Posted:
Sat Dec 01, 2007 7:18 am
Bogus Donaef'in teklifini kabul etti ve boÄ?azını tekrar bira ile ıslattı, zaten konuÅ?mak için can atıyordu.
"
Ah efendi Donaef, bilirim ne demek istediÄ?ini;
elimden gelse inan bana Ã…?u meÃ…?e baston yerine
kocaman bir fıçı taÅ?ırdım yanımda
ama benim yüküm hikayeler, ve hikayeler de aha burada. (ParmaÄ?ıyla kendini gösterir)
Bu yüzdendir bir tek kendimi taÅ?ısam yeter,
o handan bu hana ve bu bastondur benim dermanım.
Handayken boÅ?altırım yükümü, anlattıÄ?ım öykülerle;
ve karÅ?ılıÄ?ında içerim bal likörü biramı afiyetle.
Bu pipo kurutur boÄ?azımı ama neyse ki,
bir Å?ey söylemeden önce ondan alırım,
7 kıtanın ve bir o kadar okyanusun anısını
Hep böyldir benim geldiÄ?im yerde...
Duman kurutur, ateÅ? coÅ?turur ilhamın pınarını
Ondandır sorarım size, nedir hikayeleriniz diye,
ben donduran bir fırtınadan çıkıp öyle buldum bu hanı,
peki ya sen ayaÄ?ından aÄ?rılı, ya sen gönlünden yaralı,
ve sen Å?üpheci adam, hiç birimizin bilmediÄ?i bir yerden geldin deÄ?il mi?
Aha! Ä°Å?te hancı geliyor! Ne duydum ne de gördüm!
Hepimiz farklı bir yerden geliyoruz. Ne verebiliriz ki
Sıcak bir yemeÄ?in ve soÄ?uk bir biranın karÅ?ılıÄ?ında.
Benim elimde tek bir hazine var, o da öykülerim...
EÄ?er bir yerde herkes ve herÅ?ey birbirine yabancıysa
öykülerden baÅ?ka ortak ne olabilir hayatlarında...?"
Gezgin Å?imdi tek tek etrafındaki misafirlerin gözlerinin içine bakıyordu. Bir anda hancının belirmesi onu korkutmuÅ?tu. Piposunu aÄ?zına götürdü ve gözleriyle boÄ?azlardan yuvarlanan bal birasına kilitlendi.
"Ben derim ki bir iÅ? var bu iÅ?te, ve biliyorum ne olduÄ?unu.
Ama dediÄ?im gibi, ben palavracının biriyim
Ve bu hancı'dan da korkarım.
Bir kez girdik mi bu kapıdan, bir daha bizi bırakmaz diye...
Ah bir bira da olsa da anlatsam,
derman olsa kurumuÅ? dudaklarıma..."
Bir yandan Mustiman'in garipligine, bir yandan Huor'un ukala tavırlana, bir yandan da Peter'ın düsüncelerini acıga vurmasına dikkat ediyordu fakat bu dikkat o kadar da uzun sürmüyordu.Her kez farklıydı burada.Kendisi de.Neden bu kadar neselenmisti ki bu handa.Gecmis nasıl oluyorda bu kadar rahat geride bırakılabiliyordu.Burası garipti.Garip.
Donaef düsüncelerinden sıyrılmayı baÅ?armıÅ?tı.Yine sırıttı.Bir bira daha icmeden önce bir seyler yemeliydi.Bekledi.Bir yandanda masada olup biteni dinlemeye basladı.
o arada içeri elf girdi.koacaman asasından büyücü olduÄ?unu anlaÅ?ılıyordu.çok uzun yoldan gelmiÅ?ti.dünyayı gezmek görmek için 1000 kilometredir yürüyordur.bu gezme sırasında bir çok bilgi edinmiÅ?ti.boÅ? bir yere oturdu ve biraz su istedi.
Belki de konuÅ?malara katılmak daha doÄ?ru olacaktı. Hem bu arada hancıyı gözlemlemek daha kolay olacaktı. Hancının yemek sipariÅ?i konusunda ne yapacaÄ?ını bir yandan gözlemlerken. bir yandan o zaman ben de bir hikayemi anlatayım dedi...
DuymamıÅ? olanlar için... büyük bir gezgin deÄ?ilim ama hayat beni farklı yollara sürükledi. Bu yollardan birinde önce bir kasabayı sonra koskoca bir ülkeyi yok eden bir savaÅ?ın içerisindeydim. Bu hikaye bu savaÅ?a aittir. Ancak savaÅ?ın sadece bir bölümünü anlatıyor. BeÄ?enirseniz diÄ?er bölümleri ile ilgili Å?iirlerimi de söyleyebilirim dedi ve gülümsedi.
O meÅ?hur ejderha ile ilgili Å?iirini söylemeden önce sözümü tutuyorum iÅ?te diye fısıldadı. Sonra gülümseyerek Å?iirini söylemeye baÅ?ladı.
Fare Yürekli Ejderha Echberiathos
SavaÅ?ın tam ortasında çıktı ejderha...
DüÅ?lemiÅ?ti bu ordunun baÅ?ında onkasabaya saldırmayı
Korku ile izlemiÅ?ti ancak ordunun çalınıÅ?ını
Å?imdi titreyerek izlerken olanları
YüreÄ?i deli gibi çarparak düÅ?ünüyordu
Eski Ordusu kendisini yakaladıÄ?ında olacakları..
Bir ejderhaydı gerçi saldıramazdı kimse ona
Ancak korkusu kayboluyordu insaın ejderhayı tanıdıÄ?ında
Fareden bile korkan ejderha ne zarar verebilirlerdi ki ona
Onu öldürüp ün kazanmak cazip gelirdi çoÄ?unu
DeÄ?iÅ?tirmek için bunu titreyerek denedi bir ordu kurmayı
Onkasabaya saldırıp ün kazanmayı..
Ama ordu onu avlamayı seçince ilk önce
Titreyerek kaçtı yoluna onkasabanın
Å?imdi sıkıÅ?mıÅ?ken köÅ?ede atıyordu yüreÄ?i
Ã?lmek istemiyorsa güçsüz ejderha düÅ?manıyla yüzleÅ?meliydi
Ã?ıktı deliÄ?inden titreyerek hızla kaçmayı umarak
Onu düÅ?man saldırdılar ona çıÄ?lıklar atarak
DüÅ?man toparlanırken sonraki saldırısı için
Zehrian isminde onkasabalı ejderha ile uÄ?raÅ?tı
SavaÅ?ın deliliÄ?inden birazcık kaçmak için
Sonunda fark ettiÄ?inde düÅ?man ordusu onu
Dayanamadı onlarda saldı böcekleri üstüne onun
Ufacık böcekler çimdiklerken derisini
Acı ile haykırarak af diliyordu ejderha
Böceklere onu bırakmaları için
Zehrian görünce düÅ?manın meÅ?guliyetini
Askerleri bırakırken yerinde
Kaçırdı savaÅ?tan Horcel ve Å?ovalyelerini
SavaÅ?ın baÅ?ında kahraman
Ã…?imdi korkak gibi gidiyordu meydandan
Ona güvenmiÅ? olan goblini nasıl bırakmıÅ?sa
BırakmıÅ?tı Å?imdi ona güvenen insanları da
Geriye bir tek kahraman kalmıÅ?tı Cervantes adında
Kurtulmaya deÄ?il savaÅ?maya
YaÅ?amaya deÄ?il ölmeye hevesliydi o zaten en baÅ?ından
Korkak ejderha böceklerin saldırılarıyla tir tir titrerken
Zehrian geri döndüÄ?ünde yardım etti onlara ejderhaya dönerek
Onun saldırısı düÅ?mana anlattı yaptıkları hatayı
Bıraktılar onkasaba hala saÄ?ken bir korkakla uÄ?raÅ?mayı
Zehrian çimdiklerken Echberiathos u
Kandırmayı baÅ?ardı Cervantes askerlerini zaferin yakınlıÄ?ına
Heyecanlıydı baÅ?arıyordu sonunda en baÅ?ından planladıÄ?ını
Onkasabaya götürmeyi baÅ?armıÅ?tı artık ölümü ve savaÅ?ı...
Zehrian görünce aÅ?aÄ?ıda savaÅ?ın baÅ?ladıÄ?ını
Bıraktı çimdiklemeyi korkak ejderhayı
Ejderha zaten bekliyordu bu büyük anı...
Can havliyle onkasabadan hemen uzaklaÅ?tı.
Bilmiyorum Korkak Echberiathos daha sonra ne yaptı? ? ?
Eh bilmiyorum dostlar nasıl buldunuz hikayeyi. Bir ejderha görmek bile zordur derler. Ancak böylesini görmek o savaÅ?ta bile ilginçti bayaaa. : ) ) ) )
Rp DıÅ?ı: Sanırım hancıyı da birisinin oynatması gerekecek. Kimse oynatmazsa ben de oynatabilirim. Ancak o zaman... Å?üphelerim de desteklenebilir. : ) ) ) )
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Huor gülümseyerek dinledi bütün hikayeyi.Ardından içeri gelen büyücüye dikkatini çekti.Ã?mründe ilk kez kendisinden baÅ?ka büyü yapabilen birisini görüyordu.Kendisi de bir takım büyüler yapabiliyordu ancak bu adam apayrıydı.
Gülümseyerek ve heyecanla adama selam verdi.Ã?ok heyecanlı olmasına raÄ?men kendisini tutuyordu.Bir büyücü, üstelik bir Elf!Büyücülerin ününü çok duymuÅ?tu ama ilk kez görüyordu.Kendisi yalnızca kaçmayı saÄ?layan ve biraz da cesaretlendiren büyüleri biliyordu, ancak bu Elf neler biliyordu?Bir anda Peter'i, Bogus'u, Mustiman ve diÄ?erlerini unuttu ve diÄ?er adama baÄ?ırdı.
*HoÅ? geldin yabancı, sanırım sen de istersen bir bardak bira?*
Ardından yaptıÄ?ının Donaef'inkinden farklı olmadıÄ?ını düÅ?ünmeye baÅ?ladı.Hem kendisi daha beterdi.Ancak olsun, bir büyücüyle tanıÅ?ma fırsatını kaçıramazdı.
RPDIÅ?I:Firble sanırım ortak oynayabiliriz.Ben senin düÅ?üncelerine karÅ?ı bir Å?ey yapmam.Herkes oynasın bence, çünkü Hancı'yı çaÄ?ırdıktan sonra beklemek istemiyorum
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Posted:
Mon Dec 03, 2007 5:44 am
Donaef hikayeyi dinledi.Güseldi.Oldukca güsel."Korkak bir ejderha demek...�yle mi?"diyerek kahkaha attı."Onlardan korkakta olsa karınca kadarda olsa görmeyi isterdim"dedi.
Kahkahası yarıda kesili verdi Donaef'ın.Bir büyücü gelmisti.Büyücü.Onların kabilesini yıkmakta yardım eden mahluklar.Büyücüler.Sadece iki tanelerdi fakat olsun.
Donaef birden terlemeye basladıgını hissetdi.Bir büyücü."Hay bin lanet"dedi bir fısıltıyla.Korkmustu.
Korkusunu etrafındakilere fark ettirmemek icin herkezin yüzlerine kacamak bir bakıs attı.Herkez normal davranıyordu.Biraz daha baktı.O sırada;
"HoÅ? geldin yabancı, sanırım sen de istersen bir bardak bira?"dedi Huor.
Donaef'ın icinden bir ürperti gecti.Ne yapacaktı.Yine bir korkak gibi kacamazdı.Bu masada oturmalıydı ne olursa olsun.Dısarıdan bakıldıgında Donaef'ın huzursuzlugu hissedibilirdi.Biraz daha sesziz kalmak icin ugrastı ve kısmen basarılıda oldu.Büyücüye bir bakıs attı fakat digerlerine yaptıgı gibi selam vermedi.Belkide veremedi.Korkuyordu.�lümden deil.Baska bir sebepten korkuyordu.
RP dısı: Evet bencede hancıyı birisinin kullanması iyi olur.Yemekler nerde kaldı?...
Büyücü onu çok fazla etkilemedi. Kimbilir belki de çok büyücü gördüÄ?ü içindi. Ya da belki de zaten ölmüÅ? olduÄ?u içindi de.... O anı da çok iyi hatırlıyordu. Onun ilgisini daha çok hancı çekiyordu. Hancının içeriye gidiÅ?ini ve yemekleri getiriÅ?ini bir yandan izlerken bir yandan da... biraz korkmuÅ? gözüken arkadaÅ?ı ile sohbet etmeyi denedi... DoÄ?rusu öylesini görmek gerçekten ilginçti... Echberiathostu adı sanırım. Bilmiyorum ülkenin yokoluÅ?unun ardından saÄ? kalmayı baÅ?ardı mı? Belki bir köÅ?eye saklanmıÅ?tır. Hafif sesle güldü.
Eh hadi bakalım buraların yemeklerini ilk defa yiyeceÄ?im dedi. Hancı eli çabuk birisine benziyor deÄ?il mi dedi. Ses tonuna hafif bir ima katmaya çabalayarak.
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum