Author |
Message |
Rhalazarn
Kullanıcı
|
Posted:
Thu May 03, 2007 1:21 am |
|
O Stonehedge'le ilgili bir Kelt efsanesi var. Bu efsaneye göre devler orayı inÅ?aa etiyor ama iÅ?in gerçek yönünü bilemiyorum. |
|
|
ulfgar
Kullanıcı
|
Posted:
Thu May 03, 2007 1:50 am |
|
evet biliyorum onu.. Stonehedge in kuzeyinden bir yerinden devlerin taÅ?ları güneye denizden büyük gemileri ile taÅ?ıdıkları ve oranın ameleliÄ?ini yaptıÄ?ını sölüyolar. Bir de, kelt rahiplerinin taÅ?ları büyü ile havaya kaldırdıklarını ve öyle dizdikleri söyleniyor.. Oranın halka açık dini törenleri gerçekleÅ?tirmek için kullanıdlıÄ?ı da söyleniyor. Halk için halktan gelen adaÄ?ı sunma falan gibi gibi.. Ama acaba emin olmanın bir yolu var mıdır neyin doÄ?ru olduÄ?una hımmm |
_________________ Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. Ä°Å?te öyle bir Å?ey.. |
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Thu May 03, 2007 2:40 am |
|
Benim bildiÄ?im kadarıyla orası bir takvimdi. GüneÅ?in ve ayın yükseldiÄ?i yerlere bakarak tarihi gösteriyordu. TaÅ?lar üstünde de kayıtlar tutuluyor olabilir. Ama bu ikincisini ben kafamdan salladım. Birincisi ise gerçektende en çok düÅ?ünülen ve en mantıklı açıklama gibi geliyor bana. |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
SacoKhan
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Thu May 03, 2007 2:42 am |
|
Stonehenge hakkında çok fazla tartıÅ?ma var hala herhangi bir Å?eyi kabul edemediler... |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
|
|
Gabriell-The-Sorcerer
Kullanıcı
|
Posted:
Thu May 03, 2007 3:31 am |
|
evet daha net bir sonuç yok stonehenge hakkında ama en çok kabul gören açıklama takvim olduÄ?u yönünde |
_________________ Once upon a time in Turkey
I'd felt jerky.. |
|
Back to top |
|
|
Rhalazarn
Kullanıcı
|
Posted:
Thu May 03, 2007 10:58 pm |
|
Benim bildiÄ?im kadarıyla belli bir ayin gününde orada toplanılıyordu, yani dinsel niteliÄ?i de var. Zannedersem 1 Mayıs'tı ama emin olamıyorum. Bu arada bu 1 Mayıs'ın iÅ?çi bayramıyla alakası yok (ki onu da desteklerim aslında), hatırladıÄ?ım kadarıyla 1 Mayıs Paganlarda AteÅ? Tanrısı'nın günüydü. |
|
|
ulfgar
Kullanıcı
|
Posted:
Fri May 04, 2007 12:58 am |
|
Ben halkın stonehedge de afaroz gibi Å?eyler içinde toplandıÄ?ını biliyorum. Bir nevi karar infazı gibi. Bir rahibin, Bir hırsızı halkın arasından kovuÅ?unu izlemiÅ?tim national geographic de :king: |
_________________ Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. Ä°Å?te öyle bir Å?ey.. |
|
Back to top |
|
|
Yılmax
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Fri May 04, 2007 1:05 am |
|
ArkadaÅ?lar önceki uyarı mesajımda da belirttiÄ?im gibi burası dinlerle ilgili bir forum deÄ?il. Paganizmle ilgili tartıÅ?malarınızı burada yapmamanızı yeÄ?lerim konu dıÅ?ına çok fazla çıkıldıÄ?ından baÅ?lıÄ?ı kilitliyorum.
Herkese iyi eÄ?lenceler
Saygılarımla... |
_________________ Ä°nsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın aÄ?zı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık |
|
Back to top |
|
|
|
|