nefret ettiÄ?im hiç bir özellik yoktur. Direk olarak oyundan soÄ?umama ve ebediyen o oyuna bakmama ma neden olabilecek bir durumdur. Tüm güzelliklerine raÄ?men Oblivion'ı bırakmama ve Gothic'e baÅ?lamama neden olmuÅ?tur bu durum.

BaÅ?langıç için sorularım bunlar. Böyle bir oyun için bu siteden daha iyi bir seçenek olmadıÄ?ını düÅ?ünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

Å?imdi biraz gaz zamanı. Fallout'u seven, ondan vazgeçemeyen, gerçek oyuncu kitlesi diye tabir edilen, nadir ama nadide olan kesim, eminimki benim gibi çoook aÅ?aÄ?ılardan gelen sesimi iÅ?itebilecek tek gruptur. Ã?ff bee!!! Ben bile olsam az çok cevap verirdim böyle bir serzeniÅ?e...

ArkadaÅ?lar umuyorumki yazdıÄ?ım bunca boÅ? satırı baÅ?ka bir sitenin forumlarına kopyala yapıÅ?tır yapmak zorunda kalmayacaÄ?ım sayenizde. Hepinize Å?imdiden tek tek teÅ?ekkür ediyorum.

Edit: Bu bölüm altında tüm baÅ?lıkların kısaca oyun ismi olarak geçmesinin daha hoÅ? olacaÄ?ı düÅ?ünülüp baÅ?lıÄ?ın ismi buna uygun olarak deÄ?iÅ?tirilmiÅ?tir...
    Back to top View user's profileSend private message
    Ao
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Feb 20, 2007 8:23 am Reply with quoteBack to top

Cevap 1:Onlar geliÅ?miyor seviye atladıkça ama Brotherhood Of Steel di galiba örgütün adı onların basede ameliyatla yükseltiyorsun

Cevap 2:Turn based sistem ama Agility Action Pointini etkiliyo 10 ise 10 action puanın oluyor ve her silahın ve hareketin belli bir action point götürdüÄ?ünü görürsün ona göre taktikler yapsan iyi olur.

Cevap 3:Chipin nerede olduÄ?unu söylesem olmaz kusura bakma büyü bozulur ama yakında ipuçları gelir merak etme.HerÅ?eyini alıyorsun ama bazen kabul etmiyor emin ol bartera bile yanaÅ?mıyorlar

Cevao 4:EÄ?er 20 gün kalana kadar bulamazsan beni bul söylerim sana yerini Smile ama bence oyna o zamana kadar ve çalıÅ? denemeden olurmu

Cevap 5:Yok merak etme gelmiyor sadece bir yerde geliyor oradada mantıklı bir olayla geliyor zaten aynı yaratıklar deÄ?il farklı.

SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Feb 20, 2007 9:31 am Reply with quoteBack to top

Action Point denen olay bi turnde yapabilmeniçin verilen puan. Sana kaç puan veriyosa o puana göre takılıyosun. Ayrıca yapamazsan oyun bitmiyo sadece ana görevi yapamamıÅ? oluyosun...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Feb 20, 2007 3:58 pm Reply with quoteBack to top

fallout oyununda kullanılan S.P.E.C.I.A.L. sistemi hakkında bilgi edinmek için, masaüstü kurallarını içeren kaynaÄ?ı indirmeni öneririm. O zaman iÅ?in mekanik kısmını daha iyi anlarsın.

Ama Å?unu söyliyim, burda folaut süfer diyen kimse, oyunu sisteminden, turn-based olmasından sevmiÅ? deÄ?il. önemli olan konunun akıÅ?ı, anlık diyaloglar, atmosfer, vs... yani aslında bi oyunu oyun yapan esas Å?eyler.

yoksa sistem dediin nedir, atılan 3-5 zar.

BaÅ?büyücü

PostPosted: Tue Feb 20, 2007 6:59 pm Reply with quoteBack to top

4.Aslında farkettiysen insanlardan diÄ?er bölgelerin yerlerini öÄ?renebiliyorsun.O bölgelere yönel sor soruÅ?tur. Ã?alıÅ?an bilgisayarlar bulursun kimi yerlerde onlarıda incelemeye dikkat et.Genellikle Science skill'i isterler ama faydalı Å?eyler öÄ?renebilirsin.

Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Feb 20, 2007 8:48 pm Reply with quoteBack to top

1. Hayır geliÅ?miyor. Ancak Brotherhood of steel taraflarında bir yerde hepsine +1 ekleyebiliyorsun. Oyunun baÅ?ında yarattıÄ?ın karakter bu yüzden çok önemli. Bu arada 10'un üstünde özellikler bir iÅ?e yaramıyor. Yani 10 olan özelliÄ?in varsa geçmiÅ? olsun. Fakat üzülme 1. oyun çokta zor deÄ?il.

2. Yakın silahlarından ziyade, menzilli küçük silahlara yönelirsen taktikler daha zevkli oluyor. Bir kaç örnek vereyim.
    - Yakın dövüÅ? karakterin varsa psyco alıpta dalman senin psikopat gibi karÅ?ındakini dövmeni saÄ?lıyor.
    - Oyunun baÅ?ında seçtiÄ?in (yetenek)traits'e göre taktiÄ?in deÄ?iÅ?ecektir. Mesela night person isen karanlıÄ?ı beklersin, heavy handed aldıysan yakın dövüÅ?e yönelirsin, finess aldıysan niÅ?ancı tüfekleri ile uzaktan uzaktan indirirsin yada fast shot ile birlikte büyük silahlar yada taramalılar çok can yakar. Hatta good natured olayları sadece konuÅ?arak çözen karakter yarattıysan sana bir nebze artı verebileceÄ?i gibi sadece saklanrakta oyunu bazı yerler hariç götürebilirsin. Karizmatik karakter ile kalabalık bir gruptaki bir lider yada karizmayı boÅ? vererek tek baÅ?ına takılan süper güçte olabilirsin. Bütün bu özelliklere ve senin skillerdeki ilerleyiÅ?ine göre, yeni özelliklerin açıldıÄ?ınıda düÅ?ünecek olursak, karakterine yönelik taktik dahi bol bol var.
    - NiÅ?an alma taktikleri ile karÅ?ındakinin zayıflıklarına saldırı vardır mesela. BacaÄ?a ateÅ? etme sonrası critical ile adamı yavaÅ?latır hatta yerine mıhlarsın. Gözde bir critikal ile adamı kör edersin. çift elle kullanılan bir silah kullananın koluna ateÅ? edince silahını kullanmasını engeleyebilir yada daha kötü kullanmasını saÄ?layabilirsin. Kafaya yapacaÄ?ın saldırı ise onun yeri öpmesini saÄ?layabilir.

3. Falloutta bazı özellikler var. Mesela Science. O özellik orada boÅ?una durmuyor. EÄ?er etrafta bir bilgisayar var ise ondan bilgi almanı saÄ?lıyor. Ayrıca her gittiÄ?in Å?ehirde diÄ?er insanlara çevre Å?ehirler hakkında soru sormanı tavsiye ederim. Fallout oldukça çok hayal kırıklıÄ?ı yaÅ?ayacaÄ?ın bir oyun. Icewind dale gibi hikayenin seni yönlendirdiÄ?i bir oyun deÄ?il.

Hadi ya bak ben oyunu bitirdim barter'ı fark etmemiÅ?tim. Bu oyunda ne kadar çok süpriz var aslında. Barterdaki gibi tip hataları (Tabi hataysa) oyun için çıkartılmıÅ? düzeltme paketleri ile giderebilirsin.

4. Olay süreye bakıyor ama zamanı uzatmak yada haritada daha hızlı hareket edebilmen için yollar var.

Fallout 2, Fallout 1 den daha güzel aslında. Ancak daha zor ve zahmetli. Bazı takıldıÄ?ın konularda ise tam çözümlere bakabilirsin. Tam çözümsüz 10 vakte kadar bitireceÄ?ine tam çözümle 2 vakte bitirebilirsin. Tabi görceÄ?in Å?ey daha az ama tıkandıÄ?ın yerde bırakmaktan çok daha iyi.

Ao
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Feb 20, 2007 9:03 pm Reply with quoteBack to top

Ayrıca Fallout 2 de davranıÅ?ların (iyi olarak kötü olarak) ve cinsiyetindeki farklılık deÄ?iÅ?ik Å?eyler görmeni saÄ?lıyor hepside birbirinden güzel ama tavsiyem Fallout 2 oynarım diyorsan Fallout 1 den sonra Patch siz oynama o kadar salak salak hatalar varki patchli oynayınca fark ettiÄ?in hikayeyi etkileyen hatalar bile çıkıyor Mad

diverapo
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 8:37 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar verdiÄ?iniz uzun uzun cevaplar için gerçekten teÅ?ekkür ederim. O zaman ben kaldıÄ?ım yerden devam edeyim. Shady Sands'de Å?ehrin güneyinde bulunan bir yerleÅ?im biriminden bahsetmiÅ?lerdi. Sanırım yolculuÄ?un devamı için uygun bir yer. Bilgisayar olayına gelince Å?unu merak ettim. Ã?zellikle vault'larda oldukça fazla bilgisayar var. Aslına bakarsanız bir çoÄ?unda Science skill'imi kullanmayı denedim ama bir sonuç elde edemedim. Bozuk olanlardada tabiki repair skill'imi kullanmaya çalıÅ?tım. Hiç biri çalıÅ?madı. Tabi oyunun baÅ?ında olduÄ?um için çalıÅ?mamalarını yadırgamadım. Yani bilgi almaya elveriÅ?li PC'lerin görünümünde diÄ?erlerine göre bir farklılık varmı acaba? Yoksa da çok önemli deÄ?il. Tek tek denerim karÅ?ıma çıkan tüm PC'leri. Oyun oynarken her taÅ?ın altını incelemeyi severim.

Bu arada aslında yukarıda belirtmeyi unutmuÅ?tum ama siz hassaslıÄ?ı elinizden düÅ?ürmemiÅ?siniz. Yani cevapları okurken güm diye "Water Chip Å?u Å?ehirde büyük kayanın altındaki gizli dolapta. Anahtarıda sakat adamın bastonunun kır. Onun içinde. Hadi bakalım iyisin, sayemde oyunuda hemencik bitirebileceksin." gibi bir Å?eyle karÅ?ılaÅ?sam ister istemez okuyabilirdim ve dediklerinizi yapmadan oyunu tekrar örümcek aÄ?lı raflara fırlatabilirdim. Gerçi Å?imdiye kadar yazdıklarınızdan oyunun chip'i bulmakla bitmeyeceÄ?i ve epey bir dallanıp budaklanacaÄ?ı anlaÅ?ılıyor. Zaten zevkli olması içinde böyle olmalı. Bu konudada hepinize özellikle teÅ?ekkür ediyorum.

Birde sormak istediÄ?im Å?u. Daha öncede söylediÄ?im gibi süreye baÄ?lı görev yapmayı sevmiyorum. Chip görevini hallettikten sonra beni yine süreli görevlermi bekliyor, yoksa rahat rahat görevler yapabilecekmiyim?

Son olarak Å?unu merak ediyorum. Siz bu oyunları yıllar önce oynadınız. Hala seviyor ve belkide hala haklı olarak arada bir Fallout takılıyor olabilirsiniz. Hiç bir oyunun bunların tadını vermediÄ?ini söylediÄ?inizi duyar gibiyim. Peki Å?imdi neler oynuyorsunuz? En azından o tada yaklaÅ?abilmek için.
    chosen
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 8:40 am Reply with quoteBack to top

Ã?oÄ?u Fallout oyuncusu hala Fallout oynuyor ve yenisini bekliyor. Yani tadı yakalayamadık derken ciddi çoÄ?u kiÅ?i...

görüÅ? ve saygılarımla...

Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 10:40 am Reply with quoteBack to top

önerim Baldur's Gate'i denemen...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 3:55 pm Reply with quoteBack to top

fallout, yeniden oynanabilirliÄ?i çok yüksek bir oyun. statların daÄ?ılımı, aldıÄ?ın perkler ve kendine biçtiÄ?in rol neticesinde her oynayıÅ?ında farklı tatlar yakalıyosun. Å?u anda hala fallout oynamıyorum tabi; ama Å?unu söyliyim ki falloutun verdiÄ?i tadı belki biraz planescape torment'te yakalayabilirsin, ondan aldıÄ?ın zewk, karakteri nasıl yarattıÄ?ına göre deÄ?iÅ?ir ama.

fallout ise öyle bir oyun ki her tür karaktere yer var.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 7:00 pm Reply with quoteBack to top

Gerçi son zamanalarda pek oyun oynamıyorum ama arada açtıÄ?ım oyunu söyleyecek olursam biraz geç kaldım ama Fallout tactics. Fallout 3 gelecek diye bir duyum aldım. Bekliyorum bakalım ne olacak.

Ao
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 7:27 pm Reply with quoteBack to top

Fallout 3 2008 gibi gelecek ama maalesef eski tadı verirmi Å?üpheli tarzı tamamiyle deÄ?iÅ?tirmiÅ?ler zaten yapan firma Bethesda First Person görüntüler olacaÄ?ını söylemiÅ?ti.Fallouta en çok benzeyen oyun ''Arcanum'' dur zaten yapan adamların çoÄ?uda Falloutun yapımcıları kesinlikle oyna derim. Smile

erethan
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Thu Feb 22, 2007 7:04 am Reply with quoteBack to top

Ã?ok oyun oynarımda.Fallout baÅ?ka birÅ?eydir,onun gibisini oynamadım bir daha,kendisinide defalarca bitirdim elbette bu arada.Ama blackisle rpg'lerinden devam et derim bende.Birde Fallout Tactics vardır tavsiye etmem,Fallout deÄ?ildir kendisi.

Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Bashall
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Feb 28, 2007 11:32 pm Reply with quoteBack to top

Soruyu burda sormak doÄ?rumu bilmiyorum ama ben Fallout yüzü görnüÅ? birisi deÄ?ilim.Hayırlısıyla bu yazı çokta iyi olmayan bi bilgisayarın yanında geçireceÄ?im için Fallout, Diablo gibi oyunları oynamak istiyorum orda.
    Sorum Å?u, tabi bilenler için,
    Dofus diye bir online oyunu çoÄ?unuz duymuÅ? ve ucundan tatmıÅ?sınızdır heralde.Onun sistemiyle Fallout ın sistemi aynımı?Kendimi Å?imdiden hazırlamak istiyorum Fallout a.Sonra hayal kırıklıÄ?ı olmasın diye =)

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum