Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Kitapların Hayatımızdaki Yeri
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Kitapların Hayatımızdaki Yeri View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    WizardOfQuarks
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 22, 2007 10:20 am Reply with quoteBack to top

Kitap okumayı çok severim. Okulda, evde, iÅ?te, yolculukta, vs. fırsat bulduÄ?um her yerde ve zamanda bir Å?eyler okurum. Sadece fantastik deÄ?il her türlü kitabı okumaya çalıÅ?ırım. Ã?zellikle okul ve iÅ?imden dolayı bilimsel kitaplar okurum. Ya da baÅ?ta bilim-kurgu olmak üzere bilimin bir Å?ekilde içine girdiÄ?i herhangi bir Å?eyi okumayı severim. Very Happy Ayrıca Ä°ngiliz edebiyatına karÅ?ı özel bir ilgim var. Onun dıÅ?ında biyografi, tarih, felsefe, psikoloji, korku, gerilim, polisiye, kültür-sanat türlerinde de bol bol okurum. Son zamanlarda korku ve gerilim romanlarına aÄ?ırlık vermiÅ? durumdayım.

Sizlerde durum nasıl? Kitap okuma sıklıÄ?ınız nedir? Bir günde okumaya ne kadar zaman ayırırsınız? Fantastik kitaplar dıÅ?ında kitap okur musunuz? Okuyorsanız hangi türleri tercih edersiniz? Son zamanlarda ne tür Å?eyler okuyorsunuz?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 22, 2007 7:58 pm Reply with quoteBack to top

Kitap okumayı severim ve bir hobi olarak kabul ederim. Günde bir saat civarında okumaya ayırırım (okullar baÅ?ladı), aynı tek bir kitabı deÄ?il iki yada üç kitap okumayı severim. Ã?ünkü hangi tür istersem onu okuyabilme imkanı sunuyor. Fantastik kurgunun dıÅ?ındada okurum ama onun kadar çok deÄ?il. Bunlarda genelde tarih,politik kurgu, bazı dünya klasikleri ve son zamanlarda çıkan geyik amaçlı pasaklı tanrıça(bayanlara yönelik ama) vb. komedi kitapları olur.
    Bu arada kitaplara kitaplarla ilgili baÅ?lık açılmıÅ?ken tapınak Å?övalyeleri, kılıç kardeÅ?liÄ?i, kutsal kase ve bu tÄ?rde kitaplar hakkında ne düÅ?ünüyorsunuz? okumalı mıyım?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 23, 2007 8:27 pm Reply with quoteBack to top

Bende yeri büyük..gözlerimi bozdular! Very Happy

Cidden ama Å?aka bi yana lise 1 den lise sona kadar falza hırslı bir Å?ekilde kitaplara saldırdıgım için ( ki esrarengiz bi Å?ekilde oyuncunun elkitabını alıp frp'ye baÅ?lamamla çok yakın tarihlerde gerçekleÅ?ti bu ) bozdum gözlerimi. Ã?ogunlukla fantastik okudum, diÄ?er kitaplar genelde pek sarmadı beni. Tabi azda olsa okudum baÅ?ka biÅ?eylerde.

O zamanlar her boÅ? zamanımda okurdum, bi ara bilgisyarda olmayınca evde tamamen kitaplarla geçiyodu zamanım. Okuldada tenefüslerde ve hatta bazı sıkıcı derslerde okurdum. Hatta bi veli toplantısında Kimya hocası beni ve sıra arkadaÅ?ımı derste kitap okudugumuz için Å?ikeyet etmiÅ?. Ne günlerdi onlar...

Sonra tabi duruldum biraz, ilk baÅ?ladıgım zamanlarda ortalıkta çok sayıda fantastik kitap Türkçe'ye çevrilmiÅ? olarak okunmayı bekliyordu. Ama zamanla onlar tükendi tabi sonrada aylar süren aralıklarla kitaplar çıkmaya baÅ?layınca öyle oldu.

Artık günde Å?u kadar kitap okuyorum diyemem, kitap varsa zamanda varsa okuyorum kimi zaman haftalarca okumam ama, okuycagım kitapta 2-3 günden fazla sürmez. Hergün 20 sayfa okuyp yavaÅ? yavaÅ? bitireyim, sinderiyem olayı yok yani. Aç gibi saldırıyroum Very Happy

Bu arada Torm, Å?u dediÄ?in Tapınak Å?övalylerei vs. ile ilgili kitapları bende okumayı düÅ?ündüm ama okuyan bi arkadaÅ?ım sıkıcı oldukalrını söyledi, o yüzden okumadım. Tarihsel belgeleree bilmemnelere dayanark yazlımÅ? ve dili sıkıcıymıÅ? genel olarak. Ama ona sıkıcı gelen sana sıkıcı gelmez, bana sıkıcı gelmez. Al birini dene derim ben, hatta güzelse banada haber verde önyargılarımı aÅ?ıyım. Sen alda ben para vermiyim gibi oldu biraz sanki :schemes:
    Back to top View user's profileSend private message
    -zaman-
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 23, 2007 8:59 pm Reply with quoteBack to top

Ben de serviste kitap okumaktan bozmuÅ?tum gözlerimi...Deyim yerindeyse "hayvan gibi" okuyordum bir ara...Ama artık o kadar kolay olmuyor okumak...Eskiden kitap okuduÄ?um durumların bir kısmı yok oldu,büyük bir kısmı da asosyal muamelesi görmemi saÄ?lıyor artık.Sonuç:geçen seneden bu yana 25-30 kitap falan okudum.
    Son birkaç yıldır fantastik kurguya abandıysam da politik kitaplar(çamur atıcı popüler kitaplardansa bilgi verici olanlar tercihimdir),genel Türk-Dünya edebiyatı(klasik kitaplar) gibi alanlarda da okuyorum.
    Bir de tam bir kitap türü deÄ?il de,benim "çarpıcı" olarak nitelendirdiÄ?im bazı kitaplar var.Gözümüzün önündeki veya gizli gerçeÄ?i derinden anlatan kitaplar(bazen gerçekten kafa ütüleyici oluyorlar).KastettiÄ?im Cengiz Aytmatov'un "Gün Olur Asra Bedel"i ve Bernand Weber'in "Karıncalar" ve "Karıncaların Günü" kitapları veya YiÄ?it KulabaÅ?'ın "Zamanya"sı gibi kitaplar.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 23, 2007 9:45 pm Reply with quoteBack to top

Nocturnal_ soul eÄ?er alıp okursam söylerim. Ama yarı fiyatı isterim Very Happy
    Blgelere dayandıarak falan yazdıysa arkadaÅ?ın haklı olabilir. Ben aksiyonlu,biraz fantastiÄ?e yakın Å?eyler bekliyordum. Ama fırsatım olursa denerim.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Sep 24, 2007 6:47 pm Reply with quoteBack to top

Tamam ilk kitabı al sen yarı fiyatını veryim, begenirsek ikinci bi kitabı ortak alırız 50/50. Very Happy

Bu arada nolucak bilmyiroum ama para bulursam kitabın hayatımdaki yeri yine büyüyebilir bu sene. Eh bugun tatilde son bulduguna göre, belliki sıkıcı günler uzanıyo önümde, yaÅ?asın kitaplar!

Bu arada Ravenloft kitapları hiç yok ortalıkta ya bulamıyorum, Å?imdlik Ben Strahd'ı bulsam yeter. Bakırköy çevresinde bulabilcegm bi yer bilen varsa sevinirm. Tabi bilmesi beni çok sevindirmiyo söylemeside lazım Razz
    Anchorite
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Sep 24, 2007 7:09 pm Reply with quoteBack to top

Yatmadan önce kitap okumazsam uyuyamıyorum. Tüm macera, sihir-kurgu, benzeri kitapları gece okuyorum. Birileriyle güzel bir yerde buluÅ?acaksam, hep erken gidip kitapla zaman geçiriyorum. Gündüz kitaplarım hemen hemen her zaman tarih veya felsefe kitapları oluyor.

Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Mon Sep 24, 2007 7:11 pm Reply with quoteBack to top

KüçüklüÄ?ümdeki yeri oldukça büyüktü. Dünya klasiklerinin çoÄ?unu da henüz Ä°lkokul çaÄ?ında okudum. Sonra nedense kitap hayatımdan çıkıp gitti. Ders, sosyal yaÅ?antım, bilgisayar ve televizyon maalesef kitabın yerini aldılar.

WoC'un fantastik kitaplarına çok fazla dadanmadım neyse ki. Drizzt'in 9 kitabı ve Dragonlance'in 6 kitabı dıÅ?ında bir Å?ey okumadım. Okumam da.

Almanca'yı söktüÄ?ümde Goethe ve Kafka, Ä°ngilizce'yi söktüÄ?ümde de Lord of the Rings ve Hobbit'e merak saldım. Hepsini orjinal dillerine okudum. Bazen ne olduÄ?unu anlamadıÄ?ımda Türkçelerinden takip ettim.

Sonra uzunca bir süre fantastik korku edebiyatına takıldım. Hala onun bir yolcusuyum. Hikaye denemelerimi de genelde bu tür üzerinde yapıyorum. Poe, Loveraft, H. G. Wells ile bu sayede tanıÅ?tım.

Å?u anda orjinal dilinde Paradise Lost'a baÅ?ladım. John Milton'un dünyaca ünlü eseri. Ben de ondan dünya görüÅ?üme biraz katkısının olmasını bekliyorum.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Sep 24, 2007 11:47 pm Reply with quoteBack to top

Ortasona kadar hiç kitap okumuyordum. Gidip atari salonlarında takılmak daha eÄ?lenceli geliyordu bana. Sonra Jules Verne hayatımı deÄ?iÅ?tirdi. Dünyanın Merkezine Yolculuk, Denizler Altında 20000 fersah, Aya Yolculuk okuduÄ?um ilk romanlardı. O zaman benim aradıÄ?ım hayatta karÅ?ılaÅ?tıÄ?ım, ya da benim sıkıcı hayatımı bana anlatan bir roman okumak istemiyordum. Benim istediÄ?im benim hayallerimin sınırlarını zorlayan eserlerdi.
    Kuzenim bana verdiÄ?i Hobbit romanıyla frp ye ilk adımımı attım.

Dedemin evinde çok eski basım 2 ciltli Sefiller romanını bulduÄ?umda, eÄ?er bir yazar yetenekliyse fantastik bir Å?eyler yazmadanda okuyucuyu nasılda etkilediÄ?ini öÄ?rendim.

Bu yazı benim otobiografime dönüÅ?meden önce toparlayım. Ayda en az 2 kitap okurum. Korku ve frp önce gelir. Hayat kadar sıkıcı olmadıkça her türlü kitabı okuyorum aslında. Günde en az 2 saat okurum. Å?imdi Vampirin Ã?pücüÄ?ü isimli süper bir kitap okuyorum. Very Happy

Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Sep 25, 2007 1:18 am Reply with quoteBack to top

Açıkçası yaÅ?ım, kendi baÅ?ıma kitap almama o kadar da müsait deÄ?il.Bu yüzden kitap alırken ailemden izin alıyorum.Fakat fantastik roman almama izin vermiyorlar.O yüzden biraz azaldı.Ancak her türlü romanı okurum, 2-3 günde 1 roman biter, tabii fantastikse günde 1 roman biter
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Oct 06, 2007 6:37 pm Reply with quoteBack to top

kitapları çok seviyorum ama sekiz yaÅ?ımdan beri kitap okumaktan artık gına geldi. ne bliiym artık çok farklı tarzlarda kitaplar okumak istiyorum ama türkiyede yayım kitlesi pek geniÅ? deÄ?il.

bu yzden sevdiÄ?im yazarları hep arka arkaya okuyorum bu yüzdende artık sıkıntı basıyo Sad

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jul 11, 2008 7:05 am Reply with quoteBack to top

Site böyle canlıyken bazı baÅ?lıkları uyandırmak gerek. Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jul 11, 2008 7:28 am Reply with quoteBack to top

Dün 45 milyona aiilemin verdiÄ?i kredi kartıyla Stephen King'den 7 adet kitap (orijinal Smile ) aldıktan sonra, yeri gerçekten büyüdü Very Happy Ama annem çok pis kızdı Very Happy

(kredi kartını verirken, alacaÄ?ımı biliyordu ama 2-3 tane bekliyordu, 7 tane deÄ?il Very Happy )

(Ve dükkan sahibi tanıdık olduÄ?u için manyak indirim yaptı.Ama o bu indirimden bile kâr saÄ?lıyor Very Happy )

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Fri Jul 11, 2008 3:58 pm Reply with quoteBack to top

Å?eytan diyor kalk Ã?dül KataloÄ?una yedi tane S.King kitabı koy... Sırf gıcıklıÄ?ına Wink

Å?aka bir yana uzun zamandır kitaplar hayatımdan çıkmıÅ?tı ama askerdeyken 5 ayda tam 20 tane kitap okudum. Komutanlar, arkadaÅ?lar falan hep gırgır geçiyordu benimle.

Gidenler bilir, askerlik beklemek ve sabretmek üzerine kurulmuÅ? bir kurum. Yemek için, içtima için, eÄ?itim için, çay kahve için, banyo için, koÅ?mak için sürünmek için bile önce beklemeniz icab ediyor. Ä°nsan çok, imkan az çünkü.

Ben de bu bekleme sürelerinin neredeyse tamamını kitap okuyarak geçirdim. Herkes beklemekten Å?ikayet ederken ben sıra olsa da biraz beklesek, kitabın güzel yerinde kaldım devam etsem diyordum...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jul 14, 2008 7:44 am Reply with quoteBack to top

Kitap okumayı seven ve çok okuyan birisiyim. Haftada ortalama 3 kitap bitirdiÄ?imi söyleyebilirim. Kitap okumayı seneler önce fantastik edebiyatla tanıÅ?tıÄ?ımda sevdim, daha sonra kitaplar ayrılmaz bir parçam oldu. Genelde roman okusamda, yazar, tür ayırmam, çoÄ?u kitaptanda sıkılmam kolay kolay. Kafka ve Milan Kundera en sevdiÄ?im yazarlardır.B u yazarların kitaplarını, yazarın söylemek istediÄ?ini tam olarak kavraya bilmek amacıyla bikaçkere üstüste okudum, herseferinde de yeni birÅ?ey farkettim.
    Eve gelen arkadaÅ?larım kitaplıklarımı görünce Å?aÅ?ırırlar, bu kadar kitabı okumaya ömür yetmez türü sözler ederek beni gururlandırırlar, kendimi iyi hissederim. Kitap okumanın en yararlı ve eÄ?lenceli Å?eylerden biri olduÄ?unu düÅ?ünüyorum ve kitap fiyatlarının ucuzlamasını diliyorum:)
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum