Author |
Message |
WeS_DeX
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Nov 03, 2007 11:18 am |
|
Sevgili diyar sakinleri.
Ben eragon ile eldesti okudum.Cok da hosuma gitti yani.OkuduÄ?um bir cok kitapdaki hazzı verdi bana ve ayrıca bir cok kiÅ?iye söledigimde "abi o coluk cocuk kitabı" diyip geciorlar.
Sizcede öle bir kitap mı veya insanların böle düsünmesinin sebebi okumadıklarından mı yoqsa filmini izleyip ne igrenc bir sey demelerinden dolayı mı veya bunun gibi seyler.
Bu konuda insanları anlamakta güclük cekmeye basladım.Her frp okuyan oynayan bir insan illa ki en bilindik Lotr serisini veya dragon lance serisini okumaya sartlandırılmalı mı ki onlarıda okudum yani dragon lance in bir kısmını fakat kimsenin baskısıyla deil.
Bnm sorularım bunlar fakat eragon konusunda biraz fikir verebilirseniz sevinirim.
Saygılarımla. |
|
|
Back to top |
|
|
aransayes
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Nov 03, 2007 12:16 pm |
|
Eragon'u okumadım ama diÄ?er sorularında bir kaç cümle yazayım.
Frp demek lotr ya de DL den ibaret deÄ?ildir. Sadece yeni baÅ?layanlar için frp yi anlamalarına yardımcı olabilecek serilerdir. Yoksa DL'yi sevmeyen biri frp yi sevmiyor anlamına gelmez.
Ã?ocuk kitabı diyenler boÅ?ver, sen okuyunca zevk aldın mı? evet. O zaman milletin ne dediÄ?ini umursamayacaksın. Herkesin kötü dediÄ?i bir seriyi belki sen seversin. Zevk meselesi. Yoksa DL yi hiç sevmeyeni de gördüm. |
_________________ Bir tek seni bana çok gördü dünya
Ä°yiler bu savaÅ?ı kaybetmiÅ?
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba... |
|
Back to top |
|
|
WeS_DeX
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Nov 03, 2007 9:13 pm |
|
Gercekten haklısın Aransayes.
Bende biraz böle düsünüordum.
Sanırım bu biraz "metallica yı sevmiosun sen nasıl metalcisin" sözüne uyuyor
Ben her seyin en bilindik seylerini okumak veya dinlemek zorunda deiim sonucta
Saol aransayes. |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Sat Nov 03, 2007 10:40 pm |
|
Ne harry potter ne eragon... Bi fantastik kurgu kitabına" çoluk çocuk" kitabı demek ciddi bir haksızlık olur.
Bir kere cidden çocuk kitabı olarak ele aldıÄ?ımız eserleri bazen de büyükleri okuması gerektiÄ?ini düÅ?ünüyorum. Neticede kimin için yazıldıÄ?ında baÄ?ımsız olarak bu kitaplar yetiÅ?kin ve baÅ?arılı yazarlar tarafından yazılmıÅ?tır. Sırf bu bile onları okunmaya deÄ?er kılar.
Bu konudaki en iyi örneÄ?im "Küçük Prens"tir. Belki çoÄ?unuz çoluk çocuk kitabı olarak biliyor veya hatırlıyorsunuzdur fakat Å?imdiye kadar okuduÄ?um birçok kitaptan daha çok düÅ?ünmeye itiyor insanı. Tabii anlamasını bilene... |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
dfunk
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Nov 03, 2007 11:12 pm |
|
Fantastik kitap ayırımı yapmak kiÅ?inin zevkine kalmıÅ? birÅ?ey zira çocuk kitabı diyen arkadaÅ?a sen daha iyisini yaz onu okuyalım gibi aptalca bir cevap hakkı doÄ?ar(doÄ?armı?).Demem Å?u ki isteyen istediÄ?i kitabı okur isteyen beÄ?enir isteyen beÄ?enmez sonuç olarak renkler ve zevkler tartıÅ?ılmaz. |
|
|
Back to top |
|
|
Lugtarias
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun Nov 04, 2007 2:46 am |
|
Bende Miras serisinin ilk iki kitabını keyif alarak okudum ve sunu söylemek isterim; hangi fantastik kitap hakkında olursa olsun ''coluk cocuk kitabı'' ifadesi COCUKCA bi ifadedir. |
|
|
Back to top |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Nov 04, 2007 3:05 am |
|
Ben zaten çocuk kitabı kavramına karÅ?ıyım.Aklıma estikçe kardeÅ?imin kitaplarını alırım, tek seferde okurum |
|
|
Back to top |
|
|
CLiCKs
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 12, 2007 5:56 am |
|
eragona veya eldeste çoluk çocuk kitabı demek büyük bir haksızlık gerçekten ben okudum be beÄ?endim ne kadar filmiyle alakası olmasa da 19 yaÅ?ında bir gencin yazıpta en çok satanlar listesinde yer alması azımsanacak bir Å?ey deÄ?il. Ayrıca çoluk çocuk kitabı diyenler büyük ihtimalle kitabı okumamıÅ? kiÅ?ilerdir |
|
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Thu Dec 13, 2007 2:15 am |
|
Ã?ocuk kitabı kavramına bende karÅ?ıyım, bazen oturupta yüz sayfalık büyük yazılı kitapları okumuyor muyuz yani.. Ben nedense çok göz önünde tutulan Å?eyleri sevmiyorum.. Yani sanki bir Forgotten Realms, Dragon Lance'den daha iyiymiÅ? gibi herkes tutturmuÅ? bir Harry Potter diye.. Hakkını vermiyorlar asıl güzel kitapların diye düÅ?ünmekteyim.
Eragon dediÄ?imizde kıskançlıÄ?ımdan olsa gerek hiç sevemedim. YaklaÅ?ık 9-10 yaÅ?ımdan beridir küçük küçük hikâyeler yazmaya çalıÅ?ıyorum fakat hiç birinde baÅ?arılı olamıyorum, o yüzden kıskanıyorum sanırım benden fazla büyük olmayan biri tarafından yazılan kitabın bu kadar ünlü olması, hatta filminin çekilmesini Ama iÅ?e yaramadı da deÄ?il hani. Sonunda pes ederek kitapçıya gidip Eragon'u almaya karar verdiÄ?imde orada fantazi türünde bir tek Buz ve AteÅ?in Å?arkısı adlı kitapla karÅ?ılaÅ?tım ve Frp dünyasına farkında bile olmadan tutkuyla baÄ?landım. Daha ne okuduÄ?umu bile bilmiyordum o zamanlar tabii. |
|
|
CLiCKs
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 13, 2007 4:27 am |
|
tabiki bu kitabın bu kadar beÄ?enilip okunmasında christopher paolinini'nin ailesininde(daha çok annesinin:D)büyük bir katkısı olmuÅ? kitabı ilk basımlarını yapıp da Å?ehir Å?ehir gezen ailesi:D |
|
|
Back to top |
|
|
Lydronk
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 13, 2007 6:03 am |
|
Efla Küçük Prens demiÅ?, ben Don KiÅ?ot diyorum. Ki bu bellli, zaten Don KiÅ?ot herhangi bir yazar veya baÅ?ka biri tarafından yazılmamıÅ?. Pek az insan çocuk kitabı demeye cüret edebilir Don KiÅ?ot'a. Cervantes deÄ?il de bir Ä°ngiliz hanımefendisi tarafından yazılsaydı insanlar umursamazlardı bile.
Belirteyim, Å?u an LoTR birikimi Gandalf, Saruman gibi isimlerden ileri gitmeyen birinin mesajını okuyorsunuz. LoTR sevmesem de gayet FRPciyim sonuçta. Kitap oknmalı olamaz bence, en fazla öneri derecesine gelir daha ileri geçer mi, geçerse uygulanır mı peki? Kendimden biliyorum, uygulanmıyomuÅ? |
|
|
Back to top |
|
|
BLACK HAND
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 19, 2007 11:32 pm |
|
Bencede gayet iyi kitaplardı yani çocuk kitabı diyenlere takmayacaksın ya |
_________________ Forest Metal Is Immortal.. |
|
Back to top |
|
|
Selia
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jun 20, 2008 10:12 pm |
|
çocuk kitabı diyenlere umursama.canım sıkıldıkça hansel gretel gibi eski hikayeleride okuyorum.yani okuyorum basbayaÄ?ı.oldukça güzel kitap aslında eragon.saçma çocuk diyenler aslında budala baÅ?ka bir Å?ey deÄ?il. |
|
|
Back to top |
|
|
WizardOfQuarks
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jun 21, 2008 9:14 pm |
|
Ben de sıkıldıkça masal okurum ve gayet hoÅ?uma gider. KitaplıÄ?ımda da bir çok masal kitabı mevcut. Bence çocuk kitapları denilen Å?eyler büyüklere daha çok Å?ey öÄ?retiyor. O yüzden herkese katılarak o tarz düÅ?ünen kiÅ?ileri umursamamanı öneriyorum. |
_________________ "�n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein |
|
Back to top |
|
|
|
|