Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - David Eddings'ten
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

David Eddings'ten View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    AstYaNaX
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 01, 2004 5:38 am Reply with quoteBack to top

Bana kalırsada belgariath daki büyü tarifi çok mantıklı bana en yatkın gelenlerden biri iÅ?te bu yüzden seriyi soluksuz okudum daha malloreon serisini okumayanlara çok Å?ey kaçırmıÅ?lar derim ben Razz

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 01, 2004 9:06 am Reply with quoteBack to top

ben bi türlü ısınamadım belgariad ve malloryon serilerine... karakterler ve olaylarla ilgili yapabiliceim tek yorum: komik!
    yani elenium üçlemesiyle karÅ?ılaÅ?tırırsak berbat diebilirim...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 15, 2004 11:15 pm Reply with quoteBack to top

Niyeki tamam olaylar biraz yolunda gidiyor bazen ama çok da hoÅ? anlatılmıÅ? bana kalırsa hiç yoktan okuyucuyu kendine çekiyo.. Bu seriyi bizim memlekette sanayide lokanta iÅ?leten adamlar okuy o ama baÅ?ka bir sürü okur insan varki kitapdan haberi yok..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 8:52 am Reply with quoteBack to top

Elenium ve tamuli üçlemelerinde kullanılan büyü sistemi biraz muÄ?lak gibi ayrıca arcane magic olmadıÄ?ından büyücü kitlesine gelmez bence
    yani tanrıyla kavgalısınız ateÅ? bile yaktırmaz valla
    Ayrıca aslında rahiplerde dua ederken yorulur yani evrende çaÄ?ırdıÄ?ınız her kudret için önce bir aktivasyon enerjisi harcarsınız buda büyü yapan kiÅ?ilerin yorulmasını yeterince açıklar bana kalırsa.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteICQ Number
    Rhalazarn
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Feb 09, 2007 3:58 am Reply with quoteBack to top

Bence David Eddings'in kitaplarındaki büyü mantıÄ?ı ilk baÅ?ta saçma gelse de, dikkatli bakınca dragonlance de de büyücülerin güçlerini tanrılardan çektiÄ?ini görürsünüz. Lunitari, Nuitari ve Solinari'den güç çekme olayıyla öbürü arasında fark göremiyorum pek ama dragonlance deki yine de daha hoÅ?tu çünkü ordaki büyü tanrıları diÄ?er tanrılardan çok farklıydı. Yani büyü tanrıları diÄ?erlerine göre daha asi duruyorlardı. Nuitari'ye aÅ?ık olmamı saÄ?lamıÅ?tı dragonlance(yanlıÅ? anlaÅ?ılmasın büyü çerçevesi içinde).

-Ragnar Lodbrok
    Back to top View user's profileSend private message
    Hakikatli-Torm
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Feb 09, 2007 9:22 pm Reply with quoteBack to top

AMa tanrıdan büyü almak gerçekten kısıtlayıcı mesela sepfrenia bi stryc'e karÅ?ı ölümcül bir büyü okumaya baÅ?lıyor ama aphrael bunu yapmam deyip o gücü vermiyor. Bana mantıksız geliyor. O iÅ?te tanrıların kaprislerini çekmek kötü olsa gerek.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jun 19, 2007 2:46 am Reply with quoteBack to top

Büyü kelimseinin tanımı usta yazar David Eddings'in Belgariad'da da belirttiÄ?i gibi (ki belgariad bence bu güne dek yazılmıÅ? en saÄ?lam fantastik yapıttır kim ne derse desin) SÃ?Z ve Ä°RADE 'dir.Büyü Tanrılardan çekilmekten çok tanrının size verdiÄ?i potansiyeli kullanrak ve tabi bir de aktivasyon enerjisi kullanarak yapılır.Büyüden sonra yorulmaya gelince,kendi sınırlarınızı ne kadar zorlamıÅ?sanız yani potansiyelinizle yaptıÄ?ınız büyünün oranı ne derecedeyse o kadar yorulursunuz... Yorumlarınızı bekliyorum.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jun 19, 2007 6:47 am Reply with quoteBack to top

Bir büyücünün , kendi potansiyelini aÅ?ması çok zor, olmalı bence.
    Abartıp onlarca büyü yaparsan, olur. Bence bu limitler daha artmalı, dnd de.
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jun 30, 2007 12:36 am Reply with quoteBack to top

Bence, David Eddings'in büyü mantıÄ?ı çok güzel.Ã?oÄ?u kiÅ?i, "E o zaman Cleric'ler ne iÅ? yapsın" demiÅ?.Zaten büyücüler Elenium'da bir nevî Cleric.Dua'nı ediyorsun, büyüyü yapıyorsun.Ä°stediÄ?in Tanrıya dua et(Elene Tanrısı hariç), sonra büyünü yap.Ã?rneÄ?in, Sepherina, büyü için Aphrael'den istiyor.Bu yüzden Styric'ce konuÅ?uyor.Ancak Ulath bir bölümde, Troll'ce bir büyü yapıyor.Sepherina ise *Troll Tanrılarından yardım mı istedin?* diye soruyor.Zaten bu durumda, Ulath geçici Cleric oluyor.Bu yüzden fazla bir sorun yok sistemde

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum