BildiÄ?im kadarıyla Putperestlik'e "FetiÅ?izm", Putperest'e de "FetiÅ?ist" deniyor.
Bu arada Å?u uzatma-kısaltma büyülerini insanlar üzerinde yapamazsınız. Pinokyo'nun burnunun uzamasının bir ve sadece bir sebebi var, o da aÄ?açtan yapılmıÅ? olması. Yalan söylediÄ?inde Pinokyo'nun burnunun uzadıÄ?ını söyleyenler aslında yalan söylüyorlar. Pinokyo suya girdiÄ?inde burnu uzar çünkü aÄ?acı sularsan uzar. AÄ?acın dalı niye uzuyor diye sormuyorsanız, onu da sormayın.
Not: Burnumun neden uzadıÄ?ını bilen var mı?
FaÅ?izme gelince... Politikayı bir tarafa bırakalım da faÅ?izmin asıl anlamı kararları belli bir kiÅ?inin ve ya grubun vermesidir. O kiÅ?i ya da grup öl derse ölürsün, yaÅ?a derse yaÅ?arsın. Son zamanlarda ırkçılıkla eÅ? anlamlı gibi kullanılsa da aslında deÄ?il, ırkçılık da bir tür faÅ?izmdir ama her faÅ?ist ırkçı deÄ?ildir. Yani her ırkçı faÅ?isttir ama her faÅ?ist ırkçı deÄ?ildir.
Sadizmse Sade adında bir filozofun bir nevi edepsizliÄ?i savunan felsefesinin savunulmasına verilen addır. Ancak Å?u anda acı vermekten zevk alan manasında kullanılır, ki bu manada Sade'ın bile sadist olmadıÄ?ını düÅ?ünüyorum. (Tabii ki Å?aka aslında sadist olmasa adı Sade olmazdı )
Not 2: Yazdıklarımın içinde yalan da var doÄ?ru da. Yalanı doÄ?ruyu siz ayıklayın bunu sorgulamanız için bir alıÅ?tırma olarak size ödev veriyorum.
Konuyu olduÄ?undan farklı yerlere getirmeye Nuh Nebîden kalma baÅ?lıkları hortlatmaya ne kadar meraklsınız arkadaÅ?lar. EÄ?er geyik yapma ihtiyacınız varsa Cilveli Keçi Hanına postalıyorum sizi...
_________________ Ä°nsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın aÄ?zı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum