�lkemizde tanınmıyor malesef. Amerika' da dnd ve wod dan daha çok oynanıyor.
Hiç sanmadım bunu. Zira Amerika'da (özellikle) kasabalardaki oyun maÄ?azalarında SJGames oyunlarına ulaÅ?mak güç. Nadiren bir iki kopya bi Å?ii bulabilirsiniz. D&D her yerde rahatlıkla bulunuyor ama (WoD'a ulaÅ?ması da güç, neyse). Hatta D&D'nin third party press denen üçüncü gruplar tarafından hazırlanmıÅ? yan kitapları bile çok kolay bulunuyor.
Yener wrote:
GURPS ile bir forum rp si olmaz, site üzerinden oynanamaz. Oynanmaya kalkıÅ?ılırsa hiç bir özelliÄ?i kalmaz o oyun GURPS olmaz. GURPS masa üstü oynanması gerekir zaten bu amaçla yapılmıÅ?tır. Tavsiyem GURPS un masa üstü oynanmasıdır.
Play-by-post tadında oyunlar zaten mümkünse pbp sistemleri tarafından oynanmalıdır. Ne GURPS, ne D&D, ne WoD bu cins oyunlar için uygun deÄ?ildir. Ama herbiri pekala ki kullanılabilir.
AlenthasLeasess wrote:
Ben banestorm'a bayıldım ama bu da çok güzelmiÅ?, bu kadar çok alternatifin mümkün kılınması gerçekten iyi düÅ?ünülmüÅ?. Nasıl tanınan bir Å?ey deÄ?il Å?aÅ?ırdım doÄ?rusu
Infinite Worlds GURPS'ün varsayılan settingidir (D&D için Greyhawk'ın olduÄ?u Å?ekil). GURPS'ün olanaklarını en uç Å?ekillerde gösterebilen bir setting olmasına baÄ?lıyorum bunu temelde. Tabii SJ abinin über planlarını anlayabilen bir insan olmaktan uzaÄ?ım neticede. Tamamen saçmalıyor da olabilirim.
Yener wrote:
Androner wrote:
Ne yazık ki Türkiye'de GURPS kitabı bulmak çok zor.
Hatta imkansıza yakın malesef ki. Fakat bu kitapların pdf lerini bulabilirsin paylaÅ?ım programlarından.
AlenthasLeasess wrote:
Anladım, yine ingilizce okumakla uÄ?raÅ?ıcaz... Ã?ksüz yerine koyuyorlar bizi
Bunun temel sebebi pdfleri "paylaÅ?ım programları"ndan çekiyor olmamız olmasın?.. Zira gelseler de satamayacaklar pek. Biz genel olarak uyanık bir milletiz.
Ha olur da legal pdfleri satın almak isterseniz, [url]e23.sjgames.com[/url]'dan GURPS'ü yapan firmanın bilimum kitaplarına ulaÅ?abilirsin. GURPS 4th'un kural kitaplarını bulamazsın ama örneÄ?in. Onlar yalnızca hard cover satılan kitaplar.
Ola ki kitap getirtmek isterseniz www.warehouse23.com'dan SJGames oyunlarını getirtebilirsiniz. Shipping ücreti diÄ?er pek çok yere göre ciddi çok ucuz. Aklınızda bulunsun.
Ayrıca ilgilenen olursa, Ankara'daki arkadaÅ?lara GURPS'te karakter yaratma ve GURPS oyunu demoları yapabilirim. Tabii bunun için biraz da takvimlerimizin denk düÅ?mesi gerekiyor.
Bir de son haber:
TR-Cell MIBlerinin de içinde bulunduÄ?u bir grup, bir süredir GURPS-Lite 4th'u Türkçe'ye çevirmeye çalıÅ?ıyor. Ã?ok bir Å?ey kalmadı aslında. Yakın bir zamanda tamamlanacaÄ?ını umut ediyorum.
_________________ M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Posted:
Wed Feb 27, 2008 3:02 am
Eline saÄ?lık occultsearcher, önemli noktalara deÄ?inmiÅ?sin. ben de bir kaç yorumumu eklemek istiyorum
occultsearcher wrote:
Yener wrote:
�lkemizde tanınmıyor malesef. Amerika' da dnd ve wod dan daha çok oynanıyor.
Hiç sanmadım bunu. Zira Amerika'da (özellikle) kasabalardaki oyun maÄ?azalarında SJGames oyunlarına ulaÅ?mak güç. Nadiren bir iki kopya bi Å?ii bulabilirsiniz. D&D her yerde rahatlıkla bulunuyor ama (WoD'a ulaÅ?ması da güç, neyse). Hatta D&D'nin third party press denen üçüncü gruplar tarafından hazırlanmıÅ? yan kitapları bile çok kolay bulunuyor.
Katılıyorum bu konuda sana d20 sistemi çok daha satılan ve bilinen bir sistem. Bunu çeÅ?itli sebepleri var ayrı bir baÅ?lıkta tartıÅ?abiliriz.
occultsearcher wrote:
AlenthasLeasess wrote:
Ben banestorm'a bayıldım ama bu da çok güzelmiÅ?, bu kadar çok alternatifin mümkün kılınması gerçekten iyi düÅ?ünülmüÅ?. Nasıl tanınan bir Å?ey deÄ?il Å?aÅ?ırdım doÄ?rusu
Infinite Worlds GURPS'ün varsayılan settingidir (D&D için Greyhawk'ın olduÄ?u Å?ekil). GURPS'ün olanaklarını en uç Å?ekillerde gösterebilen bir setting olmasına baÄ?lıyorum bunu temelde. Tabii SJ abinin über planlarını anlayabilen bir insan olmaktan uzaÄ?ım neticede. Tamamen saçmalıyor da olabilirim.
Tamamen saçmalamıyorsun, genel olarak haklısın. Infinite worlds'ün ana setting olmasının önemli bir sebebi GURPS'un böyle bir oyuna imkan vermesidir, baÅ?ka sistemlerde (d20 ve wod için konuÅ?uyorum) geçmiÅ?e ve geleceÄ?e giderken sistem deÄ?iÅ?tirmek gerekir, bu da pek pratik deÄ?il açıkçası. Fakat iÅ?in baÅ?ka bir yanı da SJ ve ekibinin gerçekten bu "alternatif dünya" ve "zaman" yolculuÄ?u üzerinde kafa patlatmıÅ? olmalarıdır. Infinite worlds kitabının arkasındaki bibliography bölümünü okuyan herkes benim dediÄ?imi anlayacaktır. Orada infinite worlds temasına sahip (alternatif dünyalar, zaman yolculuÄ?u) bir çok kitap, film, çizgi roman adı veriyorlar. Bu da gerçekten konuya hakim olduklarının bir göstergesi.
occultsearcher wrote:
Yener wrote:
Androner wrote:
Ne yazık ki Türkiye'de GURPS kitabı bulmak çok zor.
Hatta imkansıza yakın malesef ki. Fakat bu kitapların pdf lerini bulabilirsin paylaÅ?ım programlarından.
AlenthasLeasess wrote:
Anladım, yine ingilizce okumakla uÄ?raÅ?ıcaz... Ã?ksüz yerine koyuyorlar bizi
Bunun temel sebebi pdfleri "paylaÅ?ım programları"ndan çekiyor olmamız olmasın?.. Zira gelseler de satamayacaklar pek. Biz genel olarak uyanık bir milletiz.
Ha olur da legal pdfleri satın almak isterseniz, [url]e23.sjgames.com[/url]'dan GURPS'ü yapan firmanın bilimum kitaplarına ulaÅ?abilirsin. GURPS 4th'un kural kitaplarını bulamazsın ama örneÄ?in. Onlar yalnızca hard cover satılan kitaplar.
Ola ki kitap getirtmek isterseniz www.warehouse23.com'dan SJGames oyunlarını getirtebilirsiniz. Shipping ücreti diÄ?er pek çok yere göre ciddi çok ucuz. Aklınızda bulunsun.
PaylaÅ?ım programlarından çekiyoruz, doÄ?rudur, fakat "genel olarak uyanık bir milletiz" diyerek milletimize haksızlık ettiÄ?ini düÅ?ünüyorum. Ã?ünkü bu korsanlık denilen olay uluslararası bir olaydır, herhangi bir milletin tekelinde deÄ?ildir. Kaldı ki zaten ülkemizde bulunmayan bir kitabı nasıl scan edip pdf'sini paylaÅ?ıma koyalım. BaÅ?ka ülkelerdekiler scan edip koymuÅ?lar. O sorunun kaynaÄ?ı (pdf sorunu) biz deÄ?iliz.
Bir de iÅ?in ekonomik yönü var, lüks bir tüketim (yani hayatı devam ettirmek ile direk iliÅ?kisi olmayan, lüks tüketimi yapmasanız da hayatınıza devam edebilirsiniz) söz konusu burda (rpg materyallerini kastediyorum), ülkemizin kiÅ?i baÅ?ına milli geliri ortada, gelirin daÄ?ılımı ortada, yani biraz pahalı kaçıyor açıkçası. Parası olanlar gene de alır mı almaz mı, orası ayrı bir tartıÅ?ma konusu, ben zamanında dragonlance 5th age kitaplarını satın almıÅ?tım gerekli Å?eylerden. Burada tabii ki herkes alırdı demiyorum, benimki sadece bir örnek. Neticede her rpg materyalimi de satın almadım.
occultsearcher wrote:
Ayrıca ilgilenen olursa, Ankara'daki arkadaÅ?lara GURPS'te karakter yaratma ve GURPS oyunu demoları yapabilirim. Tabii bunun için biraz da takvimlerimizin denk düÅ?mesi gerekiyor.
Niye demosunu yapıyorsun bakayım aslını oynatsana
Ä°Å?in esprisi bir yana, daha önce de yazdıÄ?ım gibi, Türkiye'de rpg'nin geliÅ?mesi adına GURPS'un bilinmesini faydalı buluyorum. Buradaki tüm yazdıklarımın nihai amacı budur.
occultsearcher wrote:
Bir de son haber:
TR-Cell MIBlerinin de içinde bulunduÄ?u bir grup, bir süredir GURPS-Lite 4th'u Türkçe'ye çevirmeye çalıÅ?ıyor. Ã?ok bir Å?ey kalmadı aslında. Yakın bir zamanda tamamlanacaÄ?ını umut ediyorum.
Å?öyle de güzel bir haber duydum:
GURPS 4th'un Basic Set'inin ilk kitabı Characters bugün PDF olarak e23'te yayınlanmaya baÅ?layacak. Mart ayında da ikinci kitap olan Campaigns yayınlanacak.
Artık orijinal pdflerini de satın almak mümkün GURPS'ün. Bir yandan "acaba 5th mi geliyor yahu" diye düÅ?ündürdüÄ?ünden korkutucu. Ama büyük ihtimalle Å?u sıralar SJG'nin uÄ?raÅ?acaÄ?ı en son Å?ey GURPS'e bir 5th edition yapmak. 4th güzel, iyi gidiyor. 3rd'deki bir kısım kurallar house rule Å?eklinde eklenince tadından yenmiyor filan. EÄ?lenceli yani.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum