Author |
Message |
Lugtarias
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Fri Aug 03, 2007 4:44 am |
|
ArkadaÅ?lar Ramses serisini okumuÅ? arkadaÅ?lar varsa seriyi birlikte yorumlamak isterim...Ve ramsesle ilgili soracaÄ?ım birkaç soru var |
_________________ Ve sonbahar gelmeden topraÄ?a düÅ?tü yeÅ?il renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte. |
|
Back to top |
|
|
Barzini
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 03, 2007 4:55 am |
|
Ramses serisini okumadım ama antik tarihe özellikle eski mısıra aÅ?ık bir kiÅ?ilik olarak elimden geldiÄ?ince sorularını yanıtlamaya çalıÅ?ırım |
_________________ -Fac fortia et patere- |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 03, 2007 5:08 am |
|
Ben okudum Ramses serisini. Sen sorularını sor bilen birileri yorum yapar |
_________________ Bir tek seni bana çok gördü dünya
Ä°yiler bu savaÅ?ı kaybetmiÅ?
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba... |
|
Back to top |
|
|
sukkubus
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 03, 2007 6:19 am |
|
ben Å?uan kadeÅ? savaÅ?ındayım...bitsin bütün seri yaparız yorumumuzu |
_________________ There is also love and life and hope... |
|
Back to top |
|
|
entreri2
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 03, 2007 7:29 pm |
|
Bende okudum Ramses serisni özellikle KadeÅ? savaÅ?ında bittiydim yaÅ?ta o sırlarar 12-13 dü O yaÅ?ta nasıl okuduysam.. |
|
|
Back to top |
|
|
Lugtarias
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun Aug 05, 2007 8:55 pm |
|
YA BEN BÃ?TÃ?N SERÄ°YÄ° OKUDUM AMA Å?UNU SORUCAM KÄ°TAPLARDA RAMSES MÃ?KEMMEL BÄ° KÄ°Å?Ä°LÄ°K AMA GÃ?NÃ?MÃ?Z DÄ°NLERÄ°NDE BAHSEDÄ°LEN KÃ?TÃ? FÄ°RAVUNUN O OLDUU SÃ?YLENÄ°O ANLAMADIM GÄ°TTÄ° YAW ben cok sevmiÅ?tim ramsesi ama hakkında o kadar kötü seyler duydum ki ! |
_________________ Ve sonbahar gelmeden topraÄ?a düÅ?tü yeÅ?il renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte. |
|
Back to top |
|
|
Ao
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Aug 05, 2007 9:58 pm |
|
Kitapta bahsedilen çoÄ?u Å?ey kurgudur amaç bir nevi Mısır turizmine katkı saÄ?lamaktır ve evet kitaplardaki karÅ?ımıza çıkan 2.Ramses kutsal kitaplarda Musanın takipçilerinin Mısırdan ayrılmasına izin vermeyen firavundur.Musa firavundan halkını serbest bırakmasını ister,firavun kölelerini serbest bırakmaya yanaÅ?maz.Bunun üzerine Musa firavunun kararının acı sonuçları olacaÄ?ını söyler.Musa ve takipçileri tanrıya inanan insanlar için bir keçi kurban eder ve evlerinin kapılarını kanla iÅ?aretlerler. iÅ?aretlenmeyen evlerdeki ilk doÄ?an erkek çocukları,ki buna firavun'un oÄ?lu da dahildir,tanrı tarafından alınır.Firavun bu olay sonrasında kölelerinin göç etmesine izin verir fakat kızıldeniz kıyısında pusu kurar sonrasında Musanın Kızıldenizi yarması ve kabilesi ile geçmesi o aradada firavunun ordusunun deniz tarafından yutulması gibi olaylar olur. |
Back to top |
|
|
LanceleT
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Aug 05, 2007 10:31 pm |
|
EVET BEN DE SERÄ°YÄ° OKUDUM JEAN-FRANCOÄ°S CHAMPOLLÄ°ON UN ARAÅ?TIRMALARINA DAYANDIÄ?INI BÄ°LEREK AMA PEK GERÃ?EKÃ?Ä° GELMEDÄ° AÃ?IKÃ?ASI Ã?Ã?NKÃ? BÄ°Z BU HÄ°KAYELERLE BÃ?YÃ?DÃ?K [PEYGAMBERLER TARÄ°HÄ°] BÄ°RAZ TURÄ°STÄ°K AMAÃ?LI YAZILDIÄ?INI DÃ?Å?Ã?NÃ?YORUM BENCE Ä°STENÄ°LEN Ä°LGÄ°YÄ°DE TOPLAMIÅ? GÃ?RÃ?NÃ?YOR HÄ°KAYEDE KIZILNEHÄ°RÄ° YARMA OLAYINDAN HÄ°Ã? BAHSEDÄ°LMÄ°YOR MESELA BÄ°R KUM FIRTINASI GÄ°BÄ° DOÄ?A Ã?STÃ? BÄ°R GÃ?CÃ?N VARLIÄ?I SÃ?ZKONUSU BÄ°DE HZ MUSANIN AKLINI Ã?ELEN Å?U BÃ?YÃ?CÃ? VAR YA CASUS GÄ°BÄ° BÄ°Å?EY ODA HÄ°KAYEYÄ° GERÃ?EKTEN BAYA BÄ° Ã?ARPITIYOR NEYSE TARTIÅ?ACAK Ã?OK Å?EY VAR ASLINDA OKUYALI UZUN ZAMAN OLUYOR AMA YARDIMCI OLURUM |
_________________ Erdem kendi kendisiyle yetinir; ne kurallara baÃ…?vurur, ne laflara, ne gösteriÃ…?e....ANTÄ°SHENES |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Aug 05, 2007 10:38 pm |
|
Tüm bunlara raÄ?men hikaye gerçekten çok sürükleyici ve çarpıcı bölümleri var. Benim en sevdiÄ?im karakter Ramses deÄ?il AÅ?a idi. En baÅ?larda nefret etsemde kitabın ilerleyen bölümlerinde en sevdiÄ?im karakter oldu. Ä°dolümdür çok severim kendisini |
|
Back to top |
|
|
LanceleT
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Aug 05, 2007 10:55 pm |
|
kendisi benimde idolümdü ama mısır tarihi hakkında bilgi sahibi olmak için diil eÄ?lenmek için okunacak muhteÅ?em bi eser verdiÄ?i bilgilerin doÄ?ruluÄ?u ise tartıÅ?maya açık ya bide ramsesin yılan düÅ?künü egzotik bir havaya sahip arkadaÅ?ı vardı neydi adı |
_________________ Erdem kendi kendisiyle yetinir; ne kurallara baÃ…?vurur, ne laflara, ne gösteriÃ…?e....ANTÄ°SHENES |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Aug 05, 2007 11:00 pm |
|
Kitapta verilen bilgiler bana görede doÄ?ru deÄ?il ama ben kitabı tarih kitabı olarak deÄ?ilde roman olarak görüyorum. Ayrıca yılan delisinin adı Setau. |
|
Back to top |
|
|
sukkubus
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Aug 06, 2007 4:14 am |
|
ben de daha çok bi roman olarak gördüÄ?üm için okuması çok keyifli oluyo.
Henüz KadeÅ? SavaÅ?ında'yım, ve özellikle ilk kitapta ana kraliçe TUYA çok dikkatimi çekmiÅ?ti. Resmen hayran kaldım kadına
bu arada o büyücü, casus gibi biÅ?eyin adı da OFÄ°R bu arada |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Aug 06, 2007 4:27 am |
|
AÅ?a deÄ?il mi? Ofir nerden çıktı |
|
Back to top |
|
|
sukkubus
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Aug 06, 2007 4:36 am |
|
OFİR o rüyamda gördüm |
|
Back to top |
|
|
LanceleT
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Aug 06, 2007 5:06 am |
|
EVET OFÄ°R BÃ?YÃ?CÃ? OLAN AÅ?A Ä°SE DÄ°Å?Ä°Å?LERÄ°NDEN SORUMLU Ä°DÄ° OFÄ°R BÄ° ARA KANINA GÄ°RÄ°YORDU AMA O HER ZAMAN SADIK BÄ°R DOST OLDU KALMADI Ã?YLE DOSTLUKLAR YAW HA BÄ°DE BEN OKUYALI COK OLDU Ä°SÄ°MLERÄ° ANIMSAYAMAMAM Ã?OK NORMAL NÄ°YE BU KADAR YEPKÄ° VERÄ°YORSUNUZ ALLAH ALLAH |
|
Back to top |
|
|
|
|