Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Paladin VS Black Knight
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Paladin VS Black Knight View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 14, 2007 5:26 am Reply with quoteBack to top

Necros ile benzer soruyu bende soruyorum. Dark necromanger D&D 'nin hangi kural kitabında yer almaktadır ?

Bu bir class mıdır ? Prestige class mıdır ?

sonique

Birçok çeÅ?it necromancer vardır ve renklerle ayrılır siyah,gri,beyaz...

DemiÅ? ama kaynak göstermemiÅ? bu D&D nin hangi kural kitabında yer almaktadır ? Yada hangi diyarda bu oluÅ?um vardır.

Bu arada evet necromancy ile uÄ?raÅ?an kiÅ?iler illada evil olamaz diye bir kaide yoktur mesela Eberronda gayette Neutral Good olan deathless ler vardır (kaynak Eberron campaing setting). Zaten necromancy ile uÄ?raÅ?anlar için bir alignment sınırlamasıda getirilmemiÅ?tir.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 14, 2007 9:42 pm Reply with quoteBack to top

ya adam illa kural kitaplarından baktıÄ?ı bilgileri deÄ?il de hayal gücünü konuÅ?turmuÅ? olabilir Razz

ayrıca bir ayrıntı dark necromancer=kötü necromancer gibi bir Å?ey olursa, olmaz böle biÅ?ey.Neden; resurrection yapan ruhbanlar da necromancy yapıyorlar bence.Bu açıdan onlar iyi, diÄ?er ''necromancer'' diye adlandırdıklarımız kötüdür, mantık da budur Very Happy ,ama yüz bin çeÅ?idi çıkan expansion kural kitaplarının birinde yazdıÄ?ını sanmam, hatta ve hatta Å?u anda uydurdum. Smile

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Shar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 14, 2007 10:13 pm Reply with quoteBack to top

DalamarTheDark wrote:
    ayrica good necromancer gormedim ben hic Very Happy dark necro diye bir sey sacma bence.

ve bencede paladin'ler harcar death knight lari

Dark Necromancer diye bir class ya da prestige class yoktur. ArkadaÅ?ında öyle demeye çalıÅ?tıÄ?ını sanmıyorum. Dark necromancer dan kasıt "kötü" anlamında olmalı ve bence hiçte saçma birÅ?ey deÄ?il, hatta "iyi necromancer" dan daha mantıklı geliyor kulaÄ?a.

Sonuçta necromancer büyücülüÄ?ün bir uzmanlık alanıdır, bunun için bir yönelim belirtilmemiÅ?tir. Hatta bu alanda uzmanlaÅ?mıÅ? kiÅ?iler genelde çılgın karakterlerdir. Ben bu alanla uÄ?raÅ?an kiÅ?ilerin iyi olmasına karÅ?ı çıkıyorum. Kendini ölüm ötesi güçlere vermiÅ?, ölülerin gücüyle iktidarını yaratan birisi neden iyilik yapsın ki? Yaptıkları kötülüÄ?ün en üst seviyesidir (Corrupt evil). Bir insanın hayatını alarak sonsuz, lanetli bir hayata mahkum etmek.. Tanrıların bile en aÄ?ır cezalarda verdikleri bir lanettir bu (bknz: Caine, Lord Soth ve daha niceleri..) Bu büyü sanatıyla uÄ?raÅ?anların da sanatları gereÄ?i bu tür büyülerle uÄ?raÅ?tıklarını ama hiç kullanmadıklarını söylemeyin bana Smile

Benim bildiÄ?im bir dread necromancer class ı birde true necromancer cross class ı vardır. (Libris Mortis ve Heroes of Horror kaynaklarında) Ä°kisi de nongood yönelimle olunabilecek sınıflardır ve en doÄ?rusu da budur bence. Karakterlerin yapıları biraz incelenirse bunun nedeni de apaçık görülebilir. Wink
    kargas9999
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 14, 2007 10:45 pm Reply with quoteBack to top

Necromancer
    --------------------------------------------------------------------------------

ile ilgilenen büyücü. bu büyü okuluna iyileÅ?tirme yönü dolayısıyla yaklaÅ?abileceÄ?i gibi , ölü , ölüm ve ölülerin kontrolunu benimseyebilen (ki bunlar daha populerdir) bir magic user.

bu sadece buyu sınıfı arkadaslar ama saplamtı noktasında
    kotu necromancy
    derken kara buyu ve olum buyulerını secenlerden bahsetmeye calıstım
    tabi bilmeyenlerınız ogrenmek yerıne dalga gecmeyı sectı ama onemlı degıl
    benımde bılmedıklerımı sızden ogrenıcem bu sitede yer almamın sebebı bu
    umarım benı yanlıs anlamamıssındır arkadaslar
    Back to top View user's profileSend private message
    Shar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 14, 2007 11:11 pm Reply with quoteBack to top

Necromancer lar negatif enerji kullanırlar bu da ancak yaÅ?ayan ölülerin yaralarını iyileÅ?tirir. Ayrıca necromancy zaten bir sınıfın uzmanlık alanıdır. Bütünüyle incelenir, parçalanarak deÄ?il. Ã?lü dirilten bir adamın lanet büyüleri kullanması da görüldük Å?eylerdendir çünkü bu yaÅ?ayan ölüye katkı saÄ?lar. Onun için bu konu üzerinde iyi ya da kötü kavramı ile ayrılınmayacaÄ?ını düÅ?ünüyorum. Bu aynen bir ressamın resim yaparken fırçaya ilgi duyup boyayı sevmeyen, boyasız fırçalamak gibi birÅ?ey olur. Peki çizilen tablo üzerinden ne anlaÅ?ılabildi? HiçbirÅ?ey..
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jul 15, 2007 12:05 am Reply with quoteBack to top

Å?imdi öncelikle bir anket kısmına geleyim.AnladıÄ?ım kadarıyla, Good EÄ?ilimli bir paladinle Evil eÄ?ilimli bir Paladin karÅ?ılaÅ?tırılmıÅ?.Bana kalırsa, Good EÄ?ilimli Paladin yener.

Sonra Dark Necromancer'a deÄ?inmek istiyorum.Mümkündür, tabii Elenium serisine göre.Ä°kinci kitapta iyiler bile Necromansi yapabiliyordu.Ve de bu çok normaldi.Ayrıca NecroMansi Evil olcak diye bir kaide yok.Zaten NecroMansi Ã?lü bilimi anlamına geliyor.Bilim dediÄ?imize göre herkes ilgilenebilir.Sonuçta kitap kurdu olan bir büyücü bunları öÄ?renir.

Tabii Beyaz, Siyah, Kırmızı, Pembe gibi renkli Necro'lar görmedim.Bu arada zaten bildiÄ?im kadarıyla pelerin renkleri illa EÄ?ilimleri belirtmiyor.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Shar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jul 15, 2007 12:36 am Reply with quoteBack to top

Edmond wrote:
    Sonra Dark Necromancer'a deÄ?inmek istiyorum.Mümkündür, tabii Elenium serisine göre.Ä°kinci kitapta iyiler bile Necromansi yapabiliyordu.Ve de bu çok normaldi.Ayrıca NecroMansi Evil olcak diye bir kaide yok.Zaten NecroMansi Ã?lü bilimi anlamına geliyor.Bilim dediÄ?imize göre herkes ilgilenebilir.Sonuçta kitap kurdu olan bir büyücü bunları öÄ?renir.

DoÄ?rudur. Güzel bir noktaya deÄ?inmiÅ?sin. Tüm büyücüler bu sanat hakkında bilgi edebilir, büyüleri saptayabilir, kiÅ?i üzerindeki etkileri vs araÅ?tırabilir. Fakat bunlarım hepsi bir araÅ?tırma olur, bir bilim araÅ?tırması.

Fakat uygulama alanı farklı bir taraftır. Necromacy üzerinde uzmanlaÅ?ılır-bunun ünvanı farklıdır. Necromancer olarak nitelendirilir.
    Ama teorik olarak Å?unu söyleyebiliriz:

Bu dalda uzman olunabilir fakat büyünün uygulaması kiÅ?inin yönelimini deÄ?iÅ?tirir. Ã?ünkü yaÅ?ayan canlılara zarar vermek, ölüleri diriltmek gibi alanları kapsar. KiÅ?i sadist olmadıktan sonra canlılara acı çektirmekten zevk alan biri olabilir mi?

Sonuçta iyi yönelimli bir büyücü bu alanla ilgili araÅ?tırma yaptıktan sonra bundan zevk duyup içindeki canavar ruhu açıÄ?a çıkarıp orda burda insanları lanetlemesi ne kadar mantıklıdır?
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 16, 2007 6:14 pm Reply with quoteBack to top

Shar wrote:
    bu dalda uzman olunabilir fakat büyünün uygulaması kiÅ?inin yönelimini deÄ?iÅ?tirir. Ã?ünkü yaÅ?ayan canlılara zarar vermek, ölüleri diriltmek gibi alanları kapsar. KiÅ?i sadist olmadıktan sonra canlılara acı çektirmekten zevk alan biri olabilir mi?

Sonuçta iyi yönelimli bir büyücü bu alanla ilgili araÅ?tırma yaptıktan sonra bundan zevk duyup içindeki canavar ruhu açıÄ?a çıkarıp orda burda insanları lanetlemesi ne kadar mantıklıdır?

Evet haklısın Shar bencede Necromany ile uÄ?raÅ?mak good bir karakterin iÅ?i deÄ?il buna tamamen katılıyorum, hatta oyunlarda sebepsiz yere necromancy ile büyülerini doldurmuÅ? good bi wizard 'a sorarım neden necromancy ile uÄ?raÅ?ıyorsun diye mantıklı bir açıklama getiremezse o büyüler silinebilir - hatta silinmelidir. Zaten necromancy yi her önüne gelen yerde her önüne gelen kiÅ?iden de öÄ?renemezsin, evil lıÄ?a daha yatkın olduÄ?u aÅ?ikardır. Ama her zaman için istisnaların olabileceÄ?ini bilmek lazım zaten bir wizard 'ın necromancy büyüleri yapabilmesi için hiç bir kısıtlama yoktur. Ã?rneÄ?in good bi wizard bir kasabayı istilası altına alan bir lich ile baÅ?açıkabilmek, onu malup edebilmek için necromancy öÄ?renmiÅ?tir (undead piskolojisini anlayabilmek için, negatif enerjiye anlam verebilmek için vb...) bu tarz durumlar oldukça nadirdir. Birde bütün necromancy büyülerini yalnızca ölü kaldırmak ve ölü çaÄ?ırmak üzerine yorumlamamak lazım.

Ortaya atılan siyah, gri, beyaz necromancer olayına gelirsek sanırım bu dragon lance 'in büyücü cüppeleri ile harmanlanmıÅ? yani siyah cüppeli necromancy ile uÄ?raÅ?an bir wizard, gri cüppeli necromancy ile uÄ?raÅ?an bir wizard ve beyaz cüppeli necromancy ile uÄ?raÅ?an baÅ?ka bir wizard.

Å?unuda unutmamak lazım tabi wizard (büyücü) kesinlikle cüppe giymelidir diye bir kural kaide dahi yoktur, bırakın cüppe renklerini. Bunun dıÅ?ında DL deki büyücü çüppelerine göre büyücü yönelimi olayıda diÄ?er diyarlarda yoktur, mesela FR 'da siyah cüppe giyen good alignment bir büyücü ile karÅ?ılaÅ?manız gayet mümkündür.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 02, 2007 1:15 am Reply with quoteBack to top

savaÅ?ta belki dedigin gibi black knight ustun olabilir ( tabiki her sey oyuncu ve zarlara baÄ?lı ama...) aynı Å?artlar altında düÅ?ünürsek paladin diyicem çünkü black knight'n normal bi yaÅ?am sürmesi gerçekten zor olur. insanların bakıÅ?ları vs ... :schemes:
    Thundorius
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 02, 2007 9:57 pm Reply with quoteBack to top

walla GeoDream in dediÄ?i gibi herÅ?ey oyuncu ve zarlara baÄ?lı ama ben blackknight diorum. Ä°smi daha karizma duruo Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum