Posted:
Fri Sep 28, 2007 10:53 am
Benim adım Christof Romuald Tanrı'nın ve O'nun Cennet'inin bir askeriyim. Bu da benim hikayem, Haçlı Seferleri'ne katılmıÅ?, gerçek bir Å?övalyenin hikayesi.
Yıl: İ.S. 1141
Yer: Moravya (Ã?ek Cumhuriyeti DoÄ?usu)
SavaÅ? oldukça çetindi. Her yerde kan ve kanların içinde yatan cesetler vardı, kimisinin kolu, bacaÄ?ı, kimisinin ise kafası yoktu. Barbarlara karÅ?ı yapılan savaÅ? bütün ovaya yayılmıÅ?tı ve güneÅ? batmak üzereydi...
Kıran kırana çarpıÅ?ıyorduk. Arkamdan gelen narayı duymamla dönmem ve kılıcımı savurmam bir oldu. Adam göÄ?sünden aldıÄ?ı darbeyle yıkıldı. Birisi "Arkanda" diye baÄ?ırdı, döndüm; ama çok geçti. Karnımın saÄ? tarafından giren ok, yere düÅ?mem ve karanlık, sonrasını hatırlamıyorum.
- Meryem Ana?
- Hayır efendim. Ben Rahibe Anezka. Kızılhaç tarafından Prag'a, Aziz Thomas Katedralinin rahibe kilisesine getirildiniz. Yaranız iyi durumda, kısa süre sonra ayaÄ?a kalkabilirsiniz.
- Hayır! Kendime geldiÄ?ime göre görevime dönebilirim.
AyaÄ?a kalkmayı denedim. Ama yataktan kalkarken, sarılı olan yaramın acısı beni adeta yattıÄ?ım yere çivilemiÅ?ti.
- Efendim! Bu mektup size.
Rulo halinde sarılmıÅ? ve üzerinde Kızılhaç mührü olan mektubu uzattı. Açtım ve okumaya baÅ?ladım.
SaygıdeÄ?er Christof;
Moravya'da barbarlara karÅ?ı sürdürdüÄ?ümüz savaÅ?tan galip ayrılmak üzereyiz. Ã?ekilmeye baÅ?ladılar. Onları tamamen kuzeye sürdükten sonra Prag'a döneceÄ?iz, sen de bize orada katılabilirsin.
Prag'da olduÄ?un süre boyunca sanırım kılıcın ve sadakatin BaÅ? Rahip Geza'nın hizmetinde bulunabilir. Eminim onun isteyeceÄ?i birkaç vazife vardır.
Tekrar buluÅ?mak ümidiyle; Sör Cuthbert
- Mektup için çok müteÅ?ekkirim leydim.
- Ã?höm Ã?höm! Günaydın Å?övalye Christof. SaÄ?lıklı olduÄ?unu görmek çok güzel. Sör Cuthbert'in emriyle burada kalmana izin verildi, benim de senden bir iki ufak isteÄ?im olacak. Ne olduÄ?unu bilmediÄ?imiz garip yaratıklar gümüÅ? madenlerimizi ele geçirdi, pek çok çalıÅ?anı öldürdüler. Geri dönebilenler içeride ölümsüz bir iblis olduÄ?unu söyledi. Madenlere gidip orada ne olduÄ?unu öÄ?renmeni istiyorum. Bu kasabamıza tekrar huzuru getirecektir.
- Yarın sabah ilk iÅ? gümüÅ? madenlerine gidip orayı temizleyeceÄ?im efendim.
Aynı gece içeriden Anezka'nın çıÄ?lıÄ?ıyla uyandım. Garip bir yaratıÄ?ın sesi geliyordu, ulama ya da konuÅ?ma sesi deÄ?ildi, daha çok bir hayvan sesine benziyordu. Yerimden fırladım, üzerimdeki sargılara aldırıÅ? etmeden, yataÄ?ımın yanında duran kılıcıma sarıldım ve içeri koÅ?tum. Gördüklerim daha önce gördüÄ?üm hiçbir hayvana benzemeyen yaratıklardı ve Anezka'ya, hayatımı kurtaran kadına saldırıyorlardı. Birisi benim odaya elimde kılıçla girdiÄ?imi fark edince üzerime saldırdı, Kılıcımı kaldırdım ve yaratıÄ?a savurdum, aldıÄ?ı yara onu etkilememiÅ? gibi bana saldırmaya devam etti. Gelen pençe darbesini savurup kılıcımla yaratıÄ?ın vücuduna tekrar saldırdım, bu sefer onu devirmeyi baÅ?armıÅ?tım. Anezka'ya saldıran yaratıÄ?ı öldürmek için hamle yaptım, kollarından birisini kopardım ve onu da ikinci bir hamleyle yere serdim.
- Christof yaralanmıÅ?sın.
AldıÄ?ım darbenin farkında bile deÄ?ildim, belki de eski yaram açılmıÅ?tı.
- Ã?nemli bir Å?ey deÄ?il, ufak bir darbe.
O anda yere düÅ?tüm bayılmıÅ?ım, uyandıÄ?ımda çoktan öÄ?len olmuÅ?tu. Bugün kasabanın gümüÅ? madenlerine gidip, oradaki ölümsüz dedikleri yaratıkla ilgilenecektim. Zırhımı giydim, kılıcımı aldım ve Anezka'yla konuÅ?tuktan sonra yola koyuldum.
Posted:
Wed Oct 03, 2007 9:40 am
-Bonn GümüÅ? Madenleri-
Kasabanın içinde biraz dolaÅ?tıktan sonra kuzey kapısından çıktım. Kapıda ki askerler belki de son kez beni selamladı. Madenlerde ne ile karÅ?ılaÅ?acaÄ?ımı bilmiyordum, ama bu kasaba halkı için huzuru geri getirmeliydim. Hiç olmazsa Anezka için...
Madenlerin giriÅ?inde yanan ateÅ? hala duruyordu, elime yanan odunlardan birisini aldım. İçerisi oldukça karanlıktı. Bir müddet yürüdüm, yol sürekli aÅ?aÄ?ıya iniyordu ve ortalıkta ürkütücü bir sessizlik vardı.
Yol biraz geniÅ?ledi ve ardından etrafı tahta iskelelerle çevrilmiÅ? bir meydana geldim. Duvarın dibinde yaralı bir adam vardı, ona yaklaÅ?tım, meÅ?alemi yere bırakıp, adamın yarasına bakmak için eÄ?ilmiÅ?tim ki arkamdan daha önce duyduÄ?um bir sesle irkilip kılıcıma davrandım. Daha önce Anezka'ya saldıran yaratıklardan birisiydi. Pençesinden son anda kaçabilmiÅ?tim. Daha dikkatli olmalıydım bu civarda bu yaratıklarda daha çok olabilirdi.
Nitekim öyle olmuÅ?tu slatzcha ismi verilen bu yaratıklardan pek çoÄ?unu öldürdüm madenlerde ama beni en çok zorlayanlardan birisi henüz karÅ?ıma çıkmamıÅ?tı.
Gittikçe aÅ?aÄ?ıya iniyordum ve her attıÄ?ım adımda karanlık artıyordu. MeÅ?alem artık yeteri kadar ıÅ?ık vermemeye baÅ?lamıÅ?tı, adım attıÄ?ım yeri ancak görebiliyordum. Bir müddet ilerledikten sonra, ahÅ?ap deÄ?irmen benzeri bir düzenekle karÅ?ılaÅ?tım, muhtemelen madendeki su ihtiyacını karÅ?ılıyorlar ve buradan çıkan suyu yerin üzerine yönlendiriyorlardı. KarÅ?ıya geçebilmek için deÄ?irmen benzeri sistemin üzerindeki kolu ittirip su yolunu açtım, Å?aÅ?ırtıcı bir Å?ekilde onca su birkaç saniye içinde akıp gitmiÅ?ti. Açılan yoldan karÅ?ıya geçtim ve Å?imdiye kadar karÅ?ılaÅ?tıÄ?ım en güçlü yaratıkla çarpıÅ?tım. Elinde kılıç benzeri bir Å?ey vardı ve aynı bir slatzcha gibi ses çıkarıyordu ama onlardan daha büyük ve güçlü idi. Kılıcımı önce kollarına doÄ?ru savurdum, o sırada fark ettim ki kılıcı elinde tutmuyordu; eli zaten eÄ?ri bir kılıç biçimindeydi. Ben o Å?aÅ?kınlıkla bir iki saniye duraksadım ve yaratık bunu fırsat bilerek beni havaya, üç belki de dört metre kadar yukarıya fırlattı. O mesafeden yere düÅ?tüm, birkaç kemiÄ?im kırılmıÅ? olsa gerek diye geçirdim içimden ama ölmemeliydim; Anezka için...
AyaÄ?a kalktım ve dövüÅ?meye devam ettim. Vücuduna aldıÄ?ı birkaç darbeye daha dayanamadı ve sonunda yıkıldı ama bende bitkin durumdaydım. Kısa bir süre bende soluklandıktan sonra yoluma devam ettim.
AhÅ?ap bir köprüden ve dar koridorlardan geçtim. Slatzchaların yanı sıra köpek boyutunda dev sıçanlarla dövüÅ?tüm ve en sonunda dar ve yüksek bir merdivenden inilen geniÅ? bir salona çıktım. Odanın zemininde güzel taÅ?larla süslenmiÅ? garip bir yaratıÄ?ın yüzü vardı merdivenlerin karÅ?ısındaki uçta ise yekpare taÅ?tan oyulmuÅ? bir taht duruyordu. Sonunda tüm bu yıkımın sorumlusu olan yaratıÄ?a ulaÅ?mıÅ?tım. Kim bunca zamandır bu kasabaya hayat vermiÅ? olan ve oldukça sıkı korunan böyle bir yeri bu kadar kısa zamanda bu hale getirebilmiÅ?ti ki. Bunları düÅ?ünüp, merdivenlerden aÄ?ır ve temkinli adımlarla ilerlerken; birden tavanda tutunduÄ?u yerden atlayan yaratık belirdi karÅ?ımda. Ä°nsana benziyordu aslında, ama daha çok maymun ya da ona benzer bir hayvanı andırıyordu. Bileklerinde kürkü olan ve garip bir kostüme bürünmüÅ? bir maymun gibiydi. KonuÅ?maya baÅ?ladı:
- Ben Azhra; yaÅ?amayan. Benim huzuruma kadar gelipte rahatımı bozan sen; derhal defol buradan yoksa benim öfkemle yüzleÅ?eceksin.
- Buraya Prag halkına ait olanı geri almaya geldim. Å?imdi Tanrı adına diz çöküp af dile ya da kılıcım seni O'na ulaÅ?tıracaktır.
Bu kısa konuÅ?manın ardından üzerime saldırdı. Bana doÄ?ru koÅ?tururken dua etmeye baÅ?ladım, meÅ?alemi yere attım ve pelerinimin altından kutsal su dolu Å?iÅ?eyi çıkartıp üzerine fırlattım. Ardından kılıcımla bana saldıran pençelerini savuÅ?turup, bir Å?iÅ?e daha kutsal su kullandım. Artık oldukça zayıflamıÅ? ve her yeri yanmaya baÅ?lamıÅ?tı, hareketleri tutuklaÅ?tı;
- LanetlenmiÅ? olan Azhra. Seni Tanrı adına af dilemeye çaÄ?ırdım ama kabul etmeyip cehennem yolunda ilerlemeyi tercih ettin. Å?imdi seni Tanrı'nın cehennemine gönderiyorum. Tanrı ruhunu baÄ?ıÅ?lasın. Amen.
BoÄ?azını kılıcımla kestikten sonra yere yıkıldı. Artık madenler eskisi gibi huzurluydu ama bu benim için Prag'daki ilk bela olmayacaktı ve Azhra'nın hizmetkarları tamamıyla temizlenmemiÅ?ti...
Posted:
Tue Dec 11, 2007 1:09 pm
...Azhra'nın taht odasından yukarıya doÄ?ru çıkarken yerde ona ait olan bir kolye buldum ve yanımda götürmeye karar verdim.
Madenlerden yukarıya doÄ?ru geldÄ?im yolu çıktım, artık Prag halkı yeniden burada çalıÅ?abilecek ve eski güzel günlerini yaÅ?ayabileceklerdi. Kasabanın kapısına geldiÄ?imde iki asker beni saygıyla ve sevinçle selamladı, kasaba halkı da aynı durumdaydı. Derhal Anezka'nın kilisenin yanındaki odasına gittim.
-Christof dönmüÅ?sün.
-Evet leydim, geldim ve bunu size getirdim. Bana yaptıklarınızın ufak bir karÅ?ılıÄ?ı. Lütfen bu ufak hediyemi kabul edin.
Azhra'nın kolyesini ona uzatırken yüzünde gerçek bir gülümseme belirdi, Anezka; okadar güzel ve masumdu ki...
-Ã?hhöö. HoÅ?geldin Christof. Dönmene sevindim ama önce bana gelmeni beklerdim.
Bu gelen büyük rahip Geza idi. Yine Anezka ile konuÅ?urken görmüÅ?tü bizi.
-Sizi burada bulabileceÄ?imi düÅ?ünmüÅ?tüm efendim.
EÄ?ilerek selamladım.
-Kilise ve prag hizmetinden dolayı çok mutlu oldu Christof sana minnet borçluyuz. Lakin yaptıklarından dolayı kasabaya saldırı kaçınılmaz oldu, askerlerimiz yetersiz kalacaktır, senin Prag'ı gece gelenlerden korumanı istiyorum. Kılıcın ve yüreÄ?in Prag halkını kurtarsın.
-Pek tabi efendim. Emin olun bu gece kimse Prag halkını rahatsız edemiyecek.
Kiliseden çıktıÄ?ımda kapının önünde kalabalık bir insan grubu toplanmıÅ?tı, beni gördüklerinde yüzlerindeki sevinç okunabiliyordu. Hep bir aÄ?ızdan sevinç naraları atıyorlardı; "çok yaÅ?a Christof! Christof; Prag kahramanı! Yüce Christof!" Bu sevinç gösterisi gerçekten hoÅ?uma gitmiÅ?ti. sokaklarda biraz dolaÅ?tım, tavernaya uÄ?radım, aynı sevinç orada da mevcuttu.
Ve gece gelmiÃ…?ti...
O gece sokaklar çok sessizdi, kasaba her zaman böylemiydi bilmiyorum ama bu gece de bir gariplik vardı. aniden bir çıÄ?lık duydum, tavernanın arkasındaki sokaktan geliyordu, kılıcımı çekip o tarafa doÄ?ru koÅ?turdum. Ã?ç tane zombi iki bayanı sıkıÅ?tırmıÅ? öldüreceklerdi, son anda yetiÅ?miÅ?tim.
-Sanırım beni arıyorsunuz beyler, bayanları rahat bırakın.
-Christof; Azhra'nın katili, bizler onun ölümsüz hizmetkarlarıyız ve intikamını almak için geldik.
-�lümüne hazırlan Christof.
-Ã?leceksin Christof.
-Tanrı ve onun oÄ?lu adına cehenneme gidin.
Kılıcımla üzerime gelen hamleleri savuÅ?turdum ama üç kiÅ?ilerdi ve oldukça iyi silah kullanıyorlardı. Savrulan eÄ?ri kılıçlardan birisi koluma isabet etti,iki adım geriçekildim ve sırtımı taÅ? bir binanın duvarına yasladım, artık arkama geçemezlerdi, üçünü de önüme alıp, savurmaya baÅ?ladım ama hala avantaj onlardaydı. Derken solumdaki zombi gardını düÅ?ürdü, bunu fark edince kılıcımı savurup bedenini ikiye ayırdım ama bunu yaparken omzumdan isabet almıÅ?tım. devirdiÄ?im adamın yerine geçip iki adım daha geriledim üçüncü adam biraz geride kalınca saldırdım, zpombinin kılıcını savurup hızlı bir hareketle boynuna vurdum, kafası kenarda korkuyla titreyen bayanların ayaklarına yuvarlanmıÅ?tı. Artık bire bir kalmıÅ?tık. Ã?zerime yukarıdan savrulan eÄ?ri kılıcı bloke ettim ve sonra yandan gelen saldırıyı savuÅ?turup eÄ?ri kılıcın gardını düÅ?ürdüm ve kılıcımı baÅ?ımın üzerinde bir kez çevirip karÅ?ımdakinin göÄ?süne sapladım, ardından hızlı bir hareketle çıkartp onunda kafasını kestim. Ama burada bitmemiÅ?ti.
Bayanlara evlerine gidip kapılarını kilitlemelerini söyledim ve tam o sırada Anezka'nın kulubesinden gelen çıÄ?lıÄ?ını duydum. O tarafa doÄ?ru koÅ?turdum. İçerideki manzara ürkütücüydü. Anezka ve bir rahibe daha ellerindeki meÅ?aleyle kendilerini savunmaya çalıÅ?ıyordu ve Büyükrahip Geza arkada titriyordu.
-Christof! Å?ükürler olsun yetiÅ?tin.
-Sizi koruyacaÄ?ım. (I will protect thee)
Anezka'nın önünde daha önce madenlerde öldürdüÄ?üm slatzchalardan biri ve Azhra'nın iki zombisi vardı. Kılıcımı slatzchaya savurdum ve o darbeyle yere yıkıldı. bunu gören zombiler bana doÄ?ru döndü. Onlar hamle yapamadan birisini yaraladım, yaralı olan güç bela kılıcını bana doÄ?rulturken karnına kılıcımı sapladım ve çıkarttım. Sonra diÄ?erini öldürdüm.
-Aghh! Tanrı'nın ateÅ?inde kavrulun lanetli ruhlar.
-Christof, çok teÅ?ekkür ederim.
-SaÄ?ol Christof. Sanırım düÅ?ündüÄ?ümden daha fazlasına sahipsin. TeÅ?ekkür ederim.
-Ã?nemli deÄ?il efendim. Ancak izninizle görevime dönmeliyim. Sokaklarda bu yaratıklardan daha fazla olabilir.
Ki vardı da. Kiliseden çıkar çıkmaz bir slatzcha daha öldürdüm. Bunların ardı arkası kesilmiyordu. ama baÅ?ıma gelen en kötü Å?eyle henüz karÅ?ılaÅ?mamıÅ?tım...
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum