Posted:
Thu Jul 05, 2007 4:07 pm
Güzel bir baÅ?langıç olmuÅ?. Devam ettirmek için elim bir kaç kez klavyeye uzandı fakat nasıl yapacaÄ?ımı bilemedim. Nasıl bir hikaye [genel hatlarıyla] düÅ?ündüÄ?ünüzü biraz anlatabilirseniz devam ettirmek isterim. Saygılar.
_________________ Been there. Seen that. Got the scars.
Efendim, bunu bende bilmiyorum desem???
Kulaktan kulaÄ?a bölümüne yazmamın sebebi bu idi.
Anlatıcının bir kriptanalist olduÄ?unu düÅ?ünüyorum,Å?ifreleri oluÅ?turan deÄ?il de Å?ifreleri kıran.
Kendisi, Å?ifreli metin ve lord ile baÄ?lantılar kurulabilir, çok istenirse tarihsel bir süreçten kurguya geçilebilir. Ä°Å?in içinde kelime oyunlarının ve korku öÄ?elerinin olması mutlak olmalı elbette.
Durun bakalım, biÅ?iler çıkartacaÄ?ım.
Gidelim sorciyer.
_________________ “I reject your reality and substitute it for my own.” Adam Savage
.
Efla, eline saÄ?lık! Berbat etmek ne demek, bence gayet güzel devam etmiÅ?sin. Bana da LeSocier'in giriÅ?i ilginç gelmiÅ?ti. Güzel bir roman baÅ?langıcı olur diye düÅ?ünmüÅ?tüm. Ancak kulaktan kulaÄ?a bölümünde bir kısırlık var sanırım, ayda iki mesajla bu roman otuz senede anca biter
.
Efla,
Pek "ala" olmuÅ?. (Bu a'lar Å?apkalı olanlardan:))
Bu hikayenin kökü buraya baÄ?lı, serpilmesi, büyümesi,geliÅ?mesi,nihayete ermesinide göreceÄ?iz umarım.
Yazılır,hayal ölmedikçe...
_________________ “I reject your reality and substitute it for my own.” Adam Savage
ya kusura bakmayın umarım eleÅ?tiriye açıksınızdır biraz sert eleÅ?tiricem ki güzel bir Å?eyler çıksın öncelikle deÄ?inmek istedÄ?im bi iki nokta var m.ö. 600 diyoruz daha sonra lord diyoruz lord'luk sistemi hangi tarihte girmiÅ?ti belki konuyu gelecekten geçmiÅ?e baÄ?lıya bilirsiniz o dönemde bulunmuÅ? bir zaman aracı filan yoksa biraz saçma olucak yani amacım okuyucuda zaman kavramını anlıya bilmesi
Soulcatcher,
Hiç yanlıÅ? anlamam meraklanmayınız. Ã?ncelikle Å?unu belirteyim bu bir tarihi metin, araÅ?tırma yazısı deÄ?ildir. Akademik bir çalıÅ?ma da deÄ?ildir. Metnin içinde gerçekçilik olgusunu bire bir aramak kanımca kurgu için "lüks" sayılabilir. Hatırlamakta güçlük çekiyorum yalnız lordu ünvan amaçlı kullanmamıÅ?tım sanırım. Ä°ngilizcede "efendi, sahip,hükümdar" manasına da geldiÄ?ini biliyorum. Burada ve genellikle yapmaya çalıÅ?tıÄ?ım Å?ey üslup, geçiÅ?, teÅ?bih, anlam bakımından ve okunabilirlik üzerine kaygılar oluyor. Lakin size hak veriyorum. BakıÅ? açınızdan bakarsam tarihi bir yanlıÅ?lık olduÄ?unu açıkça görürürüm. Benim açımdan bakacak olursak...Å?ey, ben bu hikayenin bu dünyada bile geçtiÄ?ine Å?üpheliyim
Ã…?unu eklemek isterim,
Hikayenin baÅ?langıcı önemli elbette ama devamı size baÄ?lı, amaç bu. Yukarıda bahsi geçen sebeple zihninize ket vurduÄ?unuzu düÅ?ünmek istemem, yazınız efendim. Siyasi manada güdümlenmiÅ? triplerim yoktur ama "çok bilmiÅ? Amerikalıların" bi lafı vardır;
"So wha'?" derler.
Size teÅ?ekkür ederim.
Gidelim sorciyer, çene implantı pek yaramadı sana...
ArkadaÅ?lar bu hikaye çok ilimi çekmiÅ?ti en son ben yazmamıÅ? olsam devam ettirirdim ama birisi birÅ?eyler karalasa güzel bir baÅ?langıç oldu. Buyrun burdan yakın:
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum