Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - familiar
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

familiar View next topic
    View previous topic
    Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
    Author Message
    dfunk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 12:20 am Reply with quoteBack to top

Büyücü sınıfı familiar alabiliyor onu biliyoruz Very Happy avantajları kadar dezavantajlarıda var o da tamam belli seviyeden sonra bazıları büyü yapabiliyor okey iyide güzel kardeÅ?im nasıl alıyoruz famiları petshoptanmı yoksa belli bir ritüel varmı?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Lord Necros
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 12:44 am Reply with quoteBack to top

Familiar almak aslında öyle üç beÅ? söz yapıp Summon Monster gibi yaratık çaÄ?ırmaktan çok daha fazlası gerçekten de. Smile

Ã?ncelikle kiÅ?inin hangi tür bir varlıÄ?ı familiar olarak alacaÄ?ını karar vermesi lazım. Ã?rnek olarak bir kurbaÄ?ayı ele alalım. Å?imdi familiar alacak olan büyücünün bir kurbaÄ?a bulması gerekir. Ä°ster gider Å?ehirlerde dükkânlardan alır, ister gider bataklıklardan toplar. Elbette ki Improved Familiar gibi featler ile gelen daha güçlü türleri bulmak daha zor olacaktır.

Daha sonra büyücünün bu kurabaÄ?ayı 24 saat boyunca bir kol mesafesinde tutarak 100 gp'lik bileÅ?en harcanan bir ayinle kendi varlıÄ?ına baÄ?laması gerekir. Bu varlıkları haliyle 24 saat boyunca öylece tutmak zordur. Bir kurbaÄ?ayı muhtemelen mecburen daracık bir kafeste bulundurmak gerekir.

Intelligence score eÄ?er 3 ve daha yukarısı ise bu hayvanda, o zaman bu yaratıÄ?ın büyücüye karÅ?ı düÅ?manca tavır içinde olmaması gerekir. EÄ?er böyle bir durum mevcut olursa ayin otomatik olarak düÅ?er. Bu yüzden büyücülerin zeki canlıları ikna ederek kendilerine dostça yaklaÅ?malarını saÄ?lamaları gerekir.

EÄ?er bu familiar öldürülürse veya büyücü familiar'ı salarsa DC 15 bir fortitude save tutturması gerekir. BaÅ?arısız olursa her sorcerer/wizard seviyesi için 200 xp kapbeder. EÄ?er baÅ?arılı olursa bu miktar yarıya iner. Ã?len veya salınan bir familiar'ın yerine bir büyücü bir yıl ve bir gün boyunca yeni familiar alamaz. Yanlız ölen bir familiar normal her Å?ey gibi raise dead, resurrection vb büyülere açıktır. Ã?stelik bu büyülerin ardından ne constitution kaybı gerçekleÅ?ir, ne de seviye kaybı söz konusu olur. Familiar öldüÄ?ü haliyle ayaÄ?a kalkar.

EÄ?er ustası öldürülürse familiar'ın içinde ustasının bir parçası hâlâ yaÅ?ar. Tüm ekstra skill ve hit point'ları kaybeder, ama diÄ?er familiar özellikleri hâlâ içinde mevcuttur. Ne kadarının kaldıÄ?ını belirlemek için de ustasının ölmeden önceki seviyesinden iki seviye altı baz alınır. EÄ?er ustası yaÅ?ama döndürülürse aralarındaki baÄ? yenilenir ve familiar tüm eski özelliklerini geri kazanır. Aksi taktirde türünün üstün bir örneÄ?i olarak yaÅ?amına devam eder.

Power demands sacrifice.
    Back to top View user's profileSend private message
    dfunk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 3:32 am Reply with quoteBack to top

peki baÄ?lanan bu familiar baÅ?ka bir byücü ile baÄ?lana bilirmi misal bir byücü öldüÄ?ünde çıraÄ?ı bu familiarı tabi yaratık izin verirse kendine baÄ?layabilirmi?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Lord Necros
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 3:49 am Reply with quoteBack to top

Güzel soru. Smile Açıkçası D&D'nin açıklarından birisi de bu sanırım. Bu konuda bir yorumda bulunulmamıÅ?. Bir familiar'ın aynı anda sadece birtane ustasının olduÄ?u ve bir ustanın da aynı anda sadece tek bir familiar'a sahip olabileceÄ?i kesin bir kural. Ama ustasının dirilmesi durumunda bu baÄ? yenileneceÄ?ine göre muhtemelen böyle bir baÄ?lantı olmaz. Ya da olsa bile eski ustası hayata dönerse yeni ustasıyla baÄ? kopar. Sanırım burada biraz DM'e kalmıÅ? durum. Ama familiar'ın böyle bir durumda artık magical beast olduÄ?unu düÅ?ünürsek muhtemelen özel featler olmadan baÄ?lanması zor olacaktır. Veya DM doÄ?rudan böyle bir baÄ?lantıyı reddedebilir tabi. Ayrıca yaratıÄ?ın da bunu isteyip istememesi ayrı bir durum. Kimbilir ne kadar zaman eski ustasıyla aile gibi dolandıktan sonra baÅ?ka bir ustaya baÄ?lanması pek olası deÄ?il, özellikle de yeni ustasının baÄ?ı yüzünden özellikleri düÅ?ecekse.

Power demands sacrifice.
    Marveloth
    Süresiz BanlanmıÅ?tır

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 4:24 am Reply with quoteBack to top

Å?imdi Lord Necros bu bilgileri hagi kitaptan aldım bilmiyorum fakat Players handbook'tan bildiÄ?im kadarıyla bir Familiar ''çaÄ?ırılır''.

Büyücülerin temeliçgüdüleri ona eÅ?lik etmesi için doÄ?adan bir familiar'a seslenir. Ä°Å?te bu seslendiÄ?i yaratıÄ?ın türünü de bu süre zarfında belirlenir. Familiar'ın türüne göre onu çaÄ?ıran bu sesi bulması farklı zamanlar alabilir. Bir canlıyı evcil olarak çaÄ?ırmak için büyücüyü tek kısıtlayan Å?ey türü ve HD sidir. bir DC söz konusu olduÄ?unu düÅ?ünmüyorum. Zira evcil sahibi olamayan bir büyücü tanımadım.

Bir gün bakmıÅ?sınız ki pencerenizde bi pseudodragon... Masum ve uysal bakıÅ?larıyla pencereden içeri kafasını uzatmıÅ? kokluyor. Ä°Å?te bu sizin çaÄ?ırdıÄ?ınız evcilinizdir.

EÄ?er evcilin sahibi ölürse, evcil de doÄ?al olarak büyük bir acı çekicektir. EÄ?er yüksek lvl bir sahibi varsa zekası da geliÅ?miÅ? olacaÄ?ından yas tutması muhtemeldir. Ve aynı evcilin de bir yıl boyunca baÅ?ka bir büyücünün içsesine cevap verememesi de doÄ?aldır. Zaten çaÄ?ırılan evcil de onu çaÄ?ıran içsesin alignment, fikir ve düÅ?üncelerini onaylayabilecek ve ona eÅ?lik edebilecek benzerlikte olması gerektiÄ?ini düÅ?ünüyorum. (zeki canlılar için)
    Sahip bir Å?ekilde hayata geri döndürüldüÄ?ünde ise eÄ?er evcil 1 yılını doldurmamıÅ?sa onu hissedip geri dönecektir. EÄ?er 1 yılı geçtiyse sahibinden soÄ?umuÅ? ve onu unutmuÅ?, yeni bir içsese kulak verip yeni maceralara yelken açmıÅ? olabilir. Sanıyorum ki sahibinin kaybeden bir evcil de exp kaybedicektir. Olaya sadece sahip açısından deÄ?il evcil açısından da bakmak daha doÄ?ru olucaktır. Sonuçta sahibinin kölesi gibi görülse de onlar artık ömürlerinin sonuna kadar yoldaÅ?tırlar.

BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 4:42 am Reply with quoteBack to top

FRP'nin sadece Player's Handbook'tan ibaret olmadıÄ?ını söyleyeyim o halde. Wink Emin omak için az önce tekrar okuduÄ?um ve benim dediklerim aynen yazmakta. Wink

Power demands sacrifice.
    Marveloth
    Süresiz BanlanmıÅ?tır

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 4:46 am Reply with quoteBack to top

Lord necros farkındaysan yazdıÄ?ım Å?eyler tamamen rp'sel fikirlerimdir. Sizin aksinize Ne bir DC nede bir exp kaybı bilgisi verdim. EÄ?er Players Handbook u açıp birebir siteye yazan biri varsa ben olduÄ?um konusunda Å?üpheliyim. Her ortamda Büyü ve büyücülerle alakalı hiçbir konuda tartıÅ?ma götürmez üstünlüÄ?ümü belli ederim.

TÅ?kler Ä°yi akÅ?amlar.

BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 5:01 am Reply with quoteBack to top

Marveloth wrote:
    Sizin aksinize Ne bir DC nede bir exp kaybı bilgisi verdim. EÄ?er Players Handbook u açıp birebir siteye yazan biri varsa ben olduÄ?um konusunda Å?üpheliyim.

Bu sözü üstüme alınmam gerekiyor galibs. Yazdıklarımın Player's Handbook'tan olmadıÄ?ımı belirtmeme raÄ?men bu konuda üstelemen ilginç. Smile Kaldı ki ben bir Å?eyi biliyorsam yazarım, asla kitabı açıp yazmam. Hiç adetim olmayan bir Å?eydir.

Belki neden kaynaÄ?ı belirtmediÄ?imi merak edersin diye söylüyorum: Bunları öÄ?renmek için zaman ve emek harcadım. Å?ahsi görüÅ?üm bütün bu harcadıklarıma saygısızlık edercesine bir çırpıda her Å?eyi anlatmanın kendime hakaret olduÄ?u görüÅ?ündedir. Temel bilgileri verdim. Detayını isteyen kendi araÅ?tırır elbette. AraÅ?tırdıktan sonra bile aklına takılan soru olursa, tekrar sorar burada.

Marveloth wrote:
    Her ortamda Büyü ve büyücülerle alakalı hiçbir konuda tartıÅ?ma götürmez üstünlüÄ?ümü belli ederim.

Tesadüf iÅ?te, ben de önceki mesajımda bunu neden kendim için demedim diyordum. Smile Bu konuda en az senin kadar iddialıyım Marveloth, hatta belki de daha iddialı. Wink

Her neyse, polemiÄ?e girmek gereksiz olacak sanırım.

Sana da iyi akÃ…?amlar.

Power demands sacrifice.
    Marveloth
    Süresiz BanlanmıÅ?tır

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 5:14 am Reply with quoteBack to top

Bencede polekim gereksiz ama tartıÅ?ma gerekli. Büyü konusunda tartıÅ?maya herzaman açıÄ?ım. Ama genelde karÅ?ı tarafın malubiyeti kabul etmesi zor olur.

Ã?yleyse Å?unu diyeyim. Kıt ingilizcemle gücüm yettiÄ?ince okuyabildiÄ?im kitaplar neticesinde familiar edinme konusunda açıklayıcı metnine katılmıyorum. Kısacası D&D de kusur buluyorum. Ve oyunlarımda hatalı ve gereksiz bulduÄ?um hazı ayrıntıları kendim deÄ?iÅ?tiriyorum. Sadece DM olduÄ?umda deÄ?il player da olsam (ki neredeyse hiç olmadım) görüÅ?üme uymayan bir sistemle karakterimi asla yaratmam. Dayatmacı bir anlayıÅ?a sıcak bakmam yani. Her nekadar kurallara baÄ?lı kalan bir DM de olsam da;

Kasabanın kasabının önünde ciÄ?er bekleyen kediyi al.
    Evine götür ve bi ayin düzenle. Å?ukadar zar at ve onu kontrolün altına al ve senin evcilin olsun dedirtmem. Komik ve saçma. Ä°nsiyatife göre kasap olmayabilir de bir dükkan olabilir.

Sonuçta D&D yi hatalı bulduÄ?umu söyleyebilirim. Bir büyücü evcilini benim söylediÄ?im Å?ekilde edinir. D&D farklı söylüyor diye ona körü körüne baÄ?lı olmak zorudna deÄ?ilsin Necros. BakıÅ? açını biraz geniÅ?letirsen dükkandan alınan bir evcille büyücünün içsesine kulak veren bir evcil arasında büyük bir kalite farklı olduÄ?unu görebilirsin.

Büyücüler evcillerini içseslerini yönlendirerek çaÄ?ırırlar. Bana katılırsan eÄ?er bu akıllıca olur dostum...

BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 5:24 am Reply with quoteBack to top

Familiar sorusu D&D içinde sorulmuÅ?, haliyle ben de D&D kuralları çerçevesinde de cevap verdim. Aksini yapmam abes olurdu zaten.

Senin görüÅ?üne katılmıyorum. Neden? Ã?ünkü bu hayvanlar büyülü bir hale geliyor. EÄ?er tüm familiarlar Improved Familiar vb featler ile gelen türde hayvanlar olsaydı senin dediÄ?ini haklı bulabilirdim. Zira zaten büyülü olan bir hayvan ile ustasının auralarının çakıÅ?ması fala olumlu bir sonuç doÄ?urur ve haliyle ikisinin arasında bir baÄ? oluÅ?turarak onları birbirlerine baÄ?lar. Gel gör ki familiarların pek çoÄ?u basit hayvanlardır. Kedi, köpek, kurbaÄ?a, fare vs. Bu hayvanların ne kadar büyülü olmasını bekleybiliriz ki bu gerçekleÅ?sin?

Ama dediÄ?inde haklı olabileceÄ?in bir örnek vereyim. Diabolist prestij sınıfı, ikinci seviyesinde imp familiar alır. Bu familiar birden ortama akar ve eÄ?er bahsi geçen diabloistin daha önceden bir familiarı varsa onu yer. Diabloist artık impten baÅ?ka bir familiar alamaz.

Diabloist de güç elde etmek için Baator'un efendilerine ruhlarını satan büyücülerdir. Haliyle bu kimselerin bedenleri, ruhları ve auraları üzerinde Baator'un karanlık etkisi bulunmaktadır. Bu etkinin Baator'daki diÄ?er basit varlıklarla etkileÅ?ime geçerek aurası diabolistin aurasına en çok uygun olanı diabloist ile birleÅ?tirmesi de gayet olaÄ?andır. Zaten impin yoktan ortaya çıkmasının da en mantıklı açıklamasıdır.

Ama bunu basit kediler köpekler için pek de olası olduÄ?unu söyleyemeyeceÄ?im. BahsettiÄ?imiz Å?ey bir druid veya Orta Avrupa cadılarından biri deÄ?il, çoÄ?unlukla evine kapanıp kitap okumaktan bardak dibi gözlik takan klasik büyücü tiplemesi. Haliyle böyle içsel bir çaÄ?rının druidlere veya doÄ?a ve Tanrıça ile iç içe yaÅ?ayan cadılara özgü olması daha mantıklı olur. Zaten druidlerin animal compaion mantıÄ?ı da budur.

Power demands sacrifice.
    Marveloth
    Süresiz BanlanmıÅ?tır

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 5:34 am Reply with quoteBack to top

Familiar'ın aura sı mı... ilk defa duyuyorum.. Yani evet bir büyü atılırsa familiar'a da etki edicektir ama umarım yanlıÅ? anlıyorumdur, sen magical beastler aura mı yayıyo demek istedin? Yani eÄ?er kastettiÄ?in buysa bir magical beast e dispel magic atıldıÄ?ında destroy olması söz konusu Smile

Bir büyücü magical beast sayılmazken familiar'ın sayılması zaten çok abuk bir durumdur. Fakat kitap magical beast sınıfına soktuÄ?undan bende inanıyorum ki sahibinin büyü enerjisinden faydalanmaktadır.

Ä°mpin yoktan ortaya çıkması zaten bir ''Ã?aÄ?ırım'' dır. summon ile arasındaki farkı biliyorsundur diye açıklamıyorum.

Senin mantıÄ?ına göre bir familiar ''homunculus'' a benzemiÅ? Necros. Yani bir evcil doÄ?adan gelir. Masumdur içgüdüsel bir yaratıktır. Zorla alınamaz. zorla sahibini sevdirtilemez. Sahibini sevmesi olası hayvan sahibinin sesini duyarak gelicektir.

Fakat senin dediÄ?in familiar petshoptan alınmıÅ? bir yaratık misali. Yani bu kabul edilebilir olsa bile bir takım ritüellerle onu evcil yapmak bana anlamsız geliyor.

Iyi geceler.

BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 7:34 am Reply with quoteBack to top

Marveloth wrote:
    Familiar'ın aura sı mı... ilk defa duyuyorum.. Yani evet bir büyü atılırsa familiar'a da etki edicektir ama umarım yanlıÅ? anlıyorumdur, sen magical beastler aura mı yayıyo demek istedin? Yani eÄ?er kastettiÄ?in buysa bir magical beast e dispel magic atıldıÄ?ında destroy olması söz konusu Smile

Evet, aura. Büyü konusunda çok iddialı olduÄ?unu söylemiÅ?tin ama D&D'nin ucunu çok açık bıraktıÄ?ı büyüyü anlayabilmek içinbir o kadar da dünya tarihindeki büyüyü, ökültizmi ve parapsikolojiyi incelemek gerekir. Sanırım o kısımda biraz eksik kalmıÅ?sın. Smile

Aura demek, Detect Evil yapınca rengarenk parlayan Å?ey deÄ?ildir. Her canlının kendine ait bir aurası vardır. Bu auralar canlının bedeninde bulunan yedi ayrı çakradan yayılır. Konu dıÅ?ına sapmıÅ? olacaÄ?ım ama halk arasında sık sık geçen "Bilmemkimle aramda hoÅ? bir elektrik var." sözcükleri, aslında auraların çakıÅ?ması sırasında iki aura arasında oluÅ?an bir uyumdan baÅ?ka bir Å?ey deÄ?ildi. Bunu tıpkı kan gruplarının birbirleriyle uyması gibi düÅ?ünebiliriz.

Ã?zel featlerle alınan ileri düzey familiarlarla ilgili auralardan bahsettim. Neden? Sıradan varlıklar ve insanların çoÄ?u auralarından bihaberdardır. Bu sitede kaç kiÅ?i kendi aurasını hissedebilmektedir sizce?

Ä°Å?te bu yüzden zaten büyülü olan doÄ?ası ile aurasını daha rahat hisedebilecek olan varlıklardan ibaret olsaydı familiarlar, o zaman bahsettiÄ?in Å?eyin ben de arkasında olurdum. Ama bahsi geçen hayvanların büyük çoÄ?unluÄ?u, yani genel olarak familiar olarak nitelenen grup, normal hayvanlar olduÄ?undan bunların hislenip de gelmesi saçma olur. Ama bunu zaten doÄ?a ile uÄ?raÅ?an bir druid ile ilgili kesinlikle terslemem, aksine arkasında olurum. Zira bir druidin animal compaion'ı da aynı Å?ekilde gelmektedir.

Diabloistin impinde bahsettiÄ?im Å?ey havada birden summon edilmiÅ? gibi belirmesi deÄ?il, impin gelip onu bulmasıydı. Kısacası senin iddia ettiÄ?in biçimdi. Smile

Power demands sacrifice.
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 10:36 pm Reply with quoteBack to top

TartıÅ?mayı bölmüÅ? gibi oluyorum ama açıkçası familiar elde edinebilmek için bir ritüel gerekli. Ya doÄ?adan gelir, ya da alırsın karÅ?ına koyarsın farketmez benim için. Zaten kedi, köpek, farelerin insan habitatları içinde yaÅ?adıÄ?ını varsayarsak gelmeleri 15 dakikayı geçmez bana göre Smile DiÄ?er Pseudodragon, imp gibi varlıkların bu ritüeller sonucu sahiplerine ulaÅ?tıklarını düÅ?ünüyorum ben. KarmakarıÅ?ık ve eksik yazmıÅ? olabilirim fakat Å?u andaki düÅ?üncelerimi anlatmak ancak böyle oluyor.

Bir de söylemeden edemeyeceÄ?im, nedir bu büyü bilgisi taslamak? Hiç yakıÅ?tıramadım size...

Saygılarımla...

Süresiz BanlanmıÅ?tır

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 6:14 am Reply with quoteBack to top

Lord Necros wrote:

Evet, aura. Büyü konusunda çok iddialı olduÄ?unu söylemiÅ?tin ama D&D'nin ucunu çok açık bıraktıÄ?ı büyüyü anlayabilmek içinbir o kadar da dünya tarihindeki büyüyü, ökültizmi ve parapsikolojiyi incelemek gerekir. Sanırım o kısımda biraz eksik kalmıÅ?sın. Smile

Aura demek, Detect Evil yapınca rengarenk parlayan Å?ey deÄ?ildir. Her canlının kendine ait bir aurası vardır. Bu auralar canlının bedeninde bulunan yedi ayrı çakradan yayılır. Konu dıÅ?ına sapmıÅ? olacaÄ?ım ama halk arasında sık sık geçen "Bilmemkimle aramda hoÅ? bir elektrik var." sözcükleri, aslında auraların çakıÅ?ması sırasında iki aura arasında oluÅ?an bir uyumdan baÅ?ka bir Å?ey deÄ?ildi. Bunu tıpkı kan gruplarının birbirleriyle uyması gibi düÅ?ünebiliriz...

Azuahahahahaha

Bioenerji... çakralar ve büyü aurası.. hepsi birbirine karıÅ?mıÅ?. Alemsin Lord Necros. Bunların her biri farklı enerjiler. Yani o detect evil yapıldıÄ?ında kötü bir canlının parlamasının sebebi, yaptıÄ?ın büyünün etrafta herhangi bir evil alignment'lı canlı olduÄ?unda sana iÅ?te burda iÅ?te burda çırpınıÅ?larıdır. Büyünün aÄ?zı ve dili olmadıÄ?ından seslenemeyecek ve parmaÄ?ı olmadıÄ?ından da iÅ?aret edemeyecektir.

komik komik komik. Artık tartıÅ?mamıza gerek kalmadı. Ben tartıÅ?maya gireceÄ?im kiÅ?inin benden fazla Å?ey bilmesini umarım. Aksi durumlarda baÅ?ka insanlarla ''bazı konularda'' bilgi paylaÅ?ımına gitmemeyi tercih ederim.

Süresiz BanlanmıÅ?tır

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 6:18 am Reply with quoteBack to top

SacoKhan wrote:
    TartıÅ?mayı bölmüÅ? gibi oluyorum ama açıkçası familiar elde edinebilmek için bir ritüel gerekli. Ya doÄ?adan gelir, ya da alırsın karÅ?ına koyarsın farketmez benim için. Zaten kedi, köpek, farelerin insan habitatları içinde yaÅ?adıÄ?ını varsayarsak gelmeleri 15 dakikayı geçmez bana göre Smile DiÄ?er Pseudodragon, imp gibi varlıkların bu ritüeller sonucu sahiplerine ulaÅ?tıklarını düÅ?ünüyorum ben. KarmakarıÅ?ık ve eksik yazmıÅ? olabilirim fakat Å?u andaki düÅ?üncelerimi anlatmak ancak böyle oluyor.

Bir de söylemeden edemeyeceÄ?im, nedir bu büyü bilgisi taslamak? Hiç yakıÅ?tıramadım size..

Saygılarımla...

Pseudodragon da bildiÄ?in gelincik yada kunduz gibi bir yaratık. Sadece ejderhaya benziyor diye onu ''bu yaratık için bir rituel Å?art canım cok cok cok'' demenin anlamı yok. Ä°mp için hadi neyse. O bir boyut dıÅ?ıdır. Yani böyle bir yaratıÄ?ı evcil yapabilmek için zaten içsel sesinizden fazlası gereklidir. Ã?nce bir pentagram çizilir ve imp dünyaya çaÄ?ırılır. Sonrası benim insiyatifime kalmıÅ?.

Quote:
    Bir de söylemeden edemeyeceÄ?im, nedir bu büyü bilgisi taslamak? Hiç yakıÅ?tıramadım size..

YakıÅ?mayan nedir? Bu bir tartıÅ?ma platformu. Ve biz de fikir alıÅ?veriÅ?i yapıyoruz.

Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum