Posted:
Mon Jan 28, 2008 6:05 am
Evet bir film yapma giriÅ?iminde bulundum ve oyunculara, üyelerden gelecek en ufak yardımlara (para ya da evinizdeki süs kılıçlarla) muhtacım. Bana yardım edecek kiÅ?ilere de kapım sonuna kadar açıktır.
Profesyonel olmasada kendi çapımda orta çaÄ? kıyafetleri, deri zırhlar, kılıçlar, cübbeler vb. arasında en ucuzlarını seçip, ileriki zamanda satın almayı düÅ?ünüyorum. Bütçeyi tamamlayıp, oyuncuları bulup, eÅ?yaları satın alma zamanını hesaplarsam tahminen 2009 ortalarına göre baÅ?lanılabilir filme (en geç 2010 baÅ?ı).
Evet maalesef çok uzak bir zaman ama ne kadar çabuk katkıda bulunursanız o kadar iyi.
Ä°Å?in garip kısmı bu filmde öyle belli baÅ?lı bir senaryo olmayacak (senaryo yazımından üÅ?endiÄ?imi zannetmeyinde ). Tam olarak neler olacaÄ?ını bilmiyorum ama kabaca bir örnek verecek olursam; oyunculara hangi tarafı seçmeleri için seçenek vereceÄ?im. Bir çeÅ?it RP gibi olacak ve iyi savaÅ?an kazanacak, filmlerdeki kliÅ?e gibi illa ki iyi taraf kazanır, kötüler hep kaybeder düÅ?üncesi olmayacak.
Tabii oyuncular kafalarına göre hareket etmeyecekler. Hep birlikte oturulup tartıÅ?ılacak, ne yapsak, ne etsek diye. Bir oyuncu böyle bir Å?eyler yapalım diyince eÄ?er diÄ?erlerininde planlarına uyuyorsa onlarda kendilerine göre bir kurgu planlayıp bunu hayata geçireceÄ?iz.
Sorusu olanlar, katkıda bulunmak isteyenler ya da katılmak isteyenler bana özel mesaj atabilirler.
Sorular bu baÅ?lık altında "Soru/Cevap" Å?eklinde yazılacaktır.
Last edited by Alenthas on Thu Feb 07, 2008 11:23 pm; edited 1 time in total
Posted:
Mon Jan 28, 2008 8:00 pm
Bu arada belirtmek isterim, illa belli bir Å?ehirden olacak diye bir kaide yok. Ã?ekim için baÅ?ka Å?ehirlere bile gidilebilir. Hangi Å?ehirde olursanız olun katılabilirsiniz aksilik çıkmadıÄ?ı taktirde.
Last edited by Alenthas on Mon Jan 28, 2008 8:04 pm; edited 1 time in total
Hmm güzel bi proje aslında ama gerçek olabilmesi için çapını biraz büyütmekte yarar var. Aslında bu fikir çerçevesinde aklıma yapılabilecek Å?eyler gelmiyor deÄ?il.
Bir üniversitenin bilim kurgu fantezi topluluÄ?u ve sinema topluluÄ?unun yardımıyla hem senaryo hem oyuncu hem ekipman temin edilebilir gibi geliyor tek gereken bu iÅ? için hevesli kimseler bulmak.
Tabii AlenthasLeasess'in dediÄ?i gibi kılıç kıyafet gibi ekipmanların temin edilmesi gerekebilir.
Ankara için vakit bulabilirsem aslında böyle birÅ?eyin olup olamayacaÄ?ını bir araÅ?tırayım. Fikir güzel gerçekten =)
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Posted:
Mon Jan 28, 2008 10:44 pm
TeÅ?ekkür ederim Efla, benim gibi ilgilenen birisini bu kadar çabuk bulabileceÄ?imi hiç zannetmiyordum.
Aklınıza gelebilecek tüm fikirleri benimle paylaÅ?manız beni çok mutlu eder. Ancak o zaman hedefimize ulaÅ?abiliriz.
Yardımın için teÅ?ekkür ederim, yapılabilecek her türlü yardıma ihtiyacım var.
Aslında çoÄ?u Å?eyi ucuza getirebilirim, bizim buradaki terzi beni tanıyor ve sanırım tunik gibi common giysileri çok ucuza yapabilir.
Posted:
Mon Jan 28, 2008 11:34 pm
bu fikir zaman zaman benim de aklıma gelip gidiyordu Å?imdi ortalık yerde iyi kılıç kullanırım demek istemiyorum ama... katkıda bulunmaktan zevk duyarım. baÅ?ka insanlar bulmanın da fazla sorun olacaÄ?ını zannetmiyorum..
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
Posted:
Mon Jan 28, 2008 11:57 pm
Evet daha Å?imdiden kafadan 7 kiÅ?i olduk ArkadaÅ?larınızada sorarsanız (istekli olmaları Å?artıyla) kapımız herkese açıktır. Karakterinizi kendiniz yaratacaksınız. Ama cimrilik yok, herkese gruplardaki kiÅ?ileri veremeyebiliriz Katılmayı düÅ?ünenler NPC olma ihtimallerini unutmasınlar tek isteÄ?im. Fakat belirtmek isterim, o ortamda olmak bile yeter bence. Ã?zerinde zırhlı elemanlar, belinde kılıçla dolaÅ?mak vs. insanın kolay kolay karÅ?ısına gelemeyecek bir fırsat
Zor ve meÅ?akkatli bir uÄ?raÅ? umarım baÅ?arırsınız. Sponsor bulabilirseniz maddi kısımları daha rahat halledebilirsiniz. Konuya yakın firmalar ya da büyük oyuncak firmaları destek olabilirler.
http://www.bodyforumtr.com'da görmüÅ?tüm bazı vücutçu arkadaÅ?lar Å?öyle bir barbar filmi çekilsede oynasak diyorlardı, eÄ?er kaslı oyunculara ihtiyacınız varsa oraya bir mesaj atılabilir.
Kılıç kullanma konusunda Ä°stanbul'da Kendo dersleri verilen bir yer var. Belki buradan bir fayda saÄ?lanabilir.
http://www.kendo-tr.com
Bana gelince, eÄ?er zaman uygun olursa filmin montaj kısmını halledebilirim.
Ã…?imdiden kolay gelsin.
Posted:
Tue Jan 29, 2008 1:44 am
bu arada bi konu var mı ortada??
Posted:
Tue Jan 29, 2008 2:00 am
Aslında belirttiÄ?im gibi belli baÅ?lı bir senaryo yok, fakat kiÅ?ilerin karakterlerine göre bir Å?eyler yapmayı planlıyorum en kısa zamanda. Ama genel olarak kafamda daha net olmayan bir Å?eyler var.
Bir Necromancer tarafından diriltilen bir undead ordusu, ya da bir Necromancer tarafından summon edilecek bir iblis (çok kliÅ?e oldu ama örnek olarak söylüyorum). Sonuç olarak ortada dünyayı tehdit eden bir tehlike olacak. Ben kendi karakterimini assassin yapmayı ve kötü tarafa katılmayı planlıyorum. Oynamak isteyenler Å?imdiden karakterini düÅ?ünürse iyi olur, kiÅ?iye göre nerede olacaÄ?ınızı hep birlikte belirleyeceÄ?iz.
Posted:
Tue Jan 29, 2008 2:43 am
orta dünya da geçiyor yani..
Posted:
Tue Jan 29, 2008 5:38 am
forgotten realms da orta dünya dendiÄ?ini duymadım hiç ama fazla da ilgilenmedim zaten drizzt falan çok abartı yaa
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum