Author |
Message |
yeorda
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 14, 2003 8:11 am |
|
Ã?ok ilginç bir grup Bu konuda açılmak istdim size dengenin savunucusu olan bu insanlar rahip olarak görünüyor ancak bildiÄ?im kadarı ile hiçbir tanrıya inanmıyor .. Ve güçlerini doÄ?anın bizzat kendisinden alıyorlar.. DoÄ?a ile özleÅ?miÅ? gibiler ve iyi deÄ?il tam olarak tarafsızlar... Ã?zellikle doÄ?a tanrıçasının aslında iyi olduÄ?u düÅ?ünüldükçe garip geliyor ... Sanırım sitede finanaire druiddi gerçi bu aralar pek uÄ?ramıyor.. Bu konuda sanırım daha fazla aydınlatır... Bana daha çok ilk çaÄ? Å?amanlarını hatırlatıyorlar.. |
|
|
Back to top |
|
|
raini
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 14, 2003 6:32 pm |
|
Ben druidlik konusunda en çok Å?u koÅ?ma meselesini merak ediyorum.. Tamam doÄ?a onlara bazı güçler veriyor örneÄ?in bir hayvana dönüÅ?ebilme çok mantıklı ama bir druid nasıl hızlı koÅ?abiliyor ? Bu gücü ona neyin saÄ?ladıÄ?ını merak ediyorum.. |
|
|
Back to top |
|
|
Ivellius
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 14, 2003 8:57 pm |
|
ben de bi soru soracam
bi arkadaÅ? druidlerin ölüleri diriltebildiÄ?ini söylemiÅ?ti.
d100 atarak ne olarak tekrar dirileceÄ?ini belirliyormuÅ?un herhalde.var mı böyle biÅ?ey??nasıl iÅ?liyo varsa??
koÅ?ma konusunda kimse monklarla yarıÅ?amaz herhlade 90feet!!
teÅ?ekürler. |
|
|
Back to top |
|
|
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Wed Dec 17, 2003 3:27 am |
|
raini wrote: |
Ben druidlik konusunda en çok Å?u koÅ?ma meselesini merak ediyorum.. Tamam doÄ?a onlara bazı güçler veriyor örneÄ?in bir hayvana dönüÅ?ebilme çok mantıklı ama bir druid nasıl hızlı koÅ?abiliyor ? Bu gücü ona neyin saÄ?ladıÄ?ını merak ediyorum.. |
Druid hızlı mı koÅ?abiliyor???
Nerede yazıyor bu cidden görmedim duymadım... İsmi ne olarak geçiyor (mesela barbardakinin adı fast movement) |
_________________ That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power |
|
Back to top |
|
|
Norticus
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 17, 2003 7:45 am |
|
yeorda wrote: |
dengenin savunucusu olan bu insanlar rahip olarak görünüyor ancak bildiÄ?im kadarı ile hiçbir tanrıya inanmıyor |
aksine druidler de tanrılara inanır, ama tapmazlar. onlara saygı duyarlar. mesela fr da oynayan bir druid; mielikki ye silvanus a falan aynı anda Å?ükranlarını sunabilir; ama kendini onlara adamaz. çünkü druidin kendini adaması gereken doÄ?a'sı vardır. bir tanrıya aÅ?ırı baÄ?lılık, doÄ?aya olan görevlreinde aksamaya neden olabilir. inancının bölünmesine neden olabilir.
yeorda wrote: |
bana daha çok ilk çaÄ? Å?amanlarını hatırlatıyor |
haklısın Å?amanlarla hafif benzerliklre var
ben druidlerin hızlı koÅ?maları diye bir özelliklerini bilmiorm. ormanda daha hızlı yürüyebilkir, hatta koÅ?abiliriz çalılıklara ve benzer doÄ?al kaynaklı engellere takılmadan. raini sanırım bunu kastediodun, yanılıosam düzelt..
sanırım bu özellik açıklama gerrktirmior, gayet mantıklı bir özellik bence.
druidlerin resurrection yapabileceÄ?ini sanmıyorum. ölü bir hayvanı falan belki...
frp dünyasının genelinde "neutrality" tarafsızlık, kararsızlık belirtir. iyi mi kötü mü olacaÄ?ına karar verememiÅ? karakter gözüyle bakılır.
druid ise istisnadır. bizim için iyi ve kötü aÅ?ırı uçlardır ve aÅ?ırılık iyi deildir. iyi ve kötü olmazsa olmazlardır, ama birbirlerini dengelemek zorundadırlar. druidlerin görevi buna yardımcı olarak dünyanın dengesini korumaktır.
bunun için de korumamız karÅ?ılıÄ?ında doÄ?a tarafından güçle ödüllendiriliriz. |
_________________ In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die... |
|
Back to top |
|
|
KabakTadi
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 17, 2003 7:58 am |
|
Sözü geçen özellik; "Reankarnasyon" büyüsüdür. Druidler kesinlikle tanrıya inanır ve tapar. Tanrısının dogmasıda genelde ormanı sevmek, korumaktır. Ä°stisna olarak Malar 'ın druidleri olabilir. Onlar "Gölge Druid" olarak nitelendirilir. Bunların amacı ormanı korumak deÄ?il tam tersine yıkmak, yakmaktır. Druidlerin yönelimleride nötrün herhangi bir noktası olabilir (nötr kötü ve nötr iyi de dâhil). |
_________________ from Dawn to Wish... |
|
Back to top |
|
|
Norticus
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 17, 2003 9:06 am |
|
ben genel druidyapısından bahsetmek istemiÅ?tiöm
tabiki ormanı ıÅ?ıktan korumak isteyen kötü druidletr olabilir
tanrı mevzusu da bence kiÅ?inin druid anlayıÅ?ına ve rpsine göre deiÅ?ir |
|
Back to top |
|
|
KabakTadi
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 17, 2003 9:21 am |
|
DeÄ?iÅ?mez bu hep böyledir, tıpkı bir imamın inancı Å?ekle göre deÄ?iÅ?meyeceÄ?i gibi. Ben ormanı korumak demedim dikkat çekerim yok etmekten bahsettim. |
_________________ from Dawn to Wish... |
|
Back to top |
|
|
The_KiRaTh
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Wed Dec 17, 2003 8:07 pm |
|
KabakTadi wrote: |
DeÄ?iÅ?mez bu hep böyledir, tıpkı bir imamın inancı Å?ekle göre deÄ?iÅ?meyeceÄ?i gibi. Ben ormanı korumak demedim dikkat çekerim yok etmekten bahsettim. |
YanlıÅ? biliyorsun, Norticusun söylediÄ?i doÄ?rudur, druidler genelde bir tanrıya tapmazlar, güçlerini doÄ?adan alırlar, ancak tabi bazı doÄ?a tanrılarına tapanları da vardır... Ama kesinlikle tanrıya inanır taparlar diyemezsin. Ã?ünkü birçoÄ?u zaten bir tanrıya tapmaz... |
_________________ Tecrübe yenilen kazıkların bileÅ?kesidir... |
|
Back to top |
|
|
Norticus
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 20, 2003 6:01 am |
|
ayrıca "tabiki ormanı ıÅ?ıktan korumak isteyen kötü druidletr olabilir " sözüm de neutral evil druidler içindi, maların druidleri için deil.. |
|
Back to top |
|
|
yeorda
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 20, 2003 8:33 pm |
|
ArkadaÅ?lar ben uzunca bir zamandır internete giremedim. O nedenle buraya da cevap yazamadım. Sorum genel olarak druidlerin ne olduÄ?u idi ben de bildiklerimi yazmıÅ?tım.. DoÄ?a tanrısının bir inananı olarak ben de doÄ?aya saygı duysam da sanırım epey bi farklıyız sanırım temel fark Å?u biz doÄ?anın tüm ruhunun tanrıçamız tarafından temsil edildiÄ?ine inanıyoruz. Onlarsa doÄ?adaki varlıkları bieleÅ?tiren böyle bir varlıktan çok parça parça doÄ?adaki hayvan bitki ve hatta cansızların ruhu olduÄ?una inaıyorlar.. Tabii dediÄ?im gibi o kadar çok bilmiyorum zaten aynı Å?eyden güç almamıza raÄ?men bu kdar farklı olmamız beni bu konuya çekiyor yaa.. |
|
|
Back to top |
|
|
Lhun
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 20, 2003 8:47 pm |
|
Bu tartıÅ?madaki esas sorun druidlerin tanrı anlayıÅ?ını teist veya ateist olarak yorumlamaktan geliyor. Ne var ki, elbette istisnalar dıÅ?ında, druidlerin tanrı ve yaratılıÅ? inancı panteizmi temel alır. Yani aslında druidler, doÄ?a ve tanrı birdir. Bu nedenle aslında druidler de tanrının bir parçasıdır. Zaten özel güçleri de bu tek ruhla kendilerini birleÅ?tirebilmelerinden gelir. Yani tanırya inanırlar ama kendilerine de inanmıÅ? olurlar.
Tüm evrende enerji ve madde öyle yada böyle akar, her Å?ey deÄ?iÅ?ir. Druid kendi hür iradesiyle hayata yüklediÄ?i anlam yolunda eyleme geçmek için bir enerji yaratmaz, zaten var olan enerjiyi yönlendirir. Ã?ünkü bu enerji tanrıdır, kendisidir ve doÄ?adır.
Ya da en azından druidlerin inandıÄ?ı Å?ekliyle olay budur. |
|
|
Back to top |
|
|
The_KiRaTh
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Sat Dec 20, 2003 9:11 pm |
|
Benim anlatmak isteyip de yazıya dökemediÄ?im Å?eyleri dile getirmiÅ?sin Lhun. TeÅ?ekkürler.
Yalnız biz orda "tanrı" derken Frp dünyalarındaki "birey" halindeki tanrılardan bahsetmiÅ?tik. Bu tanrılara genelde inanmazlar demiÅ?tik. Ama senin de dediÄ?in gibi elbet bi inançları var... |
_________________ Tecrübe yenilen kazıkların bileÅ?kesidir... |
|
Back to top |
|
|
serinafairuza
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 20, 2003 11:02 pm |
|
KonuÅ?mayı en sevdiÄ?im konu açıldı sonunda! DRUIDler!
Druidler Frp panteonlarındaki diÄ?er inançların aksine tanrılarını kiÅ?ileÅ?tirmezler. DoÄ?a iyi ve kötüsüyle bir bütündür ve bütünüyle korunmayı hak eder. Denge korunmalıdır. Ä°yi ve kötü ayrımını genellikle reddederler. Yani bu elflerin veya kolcuların doÄ?aya saygısından oldukça farklıdır. Druidler doÄ?anın birleÅ?ik özü diyebileceÄ?imiz Å?eye taparlar ve güçlerini ondan alırlar. BaÅ?ka tanrılara da saygı duyabilir hatta inanabilirler (mesela Fr'da chauntea var bütün inanırları druidlerdir) ama ilk ve en derin baÄ?lılıkları doÄ?anın kendisine karÅ?ıdır. Bütün yaratılıÅ?ı kendileri de dahil bir bütün olarak görürler. Aslında temel amaçları doÄ?ayla daha çok bütünleÅ?mek ve daha çok doÄ?anın parçası olmaktır. DoÄ?ayı korumaya çalıÅ?maları bunun doÄ?al sonucudur.
Tabi bütün bunlar benim kiÅ?isel görüÅ?üm |
_________________ Nature protects me, cause I serve her. |
|
Back to top |
|
|
raini
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 24, 2003 3:50 am |
|
Ben de doÄ?ayı severim ama druidleri kendime dah yakın bulmuÅ?umdur. Bir tanrıdan çok doÄ?anın kendisine baÄ?lılık.. Ã?ünkü doÄ?a öyle mucizelerle dolu ki bu kadar büyük bir Å?eyi bir tanrının yaratacaÄ?ından bile Å?üpheliÄ?im. Benim tanrıçam Tymoradır ama doÄ?ruunu söyleyeyim bazen doÄ?aya duyduÄ?um saygı tanrıçama duyduÄ?um sevgi ile bile yarıÅ?ıyor. Bu nedenle gücünü sadece doÄ?anın kendiinden alan bir rahiplik bana çok güzel geliyor. |
|
|
Back to top |
|
|
|
|