Author |
Message |
Quel-Shin
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Sep 17, 2007 12:07 am |
|
WoD dünyası için kullanabileceÄ?imiz yazılımların eksikliÄ?inin farkındayım. Bu hedef doÄ?rultusunda boÅ? zamanlarımda bir yazılım hazırladım ( frpworld de daha önce duyurmuÅ?tum) . AÅ?aÄ?ıda programın kısa açıklamasına yer verdim.
Bu baÄ?lantıya tıklayarak Embrace isimli yazılımı indirebilirsiniz. Türkçe çevirisi için yardım etmek isteyen arkadaÅ?lar olursa hesabımdaki posta adresinden bana ulaÅ?abilirler. Ä°yi eÄ?lenceler .
"Embrace World of Darkness için hazırlanmıÅ? ufak ama kullanıÅ?lı bir karakter oluÅ?turma yazılımıdır. Å?u an için sadece Vampire The Masquerade ile sınırlıdır. DiÄ?er WhiteWolf sistemleri yakın zamanda eklenecektir. " |
_________________ http://karatoprak.org/ |
|
Back to top |
|
|
Barzini
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Sep 17, 2007 4:34 am |
|
Ben yazılımı biraz kurcaladım hoÅ?uma da gitti diyebilirim Ã?eviri için yardım hala lazımsa elimden geleni yaparım ama bazı terimler o dünyaya ait olduÄ?u için sorun çıkıyor ben denedim daha önce, bu sebeple çok fazla çeviri yanlısı deÄ?ilim fantastik terimleri, sonuçta elimizde DnD kitaplarının türkçeleri gibi kötü ve komik örnekler var. |
_________________ -Fac fortia et patere- |
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Sep 17, 2007 9:32 am |
|
Eline saÄ?lık güzel olmuÅ?. :clap: |
_________________ Bir tek seni bana çok gördü dünya
Ä°yiler bu savaÅ?ı kaybetmiÅ?
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba... |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Mon Sep 17, 2007 9:41 am |
|
Eski yüzleri tekrar buralarda görmek gözel
Güzel olmuÅ? gerçekten. Java da iyi bir seçim. Bir linux kullanıcısı oalrak hep emülatörlere muhtaçtım böyle yazılımlar için.
World of Darkness'ı tamamından ziyade Vampire için karakter kaÄ?ıdı hazırlama programı olmuÅ? sanırım. DiÄ?er karakter tipleri için de geniÅ?letmek çok da fazla zorlamasa gerek. Sanırım projede böyle biÅ?eyler düÅ?ünülüyor zaten. Oraya buraya biriki tane Vampire world of darkness logosu falan koymak belki görselliÄ?i geliÅ?tirebilir. Å?ahsen ben pek aramam öyle Å?eyler ama bazıları programını janjanlı sever.
Son olarak da Å?ey sorayım. Proje açık kaynak kodlu mu ya da öyle bi eÄ?ilim var mı? |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Quel-Shin
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Sep 17, 2007 9:15 pm |
|
Quote: |
Eski yüzleri tekrar buralarda görmek gözel |
TeÅ?ekkürler .
Güzel olmuÅ? gerçekten. Java da iyi bir seçim. Bir linux kullanıcısı oalrak hep emülatörlere muhtaçtım böyle yazılımlar için. |
Ben de Linux kullanıcısıyım ve programı linuxte netbeans kullanarak hazırladım.
bazıları programını janjanlı sever. |
�ncelikli olmasa da yapılacaklar listesinde böyle bir plan var.
DiÄ?er karakter tipleri için de geniÅ?letmek çok da fazla zorlamasa gerek. Sanırım projede böyle biÅ?eyler düÅ?ünülüyor zaten. |
Aynen söylediÄ?in gibi, programı çeviriye ve deÄ?iÅ?iklere destek verebilecek Å?ekilde tasarladım. Kurallar dahil her Å?ey deÄ?iÅ?tirilebilir.
Proje açık kaynak kodlu mu ya da öyle bi eÄ?ilim var mı? |
Açık kaynak kodlu olarak düÅ?ündüm tabii ki(bir elin nesi iki elin sesi), ama dediÄ?im gibi kodun biraz daha olgunlaÅ?masını tercih ederim bunun için. Sadece boÅ? vakitlerimde hazırladıÄ?ım için biraz daÄ?ınık oldu kod . Ve kodu javadoc ile bezemek akıllıca olur, böylece bir Å?eyler katmak isteyenler rahatça ekleme ve deÄ?iÅ?tirme yapabilir. Ä°stekli olanları gördükten sonra neden olmasın, açık yazılım felsefesi çok güzel bir hareket .
Eline saÄ?lık güzel olmuÅ?. |
TeÅ?ekkürlerrr...
Ã?eviri için yardım hala lazımsa elimden geleni yaparım ama bazı terimler o dünyaya ait olduÄ?u için sorun çıkıyor ben denedim daha önce, bu sebeple çok fazla çeviri yanlısı deÄ?ilim fantastik terimleri, sonuçta elimizde DnD kitaplarının türkçeleri gibi kötü ve komik örnekler var. |
Evet çeviri için yardım hala lazım. Aslında çeviri olaylarının komik sonuçlandıÄ?ını biliyorum, ancak hiç bilmeyenler için güzel bir Å?ey olacaktır. Ã?zellikle ileriki sürümlerde fareyi bir Å?eyin üzerine getirince açıklasını yazmasını planlıyorum, ,burada oldukça iÅ?e yarayacaktır (Charisma: bla bla bla gibi).
Bu arada tavsiye ve eleÃ…?tirilerinizi hevesle bekliyorum... |
|
Back to top |
|
|
Yener
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Sep 17, 2007 9:40 pm |
|
Vay Quel-Shin hoÅ? geldin Sefalar getirdin , seni tekrardan aramızda sık sık görmek isteriz . Gerek wod çalıÅ?malarınla gerekse tüm FRP tecrübelerinle. Ellerine saÄ?lık :clap: . |
_________________ [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495] |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 18, 2007 12:53 am |
|
quel-shin hoÃ…?geldin demek istiyorum ben de.
yazılımı denedim. görsel olarak, VtM için fazla alacalı bulacalı. eÄ?er ileride WoD chargen olacaksa, yaratılmak istenen supernaturale göre deÄ?iÅ?en bir teme giydirmenin altyapısını (kısaca skin desteÄ?i) saÄ?lasan çok iyi olur.
bunun dıÅ?ında yaratılan karakteri bastırma (print-out) da vazgeçilez bir özellik olacaktır.
kolay gele... |
_________________ War, war never changes... |
|
Back to top |
|
|
Barzini
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 18, 2007 4:02 am |
|
ArkadaÅ?lar ben kodlardan yazılımdan falan anlamam ama White Wolf'un oyunları için hazırladıÄ?ı, kaydedilemeyen, sadece çıktı almak için "interavtive char sheet" adı altında pdf dosyaları mevcut zannedersem içerik de oradan alınmıÅ?, tekrarlıyorum eÄ?er biz de yapalım elimizde türkçesi olsun diyorsanız çeviri için elimden ne geliyorsa yaparım.
http://download.white-wolf.com/download/download.php?file_id=715 |
_________________ -Fac fortia et patere- |
|
Back to top |
|
|
Quel-Shin
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 18, 2007 8:23 pm |
|
Selamlayan tüm arkadaÅ?lara teÅ?ekkürler .
Herneyse konuya döneyim. Yazılımda tema desteÄ?i hep aklımda olan bir Å?ey. Ancak öncelikle iÅ?levsellik, görsellik bu projede ikinci planda. BaÄ?lantısını verdiÄ?iniz WhiteWolf Å?eysini baÄ?lantımın kötülüÄ?ü yüzünden açamadım, ancak ben bu projeyi bu alandaki eksiklikten ötürü yaptım. EÄ?er bu pdfi görmüÅ? olsaydım büyük ihtimal Embrace'i hazırlamazdım.Yazılımın tüm içeriÄ?i kural kitabından aktarılmıÅ?tır.
Yazdırma desteÄ?i ise karakterinizi kaydettikten sonra var. KaydettiÄ?iniz html dosyasını açın ve "yazdır" deyin, keyfinize bakın.
Tavsiyeler için teÅ?ekkürler ... |
|
Back to top |
|
|
Cornellius
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Oct 02, 2007 9:09 am |
|
Profesyönel çevirmenlik hayatım acı bir son bulmuÅ? olsa dahi böyle projelere gönüllü katılabilirim. |
_________________ I studied silence to learn the music I joined the sinful to regain innocence |
|
Back to top |
|
|
Quel-Shin
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Oct 02, 2007 9:49 pm |
|
Samimi teklifin için teÅ?ekkürler, iletiÅ?imimizi elektronik posta aracılıÄ?ıyla sürdürelim. Gelecek sürümlerde çeÅ?itli dillere çeviri kaçınılmaz gözüküyor. |
|
Back to top |
|
|
|
|