Posted:
Tue Jan 09, 2007 12:55 am
darkflarer wrote:
siyonisist tabii bir mind delete büyüsü yapar büyücü kalır öyle sorcererlerede psionic wall yapar adam ordan çıkmaya çalıÅ?ırken mind drain yapıp iÅ?ini bitirir. DediÄ?im gibi psionlar çok güçlü bir sınıf Å?akaya gelmez
çok kolay galiba bu iÅ?ler o kadar kolay anlatmıÅ?sın ki oldu da bitti ha? Güldürme beni lütfen tamam psionicler güçlü olabilir ama suyunuda çıkarmamak gerekir... Ayrıca Mind Delete diye bir yetenekleri yok psioniclerin tabi sonradan koyulmadıysa benim oynattıÄ?ım ve araÅ?tırdıÄ?ım dönem eskiydi baya... Bu arada öyle bir yetenekleri varsa bile bunu "büyü" denmez arkadaÅ?ım...
siyonisist tabii bir mind delete büyüsü yapar büyücü kalır öyle sorcererlerede psionic wall yapar adam ordan çıkmaya çalıÅ?ırken mind drain yapıp iÅ?ini bitirir. DediÄ?im gibi psionlar çok güçlü bir sınıf Å?akaya gelmez
çok kolay galiba bu iÅ?ler o kadar kolay anlatmıÅ?sın ki oldu da bitti ha? Güldürme beni lütfen tamam psionicler güçlü olabilir ama suyunuda çıkarmamak gerekir... Ayrıca Mind Delete diye bir yetenekleri yok psioniclerin tabi sonradan koyulmadıysa benim oynattıÄ?ım ve araÅ?tırdıÄ?ım dönem eskiydi baya... Bu arada öyle bir yetenekleri varsa bile bunu "büyü" denmez arkadaÅ?ım...
pardon yanlıÅ? yazmıÅ?ım o yeteneÄ?i mind blank gibin biÅ?ey galiba diÄ?er büyücülerde yapıyor ama buna benzer daha güçlü bir özellikleri var psioniclerin kitapçıkta yazıyor ben sallamıyorum yani. Ama büyücünün mind control gibi Å?eylere baÄ?ıÅ?ıkıÄ?ı varsa baÅ?ka.
Posted:
Wed Jan 10, 2007 1:18 am
Evet var arkadaÅ?ım o mind blank dediÄ?in büyü de bu zaten daha önce uzun uzun açıklamasınıda yapmıÅ?tım. Hiç bir save atılmaksızın yapıldıÄ?ı andan itibaren zihne etki eden bütün büyü, kullanılan aletler, ve zihne etki eden yetenek ve güçlere karÅ?ı 12 saatlik bir koruma saÄ?lıyor kendisi...
cidden arkadaÅ?lar bu sınıdın Å?akası yok, drowlar bile saygı duyuyor illithid'lere, acayip pis bir sınıf bu psionic'ler ancak bazı savaÅ?çılarda ve bazı büyücülerde bulunan dehÅ?et bir zihin dayanıklılıÄ?ı ve disiplinle yenilebilecek bir sınıf hatta elinizde tuttuÄ?unuz sopayı bile patlatabiliyorlar küt diye, sneak attacklara karÅ?ı falan dayanıklılar, aÅ?ırı derecede büyülü silahlarınız olmadan ve irade gücünüz olmadan bir psion'u yenmeniz çok güç, büyücüysenizde elminister falan olmanız lazım, hatta (kızmayın bg2'den alıntı yapıyorum diye ama 20 kiÅ?inin ruhunu aynı anda bedeninden ayıran bir adama güçlü demek lazım yani) Irenicus falan yani. Khelben kurtarmaz ama ciddeni mesela sihirli silahlar ve boÅ? bir zihin aÅ?aÄ?ı alabiliyor tabii bi ordu dolusu illithid'i almıÅ?tı aÅ?aÄ?ı Zaknefein zombiyken
Posted:
Mon Apr 07, 2008 2:17 am
psioniclerden nefret ederim.Hatta dmlik yaparken psionic oyuncum varsa,diÄ?er karakterlere (özellikle wizardlara)oyunun baÅ?ında kolay yoldan mind protect özelliÄ?i olan itemler veririm
Posted:
Wed Apr 23, 2008 3:26 am
Rp olarak bakarsak Psion'ların Sorcerer'lardan daha hoÅ? olduÄ?unu savunuyorum. En baÅ?larda Darkgnom'unda dedÄ?i gibi, psionlar ellerini kollarını sallayıp dansedip oraya buraya toz fırlatıp türlü maymunluklar yapmadan müthiÅ? güçler sergileyebiliyolar. Ve bence bu kesinlikle güzel biÅ?iy kim maymun olmak isterki
Onun dıÅ?ında Rp'sini yaparsın, belki yüksek intelligence'dan dolayı çatlak bi karakter yaparsın, çok farklı alternatiflerin var. Sıradan bi insan, köylü gibi görünebilirsin.Yanında kitap yok,büyülü malzeme yok. Tek ihtyacın olan biraz meditasyon ve BAM ! GerçkeliÄ?i istedÄ?in gibi deÄ?iÅ?tir.
Oyun kurallarına dönersekde Expanded Psionic Book 3.5 kitabı biraz etraflıca incelenmeden ortaya laf atmamak lazım. Ã?ünkü burda normalde büyülerle ilgili olduÄ?undan daha çok Å?ey var. Ayrıca iki tarafında birbirine çok benzeyen özellikleri zaten mevcut. ( sonuçta psionic ler ana kurallardan sonra ortaya çıkmıÅ?tır ve dolayısıyla büyücülerden ve büyülerden oldukça esinlenerek yaratılmıÅ?lardır.) Onda mind Blank varsa öbüründede var. Psionların fort ve will'i düÅ?ükse bunada feat var, her roundda bi kere fort yada reflex atılması gerektiren bi büyüye karÅ?ı will atabiliyor.. Ã?hm will.. Psionlardan söz ediyoruz, will yüksekti dimi? hah tamam öyleymiÅ? tabi..
Bu liste uzar gider, karakterlerin nasıl hazırlandıÄ?ına, hangi büyülerin/güçlerin seçildiÄ?ine hangi eÅ?yaların alındıÄ?ına göre deÄ?iÅ?ebilir herÅ?ey. Ama ben kendi açımdan psionları daha güçlü, oynaması daha eÄ?lenceli ( belki aynı zamanda birazda zor), daha karizmatik ( ability score olan charismadan bahsetmiyoruz tabi burda, yoksa sorcerer derdim dimi ) ve kesinlikle daha uyum-saÄ?layabilir olarak görüyorum. DoaÄ?açlama Å?eklinde hemen hemen herÅ?eyler yüzleÅ?ebilcek nadir sınıf/karakterlerdendir Psionlar yada genel olarak Psionicler belkide.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum