Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - familiar
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

familiar View next topic
    View previous topic
    Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
    Author Message
    Lord Necros
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 7:28 am Reply with quoteBack to top

Evet, çakralar ve biyoenerji. Smile Ve bu tepkinle de senin büyüden zerre kadar anlamadıÄ?ını öÄ?renmiÅ? oldum. Haklısın, gerçekten de kimin bilip kimin bilmediÄ?ini bilerek tartıÅ?mak gerek. Sanırım gerçekten de bu konuda tartıÅ?maya gerek yok. Bu konuda muhattabım deÄ?ilsin. Wink

Ä°yi geceler dilerim.

Power demands sacrifice.
    Back to top View user's profileSend private message
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 8:03 am Reply with quoteBack to top

Marveloth wrote:
    Pseudodragon da bildiÄ?in gelincik yada kunduz gibi bir yaratık. Sadece ejderhaya benziyor diye onu ''bu yaratık için bir rituel Å?art canım cok cok cok'' demenin anlamı yok. Ä°mp için hadi neyse. O bir boyut dıÅ?ıdır. Yani böyle bir yaratıÄ?ı evcil yapabilmek için zaten içsel sesinizden fazlası gereklidir. Ã?nce bir pentagram çizilir ve imp dünyaya çaÄ?ırılır. Sonrası benim insiyatifime kalmıÅ?.

Pseudoragon gelincik yada kunduz gibi bir yaratık deÄ?il.

1. Pseudodragon bir ejderha cinsidir. Büyülüdür ve büyülü güçleri vardır.
    2. Pseudodragon otalama bir insan zekasına sahiptir.
    3. Pseudodragon yaÅ?am bilincine sahiptir ve sadece yaÅ?amak, yemek yemek tarzı temel iç güdüler dıÅ?ında baÅ?ka uÄ?raÅ?ıları yani bilinci vardır.

Bu konuya yeterince açıklık getirilmediÄ?i için farklı düÅ?ünceler olabilir ama birden ortaya çıkmak yerine bir Å?ekilde çaÄ?ırılmıÅ? olması gerekir. 2E kitaplarından familiarın nasıl çaÄ?ırıldıÄ?ına bakacak olursak.

Büyücü bu büyüyü yaparken 1000 altın deÄ?erinde baharat ve yemiÅ?i bakır bir tas içinde yanmakta olan kömürün içine atar. (Yada bunun gibi bir Å?ey yapar) Bu iÅ?lem familiar'ı ortaya çıkana kadar yada büyü süresi dolana kadar devam ettirlir. Bir büycünün gelecek familiarını seçmesi gibi bir Å?ey söz konusu deÄ?ildir.

Bu bilgiye göre gerçektende özel ritüeller ve çalıÅ?malar yapılıyo ve familiar "beni çaÄ?ırmıÅ?sın sahip" tarzı gelmiyor. Ancak familiar'ın alelade bir hayvandan deÄ?il daha özel bir hayvandan yapıldıÄ?ıda bir gerçek.

Tabii 2E olayları ile 3E olayları arasında farklar var. Sadece D&D'a göre belki size bi fikir verir diye yazdım. 3E'de herhalde familiar büyücünün yönelimine göre geliyordur ki bu durumda büyücünün seçmesi hiçte mantıksız deÄ?il.

Daha ileri seviye familiarlar için ise bence de normalden daha deÄ?iÅ?ik ileri düzey ritüel tarzı bir Å?ey gerekiyor olmalı. Hatta daha da ilerisi gerekiyor olabilir.

Gaara of the Sand
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 8:10 am Reply with quoteBack to top

ya Medyum memiÅ? veya hasan mezarcı nın yazılarını okuyomuÅ? hissine kapıldım. karÅ?ınızdakini muhattabım deÄ?ilsin diyerek .... neyse belkide bu bagzıları için iltifattır. benim sormak istedigim bir soru oluÅ?tu bu tartıÅ?manın sonunda. biyo enerjiyi büyü olarak kabul etme yada en azından alakalı kabul etme yoluna nasıl gittin.vücudumdaki kimyasal degiÅ?iklerle bir yarasa kanadı ve bir parça sülfürü birleÅ?tirip o denli birn enerji nasıl oluÅ?tu (yaklaÅ?ık 25 c dereceden 1500c dereceye getiren )hadi diyelim bunlar kurgu ki öyle o yüzden fantasy adı altında kendi getirdigin bir açıklamayı kabul etmeyen birini ne hakla aÅ?alıyosun. bakıÅ? açısına tahammül hiçmi kalmadı kimsede.peki kimsenin sana bilmedigini idda edemiyecegi bir cevap vermek istiyorum tüm role playing oyunlarında wizards of the coast2un kilerden white wolf a kadar herÅ?ey dm yada ST option degilmi.bir dnd kullanıcısı oyunlarında büyüyü var olan enerjiye yön vermek yada gücünü sözcüklerden almaya dayandırırken bir baÅ?kası chakraya çiye yada istersen çince olsun Ki ye dayandıramazmı.yada sadece canım istedi diye yüksek yansıtıcılıga sahip pigmente sahip olanlar elektromanyetik dalgalarla var oluÅ?u etkilo gibi hiç bir Å?eye uymayan tamamen kurgu bir büyü açıklaması yapıp sizi cahil yerine koysam ve siz muhatabım deÄ?il siniz desem nekadarda kitamına uydurmuÅ? olurum herÅ?eyi dimi.sen divination derken hislikablel vuku diyenleri hor görme hakkınmı oluyo. yada bunu yoksayanları.MUHATTABINIZ DEÄ?Ä°L SE GÃ?RMEZDEN GELÄ°N VE ESAS KONUYLA Ä°LGÄ°LENÄ°N!!!

pek bir gereksiz not: herkez muhattabım saygı sınırları içinde.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 8:35 am Reply with quoteBack to top

Gaara burda aslında daha baÅ?ka bi konu var. KOnu familiardan açılmıÅ? olabilir ama nedenini anlayamadıÄ?ım o "Büyüler ve büyücüler konusunda benden üstünü yoktur" yazısı üstüne böyle tepki gelmiÅ?. Burnuma gelen kokular bir büyücünün pisliÄ?ini taÅ?ıyan familiar'ın kokusumu nedir bilmiyorum, politik olaylara girmek istemiyorum.

ulfgar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 8:52 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar siz kendinizi ne sanıyorsunuz. Lord Necros, sitemizin saygın bir mod udur. Dmlik yapar, ustalık sınavlarına girer "adaletlice" not verir. Å?imdi kalkıp da sizinle muhatap olmasını bekliyorsanız zaten siz de bir sorun var demektir. Ben çakra diyeceÄ?im, biyoenerji diyeceÄ?im, O'nun gibi dünya üzerine yüzyılda ne yüzyılı bin yılda bir ayak basacak kadar büyük bir insan beni muhatap alacak. E yok artık daha neler deÄ?il mi.. :ayyyy!:

Mesela ben büyünün, yüksek bir bilinç düzeyi ile gerçekliÄ?in algılanması ve onun üzerinde enerji kontrolü saÄ?lanması olduÄ?unu düÅ?ünüyorum. Farklı kültürler farklı isimler verir..

Ama lütfen kendinizi Lord Necros'un muhatabı olacak kadar yüksek insanlar sanmaktan vazgeçinde, büyü tartıÅ?ılsın burda.. Bakın bana nasıl kabul ediyorum onun Å?ahsıyeti karÅ?ısındaki yerimi. :clap:

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 3:43 pm Reply with quoteBack to top

Ulen nereye çekmiÅ?siniz konuyu daÄ?ılın len familiar istiyorum ben burada sadece baÅ?ka konu deÄ?il.(banane benim konum deÄ?ilmi :schemes: )
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Yılmax
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 7:28 pm Reply with quoteBack to top

Bu kadar konu dıÅ?ına çıktıÄ?ınız ve kulemi bir kavga arenasına çevirdiÄ?iniz için emeÄ?i geçen tüm arkadaÅ?lara teÅ?ekkürlerimi sunuyorum. PHB haricindeki hiçbir kaynaÄ?ı okumadan Familiar baÄ?lama iÅ?lemini Druid'lere ait olan Animal Companion'a karıÅ?tırarak engin büyücülük bilgisini her fırsatta dile getirmesine raÄ?men bir kez bile Büyücülük sınavına girmeyen ve her yerde tartıÅ?ma çıkarmayı kendine görev bilen marveloth arkadaÅ?ımıza ayrıca teÅ?ekkürlerimi sunuyorum. Bu konu buraya kadar geldi ancak buradan sonrası yok.

Kilitlendi

Dipnot: Ulfgar sözüm sana, her yerde yönetici arkadaÅ?larıma bir lâf koymayı bırakırsan oldukça müteÅ?ekkir olacaÄ?ım burası siyaset arenası deÄ?il...

Saygılarımla...

Post new topicThis topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum